• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
ay kızlar ölüyorum sezeryan ağrısından. hamileyken çektiğim ağrılar ağrı değilmiş. resmen sanki karnında ikinci bitane unutmuşlar o da sancı yapıyor bıçak saplanır gibi. kimseyi korkutmak istemem ama benim ki çok zor geçiyor. hayal ediyorum evde ağrısız dolaşacağım günleri. bebişimi de rahat tutup indiremiyorum sütüm de gelmedi :KK42::KK42:
İçim cız etti inan aynı ağrıları yaşadım ama korkma geçiyo şu iki üç günü atlattın mı daha iyi olacaksın . yürümek çook zor ama ne kadar yürürsen o kadar çabuk toparlanıyosun meleğin için dayan canım, süt içinde üzülme 3.günden sonra daha iyi gelecek sıvı beslen komposto sebze çorbaları bol su tüketmeye çalış ayrıca ağrı kesici iğneler can kurtarıcı ben bir hafta sabah akşam vurdurmuştum rabbim yardımcın olsun kolay atlatırsın inşallah duamızdasın

Arkadaşlar bizim bebeğe hala bi isim de karar kılmış değiliz eşimle o yusuf istiyor ben kerim dün akşama ikimizde vaz geçelim ve başka isim bakıp ortak karar verelim dedim size buraya yazsam beğenip düşündüklerimizi sizlerde fikrinizi söylermisiniz acaba :)
*görkem
*göktürk
*gökalp
*kerem
*aziz mert
*yekta
*ömer asaf
*ömer faruk
*yiğit alp
*baturalp
*emiralp ve toprak :) benim gönlümde aslında en başından beri toprak vardı bizim tedaviyle oldu hayalim hep ikiz bebek bir kız bir erkek içindi düşündüğüm isimlerde erkeğe toprak kıza da güneşti uzun aradan sonra evimize bereket getirip güneş dibi doğdukları için :):):) ama çok şükür tek oldu sağlıklı oldu inşallah sizlerde fikrinizi söylersiniz şimdiden teşekkür ederim
Canım geç mi kaldım bilmiyorum da ben doğa isimlerini çok seviyorum hem bebeğe ağır gelmiyor hem de güçlü isimler oluyor bence o yüzden toprak diyorum

Kızlarr ben aklıma geldikçe burdan bir şeyler soruyorum sizlere. Aynı dönemlerde olduğumuz için sıcağı sıcağına yanıtlıyorsunuz sizde. Benim ve bir sürü kişi için çok iyi oluyor. Neyse kısacası bir sorum daha olacak :) sizler ilk defa nst olayını kaçıncı haftada yaptırdınız? ben doktoruma sordum 37. hafta dedi ama bana geç gibi geldi.
35. Haftadan sonra yapılması gerekir demişti doktorum ama tabi her doktor farklı benim de haftalık muayeneler daha başlmadı canım

Amin canım inşallah, hepimiz için en hayırlısını diliyor, dua ediyorum. Dün öyle güzel görüntü verdi ki maşallah bizimki, hepsini bastırsın istedim doktorumuz, izlemeye doyamadık resmen, hayatımızın en güzel filmi gibiydi, eşim de hala etkisinde, gece kalkıp kalkıp yavrularım diye sevdi, öptü durdu bizi, sanırım erkekler oğulları kendilerine benzeyince daha bir mutlu oluyor:KK66:
Aynen canım ya eşim fotoğrafı görünce baba oldu sanki :)) erkek kafası işte illa somut bişey görücek bakalım kucaklarına aldıklarında nasıl olucaklar

ay kızlar ölüyorum sezeryan ağrısından. hamileyken çektiğim ağrılar ağrı değilmiş. resmen sanki karnında ikinci bitane unutmuşlar o da sancı yapıyor bıçak saplanır gibi. kimseyi korkutmak istemem ama benim ki çok zor geçiyor. hayal ediyorum evde ağrısız dolaşacağım günleri. bebişimi de rahat tutup indiremiyorum sütüm de gelmedi :KK42::KK42:
Çok çok geçmiş olsun canım iyi olucaksın inşallah ee ailen geldi mi nasıl yaptınız birileri destek olsa iyi olurdu sanki

bende oyle henuz cok guzel foto olmadi malesef :KK43: gecende sagolsun eli cenesindeydi :KK66:doktor baya durttu ama cekmedi elini...bakalim bende bir cikolta ile kandiririm olmazsa:halay::KK200:
Canım seninki de cool bi bebek olucak demek ki umursamamış doktoru :))

Ben de bunu cok merak ediyorum. Aralik 15 benim satim. Ama son aylarda cok duzensizlesmisti adetim ve bu sonuncuda da sadece leke gelmisti bir guncuk. Hatta gidip kan testi yaptirmistim gebelik icin ama erkendi de bilemiyorum. Hep suphelendim ayni sekilde. Okudugum yazilarda denen o ki gebeligin ilk ultrason olcumlerinde bebegin haftasi onde olculuyorsa senin dedigin gibi olabilir ama sonradan ileride cikmaya baslarsa gelisimle vs alakalidir. Benim sonradan one gecti birden. Bi de canim gorumcem kadin doktoruyla calismisti bilir diye sordum, 35. Haftada bile gelisimi iyise kuvoze gerek kalmayabiliyormus bicok bebekte. Yani doktorunun bildigi vardir eminim. Icin rahat olsun. Ben de 37yi doldurunca rahatlayacagim, hareketlerimi kismayacagim o zaman. kafa capini sana sormustum ama bizim doktor bu sefer cok ilgisizdi, verdigi kagitta da sadece fl/ bpd degeri var kafa ile ilgili ondan da bisi anlamadim. ac karin capi sanirim, 31.6 cikmis. Doktor son aylarda cok aceleci oldu, bisi sormaya da gelmiyor. Ama buyuk ihtimal dogumu devlette yapcagim icin takmiyorum artik. Eylul annelerimizin bazilarinin evleri mis gibi bebek kokmaya basladi, sabirsizlaniyorum ben de. Dogumdan sonra bir sure paylasimlar azalir ama ek gida, tuvalet egitimi vs derken daha cok guzel anilarimiz olcak beraber insallah. Simdiden herkese cok tesekkur ediyorum, cok sey ogrendim sayenizde:KK36:
Benim hep geç döllenme tabir edilen olay oluyor. Yani adet tarihinde uyumlu olmuyor bebeğin büyüklüğü. Bunu belirlemek için de erkenden gitmeye çalışıyorum hep doktora. Yoksa son haftalarda sorun oluyor. Bebeğin haftası ilerde, kendisi geride görünüyor. Erkenden telaşa sokuyorlar insanı. Gerçi bu sefer benim bebek gerçekten önde =)
sinemnur sinemnur inşallah istediğin zaman gelir yavrun. Bu arada işe gitmiyorum. Makyajı bırak saçımı taramayi bile unutmuşum:KK23:. Tepeden topuyla geziyorum evde

Arkadaşım 35+5 de doğum yaptı ve bebeğinin gelişimi geride kalmıştı. Çok şükür küveze girmedi. Küçük doğdu sadece. Haftaya takılmayın derim. Sağlıklı doğsun lar yeter.

Uyku düzeni diye birşey yok bende. Bi gün rahat uyurken 2-3 gün azıcık uykuyla geziyorum. Hepimiz böyleyiz dimi...
Valla ben az uyuyorum ama deliksiz uyuyorum maşallah. Çünkü gün içinde iki küçük çocuğum var evde ilgilenmem gereken. Onlarla koşturmaktan pestilim çıkmış, bi an önce yatsam modunda oluyorum. Bi an önce uyusalar da ben de uyusam diyorum. Sonra sabah da erken kalkıyoruz falan filan :D
Canım ya :( Allah şifa versin.. Amaa unutma hamileyken, doğumda ve süt verirken ki sıkıntılar hep bize sevap kazandırıyor. Evlat büyütmek kolay mı, mükafatı da çok o yüzden inşallah. Bir anne nöbet bekleyen asker gibi oluyormuş aynı, ölsek şehit sevabı alıyoruz. Tabi Rabbim in diğer emirlerini de ihmal etmek olmaz. Allah emekleri boşa çıkarmasın, hayırlı evlat olsunlar inşallah
kizlar gogus ucu kremi icin ne kullanacaksianiz..arkadasim bana corasetin pembe getirmiste o gogus ucu kremi mi anlamadim cildi onariyor ama meme ucu icin bise yazmamis kafam karisti
Ben yeni doğum yaptığımda göğsüm yara olmaz ama bebeğim 1yaşındayken bir yara oldu, kopuyor sandım. Lansinoh un bir kremi var, o acayip iyi geldi. Şimdi internetten sipariş verdim hepsi burada da %30indirim var. Alacaksanız tavsiye olunur

Ben de bunu cok merak ediyorum. Aralik 15 benim satim. Ama son aylarda cok duzensizlesmisti adetim ve bu sonuncuda da sadece leke gelmisti bir guncuk. Hatta gidip kan testi yaptirmistim gebelik icin ama erkendi de bilemiyorum. Hep suphelendim ayni sekilde. Okudugum yazilarda denen o ki gebeligin ilk ultrason olcumlerinde bebegin haftasi onde olculuyorsa senin dedigin gibi olabilir ama sonradan ileride cikmaya baslarsa gelisimle vs alakalidir. Benim sonradan one gecti birden. Bi de canim gorumcem kadin doktoruyla calismisti bilir diye sordum, 35. Haftada bile gelisimi iyise kuvoze gerek kalmayabiliyormus bicok bebekte. Yani doktorunun bildigi vardir eminim. Icin rahat olsun. Ben de 37yi doldurunca rahatlayacagim, hareketlerimi kismayacagim o zaman. kafa capini sana sormustum ama bizim doktor bu sefer cok ilgisizdi, verdigi kagitta da sadece fl/ bpd degeri var kafa ile ilgili ondan da bisi anlamadim. ac karin capi sanirim, 31.6 cikmis. Doktor son aylarda cok aceleci oldu, bisi sormaya da gelmiyor. Ama buyuk ihtimal dogumu devlette yapcagim icin takmiyorum artik. Eylul annelerimizin bazilarinin evleri mis gibi bebek kokmaya basladi, sabirsizlaniyorum ben de. Dogumdan sonra bir sure paylasimyazılar azalir ama ek gida, tuvalet egitimi vs derken daha cok guzel anilarimiz olcak beraber insallah. Simdiden herkese cok tesekkur ediyorum, cok sey ogrendim sayenizde:KK36:
Canım günaydın,
Bununla ilgili farklı yorumlar ben de okudum kafam karıştı o yüzden, ben de anlayamadım bir türlü, bizimki ilk hamile kaldığım dönemde 1 hafta geride denirken, 15. haftalardı sanırım gününü yakaladı ve sonrasında da hep öndeydi, ben de anlayamadım ama hayırlısı bakalım zaten babası da,amcası da, dayıları da azıcık koca kafalı:halay:

BPD: başın kulaklar üzerindeki bölümünden ölçülen çapı

HC: kafa çevresi

AC: karın çevresi

FL: uyluk kemiği uzunluğu (7 ile çarpıp boyu buluruz)

BİZİM ÖLÇÜMLERDE
BPD:9,3
HC: 33,5
AC:31,5
FL:7,15 şeklinde canım.
Tüm değerlerimizin ortalamasına göre 37+4 gibi bir şey çıkmışız.

Doktorumuza güvenip, kendimizi emanet etmek zorundayız, suyumuz iyi ama, gelişimi tamamlandıktan sonra içeride mekonyum yapması vs. durumlar da gelişiyor Allah korusun, o yüzden ne derse güveniyoruz. Çok hareketli bizim afacan, azıcık durulsa aman ne oldu diye dinliyorum, hemen bir ponçik ayak uzatıyor, nasıl mutlu oluyorum.:KK200: Ben de sabırsızlıkla bekliyorum o yanakları, elleri, ayakları seveceğim günü. Ben de çok teşekkür ederim herkese, yardımları, destekleri, anlayışları, paylaşımları için...:KK200:

sinemnur sinemnur inşallah istediğin zaman gelir yavrun. Bu arada işe gitmiyorum. Makyajı bırak saçımı taramayi bile unutmuşum:KK23:. Tepeden topuyla geziyorum evde

Arkadaşım 35+5 de doğum yaptı ve bebeğinin gelişimi geride kalmıştı. Çok şükür küveze girmedi. Küçük doğdu sadece. Haftaya takılmayın derim. Sağlıklı doğsun lar yeter.

Uyku düzeni diye birşey yok bende. Bi gün rahat uyurken 2-3 gün azıcık uykuyla geziyorum. Hepimiz böyleyiz dimi...
İnşallah canım hepimiz hayırlısıyla vaktinde kavuşalım. Bu sıcakta makyaj yapması dert zaten, boşver tadını çıkar evde olmanın, yaz günleri kurtarıcım mineral toz fondötenimi sürüyorum,pudra gibi incecik, bir rimel , bir kalem, saçlar da tepeden at kuyruğu tamamdır, fazlasına ne enerjim var ne canım istiyor. Perşembe günü randevumuz var tekrardan o gün 35+5 olacağız biz de, hayırlısı inşallah, olumlu örneklemen için teşekkür ederim.:KK200:
Uyku düzenim çok kötü değildi şimdiye kadar, işyerinde yorulunca gece bir şekilde uyuyordum ama bu hafta sıcaklarla derdimiz büyük, bu gece resmen havale geçirir gibiydim, zaten 1:30 da uyudum, 4:30 da uyandım, 3 saatlikuykuyla mesaiye devam.:oha:

Kızlar bebeğim şuan 2600 gram 36 haftalık kilo alması için ne yapmalıyım önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Cnm bnm de sıkıntı vardı gelişimde kaşar ve muz önerdi doktorum. Tabi beslenmene dikkat et bunun yanında bol yogurt ayran süt et sebze tüketiyorum ben. Badem fındık ceviz yiyorum. Meyveyi cok tüketiyorum ve pekmez içiyorum bir bardak suya karıştırıp o da kilo aldırtıyormuş Benm yaptıklarım bunlar

Canımmmm teşekkür ederimmmm, damadın sonunda yüzünü gösterdi:KK66: babası 2 yarım altın alacakmış küçük kuzuma:KK66:bizimki aylardır saklamakla iyi etmiş, varmış bir bildiği:)) canım benim inşallah hepimiz hayırlısıyla kavuşalım sağ salim, başak burcu da olursa extra seviniriz:KK66:
ooo damadım şanslı,işi biliyo yüzünü son dakika gösteriyo:)
Kızlar bebeğim şuan 2600 gram 36 haftalık kilo alması için ne yapmalıyım önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim
biraz yapı meselesi ben artık bunu anladım bizde miniğiz mesela,bu bebeğe kilo aldırıcı şeyleri yemeye dikkat ediyorum ama ilerleme aynı.2600 bana kötü gelmedi 3000 ile bitirir belki daha fazla.kaşar,yumurta,muz,badem ,ceviz,süt,maden suyu ,bol su benim aklıma gelenler kilo için.sağlıkla gelsin

Tecrübeli anneler, bebek bezi için kampanyalı hangi siteleri tavsiye edersiniz? Hepsiburada.com her salı indirime giriyor onu biliyorum sadece. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ben hepsiburadadan aldım cnm en uygun orasıydı araştırdığım dönemde ama bazen bazı sitelerde indirim olduğunu görüyorum ama aldığım icin pek dikkat etmedim açıkcası :/

Canım çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede geçer ağrıların, taburcu oldunuz mu? süt için klasik sezaryenden 3 gün sonra diyorlar, sen azimle emzirmeye, sağmaya devam et.:KK200:

sinemnur sinemnur oğluşun çok canlar yakacak annesi haberin olsun:) maşallah kuzuyaa çok tatlı yavrum benim hayırlı Zamanda gelsin inşallah:KK200:
Teşekkür ederiz canımmm, senin oğluşunu da nasıl merak ediyorum bir bilsen, minik ponçiğini görebildik sadece ama anlıyorum seni, bunca zaman sadece seninleyken hiçkimseyle paylaşmak istemiyorsundur biriciğini:anne: Canlar yakmasın teyzesi:KK66: çok sevsin, çok sevilsin inşallah, Allahım hepimizin yavrusuna güzel yazılar yazsın, yavruşunu da seni de çok öpüyorum, sevgiler:KK200:

Teyzoslar doktor teyzemizi gorduk geldik. Bebisin durumu gayet iyi nst ye baglandim agri filan cikmadi. Bebisim 3215 gr olmus. Doktorum bundan sonra meyve ve tatliyi kesiyorsun yoksa doguma kadar 4000gr olur dogumda zorlaniriz dedi. Suyu gayet iyi bu suyla 10gun daha kesin idare eder. Bol bol su icersen kendi gunune kadar bekler dedi. Bizimkinin yeri rahat anlasilan gelmeye niyeti yok :KK48: erken dogum yapanlari okuyunca dun bir panik cantayi hazirlamistim bende ama sanirim izim kiz 2-2.5 hafta daha bekletecek bizi. Yine muayene etmedi henuz bir aciklik gormedigi icin ama haftaya edecegini soyledi. Birde bundan sonra iliski olsun normal dogumu kolaylastirir dedi. Gunde 2 kez yarimsar saat yuru, 10-15 merdiven cikip in birkac kez, alaturka wc oturur gibi saatte birkac kez oturup kalk dedi. Gun icinde evde surekli aktif ol yer siler gibi egilip kalk dedi. Ay ne cok sey var yaaaaa. Bunca seyi yaparken olmezsem iyidir:110: ne kadar uzun yazmisim yahu :KK48:

Selim Tunadan diildir annesi o uykusuzluk heyecandandir artik :))
Çekenin halinden çeken anlar tabiii:KK66: Hiç sorma dünki heyecanımızı anlatamam, hastanede 9 günlük bir bebeği annesi kucağıma emanet bıraktı, eşim de " şimdi böyle alsak hastaneden kendi bebeğimizi, eve götürünce ne yapacağız, hiç telaş oluyor musun" dedi, normalde eşim sakin, soğuk kanlıdır, ben bayan panik:KK57: " yoo dedim, eve götürür, süt içirir, altını temizler, öper, koklarız, ne olacak ki " dedim, tabii sesli sesli söylediğim buydu da kalbimin nasıl attığını ben biliyorum, sesli söyleyip, kendimi de ikna etmeye çalışıyorum belli ki, olbeeyyyy ben bildiğin korkuyorummm, bebişler gerçekten çok minik oluyorlarrrr, Allahım yardım ettt:dua:

Back