• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Dependi 2 gun kullandim çünkü en basta sezeryan sonrasi yatip kalkmak zor oluyo .sonrasinda kullanisli olmuyo kocaman bez altinda. 2. Gun kendi camasirimi ve pedi kullanmaya basladim. Kendi camasirini kullanabilirsin pedle birlikte. Cunku dikisler camasirinin icinde kaliyo rahatsiz etmiyo.
Normal iç çamaşırlarının kenarı tam dikişlere gelir diyorlar ondan tereddüt ettim, siz göbek üstü çamaşır mı kullandınız?

Normal iç çamaşırlarının kenarı tam dikişlere gelir diyorlar ondan tereddüt ettim, siz göbek üstü çamaşır mı kullandınız?

Yok.cnm kenarlari da denk gelmiyo. Dikisler icerde kaliyo. Benim camasir bildiğin düşük bel camasir bi de. Ole gobek üstü kullanamiorum fenalik geliyo. düşün dusuk bel olmasina ragmen dikisler icinde kaldı. Bende sasirmistim bu kadar asagidan kesildigini bilmiodum. Tam vajinanin 3 parmak ustunde. :)

Merhabaa, doğum yapanların gözü aydın, Allah analı babalı, sağlıklı, mutlu ömürler versin...
Benim kız da dayanamadı ve yarın sabah sezaryene giriyorum:halay:
Aklıma takılan bi şey var, sezaryendn çıkınca kullanmak için depend aldım ama sonrasında da dikişler hemen iyileşemeyecek, iç çamaşırı ne kullandınız? Tek kullanımlık lohusa külotları kullanışlı mı? Değilse ne önerirsiniz?
Canım depend kullandım ama normal di benim. Tek kullanımlık da'almıştım. Ama hiç kullanamadım çünkü bedeni sabit olduğu için basenlerimden geçmedi. Sende kilolu isen alma bence

Bu arada çok ilginç ki sancım hiç sancı gibi değildi duştan sonra da geçmeyince hastaneye gittik. 3 cm açılmam varmış.
Yani kızlar sancı cook şiddetli olmaya da bilir.ben üsüttüm sancı ondandr diye düşünüyordm. Doğum sancısyms.
Doğumda sancı kadar şanslı değildim. Bebeğim kakasını yapmıştı ve dikişlerde genel anestezi verildi. Yani normal doğumun sonu tamamen bayıltılmam la sonuçlandı. Sanırım söylemiştim vajinismus geçmişim var diye nasıl cesaret ettim Ben de bilmiyorum

Salı günü saat 12 de bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım. Gece azar azar sancılarım başladı 7 30 da daha sık gelmeye başladığı için hastaneye gittim daha 1 cm di açıklık ve sancı kuvvetli olmasına rağmen sürw aralığı düzensiz olduğu için ebe eve git bekle dedi benim ikinci doğum olduğu için ilkinde hiç açıklık yokken yarım saatlik suni sancı sonrasında gelen kendi sancımla 5 saatte doğum olmuştu. Evde araba kullanacak kimse yok kar buz her yer eve gitmeyi kabul etmedim ben burda beklicem dedim zaten kendi iş yerim abla sağolsun dolaş bakalım ilerleme nasıl 1 saat sonra ilerleme varsa suni takar hızlandırırız dedi ben yürüyüş yaptım 1 saat boyunca silinme hızlanmış ama açıklık zorla 2 cm e çıkmıştı bir saat daha bekleyelim dedi 9 30 da 3 cm e çıkmış silinme %70 e yaklaşmıştı tamam yatışı yapalım güzrl ilerliyor akşama kalmaz doğar suni sancıyada gerek yok dedi gittim yatışımı yaptırdım geldim saat 11 30 a kadar yürüyüş ve ara da nst çektirerek devam ettik bebek yeterli baskıyı yapmıyordu yukardaydı açıklığa bakmak için doğum salonuna geçerken suyum geldi 4-5 cm hemen hemen. Dedi hadi nst ye geçelim biraz nst çekelim dedi 15dk nst çekildi sonra Sancın gelince söyle açıklığa o sırada bakacağım dedi 5 cm dedi ıkınmam geliyor abla dedim oda dur bir daha bakalım dedi tam sancı anında bir daha baktı birden 8-9 cm e çıktı açıklık bebeğin başı inanılmaz baskı yapıyor silinme tamamlanmış dedi doğum başlamış çabuk doğum masasını temizleyin dedi kürtaj yapılıyordu içerde 5 dk falan temizlik sürdü tam 11 55 doğum masasına gittik iki ıkınmada bebeğin başı çıktı ama çok hızlo kanalı geçtiği için ve ağır bir bebek olduğu için omzu takıldı zaten tüm ebeler yanımdaydı ben ıkındım onlarda ittirdi 2-3 dk sürmeden omzu kurtardık tabi çeken ablanın hakkını yiyemem o da çok yardım etti bebeğin omuzunun dönmesine son üç dk hariç harika bir doğumdu son üç dk da doktorun pazartesi 3400 dediği bebeğin salı günü 4000 doğmasından oldu çok şükür bebeğin sağlığı çok iyi bende iyiyim rabbim hepinize daha kolay bir doğum nasip etsin...
Masallah,ne güzel bir doğum
Darisi başıma tez gunde ☺

Kizlar ya bugün göğsüm kanadı bebeğim dört beş kaşık kan içti :( sonra kustu.
Böyle bir sorun yaşayan o göğsüne ne yaptı tekrar ne zaman verdi

Yok.cnm kenarlari da denk gelmiyo. Dikisler icerde kaliyo. Benim camasir bildiğin düşük bel camasir bi de. Ole gobek üstü kullanamiorum fenalik geliyo. düşün dusuk bel olmasina ragmen dikisler icinde kaldı. Bende sasirmistim bu kadar asagidan kesildigini bilmiodum. Tam vajinanin 3 parmak ustunde. :)
Aa süpermiş çok sevindim buna :) benimkiler de hep düşük beldi de şu son 1 ayda bir kaç tane normal bel almıştım. Onlar iyi olur anlaşılan, çok teşekkürler ;)

Canım depend kullandım ama normal di benim. Tek kullanımlık da'almıştım. Ama hiç kullanamadım çünkü bedeni sabit olduğu için basenlerimden geçmedi. Sende kilolu isen alma bence
Aa bedenleri yok muymuş ne saçma. Ben m beden çamaşırı kullanıyorum, hamile iç çamaşırı falan da kullanmadım, sadece s olan bedenlerin m sine geçtim. Bi paket alıp denerşm belki. Gerçi başka bir arkadaş dikişlere gelmiyor dedi, gerek bile kalmaz umarım. Teşekkürler :)

nişan geleli 1 ayı geçti benim 1 aydır hergün doğurmadın mı diye 50 kişi arıyo... ben hayatımda kimseyi doğurmadın mı diye aramadım insanların merakı ve "yok sen şu zaman doğuracaksın görürsün" bilmem ne gibi tahminleri beni aşırı sinirlendiriyo ama yine de biri arayınca açıyorum çünkü sıkıntıdan patlamak üzereyim... dışarı da çıkamıyorum hem çok soğuk hem de yürürken bıçak saplanıyo offf off
Dogurmadin mi diye arayanlara "dogurdum da haber vermiyorum "diyip kahkaha atıyorum :KK39:

Canim valla rabbim benim kalbime gore verdi. Bende ilk gun yikama taraftari degildim, gobegi dussun oyle yikayalim istiyordum. Bebegim hastane cikisinda isitme testinde gecemedi hemsire sali gunu tekrar gelin testi gene yapalim ama o gune kadar yikamayin yoksa testten gecemez dedi. O sayede saliya kadar yikamadik ve sali gunude gobegimiz dusunce tam.istedigim gibi oldu cok sukur :) sali aksama yikamaya basladik gun asiri yikiyoruz bebis suya alisinca cok daha rahat uyuyor :)

Ahh ahh canim benim k.valide bana neler yapti bir bilsen. Sezeryanin ertesi gunu oyle agladimki hastanede, ne ah ettim Allah biliyor.

Bnde cvbini verdm kesti sesini bizimdd bugun gcti testten sukurler olsun sarilikta bitmis dedi bin sukur.. bnyo yarin ypck ilk bnyosunu :)

Merhaba annisler bende subat annesi olucam insallah size bi sorum olucakti 32+0haftalik 1730grm 42 cm biraz az gibi kilosu fakt plesentamda cok az kireclenme olmus bunu yasayan varmi aranizda erken doguma ve bebegin kilo almamasina neden oluyomus endiseleniyorum ve kimileride plesenta yaslanmaya baslayinca 4 haftalik suresi oldugunu soyluyo yani boyle bi durum olursa 36 haftalikken alicaklar ama daha kucuk degulmi

Geçmiş olsun canım benim, çok şükür ki sağlıkla kucağımıza aldık bebişlerimizi ..
Ben de yazamıyorum, uykusuzluk, gelen giden ve kaygılar, endişeler, karman çorman duygular.. 40 gün sonra geçecek diyorlar..

Cok geçmiş olsun,insallah kisa zamanda psikolojin de düzelir,lohusalik zor bir süreç olabiliyor,elinden geldigince dinlenmeye calismani tavsiyeederim

Canım benim öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun bebeğin :) aynı gün Doğum yapmışız ve nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız bende bebeğimin kalp atışları sancı sırasında düştüğü için 7 cm açıklıkla sezaryen olmak zorunda kaldım. Senin de ne kadar normal olsun istediğini bildiğim için ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Bende 5. Günden düne kadar çok kötüydüm, sürekli ağlayıp durdum niye normal yapamadım diye, hatta saçma belki ama bebeğimi doğurmadığımı müdahaleyle rahmimden alındığını o yüzden de gerçekten anne olmadığımı filan düşünmeye başlamıştım, bürün ağrılar sızılar daha da batar oldu, her tersliği sezaryene bağladım. Sonra salı günü kendi doktoruma gittim dikişlere baksın diye. Orda da yine tuttu bir ağlamak. Hissettiklerimi anlattım. Bana yaşadığım hayalkırıklığını anladığını, normal Doğuma bu kadar motiveyken son anda sezaryene dönenlerin çoğunun bunları yaşadığını, elimden gelen her şeyi yaptığımı, değiştirebileceğim bir şey olmadığını, o yüzden de geçmişi bırakıp şimdiye odaklanmamı, sağlıklı bir bebeğimiz olduğunu söyledi. Sonra bebeği doktora götürdük emzirme odasında bir kadın hastane tipi göğüs pompasıyla süt sağıyordu bebeği mekonyum aspirasyonu nedeniyle yoğun bakımdaymış, 39+6 da üstelik. Sonra ayağa kalkamadı bir türlü, ben sezaryen sandım meğer normal Doğum yapmış. O zaman dedim ki normal Doğum yapıp bebeğine sütünü başkası versin mi isterdin şimdiki halini mi tercih ederdin. Eve geldim içimde hiç bir şey kalmayıncaya kadar ağladım. Dedim daha da üzülmeyeceğim nasip böyleymiş. Dünden beri de iyiyim bin şükür. Çok uzun yazdım ama inşallah sende bir an önce toparlarsın canım :)

Gece bebiş uyuduğu anda yorgunluktan hemen uyuyorum azıcık mıkırdasa hemen kalkıyorum zaten.

Otri bebe aldım ama çocuk doktorumuz burun tıkanıklığından ememeyecek duruma gelene kadar kullanma dedi. Önce serum fizyolojik damlatıyoruz genelde biraz bekleyince açılıyor zaten. Günde 7-8 kere serum fizyolojik yapabilirsiniz demişti. Bir de ben soğan koyuyorum bazen başına ortadan kesip o da açıyor burnunu.

Bebiş şimdiye kadar en uzun sezaryen sonrası 4 saat uyudu zor uyandırdık onun dışında ortalama 2.5-3 saat uyuyup yA karnı acıkarak ya altını doldurarak uyanıyor.

Cok sagolun canlar. Idare ediyorum iste. Arada gel gitler yasiyorum. Tek kaldim, annem döndü. Ailevi bir takim problemler oldu. Bebegim 5 günlükken gitti annem. Esimle kaldik. Esim ev islerini yapmaya calisiyor ben bebege bakmaya calisiyorum. Neyse cok detaya girmek istemiyorum. Baskalarini düsünüp üzülmemeye calisiyorum, bebegime odaklanmaya calisiyorum. Ama ilk günlerim güzel gecmedi, o konuda biraz hayalkirikligi yasadim. Tek oldugum icin buraya da girip fazla yazamiyorum. Biliyorsunuz bebek bütün zamani aliyor. Hepimizin Allah yardimcisi olsun. Arada girer bakarim belki yine.

Ahh bu kv ler insanı deli eder benim ki de iki gun geldi ilkinde ikindi geldi sabah eşimle çıktı ikinci de de cmt akşam geldi 3 gün kalmayonca bi yerde mutfafa giremezmiş pazar günü 10 a kadar yattı kahvaltıyı ben hazirladim gostermelik biaeyler yapti ogluna bişey pişecek yap diyorum yanına gdince bana bırakıp kaçıyo bide yakın olsanız ah ben bakarım diyo yalancııı

Kızlar kızım 3.370 gr olmuş çatı muayenesi olduk gerçekten de sevimsiz geçti :( 1 cm açıklık varmış sizce Doğum ne Zaman başlar?

Kizlar ya bugün göğsüm kanadı bebeğim dört beş kaşık kan içti :KK43: sonra kustu.
Böyle bir sorun yaşayan o göğsüne ne yaptı tekrar ne zaman verdi
Hiç bişey yokmuş gibi emzirmeye devam edeceksin. Çok acıyor ama aksi halde süt birikip tıkanir, mastit olabilir. Benim emzirme sonrası süt sürüp kuruyana kadar açık bırakarak geçti. Hergün banyo yapıp lanolin sürüyordum. Göğüs kalkanı kullananda var. Bi arkadaş soğan rendeleyip koymuş yarım saat çok iyi geldi diyordu. Geçmiş olsun...

Back