2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar günaydın iki gündür ishalim ve kasıklarıma adet olcam gibi ağrı oluyo hani adet olmadan önce yaşarız ya 39+3 üm artık gelir mi bebişim

NisanFRM NisanFRM canım doğum yaptın mı nasılsın

Merhaba
Henuz yapmadım normal doğum istiyorum bekliyorum,oğlan ın keyfi içerde iyi,yoksa bugun sezeryan veriyordu dr.
son haftalarım sıkıntılı geçiyor biraz bacak bel ağrıları yuruyemiyorum.cepten yatarak yazıyorum şuan.o yuzden yorumda yazamıyorum zor oluyor.
doğum yapan arkadaşlar allah analı babalı büyütsün şükür kurtardınız,ilk 3 ay sıkıntılıymış sağlıklı iyi olsunlarda geçer zaman allahın izniyle.

gaz için, ısıtılmş kiraz veya üzüm çekirdeği iyi diyorlar,bebek malzemesi satılan yerlerde bulunuyor.Birde adaçayı için,bebeğin ayak altınıda adaçayı veya elma yağı ile masaj yapın diyorlar.

göz şaşılığı ise normal odaklanmaya alışıyorlar.Yatağında 20-30cm yakınına siyah beyaz şekili kartlar koyun satılıyorda bunlar odaklanma egsersizi oluyor hemde sakinleştiriyormuş.

Doğurdugumda inşallah haberdar ederim edicem sizi :KK36:

Merhaba
Henuz yapmadım normal doğum istiyorum bekliyorum,oğlan ın keyfi içerde iyi,yoksa bugun sezeryan veriyordu dr.
son haftalarım sıkıntılı geçiyor biraz bacak bel ağrıları yuruyemiyorum.cepten yatarak yazıyorum şuan.o yuzden yorumda yazamıyorum zor oluyor.
doğum yapan arkadaşlar allah analı babalı büyütsün şükür kurtardınız,ilk 3 ay sıkıntılıymış sağlıklı iyi olsunlarda geçer zaman allahın izniyle.

gaz için, ısıtılmş kiraz veya üzüm çekirdeği iyi diyorlar,bebek malzemesi satılan yerlerde bulunuyor.Birde adaçayı için,bebeğin ayak altınıda adaçayı veya elma yağı ile masaj yapın diyorlar.

göz şaşılığı ise normal odaklanmaya alışıyorlar.Yatağında 20-30cm yakınına siyah beyaz şekili kartlar koyun satılıyorda bunlar odaklanma egsersizi oluyor hemde sakinleştiriyormuş.

Doğurdugumda inşallah haberdar ederim edicem sizi :KK36:
canım benim rabbim saglıkla kavustursun inşallah :KK200::KK68:

bunları da yapıyorm gerçekten iyi geliyor. Ayaklarına sürekli masaj yapıyorm. Yine de tamamen oh geçti dedirten bi yöntem yok
canım benim oğlum tam bir kolik bebek bizim doktorumuz zeytinyağını önerdi :) mamasına 1 çay kasığı kadar sızma soğuk sıkım zeytinyagı katıyorum... doktor günde 8 defaya kadar da verebilirsin dedi... çok şükür gazını artık kendiliğinden ya da hafif bir masajla cıkarabiliyor oğlum... bi de biogia nın yanında zinco damla kullanıyorum cok iyi geliyor içeriğinde dereotu yagı ve kimyon var... istersen onu da doktoruna sor... ben de rezene içiyorum...

Kızlar bebegimin poposunda kırmızı sivilce gibi şeyler cıktı nedendır acaba

Kızlar bebegimin poposunda kırmızı sivilce gibi şeyler cıktı nedendır acaba
canım cok ustuste giydirip aşırı sıcak mı tutuyorsun... çünkü ben de aynısını yaptım oğlum isilik oldu...doktor da bi krem verdi azaldı bayağı,bi de çok kat kat giydirme dedi canım... istersen bi doktora göster canım belki baska bişeydendir...

Ben de mecburi sezeryanla olan dogum hikayemi yazayım kızlar yeni kendime geliyorum :)

Cok eglenceli bir dogum degildi açıkcası. 39+3 te rutin kontrole gittik esim ve annemle, kasılmalarım her zamanki gibi var ama agrım yok. Nstye girdim bence hersey yolundaydı, hemsire sonuca bakıp "hmm guZel degil bu sonuc hocaya gosterelim" dedi. Bisey yemedin mi ac mısın dedi oysa yemistim. Hocaya gosterip geldi, dogumun baslamış olabilir diyip beni dogumhaneye aldi. Ben panikledim, hic beklemiyoruz cantamız bile yanımıZda degil. O panikle benim sancılar nstde 180-200 ü vurmaya basladı ama acılma yok. Bir anda bana oksijen ve serum bagladılar, sezeryana alcaz dedi uzman drlar. Kendi dr. İle gorusmeden sezeryanı kabul etmem dedim hoca yanıma geldi. Her kasılma cok siddetliydi ama kasılma anında bebegin kalp atışları gecikiyormuş ve acılma yok dogum daha uzak dedi. Acılma 10 cmye gelene kadar cok vakit gececek bebek buna dayanamayacak gibi gozukuyor diye beni ikna etti. O andan sonra bir anda etrafım sarıldı, "cok acil cok acil nst kotulesti" nidalarıyla ameliyathaneye ucuruldum. Ailemle bile gorusmeme izin vermediler. Spinal istedim vaktimiz yok dediler, neye ugradıgımı şaşırdım. Sonda taktılar kan aldılar, bu arada masanın ustunde ayna gibi bisey var ordan seyrediyorum kendimi:KK57: Biseyler dokuyolar karnıma, sonra anesteziyi veriyorum dedi doktor. Bir anda nefesim kesildi heryer karardı.

Uyandıgımda keskin acı hissettim ilk sozum cok agrıyo oldu. Sonra odaya goturduler, acı agrı derken bebisim bugun 6 gunluk oldu bile:) Hikayem olumlu olmasa da bu yavru icin deger diyorum simdi ve gunden gune iyilesiyorum:KK19:

Kızlar nasılsınız
Biz iyiyiz şükür birbirimize alışma süreci devam ediyor annem şükür hala yanımda hiçte bırakasım yok en azından rahat dinleniyorum annem sağolsun çok yardımcı bana
Sizlerde iyisinizdir inşallah

Kızlar nasılsınız
Biz iyiyiz şükür birbirimize alışma süreci devam ediyor annem şükür hala yanımda hiçte bırakasım yok en azından rahat dinleniyorum annem sağolsun çok yardımcı bana
Sizlerde iyisinizdir inşallah
bende aynı senin durumundayım annemin evi onbeş dk mesafede ama bırakmıyorum bende kalıyor. Sağolsun ev işlerimş yapıyor misafiri ağırlıyor gece bebişimle ilgilenyor bende dinlenme fırsatı buluyorm. Benimde hiç bırakasım gelmiyor :) bebeğimle de alışıyoruz kolik olsak da :) tekrar doktora gideceğiz bakalım

canım benim oğlum tam bir kolik bebek bizim doktorumuz zeytinyağını önerdi :) mamasına 1 çay kasığı kadar sızma soğuk sıkım zeytinyagı katıyorum... doktor günde 8 defaya kadar da verebilirsin dedi... çok şükür gazını artık kendiliğinden ya da hafif bir masajla cıkarabiliyor oğlum... bi de biogia nın yanında zinco damla kullanıyorum cok iyi geliyor içeriğinde dereotu yagı ve kimyon var... istersen onu da doktoruna sor... ben de rezene içiyorum...
çok sağol tavsiyelerin için zeytinyağı üç güne bi veriyodum sütümü sağıp ona karıştırıyodm ama hep mi versem ki yani her gün. Doktora tekrar gidicem ztn başka bi damla ya da şurup isticem. Masaj yapıyorm hep rahatlatıyor gerçekten. Aynı şekilde ılık duş almakta çok rahatlatıyor

Kızlar kontrolden geldim çatı muayenem yapıldı normal dedi yarım parmak açılman var dedi daha sonra tuvalete gittim kanamam olmuş bence bu hafta içi doğar dedi dr.a sordum kanamam var dedim zorlamadım ama artarsa gel dedi şimdi evdeyim az az kırmızı iç çamaşırımda devam ediyo az canım yanmıştı ama nişanım olabilir mi acaba

Kızlar kontrolden geldim çatı muayenem yapıldı normal dedi yarım parmak açılman var dedi daha sonra tuvalete gittim kanamam olmuş bence bu hafta içi doğar dedi dr.a sordum kanamam var dedim zorlamadım ama artarsa gel dedi şimdi evdeyim az az kırmızı iç çamaşırımda devam ediyo az canım yanmıştı ama nişanım olabilir mi acaba

Canim cati muayenesi bazen tetikliyor diyorlar dogumu. Sen yine tetikte ol bugunlerde.

Kizlar biz de bugun 11 gunluk olduk. Zaman nasil da geciyor hemen. Kizimla birbirimize ve uykusuzluga alisiyoruz yavas yavas. K.v. ve k.p dun gittiler. Birtek annemle kaldik cok sukur. Dogum hikayemi yazamamistim.onu yazayim. Dogumdan onceki hafta cok yogun ve sikintili gecti benim icin. Bagsur agrisindan oturup kalkamadim (hala az da olsa devam ediyor). Cati muayenesi yapilacak ve doguma karar verilecek gun dedem vefat etti. Sekerim tavan yapti insulin baslamak istediler. Hal boyle olunca ben doktora normal dogum icin tum enerjimi yitirdigimi soyledim. Doktor bana 2 gun sonraya sezeryanda veya normale karar verirsem cati muayenesinde goruselim deyip gonderdi. Ben o gun dusunup tasindim ve sezeryan olmaya karar verdim. Cunku kendimden cok kizimin saglikli bir sekilde dogmasini istiyordum. Sezeryanim spinal olacakti. 2 kez belimden igne vuruldu ama odemden dolayi ignenin boyu yeterli gelmemis ilaclar beni uyusturmadi. O anda genel anesteziye karar verildi. Doktor hemen cagirildi ama ben dogum oncesi ve sonrasi doktorumu hic goremedim narkozdan. Uyandigimda agrilarim fazlacaydi. Hemen kizimi sordum iyi oldugunu soylediler. Odama geldigimde kizim oradaydi. Ilk gunler biraz yatip kalkarken agrilarim oldu ama 5. Gun epey iyilestim. Simdi cok daha iyiyim.

denedim fön manası değil de beyaz gürültü diye bi ses yapmışlar youtubeta var onun biraz faydası oluyor beş on dk susuyor
Youtube da elektrik supurge sesi var, o mucize ama aliskanlik yapior, benimki kapattigimda uyanmaya baslayinca kestim mecbut

X