- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 35
Bizim burda markette var.maras tarhanası. Bebekler için tuzsuz oluyormus.internetten siparis verebilirsinizBenim fırınlama gibi bir durumumda yokki canım. Burda elektrikler sürekli düşük. Gündüz bulaşık makinası çalıştıramıyorum. Bi çamaşır makinası çalışıyor ne hikmetse. Fırında normalde tariflerde yarım saat fırında durması yeter der ya bizim ki bir bir buçuk saat durur o da bana eziyet olur. Tek başımayım zaten. İdare etcez yaza kadar
Ne kadar aralıklarla e mziriyorsunKizlar ben bu ek gida konusunda ne yapacagimi sasirdim gercekten. Kizim 5.ayini doldurunca 3 gun kuraliyla azar azar tadimlara başladım. 6.ayını doldurunca da öğlen yarım çay bardağı kadar sebze corbasi verdim. Ilk gün patates havuc kabak koydum ikinci gunde brokoli havuc kabak koydum. Corbalarina hep zeytinyagi da katiyorum mutlaka. Peşine de su teklif ettim içti baya. Ama öyle bir kabiz olduk ki bugün aglaya aglaya bir hal oldu cnm misket kadar sert kakayi zor yaptı. Gece de uyandık 1 saat masaj yaptim ama yok yani yapamiyoralttan gaz cikartma da yok yani gunde 2-3 kere ancak alttan gaz cikartiyor o da cok az. Baktim olmuyor yarim fitil attim yine yapamadi kakayi agla agla cocugum perisan oldu
Ne kadar aralıklarla e mziriyorsun
Allah kolaylık versin canım inşallah geçici bir durumdur ve hemencecik geçer.Sağol canım
@goooody sağol canım
Bizimkinin testleri temiz ama uykusuz canım biliyor musun. 3 4 aya kadar da aşırı huysuzdu. O kadar az uyuyor ki.. Beni bıraksan ben en geç 10 11 de yatarım gece. 8 e 9 a kadar da uyumak isterim.. Ama İpek hanım gece 12 den önce yatmıyor. Sık uyanıyor. Üö beş kere kalkarsa bizim için harika. Ve gece yarım saat emiyor. Emmezse bknz bugünkü gibi geceyi bana zindan ediyor. Halbuki 15 20 dk emzirip uyumasını istemiştim.
Ama çok şükür sağlığımız iyi. Ve bu çok önemli.
Kabizligi geçene kadar daha sık emzirmeyi denesen bide ben ek gıdadan sonra emziriyorum benimki saat basi emiyor kabızlık yaşamıyoruz allah kolaylık versin canım sana çok zor vallaGenelde 2-3 saate bir canım
Progomin as ney ola ki, ek gıdaya geçince çoğu bebek öyle oluyor canım endişe etme. Benim kızımin kakası totosunda kalıyor beze bulasmiyor bile çok komikCanım kabız olmasından korkuyorum zeytinyağı da koyuyorum ama kakasını koyu kıvamlı yapıyor bu aralar zaten iyice kabız etmeyim çocuğu. Hem çorbası çok sulu değil bizim içtiğimiz kıvamda oluyor. Ben içine bir ölçek kadar da pregomin as koyuyorum o zaten besleyici,zorlayıpta yemekten tikaindirmekte istemiyorum zaten yedikleri sayılı yavrumun.
Valla ben tarhana yediremiyorum yoğurt var içinde ama annemler tarhanayı yaparken zaten içine nane koyuyor sonradan da koymanın bi zararı olmaz heralde. Sizin tarhananızın da içinde vardır belki.
Besigine koyunca uyuyamiyor o yana bu yana dönüyor elleriyle ayaklarıyla beni arıyor bulamayınca basıyor çığlığı. Aman alıştırma bi rahat uyuyamıyorum, ben uzaklaştıkça o geliyor bı yanımda eşim bilir yanımda o üzerimi de açamıyorum bunaltı geldi yazarken bileYa ben de yanıma almak istiyorum çok istiyorum, hatta alışsın ne var diyorum, önüne geçemediğim bi koyun koyuna yatma isteği var :)
Ama 3 kişi yatamayız diye almıyorum.
Kendi kendine bırakmaz mı acaba zamanla?
Uyutup beşiğine alsan ne yapıyor?
Ben de teraziyim ama fark ettiğim farklı bi sakarlık yok, genel halim :)
Nane bende kullanıyorum herhangi bir yan etkisi olmadı doktora da sormuştum kimyon tarçın nane rezene kullanabilirsin demisti
Kabizligi geçene kadar daha sık emzirmeyi denesen bide ben ek gıdadan sonra emziriyorum benimki saat basi emiyor kabızlık yaşamıyoruz allah kolaylık versin canım sana çok zor valla
Progomin as ney ola ki, ek gıdaya geçince çoğu bebek öyle oluyor canım endişe etme. Benim kızımin kakası totosunda kalıyor beze bulasmiyor bile çok komik
Oyyy kuzum kuzum. Normalde de yapamıyordu ek gıda iyice perişan etti yavrucagi. Şurup varmış doktor bir arkadaşıma vermiş. Her seferinde Polisan uyarmaktansa şurup daha mantıklı geldi bana biliyor musun kullandın mı o suruptabKizlar ben bu ek gida konusunda ne yapacagimi sasirdim gercekten. Kizim 5.ayini doldurunca 3 gun kuraliyla azar azar tadimlara başladım. 6.ayını doldurunca da öğlen yarım çay bardağı kadar sebze corbasi verdim. Ilk gün patates havuc kabak koydum ikinci gunde brokoli havuc kabak koydum. Corbalarina hep zeytinyagi da katiyorum mutlaka. Peşine de su teklif ettim içti baya. Ama öyle bir kabiz olduk ki bugün aglaya aglaya bir hal oldu cnm misket kadar sert kakayi zor yaptı. Gece de uyandık 1 saat masaj yaptim ama yok yani yapamiyoralttan gaz cikartma da yok yani gunde 2-3 kere ancak alttan gaz cikartiyor o da cok az. Baktim olmuyor yarim fitil attim yine yapamadi kakayi agla agla cocugum perisan oldu
O mesajı sana yazmamistim canım yeni gördüm ben Elif kuzusunu rahatsızlığınıCanim ama acayip ikiniyor ya bu sefer cok fenaydi ikinip ikinip ağladı gece uyumadi falansevda kuzusu bu kadar zorlanmiyor demekki. Gerci benim kiz kolik gibi biseydi ondan böyle zor oluyor bence. Gazını da cikartamiyor çünkü
Hahaha aynısı :)Ayni esekligi ben de ettim
Alp bronsiolit oldugunda yatagimiza aldik, sonrasinda kendi yatagina yatirmayi denedigimde kiyamet koptu.
Beyimiz aynen soyledigin gibi elini yada ayagini bana dokundurmadan uyumuyor, birde yuvarlanip gelip benim dibime yapisiyor
Ben de kara kara nasil ayiracagimi dusunuyorum, ustelik babasi ayirmasakta olur modunda, tabi uyuyamayan benim nasil olsa
Oyyy kuzum kuzum. Normalde de yapamıyordu ek gıda iyice perişan etti yavrucagi. Şurup varmış doktor bir arkadaşıma vermiş. Her seferinde Polisan uyarmaktansa şurup daha mantıklı geldi bana biliyor musun kullandın mı o suruptab
Canım bizimde öyleydi duphalac verdi bize. Yarın sor istersen doktoruna. Ondan beridir daha rahat yapti yavrum. Zeytinyagi iciriyormusun. 3 ogünCnm ya bana yazmamissin diger mesaji dalginliktan uzerime alinmisim pardon :) cok zorlaniyor cnm ya ben hic boyle gormemistim daha önceonceden bi surup kullanmistik ama fayda etmedi. Yarin yine goturecegim doktora bakalim ne diyecek
Canım bizimde öyleydi duphalac verdi bize. Yarın sor istersen doktoruna. Ondan beridir daha rahat yapti yavrum. Zeytinyagi iciriyormusun. 3 ogün
Siringayla dene bi canım. Bizim anne sutuyken problem yoktuda ek gidaya geçince fena oldu. Bildiğin taş gibi. Ilk sorduğu zeytinyağı iciriyormusunn 3 ogün olmustu. Sende dene icirmeyi ac karnina daha faydalu oluyormuşZeytinyagi da içmiyor hanimefendi yatukuruyor. Siringayla icirecegim artık mecbur. Sağ ol canım yarın sorayım. Ama bizimki sadece anne sütü alirken de çok zor yapiyordu şimdi hepten beter oldu
Siringayla dene bi canım. Bizim anne sutuyken problem yoktuda ek gidaya geçince fena oldu. Bildiğin taş gibi. Ilk sorduğu zeytinyağı iciriyormusunn 3 ogün olmustu. Sende dene icirmeyi ac karnina daha faydalu oluyormuş