2016 Aralık Anneleri

Merhaba Anneler girmeyeli uzun zaman oldu doğum yapan arkadaşlar olduysa okuyamadım hepinizin gözü aydın Allah A analı babalı büyütsün. 12 Aralık pazartesi günü 37 haftalık doğumum oldu. 2640 kg doğdu kızım. adı da Kübra oldu AzRASILAM Normal doğumla oldu. kontrole gittiğimde 5 cm açıklığım olduğunu söylediler doğuma aldılar. Rabbim bekleyen hamilelerin sağlıkla doğum gerçekleştirmeyi nasip etsin inşallah

Kızlar merhaba :) ben de uzun zamandır giremedim, aralarda takip ettim ama düzenli değil. Facebook grubuna bakıyorum arada. Ama burası ilkgözağrım biz bugün 26 günlük olduk teyzeleri. Birbirimize artk alıştık. Süt az olduğu için mama takviyemiz var malesef. Bir de göüs uçlarım çıkmadığından silikonla emiyoruz. Ama silikonı bıraktırmaya çalışıyorum. Baya bi savaşıyoruz bazen o kazanıyı bazen ben. Ama tamamen bırakamadı.
Bişeyi merak ediyorum. Yanınızda kv ya da anne biri kalıyo mu sürekli? Bizde kalıyo ama 2 gün yalnız kalsak afallıyoruz eşimle. Bizde mi bi anormallik var anlamadım

Bizde kv kalıyor şimdilik bebeğimle ilgili her şeyi ben yapıyorum kimseyi karıştırmıyorum ancak sıkışırsam fikir almak için soruyorum. Kv de ben yemek yerken oyalıyor kızımı bir de gece gaz nöbetimiz başlayınca geliyor yanımıza eşim işe gideceği için uyuyor kv de bana yoldaş oluyor en azından muhabbet ediyoruz ayık durmak için.
Tavsiyem bebeğine dair her şeyi kendin yap, annen ya da kv yanındayken tek başına kalmanın provasını yapmış olursun

En önemlisi ikinizinde sağlıklı olması üzülme, düşünme artık. Kız kardeşiminde ilk doğumu sezaryendi uzun süre sancı çekti ama inmedi bebek, mecbur sezaryen oldu. O da aynı şeyleri hissetti, bi zaman atlatamadı. Ikiside sağlıkla kurtuldu önemli olan buydu. Keşke demekte var Allah korusun. Allah'a şükür ki sezaryen gibi bir imkan var.

Doktorlar pek önermiyor buruna müdahaleyi ama aspratör kullandım birkaç kere ben de. Abisinden grip bulaştı. devamlı emdiği için sanırım ateşi pek yükselmedi ama burnu bazen hirıldıyor bazen tıkanıyor. Gerçi geçti gibi artık. Soğanı odaya mı koyuyorsun hemen başucuna mı?

Masallah bebisine canim. ben annemde kaliyorum esim isinden dolayi yanimizda degil. Ama bebekle ilgili herseyi ben yapiyorum. Gece de odamizdan cikmiyoruz yani kimse yardim etmiyo. Sen de yavas yavas kendini alıstir. Cok bagimli olmak da iyi degil. Sonucta o senin bebegin ve sadece sana ihtiyaci var. Kendine biraz daha güvenmen lazim sanki.

Aslında bebekle ilgili şeyleri ben yapmaya çalışıyorum ama yorulduğumda, dinlenmeye ihtiyacım olduğunda, azıcık uyumak istediğimde birinin olması iyi oluyor. Evle ilgili şeyleri yapıyorlar. Yemek, evin düzeni vs. Eşim de yardımcı aslında ama ne biliyim sanki bir büyüğün yanımızda olması güç veriyor.
Ama haklısınız sanırım. Bu konuda daha çok güvenmeliyim kendime

Düşünmüyorum artık zaten şükrediyorum bebeğim de bende sağlıklıyız diye.

Soğanı başucundan bir kol mesafesine koyuyorum canım, daha yakında olursa gözlerini yakar diye korkuyorum

Benim de sıkıntım o bebeğimi eşime bile bırakıp uyuyamıyorum illa yanımda olacak o uyursa uyuyorum bu yüzden zombi gibi dolaşıyorum resmen.
Alış canım bebeğine o da sana alışır zaten hem hiç korkma annesi sensin en iyi sen bilirsin ne istediğini bebeğinin.

Kızlar ben de bugün anestezi ile görüştm. Dr.um spinali önermiş, epidrale gerksz demişti. Ama anestezci de epdrali önerdi. Ameliyat günü karar verip bize sölersn dedi. Kafam karıştı...

Kızlar bebeğimi emzirirken bir süre hırıltı geliyor burnu tıkalı gibi serum fizyolojik sıktım ama etki etmedi aynısını yaşayan var mı?

Kızlar babynest kullanışlı mi kullanan var mı? ? Şimdi ben doğumdan sonra (sezeryan) salonda yatabilirim sıkilmayayim diye.o zaman bebeği nereye yatircam? !!
Canım bende aynı düşünceyle aldım salonda yatırırım diye 27 günlük şuanda 1-2 cm daha uzadığında sığmıcak aldığım yer 1!yaşına kadar yatar demişti ve öylede büyük görünüyodu şimdi zor sığıyo bence gerek yok

Kızlar bebeğimi emzirirken bir süre hırıltı geliyor burnu tıkalı gibi serum fizyolojik sıktım ama etki etmedi aynısını yaşayan var mı?
Evet burnunu temizliyorum hiç bişe yok öyle emziriyorum hala hırlıyo doktora götürdüm dinledi kalbini ciğerlerini sıkıntı yok dedi. Burnunda bişi yokkende damlat içine akıp temizlensin dedi

Bende öyleyim inan annem yanımda bakar diye çağırmıştım kadına bi kere bile vermemişim isyan bayrağını çekti artık boşuna burdayım gidecem diye kimseye güvenemiyorum uyumadan uyuyamıyorum gece gık dese zıplayarak kalkıyorum.hamileliğim yatarak geçti hep o yüzden eşim sinemaya götürim snei dedi geçende fikmde bile 10 kere aramışım annemi resim at napıyo iyimi diye

Salı günü saat 12 de bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım. Gece azar azar sancılarım başladı 7 30 da daha sık gelmeye başladığı için hastaneye gittim daha 1 cm di açıklık ve sancı kuvvetli olmasına rağmen sürw aralığı düzensiz olduğu için ebe eve git bekle dedi benim ikinci doğum olduğu için ilkinde hiç açıklık yokken yarım saatlik suni sancı sonrasında gelen kendi sancımla 5 saatte doğum olmuştu. Evde araba kullanacak kimse yok kar buz her yer eve gitmeyi kabul etmedim ben burda beklicem dedim zaten kendi iş yerim abla sağolsun dolaş bakalım ilerleme nasıl 1 saat sonra ilerleme varsa suni takar hızlandırırız dedi ben yürüyüş yaptım 1 saat boyunca silinme hızlanmış ama açıklık zorla 2 cm e çıkmıştı bir saat daha bekleyelim dedi 9 30 da 3 cm e çıkmış silinme %70 e yaklaşmıştı tamam yatışı yapalım güzrl ilerliyor akşama kalmaz doğar suni sancıyada gerek yok dedi gittim yatışımı yaptırdım geldim saat 11 30 a kadar yürüyüş ve ara da nst çektirerek devam ettik bebek yeterli baskıyı yapmıyordu yukardaydı açıklığa bakmak için doğum salonuna geçerken suyum geldi 4-5 cm hemen hemen. Dedi hadi nst ye geçelim biraz nst çekelim dedi 15dk nst çekildi sonra Sancın gelince söyle açıklığa o sırada bakacağım dedi 5 cm dedi ıkınmam geliyor abla dedim oda dur bir daha bakalım dedi tam sancı anında bir daha baktı birden 8-9 cm e çıktı açıklık bebeğin başı inanılmaz baskı yapıyor silinme tamamlanmış dedi doğum başlamış çabuk doğum masasını temizleyin dedi kürtaj yapılıyordu içerde 5 dk falan temizlik sürdü tam 11 55 doğum masasına gittik iki ıkınmada bebeğin başı çıktı ama çok hızlo kanalı geçtiği için ve ağır bir bebek olduğu için omzu takıldı zaten tüm ebeler yanımdaydı ben ıkındım onlarda ittirdi 2-3 dk sürmeden omzu kurtardık tabi çeken ablanın hakkını yiyemem o da çok yardım etti bebeğin omuzunun dönmesine son üç dk hariç harika bir doğumdu son üç dk da doktorun pazartesi 3400 dediği bebeğin salı günü 4000 doğmasından oldu çok şükür bebeğin sağlığı çok iyi bende iyiyim rabbim hepinize daha kolay bir doğum nasip etsin...

Bizim de yarın kontrolümüz var ben de sorayım daha önce de dinlediler tüm değerlerine bakıldı bir problem yoktu ama o tıkanıklık ve hırıltı beni bile rahatsız ediyor. Arada kuru öksürüğü oluyor mu bebeğinin?

Aynen canım gık dese kulak kesiliyorum sesi çıkmasa nefesini dinliyorum. Bırakıp gittiğim tek yer market ona da zorla gönderiyorlar hava al biraz diye. Bu endişe haliyle kızımın benden çekeceği var gibi duruyor.

Yok cnm bnm kızım boğuluyo sürekli tükürüğüyle bile öyle öksürüyo onun dışında öksürmüyo
Ahh ben işe nasıl başlıcam bilmiyorum o derdim var bide

E
Maşallah kuzuya :) Allah sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…