Canım benim öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun bebeğin :) aynı gün Doğum yapmışız ve nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız bende bebeğimin kalp atışları sancı sırasında düştüğü için 7 cm açıklıkla sezaryen olmak zorunda kaldım. Senin de ne kadar normal olsun istediğini bildiğim için ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Bende 5. Günden düne kadar çok kötüydüm, sürekli ağlayıp durdum niye normal yapamadım diye, hatta saçma belki ama bebeğimi doğurmadığımı müdahaleyle rahmimden alındığını o yüzden de gerçekten anne olmadığımı filan düşünmeye başlamıştım, bürün ağrılar sızılar daha da batar oldu, her tersliği sezaryene bağladım. Sonra salı günü kendi doktoruma gittim dikişlere baksın diye. Orda da yine tuttu bir ağlamak. Hissettiklerimi anlattım. Bana yaşadığım hayalkırıklığını anladığını, normal Doğuma bu kadar motiveyken son anda sezaryene dönenlerin çoğunun bunları yaşadığını, elimden gelen her şeyi yaptığımı, değiştirebileceğim bir şey olmadığını, o yüzden de geçmişi bırakıp şimdiye odaklanmamı, sağlıklı bir bebeğimiz olduğunu söyledi. Sonra bebeği doktora götürdük emzirme odasında bir kadın hastane tipi göğüs pompasıyla süt sağıyordu bebeği mekonyum aspirasyonu nedeniyle yoğun bakımdaymış, 39+6 da üstelik. Sonra ayağa kalkamadı bir türlü, ben sezaryen sandım meğer normal Doğum yapmış. O zaman dedim ki normal Doğum yapıp bebeğine sütünü başkası versin mi isterdin şimdiki halini mi tercih ederdin. Eve geldim içimde hiç bir şey kalmayıncaya kadar ağladım. Dedim daha da üzülmeyeceğim nasip böyleymiş. Dünden beri de iyiyim bin şükür. Çok uzun yazdım ama inşallah sende bir an önce toparlarsın canım :)
Gece bebiş uyuduğu anda yorgunluktan hemen uyuyorum azıcık mıkırdasa hemen kalkıyorum zaten.
Otri bebe aldım ama çocuk doktorumuz burun tıkanıklığından ememeyecek duruma gelene kadar kullanma dedi. Önce serum fizyolojik damlatıyoruz genelde biraz bekleyince açılıyor zaten. Günde 7-8 kere serum fizyolojik yapabilirsiniz demişti. Bir de ben soğan koyuyorum bazen başına ortadan kesip o da açıyor burnunu.
Bebiş şimdiye kadar en uzun sezaryen sonrası 4 saat uyudu zor uyandırdık onun dışında ortalama 2.5-3 saat uyuyup yA karnı acıkarak ya altını doldurarak uyanıyor.