2016 Aralık Anneleri

Annen kalabilse tabi çok iyi olurdu.yi gelir inşaallah. Bizdr bebek 40 ı çıkana kadar hergğn yıkanır. Ev sıcaksa tabi. Tanıdığım bildiğim herkes böyle yapar.
Ewt cnm ole derler ama genel de sobali ewlerde yapilio bu. Altini acinca bile sicak ewde hemen hapsuruo. 40 gun yikatmicm. Soledim de sustu sonunda herseyi banyoya baglayip duruyodu. Istemiorum gelmesini falan. . . Gelmesin ben kendim.hallediorum zaten . Kendi kendime girer cikar hallderim gormek istemiorum onu. Dogumumda naptigini blmiosunuz ben orda sancidan kivraniyorum. Dr geldi acilma yok oladablir olmayadablir dedi bnde tamam daha beklemeyin alin sezeryana dedim. 5 saatte cm zorla acilinca aldilar dr o sira dio girin konusun bu hemen atlio ordan bnm rizam yok die. Sen kimsin ya sen kimsinn kim oluyosunda buna bile karisiyosun. !!

Gelmesini istemiyosan umarım gelmez. Bende sadece annemi ve eşimi isterim yanımda. Tabi hakkı yok hiçbirşeye karışmaya. Onların anneleri biz olucaz. Torununu annesi gibi gereksiz sahiplenen sanki gelin bakamıyormuş gibi davranan kayınvalidelere sinir olurum.

Canım benim gir odana bebeğinle kapat kapını kv içeri girdiği anda bir şeyler iste sürekli su iste acıktım yemek yap de çay yap de su getir hatta temizlik yap toz çok bebek rahatsız oluyor bile diyebilirsin vs vs. o da sıkılır zaten bu durumda.

Hayırlı olsun, gözün aydın. Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin. Sen de tez zamanda şifa bulursun inşallah...

Uyku yoktu keşke gelseydin bizim afacan uğraştırdı bizi.ben dün taburcu oldum akşam 5 gibi.iyiyim şükür ama oğlum gündüz uyuyor gece devamlı uyanmadan hep memede durmak istiyor.3 gündür toplam 1 saatte uyumadım bakalım yavaş yavaş düzene girer umarım.sen nasılsın iyi oldun mu

Göğüs yarası hava almadan geçmiyor benim tecrübem. Emzirdikten sonra sütümü sürüp kuruyana kadar açık bırakarak geçti. Kalkan hiç kullanmadım ama işe yarar görünüyor. Ya açık bırakırsın ya kalkan kullanırsın sanırım aynı işi görüyor.
Ben göğüs pedi kullanıyorum. Yoksa süt akıp elbiseme bulaşıyor, koku yapıyor. Hergün banyo yapıp değiştiriyorum. Günde bir veya iki kere.

Ediz Enesin Annesi kv nin rizam yok demesine oha diyorum!!! Ona ne ya. Vucut senin karar senin. Boyle bir konuda kimse fikir yurutemez ayrica. Ki sen en basindan beri normal dogum icin emek verdin saatlerce suni sancidan sonra zorunlu sezeryana donuldu. En bastanda sezeryan isteyebilirsin. Kime ne kimse bu karari yargilayamaz. Bu yalnizca annenin kararidir.

O gidince dip köşe temizlersin tatlım boşver kullan işte kadını. Ay dikişim ağrıyor de iste isteyebildiğin kadar sonuçta sana yardım etme adı altında geliyor.
Göbek durumunuza sevindim kısa zamanda düşeceğe benziyor.

Gunaydin kizlar. Gobegimiz dustu. 9. Gunumuzde cok sukur yarinda kontrolumuz var baksin dr muz ne dicek bakalim.

Ya ya sorma. Kestircen mi kendini bilmem ne dedi durdu. Allahim cildirmamak elde degil . Zaten dogumdan sonra dr normal yapamicgmi rahmimin cok yoruldugu ve cok kan kaybettigimi soledi ameliyatta parcalardi bebek dikisten cikaramazdim dedi.

Kizlar merhaba

Sizler dogumdan sonra hemen nasil yazabildiniz buraya bilmiyorum ama ben günlerce iptal oldum. Bebegim 13 aralik günü zorunlu sezeryanla dogdu maalesef. 11 aralik tarihimdi. Günü gecince ertesi gün doktor kontrole cagirdi. Orda nst de 5 dk süren bir sanci cikti. Yani tek bir sanci ama 5 dk. O sirada kalp atislari düsüyordu bebegin. Hemen hastaneye yolladi. Hastanede de baktilar ayni sey cikti. Suyu da cok azalmisti. Bana yarin gel suni sanci vericez dediler.
Ertesi gün sabah 8 de gittik. Nst ye aldilar durum ayni. Sanci geliyor kalp atisi düsüyor. Ve hic acilma yoktu. Bir hap verdiler. Bu hapla sancilar 2-3 dk da bire indi ama agrisi azdi. 5-6 saat sonra bir hap daha verdiler. Kasilmalarin sancisi biraz daha artti ama acilma sadece 1 cm oldu. 11 saat bekledik, bu sirada kasilmalar sirasinda kalp atisi düsüyor ama acilma olmuyordu. Acilma olsaydi yine normal icin bekleyeceklerdi. Sonunda, sezeryan olmasi bebek acisindan daha iyi olacak dediler. Ben sok oldum. Aglayarak gittim ameliyathaneye. Ama doktorlar ebeler hepsi cok iyiydi, cok destek oldular. Spinal anestezi oldum, esim yanimdaydi. Bebegim saglikli dogdu cok sükür. 3040 gr, 52 cm.
Burada bahsetmistim refakatci yok. Ilk gece sezeryanli halde yalniz kaldim bebegimle. Hic kalkamiyordum, agrim vardi. Kucagima bile ebeler veriyordu, kucagimdan birakacagim zaman yine cagiriyordum onlar aliyordu. Ikinci gün ayaga kalktim bir kac kere lavaboya gittim. Hastanede toplam 5 gün kaldim.
Su aralar daha yeni toparlanabiliyorum ama lohusa sendromu yasiyorum. Cok iyi hissetmiyorum psikolojik olarak. Umarim bu da gecer.
Yavrusunu kucagina alan arkadaslari tebrik eder evlatlarina uzun saglikli ömür dilerim. Hala dogum yapmayanlar da bir avazda kurtulur saglikla kucaklarina alirlar insallah.

Geçmiş olsun canım benim, çok şükür ki sağlıkla kucağımıza aldık bebişlerimizi ..
Ben de yazamıyorum, uykusuzluk, gelen giden ve kaygılar, endişeler, karman çorman duygular.. 40 gün sonra geçecek diyorlar..

Günaydın kızlar,
Biz bugün şükürler olsun 22 günlük olduk. Sorularım var size
Geceleri bebişleriniz uyurken siz uyuyabiliyo musunuz?
burun tıkanıklığı için otribebe yi kullanan var mı aranızda? Günde kaç kere kullanıyorsunuz?
Bebeğiniz en uzun kaç saat uyuyor?

Hadi
Gunaydin kizlar dun aksam nisan geldi yazmistim. Sabaha karsi bir avuc dolusu kanli yumurta aki gibi bisi geldi ve ayaga kalktikca devam ediyor. Cok cok az regl agrisi gibi birsey var. Cok heyecanliyim dogum basliyor galiba.
hayırlısı olsun cnm bir avazda doğur gel inşallah sağlıklıkca

Aralarda uyumaya çalışıyorum ama pekte uyku denmez küçük sızıyo büyük vızırdıyo o yatıyo küçük acıkıyo bide zaten otomatik kendini kuçugun nefesine adapte ettigin için yarı uyanıksın:) kaneye yerleştik resmen biz gece yatakta beşikte yarım saat sonra kanepedeyiz yanıma koyuyorum ablada kıskanıyo şimdi bile dizimde yatıyo
Otri bebe değilde başka bir marka aldık burun spreyi deniz suyu olandan bide aparat var sürekli kullanmıyorum ama hırıltı olursa önce deniz suyu sonra aparatlada çekiyorum ama çok işe yarıyormuş bu aparat sevdim..bide deniz suyu açılınca kullanılmak zorunda bu sprey olduğu için o dert olmuyo ama sıkmıyorum burnuna damladıkla damlayıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…