Kızlar merhaba,
11inde spinal sezeryanla oğluşumu kucağıma aldım. Allahıma bin şükür ikimizde iyiyiz.. Hastaneye gidipte o ameliyat kıyafetini giydiğimde bacaklarım titremişti hatta sedyede giderken geri dönmeyi bile düşündüm her anında.. Bir de ben 35. Haftamda doktor değiştirmiştim ve doktorum beni zor kabullenmişti bir de emekli tabip albay kendisi..
Her neyse anesteziden sonra doktorum ve asistanı teknisyenler geldi ve inanılmaz bir sohbet muhabbet eşliğinde bebeğimi kucağıma aldım
Sağolsunlar hiç bir korku hissettirmeden bitirdiler ameliyatı.. Bebeğim memeyi aldı ama sütüm çok az geldiği için 2 3 defa mama verdik 2. Günüme kadar.. Şu aventin yenidoğan biberonları memeden soğutmuyor tavsiye ederim bu arada.. Zor çektiği için bebek alışmıyor.. Sonra yavaş yavaş sütüm indi zaten emZirdim oğlumu.. Akşamında gazım çıktı ama açlıktan ölüyordum artık hemen birşeyler yedim Ertesi günde kontrollerden sonra evimize döndük çok şükür.
Birkaç önerim olacak arkadaşlar; ağlamalarda kucağıma alıyorum mutlaka bence sizde alışır diye düşünmeyin onu 2. Ayından sonra düşünürsünüz şu an anneye çok muhtaç bize ihtiyacı var.
Gazı için kurubaklagil, süt, gazoz vs tüketmiyorum ve her gün 1 tatlı kaşığı rezene 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu demleyip içiyorum işe yarıyor..
Emzirme saatinde uyuyorsa altını açıyorum burnunu çenesini ayaklarını uyarıyorum belli bir düzende emmeye alışması gerek yoksa çok küçükler ve uyumak istiyorlar..
Göbek kordonu düşmeden banyo yapmasından çok korksamda bu süreçte 2 defa yıkadık yüz üstü tutup göbeğine tülbent koyduk onun üstünden tuttuk oğlumu gayet sorunsuz oluyor..
Kucağında tutamayanlar için mycey in emzirme yastıkları var bana çok iyi geldi oğlumla temas halinde oluyorum emzirirken..
Uyumayan bebekleri yüz üstü yatırın sırtını ovun yavaş yavaş tabi ki daldığında beşiğine yan koyun..
23 derece sıcaklıkta zıbın çıtçıtlı body tulum çorap ve penye battaniyeyle duruyor oğlum ama uyanınca bir yelek giydiriyorum sonuçta bizde yataktan çıktığımızda üşüyoruz. Yatırırken tekrar çıkarıyorum yeleği..
Benim tecrübelerim bunlar kızlar herkese en kısa zamanda düzenli uykular diliyorum