2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kizlar bebeklerimiz ne zaman oturarak banyo yapcak acaba:) benim wc cok kucuk oldugundan banyo zanani onun kuveti,kovasini tasimak iskence geliyor artik. Soyle oturmali bisey gordum ama 21 agustos dogumlu kizim icin erken sanirim

Kizlar bebeklerimiz ne zaman oturarak banyo yapcak acaba:) benim wc cok kucuk oldugundan banyo zanani onun kuveti,kovasini tasimak iskence geliyor artik. Soyle oturmali bisey gordum ama 21 agustos dogumlu kizim icin erken sanirim
Benim kuzu 7. Ayı bitirdi. Ben yatıyorum o küvetin kenarlarını tutup kalkıyor:) bir ay sonra Azra da yapar böyle ama tam desteksiz oturmaya ne zaman başlarsa o zaman tıklayabilirsiniz söylediğin şekilde. O da 8. Ayı bulabilir

Bebeklerinizin çorbasına ne kadar kıyma koyuyorsunuz kızlar?
Canım ben buzdolabı posedine yumruk büyüklüğünde bir kıyma koydum sonra onu incelttim ve bir şiş yardımıyla posedine üzerinden 9 parçaya boldum. İnce olduğundan kolay çözülüyor. Bildiğim yerlerden kırıp alması da çok kolay okuyor Anlatabildim inşallah :)

Kızlar ben bir eseklik ettim. Sevda benimle uyumaya alıştı katiyen kendi beşiğinde yatmıyor. Ayaklarını ellerini yüzünü bana dayanacak illa.

Bana bağımlı olmasından korkuyorum. En son isteyeceğim şey bu olabilir. Bu aydan sonra düzelir mı ne yapsam ne etsem

Kızlar telefonum bozuk zaten şimdi de bilgisayarı bozdum. Giremiyorum o yüzden kk ya.

Aranızda terazi burcu olan ve bu aralar aşırı sakarlastigini farkeder var mı .Üst üste geliyor sanki herşey. Telefon bilgisayar altın kolyem çamaşır makinesi bir sürü bardak kızımın kıyafetleri mutfak halısı.. hepsinin başına iş getirdim kısa zamanda

Canım ben de önceden 7 kasım veriyirdum sonra çorbaları daha katı yapmaya başladım sindi 4 kaşık yetiyor. Suyunu daha az koyup daha koyu kıvamlı yapmayı denesene daha çok sebze yemiş olur böylece. Bir de ben artık tarhana çorbasına biraz nane katıyorum sorun olmaz dimi hiç araştırmadima :)

Canım kabız olmasından korkuyorum zeytinyağı da koyuyorum ama kakasını koyu kıvamlı yapıyor bu aralar zaten iyice kabız etmeyim çocuğu. Hem çorbası çok sulu değil bizim içtiğimiz kıvamda oluyor. Ben içine bir ölçek kadar da pregomin as koyuyorum o zaten besleyici,zorlayıpta yemekten tikaindirmekte istemiyorum zaten yedikleri sayılı yavrumun.
Valla ben tarhana yediremiyorum yoğurt var içinde ama annemler tarhanayı yaparken zaten içine nane koyuyor sonradan da koymanın bi zararı olmaz heralde. Sizin tarhananızın da içinde vardır belki.

Birkaç gündür güzel uyuyor derken 2 gündür yine azaldı uykusu.
Gece uykusu 8 saat, gündüz uykusu 2 saat falan.
Tabii uykusu yetmediği için tüm gün huysuz ve dolayısıyla kucak istiyor.
Bu arada çok da iştahsız.
Bezi ıslanmıyor pek.

Tam çocuk artık düzen istiyor diye düşünmeye başlamıştım.
Doğduğundan beri böyle aslında 2 gün sakin olsa, düzenli uyusa sonra hemen değişiyor.
Bunu da kabullendim :)
Kabullendikçe rahatlıyoruz ailece, bi gevşiyoruz, çocuğun normali bu.
Dün ağladıkça sarıldım, ağladıkça öptüm kokladım, sussun diye şebeklik yapmadım.

Bir de özellikle uykusu varken babasının ve benim uzaklaşmamıza tahammülü yoktu, gidenin arkasından ağlıyordu, birkaç gündür daha çok yapıyor, bu da büyüme sıçraması sayılmayan 29. hafta huzursuzluğu herhalde.

Ya ben de yanıma almak istiyorum çok istiyorum, hatta alışsın ne var diyorum, önüne geçemediğim bi koyun koyuna yatma isteği var :)
Ama 3 kişi yatamayız diye almıyorum.
Kendi kendine bırakmaz mı acaba zamanla?
Uyutup beşiğine alsan ne yapıyor?

Ben de teraziyim ama fark ettiğim farklı bi sakarlık yok, genel halim :)

Nane bende kullanıyorum herhangi bir yan etkisi olmadı doktora da sormuştum kimyon tarçın nane rezene kullanabilirsin demisti

Kizlar sut alerjisi olan bebekler için bebek marketlerde tarhana satılıyor yada keci sutu ile kendi tarhananizi yapabilirsiniz
Canım kendi tarhanamızı yapmak için yazın gelmesini bekliyorum kurumaz. Birde gerçek süt alerjisi olan bebeklerin keçi sütüne de mutlaka tepki vermesi gerekir vermiyorsa konulan teşhiste bi yanlışlık vardır diye bi doktorun sitesinde okumuştum hatta kopyalayıp buraya da yapıştırıyım istedim ama beceremedim,bazı arkadaşlar süt alerjisi olabilir diye keçi yoğurdu yapmaya çalışıyordu bilgilendirme olsun diye. Birde şu sıralar hiç süt ürünü kullanmadığı halde kızımda isilik tarzı bişeyler çıkıyor ensesinde başka şeye de alerjisi var galiba. Neye tam olarak alerjisi olduğunu bilmeden içeriği zengin bir tarhana deneyemeyeceğim.

Bu konuda haklısın her bebegin alerjisi farklı benim kizim benim yediğim şeylerden hemen etkilenen bi bebek tarhanasini yapmadan önce içine koyacağım her gıdaya alerjisi varmi diye denedim bizim tarhananin içinde keci sütünden yogurt nohut kimyon un yag biberi nane var bunları yoğurup ufalayip fırında K uruttum ama ben mecburiyetten yaptim çünkü bizim kiz pureden bıktı bizim yiyeceklere saldırıyor

Canım ya Allah kolaylık versin. Ben artık bu kolik,atak mevzuna inanamıyorum malesef. İnşallah yoktur da acaba bi sıkıntısı mı var ki? Herhangi bir alerji,gaitada ya da idrarda enfeksiyon. Bizim kız en son bezini ıslatmadığında doktor kaşık maması önermişti ve denememizle süt alerjimiz ortaya çıktı. Ankarada o kada bozulmuştu ki kızımın düzeni her gün dokuzda mışıl mışıl uyuyan kız oldu mu sana bir kolik. Her gün 8 de başlıyodu ağlamaya. Gece 12 ye kadar uyku falan yok sürekli ağlama. Meme emmeme. Hergün biri okuyodu nazar mı diye. Bende o günlerde her gün bir bardak süt,sütlü çorba ne buluyosam yiyodum. Yani bende kızım artık kolik bir bebek oldu diye düşünürken alerjiden olduğunu öğrendik. Ya ben bebeğin bi sıkıntısı olmadığı sürece bu kadar ağlayacağını uyumayacağını düşünmüyorum açıkcası. İstisnalar hariç tabi

Benim fırınlama gibi bir durumumda yokki canım. Burda elektrikler sürekli düşük. Gündüz bulaşık makinası çalıştıramıyorum. Bi çamaşır makinası çalışıyor ne hikmetse. Fırında normalde tariflerde yarım saat fırında durması yeter der ya bizim ki bir bir buçuk saat durur o da bana eziyet olur. Tek başımayım zaten. İdare etcez yaza kadar

Ayni esekligi ben de ettim
Alp bronsiolit oldugunda yatagimiza aldik, sonrasinda kendi yatagina yatirmayi denedigimde kiyamet koptu.
Beyimiz aynen soyledigin gibi elini yada ayagini bana dokundurmadan uyumuyor, birde yuvarlanip gelip benim dibime yapisiyor
Ben de kara kara nasil ayiracagimi dusunuyorum, ustelik babasi ayirmasakta olur modunda, tabi uyuyamayan benim nasil olsa

Sağol canım
@goooody sağol canım
Bizimkinin testleri temiz ama uykusuz canım biliyor musun. 3 4 aya kadar da aşırı huysuzdu. O kadar az uyuyor ki.. Beni bıraksan ben en geç 10 11 de yatarım gece. 8 e 9 a kadar da uyumak isterim.. Ama İpek hanım gece 12 den önce yatmıyor. Sık uyanıyor. Üö beş kere kalkarsa bizim için harika. Ve gece yarım saat emiyor. Emmezse bknz bugünkü gibi geceyi bana zindan ediyor. Halbuki 15 20 dk emzirip uyumasını istemiştim.
Ama çok şükür sağlığımız iyi. Ve bu çok önemli.

Canim kaka durumunuz nasil? Düzelme var mi? Onunla alakali bir huzursuzluk olabilir mi acaba diye düşündüm de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…