- 30 Mart 2016
- 1.049
- 1.105
- 133
Kimse yok mu kızlar tecrübeliler??
Sonda meselesini buyutmeyin kafanızda. 1 saniyelik bir islem. Ne oldugunu anlamadan takıyorlar zaten. Ufak bir sizi oluyor okadar. Dusunup stres yapmayin :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimse yok mu kızlar tecrübeliler??
Vardır bir bildiği elbet ama korkma incecik ve yumuşak bir boru girdiğini anlamazsın bile.Doktora söyledim ama olmaz dedi cnm
Aynı bizimki gibi yapmış 9 günlük olduk başta bişey yoktu şimdi değişti bide hastalık gelince hiç istemiyo sağolsun babamızda küçük bebegi eline alamazdı şimdi ufaklığı alıyo bide sevdimi tamam kızıyorum bazen yapma diye ufak da babayı biliyor galiba o gelince gözünü gozune dıkıyo sıpamBizimde aynı, hastalık yok ama ufak ufak kıskançlık emareleri var. İlk iki gün pek ilgilenmedi yüzüne de bakmadı. Sonra yaklaştı iyi gibiydi. Bu günlerde anne bırak şu bebeği, anne meme içmesin. :)
Sağol canım bende öyle yapıyordum da hazırlıksız yakalandık bu defa dun hafif vardı onemsememiştim şimdilik uyuyo bakalım karnım ağrıyor dedi yavrum diğerine de baktım doymadı mama verdim bakalım bu gecemiz nasıl geceçek anneanne varda rahatım şimdilik sabah yatarım nasılsa diyeCok atesi oldugunda donusumlu ilac verdiriyor doktorumuz. Parasetamol ve ibubrofen iceren ates dusurucusu. Atesi cok olur da dusuremezsem 3 saat ara ile dönüşümlü veriyorum. 38,5 yukarisi icin uyguluyorum. Gerci sen de biliyorsundur ama yine de soylemek istedim. Tekrar cok cok gecmis olsun.
Kizlar hepinizze cok tesekkur ederim. Dualarini eksik etmeyenlerdende allah razi olsun.. bn hic guzel haberlerle gelemedim malesef. Biz dun geceden burdaydik bliosunuz sanci falan gelmedi. Sabah 6 da lavman yapildi. 7 de sanci takildi. Daha bi tek damla gelmeye basladiki bn kendimden gecmeye basladim. . Neyse hhohlaya pohlaya biraz bagira 5 saati gecirdim bu arada 2 sefer falanda muayenm yapildi acilma ayniydi gecirdigim kanamada cabasi. Saat oldu oglen 12 dr geldi acilmaya bakti 5 saattir hala 3 cm. Bn artik dayanamaz durumlarda .. dedik birlikte dr la bu sekilde sonuc cok zor. Olur ama normalinden cok daha yavas acilio dedi. Yani 2 kat fazla cekiodum herseyi. Hayir dedim istemiorum artik bitsin bu cile goturun dedim sezeryana. Zorunlu sezeryanlaa 12 de alindim. Bayiltin uyutun beni die bagriodm en son gittim sonra. Oglum cok iyi 3650gr 52 cm masallahi var . Bnmde agrim var tabi dikis yerlerim cok agrio. Ilk kalkiisi yaptim ama dik duramadim. Yanmayla agri birlikte agrim var suan. .. bnden haberler bole kizlar.
Ben size doğum hikayemi paylaşayım o zaman:)
Ctesi kasılmalarla gittim sancı çıktı deyip doktor yatış verdi. Muayenede hiç açıklık yoktu rahim ağzı baya geride dedi. Gece boyu kasılmalarım arttı 1cm oldu sonra 2 saat sonra filan 2 cm oldu doktor yavas ilerledigini söyledi. Sezeryan ihtimalini de söylediler. 2 cm den sonrası cabuk ilerledi. Sabah karsı 4:30 gibi 5 cm olmstu açıklık doktor suyu gelmek üzere patlatalım hızlansın dedi. Suyumu patlattılar sonra açılma hızlandı. 7cm derken sabah 7:30 gibi 9 cm oldu. 1 saat icinde 10 cm e ulastı ve doğum haneye alındım. Ebenin talimatlarını dinleyerk az kesi ve dikişle saat 9da kızımı kucakladım. Onun cıkıs anı mükemmel bir histi. Epidural vs almadan tamamen doğal doğum yaptım. Bu arada arkadaslar gercekten doğum sancısı geldiginde anlıyormusuz. Hayatımızda anca doğumda yasayabilcegimiz birşeymiş. İşte bu da benim doğum hikayem. Bu arada su an cok rahatım ayaktayım. Yaşanması gereken bir deneyim
Kesinlikle ayni fikirdeyim. Sezeryani cok zor yasayanlar var ama normal dogumu da cok zor yasayanlar var. Gecen hafta normal dogumda israr edildigi icin su an tek kolu calismayan bir bebek vardi haberlerde. Hersey kusursuzsa normal dogum en guzeli tabiki ama ne anneyi ne bebegi riske atmaya degmez. Kaldiki normal dogum gibi sezeryan acisi yasayanlar var. Bunyesel bunlar. Onemli olan bebis saglikla gelsinde gerisi muhim degil.
Üç gün oldu Doğum yapalı ama sanki günlerdir bebekle uğraşıyormuş gibi hissediyorum kendimiinsanın kendi yavrusu ne güzel bir şeymiş ya, Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
Günlerimiz ve gecelerimiz emzirmek, gaz çıkarmak, uyusun diye gözüne bakmak, bol bol fotoğraf çekmekle geçiyor çok şükür. Çok yorucu ama gerçekten hiç zor gelmiyormuş söz konusu bebeğin oluncabugün doktora gittik sarılık var mı diye, sarılık çıkmadı ama kilo kaybı %10 kadar olduğundan mama önerdiler ama emzirmek konusunda gerçekten çok uğraşıyorum bir gün daha beklesek dedim yarım tekrar gideceğiz, tartıda düşme devam ederse maalesef mama desteği vereceğiz, inşallah gerek kalmaz.
Sezaryene hiç hazır değildim psikolojik olarak ve ağrıları çok zoruma gidiyor, karnım acıdıkça ağlayasın geliyor, tabii ki en önemlisi sağlıkla kavuşmaktı çok şükür kavuştuk da, hayal kırıklığı yaşadım işte o hemen geçmiyor galiba. anestezi ile ilgili çok şükür bir sıkıntı yaşamadım, elbette anaestzzi ekibi de önemlidir ama epidural düşünen varsa kesinlikle çok rahat olduğunu söyleyebilirim.
Geçmişi çok okuyamadım ama gördüğüm kadarıylaMoonlight
MFHS
durulavinya doğum yapmış, başka atladığım kimse varsa onları da dahil olmak üzere hepinizi kutlarım, Rabbim bebişlerinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Hepinizi öpüyorum, hala bekleyen arkadaşlara da tez zamanda kavuşmalarını diliyorum![]()
Canım pazartesi den itibaren iki günde bir gidilecek. Doktor çarşamba kontrole gittiğimde son on gün demişti.Yani 41 e kadar bekleriz demişti. Gelmezse Suni sancı. Ha birde hiç stres yapma dedi. Rahat oldu sancıların gelsin dediCanım seninle aynıyız günlerimiz benim doktor 41. Haftaya bırakma taraftarı değil kaka ve kordon dolanma riski var diye senin dr ne diyor bu konuda
benim kız doğmadan başladı kardeşi gelecek diye hasta olmuş sürekli canı sıkılıyor mus falan da filanInsallah canim sagol kislanmiyo iyi falan derken hastalikla beraber cikti atesi dusty biraz AMA gece cikmaz inşallah gene calpolde pek etki etmiyo galiba keşke başka Bi ilaç daha alsaymışım
Kizlar birazdan evden cikiyoruz 10 da sezeryanim var genel anestesi ilk dogumum bana dua edin korku ve endise kapladi icimi butun gece uyuyamadim heycandan allah hayirliysa girip hayirlisiyla kizimla cikmayi nasip eder insallah...
Gözünaydın cnm Allah analı babalı büyütsün inşallahIyi geceler kizlar oglen 12.20 de kizimiz kucagima aldim zor bir dogum.oldu acilmam hizloydi fakat masa sa ikinma.ve benegin inmesi.zor oldu ama.hamd.olsum gecti gitti kizim i 1 st yogun bakim.aaldilar kanalda morarmis ti ve kollarinda dokntu seklinde dere kabarmasi olmus ama.sukur i cikti dr p tesi 3600 demisti 52 cm de boy ama kizimin minigim 3180 gr ve 50 cm boy la geldi dunyama hamd olsun saglikli olsunda gerisi bos benimde 3.4 dikisim var.ama insl iyiyim kendi isimi hallediyorum cok sukur sutumde az az gelmeye basladi dua ile darisi tum.bekleyenlere
Kizimin burun tikanikligine benzer seyi var.yrm st gene yogun b.goturduler ustunu fazla ortmememi morarma aninda direk hemsireye haber vermemizi soylendi insl.olmaz simdilik boyle uyandri emzir modundayim.korkudan uyuyamiyorum
Ne güzel bir tesadüf :)
Saol.canjmmm.allah razi olsun.Canim gozun aydin ogluna kavusmussun! Seni cok merak etmistim. Cok sukur saglikla almissin bebegini kucagina. Allah anneli babali buyutsun insallah.