2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Ayyy canım benim yaa kiyamam niyet bakmakda değilmiş ne rahatlık bu yaa zaten senin iki tane kuzun var biriside mini minnacik bu kadar huysuz bebekle kalmakda ne demek off off biz işte bu yuzden ilerleyemiyoruz işte bu yüzden lohusa doneminde çok tartismalar oluyor kalacak baska yeri yok mu Allah yar ve yardimcin olsun cocuklarindan yüzünü güldürsün

Kızlar merhaba. Doğum yapanlara da hayırlı uğurlu olsun diyorum, bir kaç gündür takip edemiyorum hastane olaylarından dolayı..
Rabbime çok şükür, ben de evladıma kavuştum. Son ölçümler hep birbirinin aynısı çıkıyordu, kilo 3300 boy 53 görünüyordu. Ama
Bebeğimin gelişimi durmuş plesenta aşırı yaşlanmıştı, doktorum şu an hiç bi sancın yok açılman yok ama 40 ı bitirelim yatış yapalım ilaçlarla normal deniycez diye konuşmuştuk.
11 ekim salı gecesi hastaneye yatış yaptık, rahim ağzıma bi ilaç kondu amacı rahim ağzını yumuşatmak inceltmek ve açılma sağlamaktı, daha sonra da suni sancı verilip 12 sinde doğum tamamlanacaktı, öyle planladık bebeği daha fazla riske atmamak için.
Ama rahime konulan ilaç hiç fayda etmedi, vücudum tepki vermedi, sonra hadi bide suni sancı deneyelim dndi, düşük dozdan yükselte yükselte denendi ama ona da rahmim tepki vermedi yine, sancım oldu 100 e kadar falan sancı çektm ama rahim ağzın yumuşamadı bile açıklık olmadı, doktorum normal doğum için devam edelim suni sancıya istersen sana bırakıyorum dedi bebek güçlü dedi ama ebeler senin rahmin kalın kendi de sancı yapmıor kasılmıyor ilaçlara da tepki vermiyor daha fazla suni alıp bebeği riske atma dediler .
Ben de öyle yaptım sezeryan istedim daha fazla ne uğraşıcam dedim.

En büyük fobimdi sezeryan benim. Hep dua ediyordum hayrlısı olsun. Ama inşallah normalmdoğum yaparım bebeğim kucağmda yürüyerek çıkarım flan diye hayeller kurardım. Ama cidden önemli olan sağlık sağlık ve sağlık. Zaten normal doğum gibi oluyor spinal seseryn. Evet hem ameliyat, amahem de bebeğin sesini duyup görebiliyorsun. Beni de spinal uyuşturdular bebeğin doğduğu anı duydum, yan tarafta muayene edip ölçerlerken izledim, korktuğum gibi değildi.

Ha dikişler zormuş. Ameliyat sonucta zor. Ama katlanılmıcak bişiy değilmiş. Dün, seseryan sonrası cidden zor hareket ediyordım ama bugün hataneden tabırcu olduk çıkarken falan daha iyiydim, günden güne iyileşiliyor...

Ççok şükür önemli olan bebeğin sağlıklı doğması, ve benim bebeğim 2900 50 cm doğdu. Belki daha falza suni sancıyı kaldıramıcaktı. Belki rahim ağzını açmak için gücü yetmicekt yani..
O yüzden herşeyin hayırlısı kızlar...
Umarım herkes iyidir bebekler de iyidir.

Canım benim Rabbim anali babali buyutsun güzel uzun ömrü olsun bende senin gibi sezeryandan korkuyordum ve vücudum hiçbirşeye tepki vermedi bebis icin sezeryan oldum ki iyi ki olmusum benim pasada beklenenden iri doğdu 3750 gr Rabbim herseyin en iyisini biliyor belki de kanalda sıkısacakti

Hadi gözünüz aydın canım, ben de şükür ameliyattan öyle korkuttukları gibi bişey yaşamadım, hatta hani kadınlar der ya ayy bi daha doğurmamışlar, ne çektim falan yine doğurırum Allah ın izniyle

Canım gittik dün akşam doktor çok iyiydi önceki doktordan.. herşeyi bi güzel anlattı gazı için bio gia damla önerdi ama açık açıkta söyledi piyasadaki hiç bir ürün gaza çözüm değil bu cilvesi olacak bi müddet dedi.. ama bu verdiği damlada probiyotik var en azından bağırsak hareketlerini düzenleyip rahatlatıyor.. inanır mısın sabah 5 buçukta uykuya daldı hanımefendi :) parmağında oynatıyor bizi.. siz geceleri nasılsınız

Hoşgeldi ece bebek.. allahım bahtını açık etsin

Kızlar 1 aylık bebek düğüne götürülür mü ya.. kızım 1 aylık olduğunda çok yakın arkadaşımın düğünü var acaba kızım sesten etkilenir mi gidersemde çok kalamam zaten

Canım zaten genelde geceleri giriyorum forma uyumadigindan bizde de bir kac gun once başladı gaz problemi 15. Gunden sonra basliyormus genelde bagirsak gelişimi ile bebek gelişimi dogru orantılı olmadığından oluyormuş bebek yağı ile bol bol karnına masaj yap her beslemeden sonra dik pozisyonda sirtina vur yada masaj yap bana kucağa alismasin diye yaptirmadilar şimdi resti çektim çünkü kuzum bu defa gazdan tüm emdiğini çıkartıyor alisirsada alissin ne yapayım yavrum kıvrım kıvrım kivranmasindan iyidir 1 sattir uyuyo sonra kivranarak uyanıyor inş yavrularimiz en az gaz ile atlatir bu dönemi

Son düzenleme:
Geceleri bı ben mi böyleyim diyordum :)
Sabaha kadar mizladi. Sabah uykuya daldı. Tabi ben kalkmak zorundayim sabah çocukları okula gönder .kahvalti. ortalık topla derken hala uykusuzum.başım agriyo .gündüz hep uyudu.yine gece uyumuycak

Ayy canım benim çok geçmiş olsun. Dediğin gibi en önemlisi senin ve bebeğinin sağlığı, ugrasmisin normal doğum için ama olmayınca zorlamamak gerek diye düşünüyorum.

Kızlar 1 aylık bebek düğüne götürülür mü ya.. kızım 1 aylık olduğunda çok yakın arkadaşımın düğünü var acaba kızım sesten etkilenir mi gidersemde çok kalamam zaten
Canım ses etkiler bebeği hiç riske girme o sese bizler dayanamiyoruz bence annene bırak sen gidip gelirsin benim düğünumde arkadaşim senin durumundaydi 1 saat kaldi gitti

gözün aydın cnm hayırlı olsun bebeğin,
ne tesadüf bnm de kafamdan buna benzer bir senaryo geçti az önce, ki ben de hep normal doğurmayı hayal ettim şimdiye kadar ve sezeryandan korkuyorum,
ve 2 gün önce kontrolde bebeğimde pek bi gelişim yoktu,
açılmam yoksa şayet suni sancıyla zorlamıycam sanırım, hakkımızda hayırlısı olsun her zaman

Yarın 7.30 gbi çağırdılar hastanedn. Oda süsleme yatış falan derken 9.30 gbi olurm heralde ameliyatı kızlar. Kafam karışık heyecanlıym. Korkuyorm. Kalbim ağzımda şimdiden
Hiç korkulacak birşey yok canım karninda ki son gecenin tadını çıkar Allahın izni ile yarın bu vakitlerde kucağında olacak minnosun

Kizlar bebeginizin kaldigi odanin sicakligini nas ayarliyosunuz, bide nasil giydiriyosunuz bebisleri, kac kat giyiyolar. Biz bu giydirme ve sicaklik konusunda annemle surekli didişme modundayiz.. Kendisi menepozlu ve sicak basip duruo, benim kizimida incecik penye battaniyeyle yatirio hava sicak diye ama ben bile yatarken usuyorum, ustume kalin bisey aliyorum, anlamadim napicam

Benimde bi gogus ucum kucuktu.aventin slikon gogus ucu var onu kullaniyorum.cok isime yaradi tavsiye ederim.hassaslaşan gogus ucu icinde aciyi azaltiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…