2016 Aralık Anneleri

Aynı fikirdeyim bide huggies yeni çıkarmış kırmızı paketli onu merak ediyorum güzele benziyor bayağı düzeltmişler
canım onun kız bebek için olanı bel bölgesi büzgülü olduğu için belimizi tahriş etti baya ben hiç sevmedim sert bi dokusu var sanki bi tutam karton dolamışsın çocuğun poposuna gibi

Bunu merak ediyorum acaba dıştan kalınlığını iç yüzeyinin fotoğrafını yükleyebilir misiniz buraya?yumuşaktır diye tahmin ediyorum ama kalın sanki
Inanin atmak isterdim ama kameram bozuk o yüzden atamiyorum. Ama nasil oldugunu soyluyim prima gibi sisince duz durmuyo onu baya sisiyo sabaha kadarki cisinde. Ama gundelikte sikinti olmuyo. Ilk kullandigim zamanlarda cok kokuyodu cisi simdi pek gelmiyo arada oluyo. Taze kullanilmamis hali normal kalinlikta oyle cok ince bez değil

canım onun kız bebek için olanı bel bölgesi büzgülü olduğu için belimizi tahriş etti baya ben hiç sevmedim sert bi dokusu var sanki bi tutam karton dolamışsın çocuğun poposuna gibi
Yaa geçmiş olsun şimdikiler incelmiş yumuşamış bide kokusuzmuş çok şirin olmuş tasarımı aklıma takıldı denemek istedim :anne:

Inanin atmak isterdim ama kameram bozuk o yüzden atamiyorum. Ama nasil oldugunu soyluyim prima gibi sisince duz durmuyo onu baya sisiyo sabaha kadarki cisinde. Ama gundelikte sikinti olmuyo. Ilk kullandigim zamanlarda cok kokuyodu cisi simdi pek gelmiyo arada oluyo. Taze kullanilmamis hali normal kalinlikta oyle cok ince bez değil
Evet biraz kalın gibi ama bide çişi çok ortada biriktiriyormuş topaklanıyormuş bi yerde öyle şikayet çok okudum:ukala:

İşthsızlık da var canım zorlamıyorum ama ağlayınca acıkmış olurdu hep. Şimdi kabul etmiyor üstüne bir de kendini attırıyor sıkın tutmasam kucağımdan yere atacak kendisini..
Bir yere kadar sakin olunuyor canım sabahtan beri kelebeğim mızır mızır. Beni benden aldı..
Başta bir sıkıntılandı kızım baktım sesler kesildi. Gidip bakıyım dedim ki bingoo babası açmış video izletiyor. Dayanamadım aldım kelebeğimi:KK66: o kadarcık zamanda bile özlemişim.
Nasıl oldunuz canım hala YOk mu diş? Babasıyla anlaştık biz tv telefon bilgisayar şimdilik yasak canım. Büyüyünce engel olamayız tabi engelleyebildiğimiz kadar engelleyeceğiz bakalım :KK66:
Haklısın canım bazen insan çok zorlanıyor. Bizim de başladı huzursuzluk sanırım. Geceleri bir gün iyiyse üç gün huzursuz. Saat başı kalkıyoruz.
Özlenmez mi ya can bunlar bal bunlarrr :KK70: ne sevmeye ne koklamaya ne öpmeye doyuluyor....... :KK66:

Sanırım büyüdükçe oluyor bu dalma sıkıntısı. Ne güzel oğluş sakin sakin bakıyormuş benim cadım uykusu gelip de uyuyamadı mı hem mızıldanıyor hem ağlıyor hem de kendini çiziyor.
Aynı korkuyu ben de yaşadım kızım sarılık olduğunda :)) 1 hafta susmadan ağladım kızımı kaybetme korkusuyla :))
Dün biz de bağırdık bayağı canım :KK70: uykusu var uyuyacak ama bişi görüyor gözünü açıp dikkatlice ona bakıyor bu kez uyumuyor. En son ağlamaktan bir hal oldu. Yatağına götürüp yatırayım loş ışıkta uyur dedim bıraktım geldim. Kontrol etmeye gittiğimde bir baktım eli havada uyumuş :KK70: artık daha çok farkındalar etrafında olan bitenin canım ondan olduğunu söylüyor tecrübeliler. Artık yalnız da kalmak istemiyor hatta yalnız değil bensiz kalmak istemiyor. Babasıyla bırakıp gidiyorum yemek yapayım diye başlıyor ağlamaya. Pişerim taşıdım mutfağa durmayınca alıp götürüyorum mecbur.
Annelik ne garip bir şey :KK66: bir o kadar da paha biçilemez bir şey. Allah isteyen Hakeden herkese nasip etsin...

Sancısı ağrısı olmasın da oğluşun canım kakalar çıkar elbet:KK66:
Bulunduğumuz köy görünümlü ilçede illaki un yapan biriler vardır canım. Köylülere sormak lazım:KK66:
Suratını her kaşıkta ekşitir ama şarkılar oyunlar eşliğinde güldüre güldüre olunca güzel yiyor kelebeğim:KK66: oyy maşallah oğluşa yarasın kuzucuğa:KK66:
Ağlayarak yapıyor kakasını canım çok korktum poposuna zeytinyağı sıktım en son. Elmadan oluyormuş elmayı da bıraktım şimdi düzene girdi şükür. Az yapıyor ama zorlanmıyor.
Vardır canım bulursunuz :) mayalı çörek var ya ondan yapsak nasıl olur acaba diye düşünüyorum.
Oyy o suratını sevsinler onun ne tatlıdır :KK70: teşekkürler canım yine bıraktı yoğurdu. Taze yoğurt istiyor sanırım. Onda da buraya haftada bir geliyor sütçü mecbur toplu yapıyorum. Kavanozlara bölüyorum taze açıp yedireyim diye oğluş iki kavanozdan yedi üçüncüyü beğenmedi :KK70:

Ben de konuşuyorum sürekli anlatıyorum şunu yapmam lazım yapıp hemen gelicem bekle annecim diyorum ama odadan çıkar çıkmaz başlıyor ağlamaya ben işimi bitirip gelene kadar ağlıyor. Sürekli yanındayım hiçbir zaman birine bırakıp bir yerlere gitmedim. Neden bilmiyorum ama kaybetme korkusu var sanırım.
Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var acaba canım anlamıyorum ki... biz de Ankara'ya gidip geldikten sonra böyle olduk. İlk başta kalabalığa alıştı ondan dedim ama babası yanındayken de ben odadan çıkınca ağlıyor. Napacamı şaştım. Güvensiz bağlanma yaşanmasından korkuyorum.

Yok canım eşim izin vermez kalmama. Kızını özlüyormuş.. aslında eşim gitse annesinin yanına özlem giderseler biz kızımla başbaşa kalırız seve seve :KK70:
Bizim arada bir iş için şehir dışı oluyor sürekli yanımda olsun isterdim tabi de sen böyle deyince iyi oluyor herhalde diyorum gidince birbirimizi özlüyoruz hiç yoktan :KK70: hem oğluşla da özel vakit geçiriyoruz :KK66: bunu söyleyince gitmem mi diyor canım ne güzel gitsin annesinin yemeklerini yesin annesiyle vakit geçirsin ertesi gün gelsin :KK66:

Çok mantıklı yaptığın canım. Ben de kaldırayım bundan sonra oyuncakları:KK66:
Ben aktivite önlüğü aldım uzun kollu üstü başı çok batıyor kelebeğimin diye. Benim kuzucuk da kollarını ve eteğini yiyor önlüğünün:KK70: hatta üstüne dökülenleri yemeye çalışmak daha çok hoşuna gidiyor :KK70:
Ne güzel demek ki israf etmeyecek eteğindeki toplaması çok güzel bir şey :KK70: bizimki de ağzına girene bakıyor sadece :KK70: bizim önlükler küçük eski tiplerden canım. Hiç bir şey alasım gelmiyor taşınacağız diye :KK66: mendillerle idare ediyoruz şimdilik

Geirisini istemiştir oğluş:KK66: afiyet şeker olsun kuzucuğa:)
Koparabilecek kadar güçlü ısıramıyorlar canım ben bugün sürekli gözlemledim:KK66: bir kısmını ezdi sadece kelebeğim. Meyve filesi ben aldım canım elmayı hep o şekilde veriyorum dişlerini de kaşıyor böylece.
Bir ara elma dilimini ısırıyordu canım az az tabi ne kadar süre de koparır bilmiyorum korkumdan vermiyorum hiç. En mantıklısı file. Korkmadan ver yesin :KK66: yarasın kelebeğeeee maşallah ona :)
ay bu ara hiç dışarı çıkasım gelmiyor oğluşla hep evdeyiz :KK70: tatili de erteledik yine bazı sebeplerden :KK66:

Soğuk havale denen sinsi bir şey varmış ben ondan korkmuştum ama onun için de 35 derecenin altına düşmesi lazımmış. Allah tüm hastalıklardan korusun kuzucuklarımızı.
Allah korusun canımm internete baktıkça hep bir korku kaplıyor içimizi. Amin canımmm meraklanma dişi çıksın hepsi geçecek inşallah annesi :KK66:

Benim oğlum da bu aralar huzursuz huysuz.Uykuya dalamiyor bi turlu morarircasina agliyo cami fln aciyoruz bazen sakinlessin diye.Niye böyle oldu anlamadim.Hele aksam uykusu tam cileye dönüştü banyo yaptirinca bi nebze daha iyi oluyor. Gittigimiz yerlerde de rahat durmuyor artık. Dün ağva ya gitmistik eve gelmeye yakın trafige yakalandik yikti arabanin icini altini cikariyorum konusuyorum oynuyorum yok.En son baktik olmuyo cektik kenara indik dolastik biraz sonra da cam acik disari bakip konuşa konuşa geldik eve.Diş de göremedim ben.Huy degistirdi resmen cocuk.
Ne oluyor bu kuzucuklara yaa :KK43:

Kızlar mutlu sabahlar burayı okuyunca rahatladım bu huy değiştirme bizde de oldu ne yazık ki :KK43: rotaya bağlıyordum hep ama 10 gün oldu etkisi olduğunu sanmıyorum...akşamları uyumak istemiyor...anneme gittim hafta sonu çığlık kıyamet koptu arabaya bindik sustu bu sefer ben başladım ağlamaya...iştahsızlığımız zaten vardı onu saymıyorum...başka birinin evine gitmek istemiyor parka götürüyorum birlikte dışarıya çıkıyoruz sıkıntı yok...kolik gibi belli bir saatte başlıyor akşam kesinlikle sakinleştiremiyoruz mız mız...doymuyor mu acaba endişesi vardı ama görüyorum ki bu ay bebeklerinde normal...benim kızım da beni göremediği anda başlıyor ağlamaya..doktor bu ay gelişim özelliği çok normal dedi...
Ben de hep büyüklere anlatıyorum onlar da normal diyorlar. Artık bilinçleniyor dış dünyanın daha net farkındalar diyorlar canım. Yabancılama huyu bizde de var. Tanımadığı birinin yanında yalnız bırakırsam basıyor çığlığı. Ağlayıp duruyor. Geçen komşunun kızı geldi. Bir şey için Saniyeler içinde gidip geldim odaya. Bir geldim ağlıyor. Kız da o kadar çok seviyor ki...

Kızlar sizin bebişlerde kendiliğinden bağırıyor mu? Bnmki acayip bağırıyor kendi sesini tanımaya çalışıyor galiba. Dr bu ay diş çıkarır dedi beyazşamış yeri. Eline her gecen sey ağzında şu dönemi bi atlatsaydık:KK43:
Aynen canım biz de bağırıyoruz eli ağza götürüyor başlıyor aaaaaaaa diye bağırmaya öyle bir bağırıyor ki bazen eşimle birbirimizi duyamıyoruz :KK70:

Ben de hep büyüklere anlatıyorum onlar da normal diyorlar. Artık bilinçleniyor dış dünyanın daha net farkındalar diyorlar canım. Yabancılama huyu bizde de var. Tanımadığı birinin yanında yalnız bırakırsam basıyor çığlığı. Ağlayıp duruyor. Geçen komşunun kızı geldi. Bir şey için Saniyeler içinde gidip geldim odaya. Bir geldim ağlıyor. Kız da o kadar çok seviyor ki...
Sorma canım benim babam deliriyor resmen ama yüzüne bile bakmıyor adamcağızın...ama nörolojik açıdan gelişimleri çok iyi demekmiş bu aylarda yabancılama :) onu öğrenince mutlu oldum...napalım biraz daha büyüyünce mıncıklayacak onlar da...

Ağlayarak yapıyor kakasını canım çok korktum poposuna zeytinyağı sıktım en son. Elmadan oluyormuş elmayı da bıraktım şimdi düzene girdi şükür. Az yapıyor ama zorlanmıyor.
Vardır canım bulursunuz :) mayalı çörek var ya ondan yapsak nasıl olur acaba diye düşünüyorum.
Oyy o suratını sevsinler onun ne tatlıdır :KK70: teşekkürler canım yine bıraktı yoğurdu. Taze yoğurt istiyor sanırım. Onda da buraya haftada bir geliyor sütçü mecbur toplu yapıyorum. Kavanozlara bölüyorum taze açıp yedireyim diye oğluş iki kavanozdan yedi üçüncüyü beğenmedi :KK70:
Ya ben bu işe bi baktım yoğurdu günlük mayalayın diyorlar yoğurt bekledikçe içindeki laktik asit artıyormuş o da böbreklerine zararlıymış onu mu anladı sizin minik :emir_bebek:

X