• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Kızlar bu burun aparatı için kızımın doktoru söyle demişti. Şimdi buru aparatları oldukça moda oldu ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum nedenine gelince siz burun aspiratörleriyle çekerek temizledikçe oradaki hücreleri uyandırmaya başlıyorsunuz vE aktifleşen hücreler daha ilerleyen zamanlarda daha fazla mukus vE akıntı üretmeye başlıyor. Siz yaptıkça da artıyor. Şimdi size çözüm olarak gelebilir ama 1 sene sonra sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çok tazyikli Deniz tuzlu burun spreyleri de içerde kuruluk yapıyor. Bebeklerin 3 yaşına kadar buruları için alerjik bir durum yoksa serum fizyolojik kullanmaları yeterli. Demişti

Aralarda uyumaya çalışıyorum ama pekte uyku denmez küçük sızıyo büyük vızırdıyo o yatıyo küçük acıkıyo bide zaten otomatik kendini kuçugun nefesine adapte ettigin için yarı uyanıksın:) kaneye yerleştik resmen biz gece yatakta beşikte yarım saat sonra kanepedeyiz yanıma koyuyorum ablada kıskanıyo şimdi bile dizimde yatıyo
Otri bebe değilde başka bir marka aldık burun spreyi deniz suyu olandan bide aparat var sürekli kullanmıyorum ama hırıltı olursa önce deniz suyu sonra aparatlada çekiyorum ama çok işe yarıyormuş bu aparat sevdim..bide deniz suyu açılınca kullanılmak zorunda bu sprey olduğu için o dert olmuyo ama sıkmıyorum burnuna damladıkla damlayıyorum
İki çocukla senin işin daha zor, Allah yardımcın olsun canım.. sende de tecrübe var tabi bende o yok :( uyku uyuyamıyorum ya bi şey olursa diye Rabbim korusun evlatlarımızı..
ben de otribebeyi aldım bir de eşim eczaneden başka bir şey almış içinde minik serum fizyolojik tüpler var dediğin gibi ucu kırılınca bi daha kullanamıyosun.. ben de sprey şeklinde olandan bakayım bi dahakine.
Ev 24 derece olduğu için nem oranı çok düşük o yüzden burun tıkanıyor, ıslak havlular koydum, hatta yatak odasına elektrikli ocak koyup tencerede su kaynatıyorum ama kapattığım an yine nem oranı düşüyor :(

Canım gaz için hoşaf dene mutlaka gaz çıkarsa ağrın nerdeyse kalmaz bile. Valla bende doktora gidip de aniden doğuruyorsun diyecek diye korkuyorum ama olmaz heralde :)

Annem kopmosto yapmis. Bir guzel yedim. Bugun eve döneceğiz insallah :)

Saglicakla gelsin nezaman gelirse gelsin canim. Hep oyle dua ettim. Plansiz olunca iyi oldu. En azindan strese girmedim :)

Gunaydin kizlar dun aksam nisan geldi yazmistim. Sabaha karsi bir avuc dolusu kanli yumurta aki gibi bisi geldi ve ayaga kalktikca devam ediyor. Cok cok az regl agrisi gibi birsey var. Cok heyecanliyim dogum basliyor galiba.
Aaa suyun geliyor:))) hadi bakalım sağlıkla al kucağına inşallah bebeğini hayırlı güzel doğumlar

Göğüs yarası hava almadan geçmiyor benim tecrübem. Emzirdikten sonra sütümü sürüp kuruyana kadar açık bırakarak geçti. Kalkan hiç kullanmadım ama işe yarar görünüyor. Ya açık bırakırsın ya kalkan kullanırsın sanırım aynı işi görüyor.
Ben göğüs pedi kullanıyorum. Yoksa süt akıp elbiseme bulaşıyor, koku yapıyor. Hergün banyo yapıp değiştiriyorum. Günde bir veya iki kere.

Açık bırakmak en güzelidir eminim yanıma giren çıkan olunca da artık napayım :)) göğüs pedini direkt değil kuruduktan sonra koyacağım. Teşekkürler

Kizlar merhaba

Sizler dogumdan sonra hemen nasil yazabildiniz buraya bilmiyorum ama ben günlerce iptal oldum. Bebegim 13 aralik günü zorunlu sezeryanla dogdu maalesef. 11 aralik tarihimdi. Günü gecince ertesi gün doktor kontrole cagirdi. Orda nst de 5 dk süren bir sanci cikti. Yani tek bir sanci ama 5 dk. O sirada kalp atislari düsüyordu bebegin. Hemen hastaneye yolladi. Hastanede de baktilar ayni sey cikti. Suyu da cok azalmisti. Bana yarin gel suni sanci vericez dediler.
Ertesi gün sabah 8 de gittik. Nst ye aldilar durum ayni. Sanci geliyor kalp atisi düsüyor. Ve hic acilma yoktu. Bir hap verdiler. Bu hapla sancilar 2-3 dk da bire indi ama agrisi azdi. 5-6 saat sonra bir hap daha verdiler. Kasilmalarin sancisi biraz daha artti ama acilma sadece 1 cm oldu. 11 saat bekledik, bu sirada kasilmalar sirasinda kalp atisi düsüyor ama acilma olmuyordu. Acilma olsaydi yine normal icin bekleyeceklerdi. Sonunda, sezeryan olmasi bebek acisindan daha iyi olacak dediler. Ben sok oldum. Aglayarak gittim ameliyathaneye. Ama doktorlar ebeler hepsi cok iyiydi, cok destek oldular. Spinal anestezi oldum, esim yanimdaydi. Bebegim saglikli dogdu cok sükür. 3040 gr, 52 cm.
Burada bahsetmistim refakatci yok. Ilk gece sezeryanli halde yalniz kaldim bebegimle. Hic kalkamiyordum, agrim vardi. Kucagima bile ebeler veriyordu, kucagimdan birakacagim zaman yine cagiriyordum onlar aliyordu. Ikinci gün ayaga kalktim bir kac kere lavaboya gittim. Hastanede toplam 5 gün kaldim.
Su aralar daha yeni toparlanabiliyorum ama lohusa sendromu yasiyorum. Cok iyi hissetmiyorum psikolojik olarak. Umarim bu da gecer.
Yavrusunu kucagina alan arkadaslari tebrik eder evlatlarina uzun saglikli ömür dilerim. Hala dogum yapmayanlar da bir avazda kurtulur saglikla kucaklarina alirlar insallah.
Cok geçmiş olsun,insallah kisa zamanda psikolojin de düzelir,lohusalik zor bir süreç olabiliyor,elinden geldigince dinlenmeye calismani tavsiyeederim

Gunaydin kizlar dun aksam nisan geldi yazmistim. Sabaha karsi bir avuc dolusu kanli yumurta aki gibi bisi geldi ve ayaga kalktikca devam ediyor. Cok cok az regl agrisi gibi birsey var. Cok heyecanliyim dogum basliyor galiba.
Hadi hayırlı olsun,doğumun baslamis ☺
En kisa zamanda bir avazda,saglikla insallah.
Darisi basima ☺

Kızlar bebişilerinize suyu nasıl veriyorsunz? Marketlerde satılan bebek sularndan mı yoksa kaynatıp mı içiryosunz?

Kizlar merhaba

Sizler dogumdan sonra hemen nasil yazabildiniz buraya bilmiyorum ama ben günlerce iptal oldum. Bebegim 13 aralik günü zorunlu sezeryanla dogdu maalesef. 11 aralik tarihimdi. Günü gecince ertesi gün doktor kontrole cagirdi. Orda nst de 5 dk süren bir sanci cikti. Yani tek bir sanci ama 5 dk. O sirada kalp atislari düsüyordu bebegin. Hemen hastaneye yolladi. Hastanede de baktilar ayni sey cikti. Suyu da cok azalmisti. Bana yarin gel suni sanci vericez dediler.
Ertesi gün sabah 8 de gittik. Nst ye aldilar durum ayni. Sanci geliyor kalp atisi düsüyor. Ve hic acilma yoktu. Bir hap verdiler. Bu hapla sancilar 2-3 dk da bire indi ama agrisi azdi. 5-6 saat sonra bir hap daha verdiler. Kasilmalarin sancisi biraz daha artti ama acilma sadece 1 cm oldu. 11 saat bekledik, bu sirada kasilmalar sirasinda kalp atisi düsüyor ama acilma olmuyordu. Acilma olsaydi yine normal icin bekleyeceklerdi. Sonunda, sezeryan olmasi bebek acisindan daha iyi olacak dediler. Ben sok oldum. Aglayarak gittim ameliyathaneye. Ama doktorlar ebeler hepsi cok iyiydi, cok destek oldular. Spinal anestezi oldum, esim yanimdaydi. Bebegim saglikli dogdu cok sükür. 3040 gr, 52 cm.
Burada bahsetmistim refakatci yok. Ilk gece sezeryanli halde yalniz kaldim bebegimle. Hic kalkamiyordum, agrim vardi. Kucagima bile ebeler veriyordu, kucagimdan birakacagim zaman yine cagiriyordum onlar aliyordu. Ikinci gün ayaga kalktim bir kac kere lavaboya gittim. Hastanede toplam 5 gün kaldim.
Su aralar daha yeni toparlanabiliyorum ama lohusa sendromu yasiyorum. Cok iyi hissetmiyorum psikolojik olarak. Umarim bu da gecer.
Yavrusunu kucagina alan arkadaslari tebrik eder evlatlarina uzun saglikli ömür dilerim. Hala dogum yapmayanlar da bir avazda kurtulur saglikla kucaklarina alirlar insallah.
Canım benim öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun bebeğin :) aynı gün Doğum yapmışız ve nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız bende bebeğimin kalp atışları sancı sırasında düştüğü için 7 cm açıklıkla sezaryen olmak zorunda kaldım. Senin de ne kadar normal olsun istediğini bildiğim için ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Bende 5. Günden düne kadar çok kötüydüm, sürekli ağlayıp durdum niye normal yapamadım diye, hatta saçma belki ama bebeğimi doğurmadığımı müdahaleyle rahmimden alındığını o yüzden de gerçekten anne olmadığımı filan düşünmeye başlamıştım, bürün ağrılar sızılar daha da batar oldu, her tersliği sezaryene bağladım. Sonra salı günü kendi doktoruma gittim dikişlere baksın diye. Orda da yine tuttu bir ağlamak. Hissettiklerimi anlattım. Bana yaşadığım hayalkırıklığını anladığını, normal Doğuma bu kadar motiveyken son anda sezaryene dönenlerin çoğunun bunları yaşadığını, elimden gelen her şeyi yaptığımı, değiştirebileceğim bir şey olmadığını, o yüzden de geçmişi bırakıp şimdiye odaklanmamı, sağlıklı bir bebeğimiz olduğunu söyledi. Sonra bebeği doktora götürdük emzirme odasında bir kadın hastane tipi göğüs pompasıyla süt sağıyordu bebeği mekonyum aspirasyonu nedeniyle yoğun bakımdaymış, 39+6 da üstelik. Sonra ayağa kalkamadı bir türlü, ben sezaryen sandım meğer normal Doğum yapmış. O zaman dedim ki normal Doğum yapıp bebeğine sütünü başkası versin mi isterdin şimdiki halini mi tercih ederdin. Eve geldim içimde hiç bir şey kalmayıncaya kadar ağladım. Dedim daha da üzülmeyeceğim nasip böyleymiş. Dünden beri de iyiyim bin şükür. Çok uzun yazdım ama inşallah sende bir an önce toparlarsın canım :)
Günaydın kızlar,
Biz bugün şükürler olsun 22 günlük olduk. Sorularım var size :anne:
Geceleri bebişleriniz uyurken siz uyuyabiliyo musunuz?
burun tıkanıklığı için otribebe yi kullanan var mı aranızda? Günde kaç kere kullanıyorsunuz?
Bebeğiniz en uzun kaç saat uyuyor?:KK46:
Gece bebiş uyuduğu anda yorgunluktan hemen uyuyorum azıcık mıkırdasa hemen kalkıyorum zaten.

Otri bebe aldım ama çocuk doktorumuz burun tıkanıklığından ememeyecek duruma gelene kadar kullanma dedi. Önce serum fizyolojik damlatıyoruz genelde biraz bekleyince açılıyor zaten. Günde 7-8 kere serum fizyolojik yapabilirsiniz demişti. Bir de ben soğan koyuyorum bazen başına ortadan kesip o da açıyor burnunu.

Bebiş şimdiye kadar en uzun sezaryen sonrası 4 saat uyudu zor uyandırdık onun dışında ortalama 2.5-3 saat uyuyup yA karnı acıkarak ya altını doldurarak uyanıyor.

İki çocukla senin işin daha zor, Allah yardımcın olsun canım.. sende de tecrübe var tabi bende o yok :( uyku uyuyamıyorum ya bi şey olursa diye Rabbim korusun evlatlarımızı..
ben de otribebeyi aldım bir de eşim eczaneden başka bir şey almış içinde minik serum fizyolojik tüpler var dediğin gibi ucu kırılınca bi daha kullanamıyosun.. ben de sprey şeklinde olandan bakayım bi dahakine.
Ev 24 derece olduğu için nem oranı çok düşük o yüzden burun tıkanıyor, ıslak havlular koydum, hatta yatak odasına elektrikli ocak koyup tencerede su kaynatıyorum ama kapattığım an yine nem oranı düşüyor :(
Amin canım sağol...
Ben ememezse çok hırıltı varsa kullanıyorum biraz rahat bir anneyim galiba çok hassas olsun istemiyorum o yüzden nem falan uğraşmıyorum.

Kızlar bebişilerinize suyu nasıl veriyorsunz? Marketlerde satılan bebek sularndan mı yoksa kaynatıp mı içiryosunz?
Kaynamış veriyorum ama her zaman degil arada mama verince veriyorum çorek otu kaynatıp

ben dogurmam simdi diyordum.ama seni.duyunca gözüm korktu sabahtan beri belinde geçmeyen sizi ve halsizlik var vücudunda bi ara iki defa su geldi ama idrar mi su sızıntısı mi anlamadım sonrasında daha gelmedi :/ sen ne güzel doguruyorsun inşallah :)

Hadi hayırlı olsun,doğumun baslamis ☺
En kisa zamanda bir avazda,saglikla insallah.
Darisi basima ☺
Doktordan dondum simdi. Acilma 1 cm ve suyum gayet iyi. Sancimda cok az oldugundan dogum belirtisi degil daha gununde var bekleyelim dedi. Bakalim 2 saatede gelebilir 1 haftayida bulabilir dedi.
Hadi insallah sancilarin artar
Bakalim hayirlisi olsun oglus bize heyecan yasatiyo.
ben dogurmam simdi diyordum.ama seni.duyunca gözüm korktu sabahtan beri belinde geçmeyen sizi ve halsizlik var vücudunda bi ara iki defa su geldi ama idrar mi su sızıntısı mi anlamadım sonrasında daha gelmedi :/ sen ne güzel doguruyorsun inşallah :)

Gelen su da sarı olur mu :/ iç camasirda sarı ıslaklık oluşmuş idrar mi kacirdim acaba :/
O bendede cumartesiden beri oluyor. Su sandim ama idrar galiba cunku suyum duruyo. Insan bir turlu anlayamiyo.

Back