• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Kizlar bebislerinizin sariligi ne durumda. Bizim gecen cuma bakilmisti 10 cikti risk yok 10 gunluk olunca gelin demisti.yarin gitcez tekrar bakilck muhtemelen. Yuzunde gorunmuyo baktigimiz kadariyla vucudu pembe zaten . ?

İyi akşamlar kızlar nasılsınız bakalım bizim işitme testi vardı bugün geçemedik kulağı pistir dedi gun verdi tekrar yıkayım 5 gun önce dedi biz yılarlen kulagına pamuk koyıyoruz zaten su kaçmasın diye o zaman nasıl temiz olacak açık yılarsakda su kaçar yazık bilemedim
Sonra annemlere gittim yatıcam dinlenicem dedim ama 5 dk 10 dk bir bizim ki arandıgı için mümkün olmadı mama verdim evde ama gene arada istiyo gece uyusa da bende dinlensem sabah yapamıyorum diye babamız tıtarken doluuu ii yaptımmm belim agrıyoooo bizden böyle işte bu arada ebemiz gene mama verme verirsen kaşıkla ver dedi ama napıyım gece gece iki saat ugraşırsam ertesi gun hiç bakamam iki çoçuga :(((((

B
Kizlar bebislerinizin sariligi ne durumda. Bizim gecen cuma bakilmisti 10 cikti risk yok 10 gunluk olunca gelin demisti.yarin gitcez tekrar bakilck muhtemelen. Yuzunde gorunmuyo baktigimiz kadariyla vucudu pembe zaten . ?
Bizimkine gözle baktılar hiç ölçüm yapılmadı...zaten onceleri arada göz kenarında hafif sarılık olup geçiyordu

İyi akşamlar kızlar nasılsınız bakalım bizim işitme testi vardı bugün geçemedik kulağı pistir dedi gun verdi tekrar yıkayım 5 gun önce dedi biz yılarlen kulagına pamuk koyıyoruz zaten su kaçmasın diye o zaman nasıl temiz olacak açık yılarsakda su kaçar yazık bilemedim
Sonra annemlere gittim yatıcam dinlenicem dedim ama 5 dk 10 dk bir bizim ki arandıgı için mümkün olmadı mama verdim evde ama gene arada istiyo gece uyusa da bende dinlensem sabah yapamıyorum diye babamız tıtarken doluuu ii yaptımmm belim agrıyoooo bizden böyle işte bu arada ebemiz gene mama verme verirsen kaşıkla ver dedi ama napıyım gece gece iki saat ugraşırsam ertesi gun hiç bakamam iki çoçuga :KK43:((((
Yine de çok mama verme canım bi anda bırakır seni sürekli mama almak hem öasraflı hemde zor iş

Yok cnm bnm kızım boğuluyo sürekli tükürüğüyle bile öyle öksürüyo onun dışında öksürmüyo
Ahh ben işe nasıl başlıcam bilmiyorum o derdim var bide
anladım canım bizimki hava kuruluğundan oluyor sanırım.
Ben en kötü birkaç ay aylıksız izine çıkmayı düşünüyorum yoksa kimseye emanet edebileceğimi sanmıyorum kızımı. Ailelerimizden biraz uzak yasıyoruz aynı şehirde olsak çalışırdım belki. İşe başlama zamanını düşünmek bile istemiyorum henüz.

B
Bizimkine gözle baktılar hiç ölçüm yapılmadı...zaten onceleri arada göz kenarında hafif sarılık olup geçiyordu
Bizim gozle bakti. Gozle gorulur derece bise yok ama genede bi test yapalim dedi 10 cikti. 3 gunluktuk o zaman 3 gunluk bebekde risk 15 dir risk yok dedi. 10. Gunde goruselim dedi. Bu seferde test mi yapar gozle mi bakar blmiorum.

Kizlar cok.bunaliyorum. aglamak.istiorum annem.uzulmesin die aglayamiorum pazar gidiyo annem. Ben bu kv ile.kafayi yerim napcam blmiorum.simdiden stres olmaya basladim. Basimi beklemesinden korkuyorum. Zaten banyoya takmis durumdaydi . Neymis 40 gun hergun yikanckmis.olmick ole bise gobegi dusunce yikancak dustuktn sonra hergun falan yikanmick dedm sustu daha diyemio. Haftada 2 yeter dedim. . Cok doluyum icim dolup dolup geliyo. Annemle gtmek istiorum esim gondermio bebegi ozlicm die. :KK43: oturup saatlerce aglamk istiorum.

Canim valla rabbim benim kalbime gore verdi. Bende ilk gun yikama taraftari degildim, gobegi dussun oyle yikayalim istiyordum. Bebegim hastane cikisinda isitme testinde gecemedi hemsire sali gunu tekrar gelin testi gene yapalim ama o gune kadar yikamayin yoksa testten gecemez dedi. O sayede saliya kadar yikamadik ve sali gunude gobegimiz dusunce tam.istedigim gibi oldu cok sukur :) sali aksama yikamaya basladik gun asiri yikiyoruz bebis suya alisinca cok daha rahat uyuyor :)

Ewt cnm ole derler ama genel de sobali ewlerde yapilio bu. Altini acinca bile sicak ewde hemen hapsuruo. 40 gun yikatmicm. Soledim de sustu sonunda herseyi banyoya baglayip duruyodu. Istemiorum gelmesini falan. . . Gelmesin ben kendim.hallediorum zaten . Kendi kendime girer cikar hallderim gormek istemiorum onu. Dogumumda naptigini blmiosunuz:KK43: ben orda sancidan kivraniyorum. Dr geldi acilma yok oladablir olmayadablir dedi bnde tamam daha beklemeyin alin sezeryana dedim. 5 saatte cm zorla acilinca aldilar dr o sira dio girin konusun bu hemen atlio ordan bnm rizam yok die. Sen kimsin ya sen kimsinn kim oluyosunda buna bile karisiyosun. !!

Ahh ahh canim benim k.valide bana neler yapti bir bilsen. Sezeryanin ertesi gunu oyle agladimki hastanede, ne ah ettim Allah biliyor.

Uyku yoktu keşke gelseydin:KK43: bizim afacan uğraştırdı bizi.ben dün taburcu oldum akşam 5 gibi.iyiyim şükür ama oğlum gündüz uyuyor gece devamlı uyanmadan hep memede durmak istiyor.3 gündür toplam 1 saatte uyumadım bakalım yavaş yavaş düzene girer umarım.sen nasılsın iyi oldun mu

Canim bizdede durum ayni gece nobetteyiz, bebegim cok huysuz memeyi alamasa bile cigligi basiyor. Ayrica sutumde az zaten, insallah zamanla toparlariz. Senin ameliyat nasildi damlanur hanimmi girdi?

Salı günü saat 12 de bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım. Gece azar azar sancılarım başladı 7 30 da daha sık gelmeye başladığı için hastaneye gittim daha 1 cm di açıklık ve sancı kuvvetli olmasına rağmen sürw aralığı düzensiz olduğu için ebe eve git bekle dedi benim ikinci doğum olduğu için ilkinde hiç açıklık yokken yarım saatlik suni sancı sonrasında gelen kendi sancımla 5 saatte doğum olmuştu. Evde araba kullanacak kimse yok kar buz her yer eve gitmeyi kabul etmedim ben burda beklicem dedim zaten kendi iş yerim abla sağolsun dolaş bakalım ilerleme nasıl 1 saat sonra ilerleme varsa suni takar hızlandırırız dedi ben yürüyüş yaptım 1 saat boyunca silinme hızlanmış ama açıklık zorla 2 cm e çıkmıştı bir saat daha bekleyelim dedi 9 30 da 3 cm e çıkmış silinme %70 e yaklaşmıştı tamam yatışı yapalım güzrl ilerliyor akşama kalmaz doğar suni sancıyada gerek yok dedi gittim yatışımı yaptırdım geldim saat 11 30 a kadar yürüyüş ve ara da nst çektirerek devam ettik bebek yeterli baskıyı yapmıyordu yukardaydı açıklığa bakmak için doğum salonuna geçerken suyum geldi 4-5 cm hemen hemen. Dedi hadi nst ye geçelim biraz nst çekelim dedi 15dk nst çekildi sonra Sancın gelince söyle açıklığa o sırada bakacağım dedi 5 cm dedi ıkınmam geliyor abla dedim oda dur bir daha bakalım dedi tam sancı anında bir daha baktı birden 8-9 cm e çıktı açıklık bebeğin başı inanılmaz baskı yapıyor silinme tamamlanmış dedi doğum başlamış çabuk doğum masasını temizleyin dedi kürtaj yapılıyordu içerde 5 dk falan temizlik sürdü tam 11 55 doğum masasına gittik iki ıkınmada bebeğin başı çıktı ama çok hızlo kanalı geçtiği için ve ağır bir bebek olduğu için omzu takıldı zaten tüm ebeler yanımdaydı ben ıkındım onlarda ittirdi 2-3 dk sürmeden omzu kurtardık tabi çeken ablanın hakkını yiyemem o da çok yardım etti bebeğin omuzunun dönmesine son üç dk hariç harika bir doğumdu son üç dk da doktorun pazartesi 3400 dediği bebeğin salı günü 4000 doğmasından oldu çok şükür bebeğin sağlığı çok iyi bende iyiyim rabbim hepinize daha kolay bir doğum nasip etsin...

Cnm tebrik ederim cok sevindim kizini kucagina almissin bende cumartesi gunu inşallah kucağıma alicam pes pese hamilelik haberlerini vermistik
Sabirsiz61 Sabirsiz61 bak bebislerimiz doguyo:)

Kizlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor. Sadece çiş yapıyor olması doymadıgı anlamına mı gelir :(

Kizlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor. Sadece çiş yapıyor olması doymadıgı anlamına mı gelir :KK43:
Kaka her emzirmede yapıyor.
2 günlükken kaka yapmayı kesti 5-6 . güne kadar yapmadı. doktora kontrol için gittiğimizde bebişim sarılık olmuştu. 19 la anında foto terapiye aldılar. 2 gün göremedim bebişimi.
sizin ki normal bir durum olabilir. kaka yapmamadı doymamasıyla alakalı değil. yenidoğanlar 10-15 güne kadar kaka yapmayabilirmiş. tabi doktor kontrolünü aksatmamak lazım.

Hayirli sabahlar arkadaslar. Dogum yapanlara hayirli olsun Rabbim uzun omurler versin yapacaklara da hayirli dogumlar olsun insallah. Cok uzun zamandir giremiyodum ben hatirlamayabilirsiniz. AzRASILAM AzRASILAM sen hatirlarsin abla :)

20 sinde normal dogumla oglumu kucagima almistim ki kavusmamiz 1 saat surdu solunum sıkıntısı cektigi icin kuveze aldilar. 1 hafta gecikmeli kavusucaz insallah saglikla karnim bos ama beklemedeyim hala.

Kizlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor. Sadece çiş yapıyor olması doymadıgı anlamına mı gelir :KK43:

4-5 kez yapıyor ortalama canım. Yenidoğan döneminde her gün en az iki kez madeni para büyüklüğünde kaka yapması bekleniyor diye biliyorum. Sonraki dönemlerde sadece çişli bez yeterli sayılıyor hatta 10 güne kadar kaka yapmasa bile sadece anne sütü alıyorsa kabızlık diye düşünmüyorsun

Hayır canım tam ter doyduğunu çişli bez sayısından anlarsın kaka değil 24 saate 6 yumurta ağırlığında yapıyosa doyuyodu sanırım öyle birşeydi yumurta sayısında emin değilim

Back