2016 Aralık Anneleri

Ayy abim de öyle çok seviyor kızımı ama kelebeğim dayısını gördüğü anda bağıra bağıra ağlıyor. Yazık dayısı da çok üzülüyor.

Dikkat ediyorum da erkeklere daha şiddetli tepki veriyor diye düşünüyorum...çünkü bütün gün benimle babayı akşam görüyor birkaç saat e gece uyandığında da yine anne oluyor yanında..evet çok üzülüyorlar gerçekten bazen görüntülü konuşuyorlar babamla ben telefonun karşısına geçiyorum onu güldürüyorum o da kendine gülüyor sanıyor :) tek mutlu olsun diyorum..

Canım ben de doktora sordum pekmezde zannedildigi gibi demir yok kalsiyum orani daha fazla tipki yogurt gibi dedi.O yuzden gonul rahatlığıyla yedir dedi.arastirdim gerçekten de oyleymis
Ya bu bilgi çok iyi oldu canım ben de çok severim pekmez yoğurt ikilisini. Küçükken babam yapardı bize yerdik :) o zaman rahatlıkla yedirebilirim ama yine de 2 3 günden sonra yoğurdu vermeyi düşünmüyorum canım taze yoğurt yapmak lazım. Bir de eve sanırım bol bol ev pekmezi stoklamalıyım :KK66:

Dikkat ediyorum da erkeklere daha şiddetli tepki veriyor diye düşünüyorum...çünkü bütün gün benimle babayı akşam görüyor birkaç saat e gece uyandığında da yine anne oluyor yanında..evet çok üzülüyorlar gerçekten bazen görüntülü konuşuyorlar babamla ben telefonun karşısına geçiyorum onu güldürüyorum o da kendine gülüyor sanıyor :) tek mutlu olsun diyorum..
Benim kız da aksine biri baksada sırıtsam derdinde:) evde bize huysuz başkalarının yanında civelek

Benim kız da aksine biri baksada sırıtsam derdinde:) evde bize huysuz başkalarının yanında civelek

:) ne güzellll imreniyorum böyle bebeklere maşallah...bende babası da hiç somurtmayı sevmeyiz güleryüzlüyüzdür yeni tanıdığımız insanlarla görseler sanki 40 yıldır ahbap sanarlar...bu yüzden misafir ağırlarken de bir yere giderken de hep tedirginim biri "ayyy sen ne tatlı bebeksin" deyip elini tutsa hemen alt dudak titremeye başlıyor...

Tespitin doğru olabilir canım. Abimde sakal var ona yorduk biz de :) benim cadı görüntülü konuşurken de dayısını görünce ağlıyor. Abim kabullendi artık 2 yaşına gelince görüşelim madem diyor :KK70:

Ya bu bilgi çok iyi oldu canım ben de çok severim pekmez yoğurt ikilisini. Küçükken babam yapardı bize yerdik :) o zaman rahatlıkla yedirebilirim ama yine de 2 3 günden sonra yoğurdu vermeyi düşünmüyorum canım taze yoğurt yapmak lazım. Bir de eve sanırım bol bol ev pekmezi stoklamalıyım :KK66:
Benim kv sagolsun stoklmisti :) Kendisi yapiyor

:) ne güzellll imreniyorum böyle bebeklere maşallah...bende babası da hiç somurtmayı sevmeyiz güleryüzlüyüzdür yeni tanıdığımız insanlarla görseler sanki 40 yıldır ahbap sanarlar...bu yüzden misafir ağırlarken de bir yere giderken de hep tedirginim biri "ayyy sen ne tatlı bebeksin" deyip elini tutsa hemen alt dudak titremeye başlıyor...
Bizimde ablamız çok surat asar normalde çen çen çeneler ama birni gorsun kafayı gomer resmen cevap vermez ama bazen bş bakıyorum hiç ummadıgım yerlerde bir konuşuyoki sorma

Tespitin doğru olabilir canım. Abimde sakal var ona yorduk biz de :) benim cadı görüntülü konuşurken de dayısını görünce ağlıyor. Abim kabullendi artık 2 yaşına gelince görüşelim madem diyor :KK70:
Ayy çok güldüm iki sene ertelendi demek

Canım ben de doktora sordum pekmezde zannedildigi gibi demir yok kalsiyum orani daha fazla tipki yogurt gibi dedi.O yuzden gonul rahatlığıyla yedir dedi.arastirdim gerçekten de oyleymis

Ben anlamiyorum bu doktorları. Farkli mi okuyorlar. Bir tane dogru vardir sonucta. Bizim de bugun doktora gitmemiz gerekti. Gitmisken de yogurt ve pekmezi sordum. Verilebilir elbette ama pekmez ve yogurt bir araya gelince kimyalari degisiyor. Ne kalsiyum nede demir almis olur dedi. Sadece yararsiz bir kilo alimi olusurmus. Yani ozetle kilolu ama sagliksiz bir bebek olurmus. Ne yapmali simdi :KK43: Benimki yogurdu sade yemiyor :KK43:

Ben anlamiyorum bu doktorları. Farkli mi okuyorlar. Bir tane dogru vardir sonucta. Bizim de bugun doktora gitmemiz gerekti. Gitmisken de yogurt ve pekmezi sordum. Verilebilir elbette ama pekmez ve yogurt bir araya gelince kimyalari degisiyor. Ne kalsiyum nede demir almis olur dedi. Sadece yararsiz bir kilo alimi olusurmus. Yani ozetle kilolu ama sagliksiz bir bebek olurmus. Ne yapmali simdi :KK43: Benimki yogurdu sade yemiyor :KK43:
Aynen ben de böyle biliyorum ve en yüksek Demir dut pekmezinde var organik pekmez almanızı öneririm evde yapılanların bi faydası yok çok yüksek derecede kaynatıldığında ölüyor her şey

Aynen ben de böyle biliyorum ve en yüksek Demir dut pekmezinde var organik pekmez almanızı öneririm evde yapılanların bi faydası yok çok yüksek derecede kaynatıldığında ölüyor her şey

Organik keci boynuzu pekmezi aliyoruz biz. Kizimda kansizligi bu sekilde onledik. Her sabah ac karnina 1 tatli kasigi. Ustelik bagisklik sistemini de guclendirdi. Artik yogurt icin farkli alternatifler arayacagim mecburen. Sade yemiyor. Meyve katinca yemiyor :KK43:

Organik keci boynuzu pekmezi aliyoruz biz. Kizimda kansizligi bu sekilde onledik. Her sabah ac karnina 1 tatli kasigi. Ustelik bagisklik sistemini de guclendirdi. Artik yogurt icin farkli alternatifler arayacagim mecburen. Sade yemiyor. Meyve katinca yemiyor :KK43:
Havuç ve zeytinyağı koysan yemez mi?ya da çok çok az sarımsak rendesi belki ufacık tarçın gerçi daha sonra alışır yemeye arada bir tekrar tekrar sun sade olarak illa yiyecek doğru zamanı var onun da moralini bozma

:) kıyamam ya..çok özeniyorum bu instagram da yurtdışı yurtiçi fellik fellik gezen annelere..ben anneme gidemiyorum 30 km ileride...büyüseler bu kez de bizi istemeyecekler onlar her dediklerini yapacakları için..

:) kıyamam ya..çok özeniyorum bu instagram da yurtdışı yurtiçi fellik fellik gezen annelere..ben anneme gidemiyorum 30 km ileride...büyüseler bu kez de bizi istemeyecekler onlar her dediklerini yapacakları için..
Kızım 30 günlükten beri geziyoruz canım:KK66: miniğine uyma orta nokta bulun birlikte:KK66:
Çok sıkıldığımda kızımı koltuğuna güzelce bağlayıp arabayla yakın ilçeye gezmeye bile gidiyorum. Kendini kısıtlama canım illaki alışıyorlar

Ya öyle miymiş canım benim de başka şansım YOk artık iki üç gün verip sütçünün geleceği günü bekleriz. Yoğurdu 4 gün yedi. 5. Gün istemedi canım. Ama hiç rahatsız olmuyor artık yoğurttan. İlk denemelerde rahatsız olmuştu yiyince ağlamıştı vermemiştim. Bu üçüncü denememiz. Yiyordu gayet iyiydi hatta üstüne bir de uyku çekiyordu :KK70:
canım 2 kepçe sütü ısıtıp her gün mayalasana ben öyle yapmayı düşünüyodum ama bizde alarji çıktı

Yok canım hala diş. Ben ümidi kestim artık bu huysuzluk bitmeyecek sanırım. Dün rota virüsü aşısı oldu kelebeğim uyuduğumuzda sabah4 tü. Doğduğundan beri bu kadar uyanık kalmamıştı:KK43:
Acı ya da sancısı vardı. Aşı yüzünden karın ağrısı oldu ya da dişleri acıdı sanırım. Hep gece vurur ya bu ağrılar..
O saat başı kalkmalar bizde de var. Doğru düzgün uyumuyor. Geceyi kucağımda, odada bir ileri bir geri adımlayarak kapatıyoruz:KK14:
Ben de yasak koydum canım teknolojik cihazlara ama beni dinleyen kim! Herkes bildiğini okuyor.:işsiz:
Her dişte böyle mi olacak ki :KK43: Allah sabır versin canım inşallah atlatır çabucak.. aşı da etkilemiştir canım. Huzursuzluk verir ister istemez. İkinci dozda biz yolculuk yapmıştık gece ağlamıştı ertesi gün de huysuzdu. Belki aşıdandı belki yabancıladı canım bilemiyorum ki.
Emzik almıyordu kelebek dimi canım. Ben de uyanıp ağlayınca saate bakıyorum acıkma saatiyse emziriyorum değilse emzik veriyorum çok sürmeden uyuyor şimdilik. Emzik olmasa bizimki de susmaz canım Ona aldanıyor bakalım.
Bir de sabah uyandı yine ağlayarak. Elektrikli süpürge sesi açtım onun sayesinde bir 3 saat uyumuştur. Ben de uyumuşum insan uyumayınca dinlenemiyor ki canım :KK43:
Aslınd çok görmemek lazım canım bebek Tvye bakıyor susuyor diye tv önünde büyüten var. Hatta bugün 7 8 aylık bir bebeğin niloya izlerken fotoğrafını atmış annesi. Çok şaşırdım. Böyle örnek çok fazla artık. Bebeklerde tv izlemek ciddi sorunlara yol açıyormuş halbuki. Zaten daha onun aklı ne ki bir şey anlasın tvden.

annesiz duramama bizde de var. Babayla apartmanı inletiyor ben gelip kucağıma alınca saatlerce çığlık çığlığa ağlayan bebek kendisi değilmiş gibi gülücükler saçıyor. Oğluş da anneci desene:KK66: oyyy çok tatlı görünüyordur fotoğrafını çekseydin oğluşun annesi:KK66:
Doğru canım haklılar yeni yeni çevreye dikkat etmeye başlıyor miniklerimiz bu yüzden de her şey düzenlerini etkiliyor.
Katılıyorum sana canım her benim diyen insan doğarabilir ama anne olamaz :KK66:
Biz Ankara'ya gidip gelince oldu bu canım ya ondan önce babasıyla ne güzel bırakıyordum ağlamıyordu. Ayrılık korkusu yaşıyor sanırım nasıl atlatacağız bilmiyorum da.
Bana verdiği tepkileri herkese vermiyor canım oğluş. Babası bile niye bana böyle tepki vermiyor diyor :KK70: ama ilk kahkahasını da babasına atmıştı oğluş kıskanmıştım :KK66:
Kelebek babayı hiç sevmiyor herhalde :) halbuki ilk aşık olacağı erkek babası :KK70:
Çektim hemen canımm zaten telefon yetmiyor artık hafıza doldu diyip duruyor :KK70:
Etkilensinler bakalım bu da geçer elbet :KK66:

Aynen benim de kızkardeşlerim kaldı bende annemle babam şehir dışına gittiler kucaklarından inmedi :) evet babam "seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli.."diye şarkı söylüyor ona her geldiğinde :KK70:
Teyze başka bir deee :KK66: yeğenlerimle aramda hep farklı bir bağ oldu canım teyzelik çok güzellll çok farklı gerçekten de anneliğe en yakın duyguymuş :KK200:
Yaa ne güzel şarkı seçmiş dedesi maşallah :KK66: ne seviniyordur kuzucuk :KK68:

Çok sevindim normale dönmesine canım oğluş keyiflenmiştir. ben elmayı genellikle muhallebinin içine karıştırıyorum canım. Suyla yapıyorum içine mama yerine elma püresi koyuyorum. Rahatsız edici bir gıdaysa benim kelebeğim de etkilenir ben de çok sık vermiyim:KK66: bugün kiraz vereyim elma yerine :KK66:
Bilmiyorum canım mayalı çörek olur mu ama şekersiz tuzsuzsa olur bence:KK66:
Yoğurt işi kızımın keyfi kararı gibi geliyor bana bir gün yüzünü buruşturarak da olsa yiyip ertesi gün burun kıvırabiliyor:KK70: oğluş da öyledir belki:KK66:
Ben de bayağıdır elma vermiyorum bugün vereyim diyorum canım :) bizi bu şekilde etkiledi elma. Bir kez muhallebiye elma püresi koydum beğenmemişti canım ama tek başına bayılıyordu elmaya :KK66:
Yarasın kelebeğe de :) rahatsız olmazsa ver annesi yesin mis gibi :KK66:
Beni maya işi düşündürüyor canım maya sağlıklı değil diyorlar.
Bugün kemik suyuna çorba yapayım dedim. Kemiği haşladım. Bir bardak kemik suyu ve bir bardak suyla bir yemek kaşığı pirinç karıştırıp pişirdim. Oğluş beğenmedi. Alışır mı dedim midesi bulandı çıkaracaktı nerdeyse. Tadına baktım bayağı ağır bir tat bana göre de canım. 6. Ayda verilebilir diye biliyordum ama sevmeyecek sanırım bizimki.
Olabilir canım bu hafta sütçü de gelmedi yoğurtsuz kaldık :KK66: artık muhallebiyr devam :)

Aynı düşünceler bende de var canım. Sürekli yanındayım sürekli konuşuyorum açıklıyorum ama durum hep aynı hatta bu aralar aynı odada olmak yetmiyor kucak istiyor sürekli:KK14:
Uzun süre böyle giderse bir pedagoga danışmak iyi olabilir:KK66:
ne zaman kendi başlarına oyun oynayacaklar acaba?
Haklısın canım geçmezse danışmakta fayda var. Bu dönemde oluşuyor bebekte güven duygusu. Çok korkutuyor bu beni.
Hiç oynamayacaklar canım yeğenlerimden öyle gördüm ben :KK70:

X