2016 Aralık Anneleri

Sorma canım benim babam deliriyor resmen ama yüzüne bile bakmıyor adamcağızın...ama nörolojik açıdan gelişimleri çok iyi demekmiş bu aylarda yabancılama :) onu öğrenince mutlu oldum...napalım biraz daha büyüyünce mıncıklayacak onlar da...
Tatlış yaaa :KK66: yabancılasınlar napalım olması gereken buysa artık onlarda katlanacak :KK70: biz bir hafta birlikte kaldık iki günde alışmıştı. Alıştıktan sonra sürekli gülücük saçıyordu :)

Ya ben bu işe bi baktım yoğurdu günlük mayalayın diyorlar yoğurt bekledikçe içindeki laktik asit artıyormuş o da böbreklerine zararlıymış onu mu anladı sizin minik :emir_bebek:
Ya öyle miymiş canım benim de başka şansım YOk artık iki üç gün verip sütçünün geleceği günü bekleriz. Yoğurdu 4 gün yedi. 5. Gün istemedi canım. Ama hiç rahatsız olmuyor artık yoğurttan. İlk denemelerde rahatsız olmuştu yiyince ağlamıştı vermemiştim. Bu üçüncü denememiz. Yiyordu gayet iyiydi hatta üstüne bir de uyku çekiyordu :KK70:

Ya öyle miymiş canım benim de başka şansım YOk artık iki üç gün verip sütçünün geleceği günü bekleriz. Yoğurdu 4 gün yedi. 5. Gün istemedi canım. Ama hiç rahatsız olmuyor artık yoğurttan. İlk denemelerde rahatsız olmuştu yiyince ağlamıştı vermemiştim. Bu üçüncü denememiz. Yiyordu gayet iyiydi hatta üstüne bir de uyku çekiyordu :KK70:
Oh süper öyleymiş ama buzluğa nasıl koyacağım karton bardakta bissürü süt onu düşünüyorum :anne:

Canım sütü parça parça buzluga koyup cikarip oda isisinda beklet taze taze yap yogurdunu.Ben yoğurt ekşi olunca pekmezle veriyorum.

Oh süper öyleymiş ama buzluğa nasıl koyacağım karton bardakta bissürü süt onu düşünüyorum :anne:
Bilemedim şimdi :KK70: buzlukta bir şey saklamayı da hiç sevmem canım. Tek çare bu mu ya başka çare YOk mu? Sütü buzdolabında pişmiş olarak bir iki gün bekletsek nasıl olur acaba? Ben kendimiz için ayırıyorum da bebekler için ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum

Canım sütü parça parça buzluga koyup cikarip oda isisinda beklet taze taze yap yogurdunu.Ben yoğurt ekşi olunca pekmezle veriyorum.
Pekmezle yoğurt vermeyin diyorlar canım ya o yüzden vermiyorum. Doktor tanıdığımız var o söylemişti. Pekmez be yoğurt bir araya gelince birbirinin vitaminini YOk ediyormuş. pekmezi muhallebiyle veriyorum ben de :KK66: fikir için teşekkürler canım sanırım başka çare YOk. Süt için küçük kavanozlar almak lazım :KK66:

Pekmezle yoğurt vermeyin diyorlar canım ya o yüzden vermiyorum. Doktor tanıdığımız var o söylemişti. Pekmez be yoğurt bir araya gelince birbirinin vitaminini YOk ediyormuş. pekmezi muhallebiyle veriyorum ben de :KK66: fikir için teşekkürler canım sanırım başka çare YOk. Süt için küçük kavanozlar almak lazım :KK66:
Canım ben de doktora sordum pekmezde zannedildigi gibi demir yok kalsiyum orani daha fazla tipki yogurt gibi dedi.O yuzden gonul rahatlığıyla yedir dedi.arastirdim gerçekten de oyleymis

Nasıl oldunuz canım hala YOk mu diş? Babasıyla anlaştık biz tv telefon bilgisayar şimdilik yasak canım. Büyüyünce engel olamayız tabi engelleyebildiğimiz kadar engelleyeceğiz bakalım :KK66:
Haklısın canım bazen insan çok zorlanıyor. Bizim de başladı huzursuzluk sanırım. Geceleri bir gün iyiyse üç gün huzursuz. Saat başı kalkıyoruz.
Özlenmez mi ya can bunlar bal bunlarrr :KK70: ne sevmeye ne koklamaya ne öpmeye doyuluyor....... :KK66:
Yok canım hala diş. Ben ümidi kestim artık bu huysuzluk bitmeyecek sanırım. Dün rota virüsü aşısı oldu kelebeğim uyuduğumuzda sabah4 tü. Doğduğundan beri bu kadar uyanık kalmamıştı:KK43:
Acı ya da sancısı vardı. Aşı yüzünden karın ağrısı oldu ya da dişleri acıdı sanırım. Hep gece vurur ya bu ağrılar..
O saat başı kalkmalar bizde de var. Doğru düzgün uyumuyor. Geceyi kucağımda, odada bir ileri bir geri adımlayarak kapatıyoruz:KK14:
Ben de yasak koydum canım teknolojik cihazlara ama beni dinleyen kim! Herkes bildiğini okuyor.:işsiz:

Dün biz de bağırdık bayağı canım :KK70: uykusu var uyuyacak ama bişi görüyor gözünü açıp dikkatlice ona bakıyor bu kez uyumuyor. En son ağlamaktan bir hal oldu. Yatağına götürüp yatırayım loş ışıkta uyur dedim bıraktım geldim. Kontrol etmeye gittiğimde bir baktım eli havada uyumuş :KK70: artık daha çok farkındalar etrafında olan bitenin canım ondan olduğunu söylüyor tecrübeliler. Artık yalnız da kalmak istemiyor hatta yalnız değil bensiz kalmak istemiyor. Babasıyla bırakıp gidiyorum yemek yapayım diye başlıyor ağlamaya. Pişerim taşıdım mutfağa durmayınca alıp götürüyorum mecbur.
Annelik ne garip bir şey :KK66: bir o kadar da paha biçilemez bir şey. Allah isteyen Hakeden herkese nasip etsin...
annesiz duramama bizde de var. Babayla apartmanı inletiyor ben gelip kucağıma alınca saatlerce çığlık çığlığa ağlayan bebek kendisi değilmiş gibi gülücükler saçıyor. Oğluş da anneci desene:KK66: oyyy çok tatlı görünüyordur fotoğrafını çekseydin oğluşun annesi:KK66:
Doğru canım haklılar yeni yeni çevreye dikkat etmeye başlıyor miniklerimiz bu yüzden de her şey düzenlerini etkiliyor.
Katılıyorum sana canım her benim diyen insan doğarabilir ama anne olamaz :KK66:

Tatlış yaaa :KK66: yabancılasınlar napalım olması gereken buysa artık onlarda katlanacak :KK70: biz bir hafta birlikte kaldık iki günde alışmıştı. Alıştıktan sonra sürekli gülücük saçıyordu :)

Aynen benim de kızkardeşlerim kaldı bende annemle babam şehir dışına gittiler kucaklarından inmedi :) evet babam "seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli.."diye şarkı söylüyor ona her geldiğinde :KK70:

Ağlayarak yapıyor kakasını canım çok korktum poposuna zeytinyağı sıktım en son. Elmadan oluyormuş elmayı da bıraktım şimdi düzene girdi şükür. Az yapıyor ama zorlanmıyor.
Vardır canım bulursunuz :) mayalı çörek var ya ondan yapsak nasıl olur acaba diye düşünüyorum.
Oyy o suratını sevsinler onun ne tatlıdır :KK70: teşekkürler canım yine bıraktı yoğurdu. Taze yoğurt istiyor sanırım. Onda da buraya haftada bir geliyor sütçü mecbur toplu yapıyorum. Kavanozlara bölüyorum taze açıp yedireyim diye oğluş iki kavanozdan yedi üçüncüyü beğenmedi :KK70:
Çok sevindim normale dönmesine canım oğluş keyiflenmiştir. ben elmayı genellikle muhallebinin içine karıştırıyorum canım. Suyla yapıyorum içine mama yerine elma püresi koyuyorum. Rahatsız edici bir gıdaysa benim kelebeğim de etkilenir ben de çok sık vermiyim:KK66: bugün kiraz vereyim elma yerine :KK66:
Bilmiyorum canım mayalı çörek olur mu ama şekersiz tuzsuzsa olur bence:KK66:
Yoğurt işi kızımın keyfi kararı gibi geliyor bana bir gün yüzünü buruşturarak da olsa yiyip ertesi gün burun kıvırabiliyor:KK70: oğluş da öyledir belki:KK66:

Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var acaba canım anlamıyorum ki... biz de Ankara'ya gidip geldikten sonra böyle olduk. İlk başta kalabalığa alıştı ondan dedim ama babası yanındayken de ben odadan çıkınca ağlıyor. Napacamı şaştım. Güvensiz bağlanma yaşanmasından korkuyorum.
Aynı düşünceler bende de var canım. Sürekli yanındayım sürekli konuşuyorum açıklıyorum ama durum hep aynı hatta bu aralar aynı odada olmak yetmiyor kucak istiyor sürekli:KK14:
Uzun süre böyle giderse bir pedagoga danışmak iyi olabilir:KK66:
ne zaman kendi başlarına oyun oynayacaklar acaba?

Bizim arada bir iş için şehir dışı oluyor sürekli yanımda olsun isterdim tabi de sen böyle deyince iyi oluyor herhalde diyorum gidince birbirimizi özlüyoruz hiç yoktan :KK70: hem oğluşla da özel vakit geçiriyoruz :KK66: bunu söyleyince gitmem mi diyor canım ne güzel gitsin annesinin yemeklerini yesin annesiyle vakit geçirsin ertesi gün gelsin :KK66:
Bazen uzaklık iyi olur:KK66: haklısın bence her ne kadar tartışma olsa da insan uzaklaşınca özlüyor eşini:KK66: ne güzel ana oğul geçiyor günleriniz, yarın okula başladığımızda bu kadar birlikte olma şansımız olmayacak.
Gitmiyor canım bırakıp gitmem diyor. Aslında gitse gerçekten lafını etmem bilakis sevinirim beni muhattap etmediği için:KK70:
Geçen gün memlekete gittik ailelere de gittik. Kv diyor ki ben yaşlıyım dikkat etmeden konuşuyorum, kırılma üzülme. Ben de dedim söylemeden önce düşün öyle konuş benimle. Yaşlılık bahanesi de güzel hani ben de lafları sokuşturup ben gencim kanım deli akıyor ondan dikkat etmemişim derim bundan sonra :KK70:

Ne güzel demek ki israf etmeyecek eteğindeki toplaması çok güzel bir şey :KK70: bizimki de ağzına girene bakıyor sadece :KK70: bizim önlükler küçük eski tiplerden canım. Hiç bir şey alasım gelmiyor taşınacağız diye :KK66: mendillerle idare ediyoruz şimdilik
Ahh bir de bana sor canım kafasını kaldırmadığı için kaşıktakiler de etrafa dökülüyor çoğu zaman :KK70:
Ayy canım ya taşınma işini oldum olası sevmem Allah kolaylık versin

Bir ara elma dilimini ısırıyordu canım az az tabi ne kadar süre de koparır bilmiyorum korkumdan vermiyorum hiç. En mantıklısı file. Korkmadan ver yesin :KK66: yarasın kelebeğeeee maşallah ona :)
ay bu ara hiç dışarı çıkasım gelmiyor oğluşla hep evdeyiz :KK70: tatili de erteledik yine bazı sebeplerden :KK66:
Aynen canım fileyle daha kontrollü oluyor. Allah korusun bir anlık mesele sıkıntıya dönüşüyor miniklerimizde. Benim de eve girmeyesim var canım kaç gündür:))

Sorma canım benim babam deliriyor resmen ama yüzüne bile bakmıyor adamcağızın...ama nörolojik açıdan gelişimleri çok iyi demekmiş bu aylarda yabancılama :) onu öğrenince mutlu oldum...napalım biraz daha büyüyünce mıncıklayacak onlar da...
Ayy abim de öyle çok seviyor kızımı ama kelebeğim dayısını gördüğü anda bağıra bağıra ağlıyor. Yazık dayısı da çok üzülüyor.

Dün doktorumuza sordum göz muayenesini. Bebek küvözde kaldıysa 2.ayında kalmadıysa 6.ayında yapılır dedi. Benim kızım 13-14 saat kaldı ama kimse bana söylememişti. En kısa zamanda iyi bir göz doktoruna götürücem.

Dün doktorumuza sordum göz muayenesini. Bebek küvözde kaldıysa 2.ayında kalmadıysa 6.ayında yapılır dedi. Benim kızım 13-14 saat kaldı ama kimse bana söylememişti. En kısa zamanda iyi bir göz doktoruna götürücem.
Ben de bunu soracaktım sana canım. Benim oglum kalmadi.6 aylık kontrolünde göz doktoruna da gidelim.

X