2016 Aralık Anneleri

Kızlar bu burun aparatı için kızımın doktoru söyle demişti. Şimdi buru aparatları oldukça moda oldu ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum nedenine gelince siz burun aspiratörleriyle çekerek temizledikçe oradaki hücreleri uyandırmaya başlıyorsunuz vE aktifleşen hücreler daha ilerleyen zamanlarda daha fazla mukus vE akıntı üretmeye başlıyor. Siz yaptıkça da artıyor. Şimdi size çözüm olarak gelebilir ama 1 sene sonra sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çok tazyikli Deniz tuzlu burun spreyleri de içerde kuruluk yapıyor. Bebeklerin 3 yaşına kadar buruları için alerjik bir durum yoksa serum fizyolojik kullanmaları yeterli. Demişti

İki çocukla senin işin daha zor, Allah yardımcın olsun canım.. sende de tecrübe var tabi bende o yok uyku uyuyamıyorum ya bi şey olursa diye Rabbim korusun evlatlarımızı..
ben de otribebeyi aldım bir de eşim eczaneden başka bir şey almış içinde minik serum fizyolojik tüpler var dediğin gibi ucu kırılınca bi daha kullanamıyosun.. ben de sprey şeklinde olandan bakayım bi dahakine.
Ev 24 derece olduğu için nem oranı çok düşük o yüzden burun tıkanıyor, ıslak havlular koydum, hatta yatak odasına elektrikli ocak koyup tencerede su kaynatıyorum ama kapattığım an yine nem oranı düşüyor

Canım gaz için hoşaf dene mutlaka gaz çıkarsa ağrın nerdeyse kalmaz bile. Valla bende doktora gidip de aniden doğuruyorsun diyecek diye korkuyorum ama olmaz heralde :)

Annem kopmosto yapmis. Bir guzel yedim. Bugun eve döneceğiz insallah :)

Saglicakla gelsin nezaman gelirse gelsin canim. Hep oyle dua ettim. Plansiz olunca iyi oldu. En azindan strese girmedim :)

Gunaydin kizlar dun aksam nisan geldi yazmistim. Sabaha karsi bir avuc dolusu kanli yumurta aki gibi bisi geldi ve ayaga kalktikca devam ediyor. Cok cok az regl agrisi gibi birsey var. Cok heyecanliyim dogum basliyor galiba.
Aaa suyun geliyor:))) hadi bakalım sağlıkla al kucağına inşallah bebeğini hayırlı güzel doğumlar

Açık bırakmak en güzelidir eminim yanıma giren çıkan olunca da artık napayım :)) göğüs pedini direkt değil kuruduktan sonra koyacağım. Teşekkürler

Cok geçmiş olsun,insallah kisa zamanda psikolojin de düzelir,lohusalik zor bir süreç olabiliyor,elinden geldigince dinlenmeye calismani tavsiyeederim

Gunaydin kizlar dun aksam nisan geldi yazmistim. Sabaha karsi bir avuc dolusu kanli yumurta aki gibi bisi geldi ve ayaga kalktikca devam ediyor. Cok cok az regl agrisi gibi birsey var. Cok heyecanliyim dogum basliyor galiba.
Hadi hayırlı olsun,doğumun baslamis ☺
En kisa zamanda bir avazda,saglikla insallah.
Darisi basima ☺

Kızlar bebişilerinize suyu nasıl veriyorsunz? Marketlerde satılan bebek sularndan mı yoksa kaynatıp mı içiryosunz?

Canım benim öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun bebeğin :) aynı gün Doğum yapmışız ve nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız bende bebeğimin kalp atışları sancı sırasında düştüğü için 7 cm açıklıkla sezaryen olmak zorunda kaldım. Senin de ne kadar normal olsun istediğini bildiğim için ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Bende 5. Günden düne kadar çok kötüydüm, sürekli ağlayıp durdum niye normal yapamadım diye, hatta saçma belki ama bebeğimi doğurmadığımı müdahaleyle rahmimden alındığını o yüzden de gerçekten anne olmadığımı filan düşünmeye başlamıştım, bürün ağrılar sızılar daha da batar oldu, her tersliği sezaryene bağladım. Sonra salı günü kendi doktoruma gittim dikişlere baksın diye. Orda da yine tuttu bir ağlamak. Hissettiklerimi anlattım. Bana yaşadığım hayalkırıklığını anladığını, normal Doğuma bu kadar motiveyken son anda sezaryene dönenlerin çoğunun bunları yaşadığını, elimden gelen her şeyi yaptığımı, değiştirebileceğim bir şey olmadığını, o yüzden de geçmişi bırakıp şimdiye odaklanmamı, sağlıklı bir bebeğimiz olduğunu söyledi. Sonra bebeği doktora götürdük emzirme odasında bir kadın hastane tipi göğüs pompasıyla süt sağıyordu bebeği mekonyum aspirasyonu nedeniyle yoğun bakımdaymış, 39+6 da üstelik. Sonra ayağa kalkamadı bir türlü, ben sezaryen sandım meğer normal Doğum yapmış. O zaman dedim ki normal Doğum yapıp bebeğine sütünü başkası versin mi isterdin şimdiki halini mi tercih ederdin. Eve geldim içimde hiç bir şey kalmayıncaya kadar ağladım. Dedim daha da üzülmeyeceğim nasip böyleymiş. Dünden beri de iyiyim bin şükür. Çok uzun yazdım ama inşallah sende bir an önce toparlarsın canım :)
Gece bebiş uyuduğu anda yorgunluktan hemen uyuyorum azıcık mıkırdasa hemen kalkıyorum zaten.

Otri bebe aldım ama çocuk doktorumuz burun tıkanıklığından ememeyecek duruma gelene kadar kullanma dedi. Önce serum fizyolojik damlatıyoruz genelde biraz bekleyince açılıyor zaten. Günde 7-8 kere serum fizyolojik yapabilirsiniz demişti. Bir de ben soğan koyuyorum bazen başına ortadan kesip o da açıyor burnunu.

Bebiş şimdiye kadar en uzun sezaryen sonrası 4 saat uyudu zor uyandırdık onun dışında ortalama 2.5-3 saat uyuyup yA karnı acıkarak ya altını doldurarak uyanıyor.

Amin canım sağol...
Ben ememezse çok hırıltı varsa kullanıyorum biraz rahat bir anneyim galiba çok hassas olsun istemiyorum o yüzden nem falan uğraşmıyorum.

Kızlar bebişilerinize suyu nasıl veriyorsunz? Marketlerde satılan bebek sularndan mı yoksa kaynatıp mı içiryosunz?
Kaynamış veriyorum ama her zaman degil arada mama verince veriyorum çorek otu kaynatıp

ben dogurmam simdi diyordum.ama seni.duyunca gözüm korktu sabahtan beri belinde geçmeyen sizi ve halsizlik var vücudunda bi ara iki defa su geldi ama idrar mi su sızıntısı mi anlamadım sonrasında daha gelmedi :/ sen ne güzel doguruyorsun inşallah :)

Hadi hayırlı olsun,doğumun baslamis ☺
En kisa zamanda bir avazda,saglikla insallah.
Darisi basima ☺
Doktordan dondum simdi. Acilma 1 cm ve suyum gayet iyi. Sancimda cok az oldugundan dogum belirtisi degil daha gununde var bekleyelim dedi. Bakalim 2 saatede gelebilir 1 haftayida bulabilir dedi.
Hadi insallah sancilarin artar
Bakalim hayirlisi olsun oglus bize heyecan yasatiyo.

Gelen su da sarı olur mu :/ iç camasirda sarı ıslaklık oluşmuş idrar mi kacirdim acaba :/
O bendede cumartesiden beri oluyor. Su sandim ama idrar galiba cunku suyum duruyo. Insan bir turlu anlayamiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…