• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Peki sağıyor Musun kaç cc çıkıyor anne sütü
Sağmadım uzun zamandır ama bebeğim emip uyuduktan sonra ya da 1 saat boyunca sürekli emdikten sonra bile bakıyorum sütüm geliyor. Mememde agresiflik yapmıyor sadece huysuz olduğu günlerde uyuduğunda kucağımdan indirip yatağına yatırırsam ağlamaya başlıyor tekrar kucak ve meme istiyor.

Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac canım kendine güveneceğim bir doktor bul ama onun sözündende şaşma. Aslında artık pek mama yanlısı doktor kalmadı. Belki de gerçekten ihtiyacı vardır bebeğin. Mesela kasım annelerinde biri vardı bebeği hasta olmuştu doktorun verdiği antibiyotiği çok deyip yarın yarım kullanmıştı. Bildiğim kadarıyla bir haftadır bebeği hastanede bronşolitten yatıyor. O yüzen doktor önerilerini kulak ardı da etmemek Laz'ım pek. Sen araştır bul bir doktor onunla da devam et. Yalnız birde sütünü sağ bakalım kaç cc kıvamı nasıl

canim benim bebegimde yuzu yukara bakiyordu o sekilde dogdu 39 haftalikken
Normal dogumdu sanirim dimi?

Cok agrili bol kesili hatta acil sezeryana donus nedeni oldugu yaziyor internette. Senin dogum rahatti gibi hatirliyorum??
Yine husraaaannn :110::işsiz:
:D dogum sancisiyla yalanci sanci arasindaki farki bende bir cozemedim. Hareket edince degisiyor yalanci hemen napiyorsam degisiyorum simdi. Ayaktaysam yatiyorum. Yatiyorsam ayaga kalkiyorum. Geciyorsa yalanci.
Canım 3 den beri sancılarım düzenli duşa girdim bekledim 8-10 dk da geliyor...5 dk da 1 e düşünce gelin hastaneye demişlerdi...doktoruma haber verip gideceğim birazdan...bana dua edin arkadaşlar...
Hadi bakalim hayirlisi isallah. Yazmamissin birdaha noldu? Dogummu baslamis.

Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac canım kendine güveneceğim bir doktor bul ama onun sözündende şaşma. Aslında artık pek mama yanlısı doktor kalmadı. Belki de gerçekten ihtiyacı vardır bebeğin. Mesela kasım annelerinde biri vardı bebeği hasta olmuştu doktorun verdiği antibiyotiği çok deyip yarın yarım kullanmıştı. Bildiğim kadarıyla bir haftadır bebeği hastanede bronşolitten yatıyor. O yüzen doktor önerilerini kulak ardı da etmemek Laz'ım pek. Sen araştır bul bir doktor onunla da devam et. Yalnız birde sütünü sağ bakalım kaç cc kıvamı nasıl
Bir doktora daha gidicem canım bakalım o ne dicek. İlaç konusunda hassasım öyle bir yanlış yapmam ama doymadığına dair bir emare hissetsem ağlasa durmasa sürekli huysuz olsa ya da günde 20 gramdan az kilo alıyor olsa zaten veririm mama. İşte kıvam konusu sıkıntılı bende sütüm beyaz ve sulu, yağlı olduğu pek söylenemez.

Bir doktora daha gidicem canım bakalım o ne dicek. İlaç konusunda hassasım öyle bir yanlış yapmam ama doymadığına dair bir emare hissetsem ağlasa durmasa sürekli huysuz olsa ya da günde 20 gramdan az kilo alıyor olsa zaten veririm mama. İşte kıvam konusu sıkıntılı bende sütüm beyaz ve sulu, yağlı olduğu pek söylenemez.
Bu tv de lactamil falan görüyorum anne sütünün besleyiciliğinş artıran seyler onları da dene istersen yada doğal gıdalardan neler kaliteyi artırıyorsa

Bu tv de lactamil falan görüyorum anne sütünün besleyiciliğinş artıran seyler onları da dene istersen yada doğal gıdalardan neler kaliteyi artırıyorsa
Bir süredir deniyorum canım hepsini cevizdir tahindir kuru üzümdür vs vs şu son 2-3 gündür göğüslerim daha bir dolu daha çok sızımaya başladı sanırım etkisi oldu gösterdiğim özenin. Pazartesi günü sağlık ocağındaki kilosu güne böldüğümüzde 23 gramdan fazla gelirse yiyeceklerin etkisi oldu demektir ama o bahsettiğin çayı bilmiyordum hemem araştırıp alıyım çok teşekkürler canım bilgi için.

Normal dogumdu sanirim dimi?

Cok agrili bol kesili hatta acil sezeryana donus nedeni oldugu yaziyor internette. Senin dogum rahatti gibi hatirliyorum??

:KK70: dogum sancisiyla yalanci sanci arasindaki farki bende bir cozemedim. Hareket edince degisiyor yalanci hemen napiyorsam degisiyorum simdi. Ayaktaysam yatiyorum. Yatiyorsam ayaga kalkiyorum. Geciyorsa yalanci.

Hadi bakalim hayirlisi isallah. Yazmamissin birdaha noldu? Dogummu baslamis.
karnım aşağı inmiş belinde sizi var kasılma yok ama ve sürekli adet olucamm gibi sızlıyor gelip gitmiyor ve hafif sizi yorgunluk gelmez herhalde bugun :(

Kızlar şu an 2 cm açıklık var yatış yapıldı...
senin adına sevindim ama 2 cm çok az degilmi neden yatış verdiler ki :/ 10 cm e gelene kadar suni sancı falan yarını bulur gününe geliyor sancin çok muydu :/

Kızlar ben 16 aralık cuma günü doğum yaptım bebeğim 3200 doğdu AzRASILAM AzRASILAM
Sezeryan oldum

Birsey sorcam Bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz bizimkiler kat kat giydiriyor 2 kat da kalın battaniye örtüyor sonra hava soğuk sen lohusasin anlamıyorsn diyorlar ama derece 22 zaten bebek için ideal olan o. Daha az giydirmeliyiz dimı?

Kendi giydigimizden 1 kat fazla giyinmeli.Ben uzun kollu bi zibin bi tane tek alt onlarin üstüne de bi takim giydiriyorum veya tulum.Penye battaniyemiz de var.Yalnız ayaklara dikkat et benim cocuk küçük doğdu kendini isitamadi karın ağrısı vs olmasin diye patikli altlarin üstüne bile çorap giydirdim.Hiç terlemesi olmadi.Ona dikat edin.

Kızlar kafam çok karışık bugün doktora gittik bebeğimin kilo alımı günde ortalama 20-22 gram doktor bunu çok az buldu bu bebek aç dedi ve mama verdi günde 4*60cc ile başlayalım bakalım olmazsa 90ccye çıkarırız dedi. Dediğine göre mama yanlısı değil ama zorundaymışız bebeğim yeterince kilo almıyormuş. Ben de hiçbir şekilde mama vermek istemiyorum, tamamen mama karşıtıyım . Bebeğim gayet mutlu bir bebek gaz sancısı olmadığında ve günde ortalama 5 kez bez değiştiririz.
Bugün pembe bir lekelenme oldu bezinde bunu da doktora götürmüştüm idrar tahlili yapalım bir şey yoksa gerçekten hiç doymuyor demektir dedi. İdrar tahlilimiz temiz ama kültür tahlil sonucu henüz çıkmadı.
Hadi deniyim bakalım dedim bugün biraz mama verdim zaten 15cc ancak emdi fazlasını emmek istemedi sonrasında farklı saatlerde 3 kere benden emdiği sütü kustu:KK43: napıcağımı bilmiyorum doktor mu değiştirelim ki mama yanlısı olmayan doktor yok denecek kadar az yoksa boyun eğip bebeğime 4 olmasa da günde 1-2 öğün mama mı vereyim?

Canım ben.buraya yazmıştım benim bebegim cok kilo kaybedince hastabede vermislerdi mamayi ben de cok üzülmüştüm ama sonra düşündüm ac kalmasindansa mama alsın.Doktorum iki gogsu de 15er dakika emdikten sonra hala ac olduğunu anlarsan 1 ölçek mama verebilirsin demişti. Bazen sutumun azaldığını farkediyorum çocuk boş cekiyo o durumlarda ben de veriyorum.Bu kadar korkmana gerek yok.

karnım aşağı inmiş belinde sizi var kasılma yok ama ve sürekli adet olucamm gibi sızlıyor gelip gitmiyor ve hafif sizi yorgunluk gelmez herhalde bugun :KK43:

senin adına sevindim ama 2 cm çok az degilmi neden yatış verdiler ki :/ 10 cm e gelene kadar suni sancı falan yarını bulur gününe geliyor sancin çok muydu :/
O adet sancisi bendede oldu 2 gun once nisani atinca gecti simdi. Ara ara kasiga alt karina sanci giriyo. Geciyo simdilik bakalim kismet. Son hafta gercekten zormus. Ha geldi ha geliyor ha gelicek derken stres ve heyecan buyuk. Bebekte hissediyor bunu. Belkide aslinda bu streste dogumu engelliyor diye dusunuyorum.

Kendi giydigimizden 1 kat fazla giyinmeli.Ben uzun kollu bi zibin bi tane tek alt onlarin üstüne de bi takim giydiriyorum veya tulum.Penye battaniyemiz de var.Yalnız ayaklara dikkat et benim cocuk küçük doğdu kendini isitamadi karın ağrısı vs olmasin diye patikli altlarin üstüne bile çorap giydirdim.Hiç terlemesi olmadi.Ona dikat edin.

Canım ben.buraya yazmıştım benim bebegim cok kilo kaybedince hastabede vermislerdi mamayi ben de cok üzülmüştüm ama sonra düşündüm ac kalmasindansa mama alsın.Doktorum iki gogsu de 15er dakika emdikten sonra hala ac olduğunu anlarsan 1 ölçek mama verebilirsin demişti. Bazen sutumun azaldığını farkediyorum çocuk boş cekiyo o durumlarda ben de veriyorum.Bu kadar korkmana gerek yok.
Canım mamaya alışıp meme almamasından da gereksiz kilo almasından da korkuyorum. Kafam çok karışık.
İdrar tahlilinde 7-8 lökosit çıkınca sıkıntı olmadığını düşünmüştüm ama doktoru aradım kültür sonucu da çıksın konuşalım mama için çok zorlama bebeğini dedi. Kilo alımındaki düşüklüğün nedeni olarak iltihaptan falan şüphelendi sanırım. Bakalım pazartesi gününü bekliyorum şimdi.

Canım mamaya alışıp meme almamasından da gereksiz kilo almasından da korkuyorum. Kafam çok karışık.
İdrar tahlilinde 7-8 lökosit çıkınca sıkıntı olmadığını düşünmüştüm ama doktoru aradım kültür sonucu da çıksın konuşalım mama için çok zorlama bebeğini dedi. Kilo alımındaki düşüklüğün nedeni olarak iltihaptan falan şüphelendi sanırım. Bakalım pazartesi gününü bekliyorum şimdi.
Çok geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz. Mamayi biberonla verme.bize hastaneden şırınga ya da kaşıkla vermemizi söylediler böylece seni emmeyi bırakmaz. Mecbur kalmadıkça vermemek lazım tabi ama çocuğa yetemiyorsak da yapacak bişey yok.

Ben her ögun emzirdikten sonra en az 1 ölçekte aptamil mama veriyorum bebegimin gelisimi iyiymis ilk dogdugu gunden beri önce emziriyorum bebek 60cc yemek yemeliymis en az 2 saatte bir benden 20 cc süt vikiyor bazen 40 cc cikiyor eksiği mamayla kapatiyorum sütün asla yetmez dedi doktor. Zaten benim kiz doymassa asla uyumuyor ağliyor.

Aynen. BI de evdeki diğer yavru ile ilgilenmeme vicdan azabı ekleniyor üstüne :KK42: İnşallah bir an evvel düzene girer
Kizlar elektrikli sut sagma makinesi aldim kurtulusum oldu super otesi bir icat gece gunduz 2 saatte bir sagiyorum kendimi biberonla veriyirum cift tarafli sagma makinem sagmak 5 dk mi aliyor. EmIrirken gogus uclarim yara olmustu doktor sagman lazim dedi o yuzden almistim ama makind sütü sonuna kadar cekiyor bebegin ne kadar yedigini gorebiliyorsun. Bide bebek uyurken sagip uyaninca hemen veriyorum uyandirmak zorunda kalmiyorum meme dolunca. Once kendi sütumu veriyorum sonra 1 ölcek veya 2 ölcek aptamil veriyorum

Kizlar gogus ucu yarasi emzirmeyince kac gunde gecer sizce? .benim sol bildiginiz parcalandi veremiorum. Makineyle sagcam solu sagi emzircem solu iyilestirene kdr. Ama kac gunde gecer sizce. Garmastan kullaniorm bide karbonatli su ile siliorum? Avent kalkanimda var

Kizlar mama vermesseniz süt yetmez dedi benim doktorum azcik verin bisey olmaz en az 1 ay takviye yapin sütunüzu emzirin doymassa bi ölcek verin kilo almalari gerekiyor

Back