göğüsucu aparatı oluyormuş, göğsüne onu takıp, bebeği onunla emziriyormuşsun. göğüsucu olmayanlara çocuk doktoru tavsiye etmişti. onlara bak istersen.evet ama geri çıkarıyor çekemiyor. Göğüs ucu çıkarıcıyla çıkarıyorm ama geri gidiyor ucu. Wee nin pompasını almştm hiç memnun kalamadım
Bize eğitimde hemşireler anlatmıştı. İlk hafta iki memeye de alıştırmak lazımmış. Sağ ve sol yanağında memeye degdirmek lazımmış. Yoksa bir daha alismiyormus. Ama onunda kandırma yöntemi varmış, sol göğsüne aldığı yanagiyla koltuk altından tutunca o memeye de alışıyor mus. Tecrübeli değilim ama bilgilendirmek istedim.Canim benim de sol göğsümün ucu yok gibi geliyor ama bi yandan da oğlum sağı kaptığı gibi onu kapmıyor dudak ucuyla sadece ucunu alıyor o da ağlaya ağlaya, belki de o yüzden ucu olmuyor bide bikaç kişiden de duydum sol memeyi almamış çocukları, ilginç gerçekten
oglumda ayniydi cnm merak etme gecicek icini ferah tut buyudukce rahatlicaksin suanda panige kapilman normal ilk zamanlar baya zor geçiyor sonucta onlarda bu dunyaya adapte olmaya calisiyorKızım da sürekli ağlıyo şuan hep böyle gidecek gibi herşey üstüme geliyor gibi hissediyorum
Bebis icin soruyorsan 1 cay kasigi kimyonu yarim cay bardagi suda eritip sen ic.sutunden onada gecer bebegede veriyolarsa ben cesaret edemiyorum.sanada ii gelir bebegede.
Canım benim sen kimseyi ozelliklede temizliği de kafayı takma bebeğinin sağlığı önemliKizlar okuyamiyorum yazamiyorum su aralar. biz simdilik yeni doneme alismaya calisiyoruz. Nasil yogunum anlatamam. Biraz zor geciyor hersey benim adima. En buyuk sansimsa annem. Herseye yetismeye calisiyor ama benim depresyona girmeme ramak kaldi. K.v ve k.p de bizdeler ve otelde gibi hizmet ilgi bekliyolar. Sinirden oluyorum. Ben biraz titizim bakamiyorum obur odalarimi gordukce. Tv karsisinda aksam ediyorlar. Bir kere k.v kucagina aldi hastanede k.p onu da almadi. Korkuyorlarmis birsey olur diye.
Emmeyle ilgili problemimiz var. Bebegim meme ucum agzina buyuk geldigi icin kavrayamiyor, sarilik baslangici var ve kilo kaybi var dediler bol bol besle ben strese girdim hic emzirme pratigi yapamiyorum. Cunku alamayinca agliyiyor sonra hic yemiyor. Artik pes ettim sagip iciriyorum. Dogumdan beri gecem gunduzum karisti uyku hic yok. Gunde toplam 3-4 saat uyumuyorum.. Ama herseye ragmen annelik bambaska. Bekleyen isteyen herkese Allah nasip etsin. Baktikca dayanamiyorum gozlerimden yaslar suzuluyor yavruma. Dogumu bekleyenlere hayirli dogumlar, bol sut ve emebilen bebekler diliyorum.
Sen ne yaptin canim? takip edemedim burayi.Canım benim sen kimseyi ozelliklede temizliği de kafayı takma bebeğinin sağlığı önemli
Bende daha ne yaşayacağımı bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Canım cuma günü sabah sezaryena gireceğim. Bekliyorum halen bakalım.Sen ne yaptin canim? takip edemedim burayi.
Canim bende annemi kovdum ilk o emmedigi donemlerde çünkü psikolojik olarak yipratiyordu esiminde benimde ailelerimiz başka şehirde birtek ark. Var yoğun bakimdan çıktığımız için misafir kabul etmiyorum akrabalar olsaydı yemekli geldikleri gibi birde hizmet beklerlerdi o yüzden bebegimin henüz kalabalığa tepkisini bilmiyorumbende uğraşıyorm ama eşim bi yandan annem bi yandan çok üstüme geliyolar kovuyorm hep. Yalnız emzirdiğimde daha güzel emiyor. Bi de misafir geldiğinde çok huysuzlanıyor ağlıyor. Sesi sevmiyor. Senin bebeğinde de oldu mu böyle
Canım Allah yardimcin olsun lohusa kadindan ne hizmeti bekliyorlar yaa birde kp ne isi var bu kadar uzun süre benimkilerde bu hafta gelecek kv kendi isini gorurde kp mutfağa gelip ben susadim odaya gidiyorum suyumu getirin der sen düşün artık bende dogumdan beri 3 4 saat uyku ile duruyordum dün ilk kez biraz fazla yattim bugün de uykusuzum ama uyumak lazım beni annem uyutmuyordu bebeğin sesini duymayinca birde kendisi 9 10 gibi hemen uyuyordu benide uyuyor sanip öyle davrandi hazır annen varken uyu boşver kv kp yi madem biberonla besliyorsun 1 2 öğün annen beslesin sana da yazıkKizlar okuyamiyorum yazamiyorum su aralar. biz simdilik yeni doneme alismaya calisiyoruz. Nasil yogunum anlatamam. Biraz zor geciyor hersey benim adima. En buyuk sansimsa annem. Herseye yetismeye calisiyor ama benim depresyona girmeme ramak kaldi. K.v ve k.p de bizdeler ve otelde gibi hizmet ilgi bekliyolar. Sinirden oluyorum. Ben biraz titizim bakamiyorum obur odalarimi gordukce. Tv karsisinda aksam ediyorlar. Bir kere k.v kucagina aldi hastanede k.p onu da almadi. Korkuyorlarmis birsey olur diye.
Emmeyle ilgili problemimiz var. Bebegim meme ucum agzina buyuk geldigi icin kavrayamiyor, sarilik baslangici var ve kilo kaybi var dediler bol bol besle ben strese girdim hic emzirme pratigi yapamiyorum. Cunku alamayinca agliyiyor sonra hic yemiyor. Artik pes ettim sagip iciriyorum. Dogumdan beri gecem gunduzum karisti uyku hic yok. Gunde toplam 3-4 saat uyumuyorum.. Ama herseye ragmen annelik bambaska. Bekleyen isteyen herkese Allah nasip etsin. Baktikca dayanamiyorum gozlerimden yaslar suzuluyor yavruma. Dogumu bekleyenlere hayirli dogumlar, bol sut ve emebilen bebekler diliyorum.
bende bugün çok kötü oldum. Ağlaması ve susturamamam beni mahvediyor. Altını alıyoruz gazını alıyorz emziriyorm mama veriyorm. Sütüm yetmiyor sanırm. Tükenmişlik sendromuna girdim. Bi saattr aralıksız ağlıyorm. Sezaryandan snra ağrı sızı olr diye korkarken ağrı sızı olmadı ama lohusa depresyonuna giriyorm sanırm. Boğuluyorm her yer dar geliyor. Bebeğim ağladıkça o kdr çok üzülüyorm ki çok şükğr benim de tek şansım annem.Kizlar okuyamiyorum yazamiyorum su aralar. biz simdilik yeni doneme alismaya calisiyoruz. Nasil yogunum anlatamam. Biraz zor geciyor hersey benim adima. En buyuk sansimsa annem. Herseye yetismeye calisiyor ama benim depresyona girmeme ramak kaldi. K.v ve k.p de bizdeler ve otelde gibi hizmet ilgi bekliyolar. Sinirden oluyorum. Ben biraz titizim bakamiyorum obur odalarimi gordukce. Tv karsisinda aksam ediyorlar. Bir kere k.v kucagina aldi hastanede k.p onu da almadi. Korkuyorlarmis birsey olur diye.
Oyyy annesi o daha yeni alışmaya çalışıyor düşünsene anne karnindaydi kızım ilk eve geldiğinde sabaha kadar aglamisti dibe vurmustuk ve kızım uyanmasin sesini duymayayim diye dua ederdim o dünyaya ve sana sende onabende bugün çok kötü oldum. Ağlaması ve susturamamam beni mahvediyor. Altını alıyoruz gazını alıyorz emziriyorm mama veriyorm. Sütüm yetmiyor sanırm. Tükenmişlik sendromuna girdim. Bi saattr aralıksız ağlıyorm. Sezaryandan snra ağrı sızı olr diye korkarken ağrı sızı olmadı ama lohusa depresyonuna giriyorm sanırm. Boğuluyorm her yer dar geliyor. Bebeğim ağladıkça o kdr çok üzülüyorm ki çok şükğr benim de tek şansım annem.
Esin cok doğru diyor ne zamana kadar yanınızda olacak benim annem geldi daha bebeğim doğmadı ama gidince rahatlayacam yani en azından ne yapabilirim onu gorecem iki bebek ev işi derken olur bir şekilde endişe ederek ne kadar olacak ki bir şekilde buyuyeceklerKızlar bizim göbek bağı düşmeden kanama olmuştu gittik doktora kanama olan yerleri gümüş nitratla yaktı doktor. Her kanama olduğunda getir mutlaka yakalim dedi ve oraya hiç birşey sürme dedi. belki sizinde başınıza gelir bilginiz olsun. Genelde düştüler sonra kanama oluyormuş bizim düşmeden oldu. Geç düşmesi de iyi deil işte.
Bide bende sürekli Ağlıyorum içimde n geliyo ve Tutamıyorum ağlamak iyi geliyo ama tuttukca daha da daralıyorum. Sürekli kendime telkinlerde bulunuyorum sen güçlusun annesin yaparsın diye. Geldikçe ağlayın bence böyle böyle geçecek galiba ilk 10ggün kötü geçer dediler alisirsin 10 gün bitti hiç azalma olmadı. Tek kalma korkusu var annemler gidince bu çocuğa ben nasıl bakacagim diye. Eşimde buyutene kadar yanimizda sürekli birileri olmicak aliscaz diyo ona da bozuluyorum
İnşallah canım bugün daha iyiydi, en azından inatlaşmadı benleBenim iki meme ucum da yoktur ama emzirdikce düzeldi suanda yine yok ama emdikce gelecek düzelecek bırakmamak lazım asla
Bugün 13. Gün canım, telaş yapma canım mesela süpürge sesine müziğe falan bana mısın demiyor da konuşma seslerini dinliyor gibüCanım senin bebegin ne kadarlık bizin bugün 21. Günümüz hiç tv ye filan yani oyle tepki vermedi şimdi içime kurt düştü
Yani bikaç kişiden duydum aynı şeyi en azından rahatladım yalnız değilim diye ama uğraşmak gerekli bugün ilerleme var biz deBenimde sol. Allah allah ilginç gerçekten acaba sol memede problem çok mu oluyor ki
Bize eğitimde hemşireler anlatmıştı. İlk hafta iki memeye de alıştırmak lazımmış. Sağ ve sol yanağında memeye degdirmek lazımmış. Yoksa bir daha alismiyormus. Ama onunda kandırma yöntemi varmış, sol göğsüne aldığı yanagiyla koltuk altından tutunca o memeye de alışıyor mus. Tecrübeli değilim ama bilgilendirmek istedim.[/QUOTE
Sağol canım
Canım işitme testi normalse bir problem yoktur. Bazı bebekler daha erken toplanıyor. Oğlum 1.5 ay mama yiyip uyumustu abartmıyorum.. gözünün açık olduğu zaman çok azdı. Kızım öyle değil daha çok uyanık kalıyor. Bebekten bebeğe değişiyor endişelenme.Canım senin bebegin ne kadarlık bizin bugün 21. Günümüz hiç tv ye filan yani oyle tepki vermedi şimdi içime kurt düştü
Benim de sol memeyi ikinci günde tuttu. Epey uğraştım. En son bebeği sol kolumun altına alarak emzirdim. Öyle tuttu ve ucu çıktı sonra normale döndük. Farklı pozisyonlar deneyin kızlar.Benimde sol. Allah allah ilginç gerçekten acaba sol memede problem çok mu oluyor ki
Maşallah canım.. hepsi geçer üzülme. Benim de ilk dogumda kp kaldı yanımda. Çok sinir olmuştum. Ne işi var lohusa kadının yanında diye. Yalnız kalınca daha iyi olur emin ol. Kendi düzeninizi kurarsınız. Kendine eziyet etme hakkaten. Gündüz annen bakarken uyu. Sütün de azalır mazallah.Kizlar okuyamiyorum yazamiyorum su aralar. biz simdilik yeni doneme alismaya calisiyoruz. Nasil yogunum anlatamam. Biraz zor geciyor hersey benim adima. En buyuk sansimsa annem. Herseye yetismeye calisiyor ama benim depresyona girmeme ramak kaldi. K.v ve k.p de bizdeler ve otelde gibi hizmet ilgi bekliyolar. Sinirden oluyorum. Ben biraz titizim bakamiyorum obur odalarimi gordukce. Tv karsisinda aksam ediyorlar. Bir kere k.v kucagina aldi hastanede k.p onu da almadi. Korkuyorlarmis birsey olur diye.
Sabir canım geçecek. Kaç günlük oldunuz. Bebegi besledikten sonra eşinle birlikte yarım saat de olsa dışarı çıkıp hava al bence. Kafanı dağıt. Çok iyi geliyor.bende bugün çok kötü oldum. Ağlaması ve susturamamam beni mahvediyor. Altını alıyoruz gazını alıyorz emziriyorm mama veriyorm. Sütüm yetmiyor sanırm. Tükenmişlik sendromuna girdim. Bi saattr aralıksız ağlıyorm. Sezaryandan snra ağrı sızı olr diye korkarken ağrı sızı olmadı ama lohusa depresyonuna giriyorm sanırm. Boğuluyorm her yer dar geliyor. Bebeğim ağladıkça o kdr çok üzülüyorm ki çok şükğr benim de tek şansım annem.
Yalnız kalmak daha iyi canim.. inan bana çok daha rahat edeceksin. Belki biraz daha fazla yorulacaksin ama kafan rahat olacak.hepsi geçecek sabır..Kızlar bizim göbek bağı düşmeden kanama olmuştu gittik doktora kanama olan yerleri gümüş nitratla yaktı doktor. Her kanama olduğunda getir mutlaka yakalim dedi ve oraya hiç birşey sürme dedi. belki sizinde başınıza gelir bilginiz olsun. Genelde düştüler sonra kanama oluyormuş bizim düşmeden oldu. Geç düşmesi de iyi deil işte.
Bide bende sürekli Ağlıyorum içimde n geliyo ve Tutamıyorum ağlamak iyi geliyo ama tuttukca daha da daralıyorum. Sürekli kendime telkinlerde bulunuyorum sen güçlusun annesin yaparsın diye. Geldikçe ağlayın bence böyle böyle geçecek galiba ilk 10ggün kötü geçer dediler alisirsin 10 gün bitti hiç azalma olmadı. Tek kalma korkusu var annemler gidince bu çocuğa ben nasıl bakacagim diye. Eşimde buyutene kadar yanimizda sürekli birileri olmicak aliscaz diyo ona da bozuluyorum
Nolcak boyle bende bilmiorum. Bugun kayinpeder de geldi bize kalamaya, banada heryer dar gelior, boguluorum, surekli kendimi balkona atiorum, az daha sigara icicektim sakinlesiyim diye, o dereceye geldim ama yavrumu kokladim yine, vazgectim. Ama kalabalik oldugunda bebegime bisey olucak diye boguluorum. Nefesim daralior, bu kalici olmaz İnsaallah yabende bugün çok kötü oldum. Ağlaması ve susturamamam beni mahvediyor. Altını alıyoruz gazını alıyorz emziriyorm mama veriyorm. Sütüm yetmiyor sanırm. Tükenmişlik sendromuna girdim. Bi saattr aralıksız ağlıyorm. Sezaryandan snra ağrı sızı olr diye korkarken ağrı sızı olmadı ama lohusa depresyonuna giriyorm sanırm. Boğuluyorm her yer dar geliyor. Bebeğim ağladıkça o kdr çok üzülüyorm ki çok şükğr benim de tek şansım annem.
bi saattir ağlıyor şu an. Anneme dedim sana bırakıyorm nolur biraz yatayım. Allahtan annem benden daha iyi baş ediyor. Bende bugün aklımdan sigarayı geçirdim o derece oldm. Daha da sürecek galiba böyle bu. Allah yardımcımız olsunNolcak boyle bende bilmiorum. Bugun kayinpeder de geldi bize kalamaya, banada heryer dar gelior, boguluorum, surekli kendimi balkona atiorum, az daha sigara icicektim sakinlesiyim diye, o dereceye geldim ama yavrumu kokladim yine, vazgectim. Ama kalabalik oldugunda bebegime bisey olucak diye boguluorum. Nefesim daralior, bu kalici olmaz İnsaallah yasende annene birak biraz, geceleri annenle kalsin bebek biraz, uyuyup dinlenmeye calis. Uyku gercekten iyi gelior bu depresyona