- 9 Mayıs 2011
- 13.830
- 28.700
Kızım olsa ben de düşünebilirdim bu tarz bir hatıra, güzel olur bence.Bu arada kizlar size bir akil danismak istiyorum. Gecen sene 15 temmuzda sehit verdigim ikiz kuzenlerim vardi hatirlarsaniz onlardan birinin kiz bebegi oldu ve ben dogumu esnasinda yanlarindaydim annesi de benim en yakin dostumdur kiz kardesim gibi onun da istegiyle sut annesi oldum bebegin dunyalar tatlisi bi bebek ve tipki babasina benziyor sukurler olsun.ondan bize kalan tek yadigar ve nesemiz oldu hepimizn. 2 ay sonra dogum gunu ve ben guzel ve ozel bir hediye almak istedim kiyafet oyuncak vb seyler olsun istemiorum. Ne alsam diye dusunurken aklima burdan bi arkadasin soyledigi anne sutu kolye geldi oyle bisey yaptirsam kendi sutumden sizce anlamli bi hediye olur mu icine de kendi sacindan babasinin ve amcasinin bas harfi yazilsa mesela fikrinize ihtiyacim var kizlar yardim ederseniz sevinirim. Aynisindan tabi ki kendi kizima da yaptirmak istiyorum. Daha once yaptiran var mi icinizde memnun kaldiniz mi?
Maşallah kuzuya, dolan dur peşinde :)Bu arada benim kızım doğumgünüyle beraber yürümeye başladı.
Cnm annesinin sutu yok ki suanda cok onceden kesildi yoksa tabiki de onun sutuyle yaptirirdimKızım olsa ben de düşünebilirdim bu tarz bir hatıra, güzel olur bence.
Ama annesinin sütünü mü istesen acaba?
Maşallah kuzuya, dolan dur peşinde :)
Bilemedim canım çok iyi olmaz sankiCnm annesinin sutu yok ki suanda cok onceden kesildi yoksa tabiki de onun sutuyle yaptirirdim
Maşallah kuzuyaBenim minnakım 1 yaşına girdi teyzeleri..Kardeşlerimi öpüyorum hepsini huzurlu mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum.Hepsi ailesine vatanına milletine hayırlı evlatlar olsun inşallah.
Dişleri de yürümesi de hayırlı olsun cnmBu arada benim kızım doğumgünüyle beraber yürümeye başladı.
maşallah kocaman olmuş :)Benim minnakım 1 yaşına girdi teyzeleri..Kardeşlerimi öpüyorum hepsini huzurlu mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum.Hepsi ailesine vatanına milletine hayırlı evlatlar olsun inşallah.
Cok gecmis olsun canimMerhabalar hanımlar. Epeydir girmiyordum. Bi kaç sayfa geriyo dönüp okudum pek güzel hayırlı haberler var. Maşallah bebişlere kardeşler geliyor hayırlısıyla.
Biz biraz sıkıntılı günler geçirdik. Malum alerji takibi için martta Ankara'ya gitmiştik. Orda kızım bronşiyolit zatürre ikisini birden geçirdi mayısta. Hastaneye gittik kan değerleri çok düşmüş bir ayda,en son nisanda hemoglobin 11di,hemoglobin 7.1 olmuş, beyaz küresi çok düşmüş. Demir ilacı kullanmıyordum çok pişik yaptı diye. Doktor bi kan hastalığı olduğundan korktu. Bi sürü tahlil,periferik yayma istediler. Lenfomadan falan bahsediyolardı ama çok çok şükür çıkmadı kötü bişey Rabbim hastalara şifa versin. Öldüm öldüm dirildim. Her konuşmayı kulaklarımdan ateşler çıkarak dinledim. Allah beterinden korusun cümlesini.
3 gün hastanede yattı hem bu kan düşüklüğünü araştırdılar hem de beyaz küre neden düştü diye baktılar. Bir de karaciğer ve dalakta elle yoklamada hep büyük dediler ama ultrasonda ikisi de normal çıktıama onu da takip etmek istediler. Ağustosta kontrolü var. Gastroloji ve de hematolojide. Azra toparlayınca Van'a geldik ama tekrar Ankara'ya gitcez kontrollere. Birde 12.ay aşısı yumurta alerjisi olduğu için tam teşekküllü hastanede olmalı. Demir ilacını aksatmadan akşam 8 sabah 8 damla,meyve suyuyla beraber veriyorum.
Dört dişi var Azra kızın, üst dişin yanları da kabarmış,yine diş geliyor yani. Her dişte ateşi çıktı iştahı azaldı kuzucuğun. Emekliyordu zaten artık tutunup kalkıyor her yere. Yürümek istiyor. Yatağının içinde korkmadan tur atıyo düşse de canı acımıyo zaten
Gece diş sıkıntı yapmazsa 2 ya da 3 kere uyanıyo. Diş zamanı yarım saatte bir uyanıyordu. Emerek uyuyor malesef. Ama buna da şükür.
8.5 kg boyu da olmuş 73 cm. Zayıflığını falan hiç ama hiç takmıyorum. Hastaneye yatıpta diğer hastalıkları görünce bunları dert etmemem gerektiğini anladım.
Ne çabuk büyüyolar ya. Doğduğunda bi 3 aylık olsaydı diyodum oldu şimdi 11 aylık
Elhamdülillah.
Doğum günü kutlamaları için birşeyler yapacak mısınız kızlar. Süsleme falan alayım diyorum ama nerden alayım ne alayım bilmiyorum. Ne yapmak lazım ne dersiniz? Sizleriçok özlemişim bu arada
Masallah canim:)Bu arada benim kızım doğumgünüyle beraber yürümeye başladı.
Aklıma başka bir fikir gelmiyor canım. Ama annesiyle bebeğe ortak bir hediye yaptırabilirsin. Bir de düşündüm de senin sütünü kadın boynunda taşımak istemeyebilir o zaman bir köşede unutulur gider.Evt cnm sukurler olsun Rabbim bu sekilde aldi onlari bizden tek tesellimiz o zaten insallah ahiretinde bulusturur bizleri cok ozledim kardeslerimi
Cnm bebegin annesinin sutu yok cok emziremedi zaten hem cok sutu olmadi uzuntuden olani da bebek emmek istemedi ileri derecede reflusu vardi. Simdi o konuda bende emin olamadim annesi kiskanip gonul koyar mi bilemedim cok yakin arkadasim ama emin olamiyorum. Aklina baska bir hediye fikru gelirse de soyleyebilirsin cnm
Aynrn öyle her gün bir macera her gün. Heyecan dolu hayatımız. Kitaplığa çıkmaya çalışıyor kitap kalemkutusu düşürmüş kafasına. Bir an gözünü ayırmaya gelmiyor :)Kızım olsa ben de düşünebilirdim bu tarz bir hatıra, güzel olur bence.
Ama annesinin sütünü mü istesen acaba?
Maşallah kuzuya, dolan dur peşinde :)
Teşekkür eserim:) bir ayda 6 diş çıkardı ve yürüdü haliyle giç kilo almamış. Hala 7 kilo. Sanırım benim kızım hep zayıf olacak ben de ne kadar umursamamaya çalışsam da deli olacağım bu durumdanDişleri de yürümesi de hayırlı olsun cnm
@ThankfullNovember doğumgünleriniz kutlu olsun :) nice nice yaşları uzun hayırlı ömürleri olsun inşallahBizde yarın doğum günü yapıyoruz İnşaAllah. Aile arasında. 3 gün erken halası da katılsın diye.. Çok yorgunum. Sade bir şey yapacağım nasipse.
Bir anda yapıyorlar:) bizimki aylardır sıralıyordu bir akşam babasıyla taytay durup birbirimize doğru gitmesi için teşfik ettik ertesi gün kendisi cesaretlenip bıraktı koltuklardan tutunmayı.Masallah canim:)
Darisi.basimiza
Gerci bizde hic isik yok
Amaaaaa allahtan umit kesilmez
Sağol canım teşekkür ederim. Rabbim kimseye yaşatmasın.Cok gecmis olsun canim
Rabbim kuzuyu sizlere bagislasin
Bir daha boyle seyler yasatmasin
Maşallah kuzuya bizimki de bir aydır sıralanıyor. Bakalım ne zaman yürürse.Bir anda yapıyorlar:) bizimki aylardır sıralıyordu bir akşam babasıyla taytay durup birbirimize doğru gitmesi için teşfik ettik ertesi gün kendisi cesaretlenip bıraktı koltuklardan tutunmayı.
Öcü gibi yapıyor ellerini yana açıyor ayaklar da açık tabi bir komik oluyor ki
Insallah canim, gerci benim kizim siralanmiyor, kiloya takilma canim, benim kizimda normalin altinda, ek gidayi sevmedi haliyle kisa ve zayifBir anda yapıyorlar:) bizimki aylardır sıralıyordu bir akşam babasıyla taytay durup birbirimize doğru gitmesi için teşfik ettik ertesi gün kendisi cesaretlenip bıraktı koltuklardan tutunmayı.
Öcü gibi yapıyor ellerini yana açıyor ayaklar da açık tabi bir komik oluyor ki
Gecmis olsun canimSağol canım teşekkür ederim. Rabbim kimseye yaşatmasın.
Maşallah kuzuya bizimki de bir aydır sıralanıyor. Bakalım ne zaman yürürse.
Kızlar dün azrayı arı soktu. Örümceğine tutunup kalkmış ayakta oynuyodu. Elinde kayısı bi ısırıyo bi etrafa sürüyodu. Birden ağlamaya başladı anlamadım önce. Bi baktım yerde eşek arısı debeleniyo. Önce kayısıya geldi ağzından soktu sandım. Sonra vücudunu yoklayınca dizinin altından sokmuş. Yani resmen çocuğu sokmaya gelmiş. Üzerine basmamış bişey yapmamış. Birde alerjiye yatkın malum,bir telaşta ondan aldı beni bişey olursa diye. Çok şükür sıkıntı yok. Sabunlu suyla yıkadım buz koydum. Nokta gibi iz kaldı orda. Allah beterinden korusun.