- 1 Ekim 2013
- 8.107
- 16.608
- 448
- 34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maşallah, ne güzel bir doğum hikayesi5.Kizlar herkese merhaba tekrar
Kizimi 20 Aralikta saat 22:50de kucagima aldim.
Belki biliyorsunuzdur dogmayacak suni sanci ya da sezaryene kalcagim diye korkuyordum.
Neyse 20 Aralik gunu saat 14:00 dr kontrolum wardi doktorum alttan pelvik muayene etti ve hala aciklik 3cm bekleyelim bir hafta daha o arada kendiliginden sancin olmazsa biz indukleriz dedi. Hastaneden ciktik avm ye gttk bir kac eksigimizi vardi onlari tamamladik. Derken 6:30 gbi eve geldik yemek yedik derken kanamamin durmadigini fark ettim. Doktor muayenesinden sonra kanama baslamisti ve adet kanamasi gibi surekli devam etti doktor artarsa gel demisti ama bilemedim. Agri belime vurmaya basladi bacaklarim ve kasiklarimda da sanci vardi. Gecen haftaki pelvik muayene sonrasinda da cok agrim oldugu icin ben yine ondan sandim. Surekli agri oldugu icin sikligini olcemedm sanci mi diye neyse agrim ve kanamam durmayinca hastaneye gtmeye karar verdik. Saat 20:30 gbi ewden ciktik 21:00 gibi hastanede once ebe muayene etti dedi aciklik 4-5 cm olmus NST bagladi ve ben dr la goruseyim dedi. Bir yarim saat sonra 'bebek geliyor ; bu gece dogacak ins.' demesiyle beni bir heyacan sardi bekliyordum ama o ewdeki sancilari pelvik muayene sancisi sandigimdan sasirdim. Soylediklerine gore agri esigim yuksekmis. Sonra geceligimi giydirdiler damar yolu acildi dil alti bir ilac verildi sonra lagman.. Bu arada ben geziniyordum odada annem esim arkadaslarimiz ve kardeslerim odada gule oynaya lafliyorduk ben dolaniyorum surekli falan derken ebem geldi dedi nst ye baglayip takibe alalim dedim ben yatinca agri artiyor yatmiyim olmaz deyince yattim. Annem elimi tutuyordum; cnm bnmm surekli esim baktim bi heycanli dedim sen disarda bekle o ara herkesi cikardilar ebe bakti dedi 7cm olmus dr geliyor.
Sonra suni sanci taktilar daha 5dk olmadi ki bn bir ciglik bir sanci sonra ebe dedi 9cm olmus. Hemen sanciyi cikardilar. Alt kata dogumhaneye aldilar saat 22:15 gibi ordaki sancilar aciliydi artikAnnem gelsin dedim doktora soracagiz dediler ki doktoru bekliyoruz ikinma.. Ama elimde degildi.. Sanci bastikca bir iki ikindim istemsiz. Sonra o ara dr geldi 15dkya bebek geliyor dedi. İnanamadim. 3-4 ikinma sonrasi bebis geldi. O an huzur buldum bebisimi gorunce nasil sewindim
Yanima getirdiler koklayip optum, hala inanamiyordum sonra bebisi dogumhaneden cikardilar kapida bekleyen esim annem ve arkadaslarimdan bi ciglik yukseldi. O arada dedim bu gercek birtek ben yasamiyorum bunu onlarda gordu :) sonrasinda dr dikis atti kesi olmus dogum sirasinda sonra odama ciktim. Sagolsun kardesim ve arkadaslarim odamizi suslemis yerlestirmisler o ara. Allahtan herseyi kolilemistim ewde ve masa duzenini hazirlayip resmini kardeslerimle whatsapp grubumuzda paylasmistik. Cok guzeldi her sey. Sonra bebisim geldi ilk muayeneleri tamamlanmis ve cicilerini giymis gelmsti mis kokulum :) Sonrasinda yataginda ona bakakaldim hala her sey ruya gibiydi.. Fotografcimiz foto cekimini tamamladi. Sonrasinda bebek hemsiremiz geldi bebegi emzirdik cok sukur sorunsuz emdi kizim .. Oyle boyle derken sonunda gelmisti kizim .. Toplamda 4 saat gbi surmus oldu dogum surecim; darisi basiniza kizlar normal dogumdan korkmayin biaralar 9cm aciklikta epidural istiyorum dedim itiraf ediyorum :) ama dediler artik cok gec sonrasi da surmedi cok zaten .. Rabbim yardimciniz olsun tum aralik anneleri bebisleri saglicakla kucaklasin opuyorum
Kizlar herkese merhaba tekrar
Belki biliyorsunuzdur dogmayacak suni sanci ya da sezaryene kalcagim diye korkuyordum.
Neyse 20 Aralik gunu saat 14:00 dr kontrolum wardi doktorum alttan pelvik muayene etti ve hala aciklik 3cm bekleyelim bir hafta daha o arada kendiliginden sancin olmazsa biz indukleriz dedi. Hastaneden ciktik avm ye gttk bir kac eksigimizi vardi onlari tamamladik. Derken 6:30 gbi eve geldik yemek yedik derken kanamamin durmadigini fark ettim. Doktor muayenesinden sonra kanama baslamisti ve adet kanamasi gibi surekli devam etti doktor artarsa gel demisti ama bilemedim. Agri belime vurmaya basladi bacaklarim ve kasiklarimda da sanci vardi. Gecen haftaki pelvik muayene sonrasinda da cok agrim oldugu icin ben yine ondan sandim. Surekli agri oldugu icin sikligini olcemedm sanci mi diye neyse agrim ve kanamam durmayinca hastaneye gtmeye karar verdik. Saat 20:30 gbi ewden ciktik 21:00 gibi hastanede once ebe muayene etti dedi aciklik 4-5 cm olmus NST bagladi ve ben dr la goruseyim dedi. Bir yarim saat sonra 'bebek geliyor ; bu gece dogacak ins.' demesiyle beni bir heyacan sardi bekliyordum ama o ewdeki sancilari pelvik muayene sancisi sandigimdan sasirdim. Soylediklerine gore agri esigim yuksekmis. Sonra geceligimi giydirdiler damar yolu acildi dil alti bir ilac verildi sonra lagman.. Bu arada ben geziniyordum odada annem esim arkadaslarimiz ve kardeslerim odada gule oynaya lafliyorduk ben dolaniyorum surekli falan derken ebem geldi dedi nst ye baglayip takibe alalim dedim ben yatinca agri artiyor yatmiyim olmaz deyince yattim. Annem elimi tutuyordum; cnm bnmm surekli esim baktim bi heycanli dedim sen disarda bekle o ara herkesi cikardilar ebe bakti dedi 7cm olmus dr geliyor.
Sonra suni sanci taktilar daha 5dk olmadi ki bn bir ciglik bir sanci sonra ebe dedi 9cm olmus. Hemen sanciyi cikardilar. Alt kata dogumhaneye aldilar saat 22:15 gibi ordaki sancilar aciliydi artikAnnem gelsin dedim doktora soracagiz dediler ki doktoru bekliyoruz ikinma.. Ama elimde degildi.. Sanci bastikca bir iki ikindim istemsiz. Sonra o ara dr geldi 15dkya bebek geliyor dedi. İnanamadim. 3-4 ikinma sonrasi bebis geldi. O an huzur buldum bebisimi gorunce nasil sewindim
Yanima getirdiler koklayip optum, hala inanamiyordum sonra bebisi dogumhaneden cikardilar kapida bekleyen esim annem ve arkadaslarimdan bi ciglik yukseldi. O arada dedim bu gercek birtek ben yasamiyorum bunu onlarda gordu :) sonrasinda dr dikis atti kesi olmus dogum sirasinda sonra odama ciktim. Sagolsun kardesim ve arkadaslarim odamizi suslemis yerlestirmisler o ara. Allahtan herseyi kolilemistim ewde ve masa duzenini hazirlayip resmini kardeslerimle whatsapp grubumuzda paylasmistik. Cok guzeldi her sey. Sonra bebisim geldi ilk muayeneleri tamamlanmis ve cicilerini giymis gelmsti mis kokulum :) Sonrasinda yataginda ona bakakaldim hala her sey ruya gibiydi.. Fotografcimiz foto cekimini tamamladi. Sonrasinda bebek hemsiremiz geldi bebegi emzirdik cok sukur sorunsuz emdi kizim .. Oyle boyle derken sonunda gelmisti kizim .. Toplamda 4 saat gbi surmus oldu dogum surecim; darisi basiniza kizlar normal dogumdan korkmayin biaralar 9cm aciklikta epidural istiyorum dedim itiraf ediyorum :) ama dediler artik cok gec sonrasi da surmedi cok zaten .. Rabbim yardimciniz olsun tum aralik anneleri bebisleri saglicakla kucaklasin opuyorum
Kizlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor. Sadece çiş yapıyor olması doymadıgı anlamına mı gelir![]()
Evet cnm ilk cati muayenemi 5 Aralikta olmustum rahat ol sen bir de nefes egzersizlerini arastir onlarin baya faydasi oluyormus ben cok odaklanamadim ama cok tatli bi ebem wardi beraber nefes almaya falan calistik onlar dogumda rahatlatio gercektenCanım Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin ne kadar güzel anlatmışsın...çatı muayenesi olmuş muydun öncesinde doktorum bugün Doğum çatı muayenesinden daha zor değil dedi moral vermek için sanıyorumbize de seninki gibi Doğum nasip olsun inşallah...
Evet cnm ilk cati muayenemi 5 Aralikta olmustum rahat ol sen bir de nefes egzersizlerini arastir onlarin baya faydasi oluyormus ben cok odaklanamadim ama cok tatli bi ebem wardi beraber nefes almaya falan calistik onlar dogumda rahatlatio gercekten
yemin ederim doğuramamaktan fenalık geçirecem çok darlandım![]()
nişan geleli 1 ayı geçti benim 1 aydır hergün doğurmadın mı diye 50 kişi arıyo... ben hayatımda kimseyi doğurmadın mı diye aramadım insanların merakı ve "yok sen şu zaman doğuracaksın görürsün" bilmem ne gibi tahminleri beni aşırı sinirlendiriyo ama yine de biri arayınca açıyorum çünkü sıkıntıdan patlamak üzereyim... dışarı da çıkamıyorum hem çok soğuk hem de yürürken bıçak saplanıyo offf off
Doğurmayan Aralık sonu ve Ocak başı anneleri kaldık sanıyorum :) ne nişan var ne su her gün gelen telefonlardan bende sıkıldım duşa girip açamasam hemen mesajlar yağıyor "ay doğurdun galibaaaaaa" diye Yok diyorum doğuracaktım da istemedim içimde tutuyorum içimden hasbinallah deyip :) bugün kontrol var çatı muayenesi olacak her an sezeryana da alabilir yani...
bende varım pazartesi kontrol var bakalım bence ocağı bulacak gibi , hayırlısı olsun herşeyinOo baya olmus bende nisan geldi diye heran gelebilir moduna gecmistim iyi daha beklemiim o zaman.
Benim 2 gundur bacagim kapanmiyo bildigim sol taraf bitti. Yatinca tutulup kaliyorum.
Ah o arayanlar
2 kere cati muaynesi oldu sumu geldi nisanmi diye cok sevimsiz birsey valla.
Oo baya olmus bende nisan geldi diye heran gelebilir moduna gecmistim iyi daha beklemiim o zaman.
Benim 2 gundur bacagim kapanmiyo bildigim sol taraf bitti. Yatinca tutulup kaliyorum.
Ah o arayanlar
2 kere cati muaynesi oldu sumu geldi nisanmi diye cok sevimsiz birsey valla.
bende varım pazartesi kontrol var bakalım bence ocağı bulacak gibi , hayırlısı olsun herşeyin
Gözün aydın. Ne güzel bir doğum olmuş. Merakla bekliyordum, muayene oldum ağrım var dediğinden beri. Allah sağlıkla, hayırla büyütmeyi nasib etsin...Kizlar herkese merhaba tekrar
Biz de yakın zamanda sizin güzel doğum hikayelerinizi okuyalım inşallah :) Allah bir avazda sağlıkla kurtarsın...Doğum tarihimiz aynı canım seninle çekirdeğimizi alıp bizde doğuran anneleri okuyalım napalım :)
Biz de yakın zamanda sizin güzel doğum hikayelerinizi okuyalım inşallah :) Allah bir avazda sağlıkla kurtarsın...
ERKEK CANIM 41+2 bugün oldukCanım kaç hafta kaç günlük oldun sen? Kızmı erkek mi?
Aa nisan mi geliyokii yoksa genelde dogum habercisi oluyormus. Doktora haber verdinmi?Evet benim de bugün oldu çatı muayenem resmen saatlerdir suratım 10 karış gerçekten sevimsizmiş...bir de kahverengi lekelenme oldu az önce..
Sadece anne sütü alan bebeklerde günde 10 defa yapması da normal 10 günde 1 yapması daGenelde her bezine yapıyor ama günde 2 - 3 kere yapması sütün yeterli olduğunu gösterir. Kabız olabilir dikkat et bol bol kayısı hoşafı iç
canim benim bebegimde yuzu yukara bakiyordu o sekilde dogdu 39 haftalikkenAa nisan mi geliyokii yoksa genelde dogum habercisi oluyormus. Doktora haber verdinmi?
Benimkinin pozisyonu ters. Yuzu yukari bakiyo. Sanirim bu durumda biraz daha beklicez ama ocagi bulmicak gibi. Bakalim kismet