Kızlar merhaba. Doğum yapanlara da hayırlı uğurlu olsun diyorum, bir kaç gündür takip edemiyorum hastane olaylarından dolayı..
Rabbime çok şükür, ben de evladıma kavuştum. Son ölçümler hep birbirinin aynısı çıkıyordu, kilo 3300 boy 53 görünüyordu. Ama
Bebeğimin gelişimi durmuş plesenta aşırı yaşlanmıştı, doktorum şu an hiç bi sancın yok açılman yok ama 40 ı bitirelim yatış yapalım ilaçlarla normal deniycez diye konuşmuştuk.
11 ekim salı gecesi hastaneye yatış yaptık, rahim ağzıma bi ilaç kondu amacı rahim ağzını yumuşatmak inceltmek ve açılma sağlamaktı, daha sonra da suni sancı verilip 12 sinde doğum tamamlanacaktı, öyle planladık bebeği daha fazla riske atmamak için.
Ama rahime konulan ilaç hiç fayda etmedi, vücudum tepki vermedi, sonra hadi bide suni sancı deneyelim dndi, düşük dozdan yükselte yükselte denendi ama ona da rahmim tepki vermedi yine, sancım oldu 100 e kadar falan sancı çektm ama rahim ağzın yumuşamadı bile açıklık olmadı, doktorum normal doğum için devam edelim suni sancıya istersen sana bırakıyorum dedi bebek güçlü dedi ama ebeler senin rahmin kalın kendi de sancı yapmıor kasılmıyor ilaçlara da tepki vermiyor daha fazla suni alıp bebeği riske atma dediler .
Ben de öyle yaptım sezeryan istedim daha fazla ne uğraşıcam dedim.
En büyük fobimdi sezeryan benim. Hep dua ediyordum hayrlısı olsun. Ama inşallah normalmdoğum yaparım bebeğim kucağmda yürüyerek çıkarım flan diye hayeller kurardım. Ama cidden önemli olan sağlık sağlık ve sağlık. Zaten normal doğum gibi oluyor spinal seseryn. Evet hem ameliyat, amahem de bebeğin sesini duyup görebiliyorsun. Beni de spinal uyuşturdular bebeğin doğduğu anı duydum, yan tarafta muayene edip ölçerlerken izledim, korktuğum gibi değildi.
Ha dikişler zormuş. Ameliyat sonucta zor. Ama katlanılmıcak bişiy değilmiş. Dün, seseryan sonrası cidden zor hareket ediyordım ama bugün hataneden tabırcu olduk çıkarken falan daha iyiydim, günden güne iyileşiliyor...
Ççok şükür önemli olan bebeğin sağlıklı doğması, ve benim bebeğim 2900 50 cm doğdu. Belki daha falza suni sancıyı kaldıramıcaktı. Belki rahim ağzını açmak için gücü yetmicekt yani..
O yüzden herşeyin hayırlısı kızlar...
Umarım herkes iyidir bebekler de iyidir.