Kizlar merhaba
Sizler dogumdan sonra hemen nasil yazabildiniz buraya bilmiyorum ama ben günlerce iptal oldum. Bebegim 13 aralik günü zorunlu sezeryanla dogdu maalesef. 11 aralik tarihimdi. Günü gecince ertesi gün doktor kontrole cagirdi. Orda nst de 5 dk süren bir sanci cikti. Yani tek bir sanci ama 5 dk. O sirada kalp atislari düsüyordu bebegin. Hemen hastaneye yolladi. Hastanede de baktilar ayni sey cikti. Suyu da cok azalmisti. Bana yarin gel suni sanci vericez dediler.
Ertesi gün sabah 8 de gittik. Nst ye aldilar durum ayni. Sanci geliyor kalp atisi düsüyor. Ve hic acilma yoktu. Bir hap verdiler. Bu hapla sancilar 2-3 dk da bire indi ama agrisi azdi. 5-6 saat sonra bir hap daha verdiler. Kasilmalarin sancisi biraz daha artti ama acilma sadece 1 cm oldu. 11 saat bekledik, bu sirada kasilmalar sirasinda kalp atisi düsüyor ama acilma olmuyordu. Acilma olsaydi yine normal icin bekleyeceklerdi. Sonunda, sezeryan olmasi bebek acisindan daha iyi olacak dediler. Ben sok oldum. Aglayarak gittim ameliyathaneye. Ama doktorlar ebeler hepsi cok iyiydi, cok destek oldular. Spinal anestezi oldum, esim yanimdaydi. Bebegim saglikli dogdu cok sükür. 3040 gr, 52 cm.
Burada bahsetmistim refakatci yok. Ilk gece sezeryanli halde yalniz kaldim bebegimle. Hic kalkamiyordum, agrim vardi. Kucagima bile ebeler veriyordu, kucagimdan birakacagim zaman yine cagiriyordum onlar aliyordu. Ikinci gün ayaga kalktim bir kac kere lavaboya gittim. Hastanede toplam 5 gün kaldim.
Su aralar daha yeni toparlanabiliyorum ama lohusa sendromu yasiyorum. Cok iyi hissetmiyorum psikolojik olarak. Umarim bu da gecer.
Yavrusunu kucagina alan arkadaslari tebrik eder evlatlarina uzun saglikli ömür dilerim. Hala dogum yapmayanlar da bir avazda kurtulur saglikla kucaklarina alirlar insallah.