2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
yok valla geri geri ileri gidiyor ben cok memnunum :)))

Dr böle başlattı valla Yiyorda şimdilik sorun yok gibi sizinkiler aylık kc gr alıyo benimki 500-600 gibi son 3 aydır

Aynı, son 3 aydır 500-600 alıyor.
Doktor yaşına kadar %75 anne sütü dedi, daha fazla vermeye çalışıyorum sütü özellikle bağışıklık sistemi için.

alistirma surecinde neler yaptiniz, tavsiyelerijizi bekliyorum. Bende 6 nisan da baslayacagim. İlk gun uzuntuden revirden beni toplarlar sanirim napcam bilmiyorum.
Canım muhakkak süreci aşamalandır. Birden bırakırsan cidden revirden toplarlar seni :). Kim bakacak bebeğine bilmiyorum bak ben nasıl yaptım. Akademisyen anne nin işe başlama yazısını okumuştum. Oğlan dan 1 saati bırak 10 dk ayrı kalmamıştım başka odayw bile geçemiyordum biberon almıyordu kara kara düşünüyordum ne olacak diye.

İşe başlamadan 1 ay önce bakıcı işe başladı. İlk hafta sadece evde ben varken kaynaştılar. 2 hafta önce yarım saat yan odaya geçtim sonra 45 dk 3. Gün dışarı çıktım süre 1 buçuk saate çıktı. 3 . hafta gün gün 2 saat 2 buçuk 3 saat 4 saate kadar ayro kaldoö. 4. Hafta 5 6 7 8 9 saat ile süreç tamamlandı bu arada biberon dan süt içmeyi öğrendi. Bakıcı onun huyunu suyunu öğrendi. Bizim hikayemiz bu şekilde. Telefondan ters elle yazmaya çalışıyorum yanlış imla için üzgünüm :)

Hakkaten ya nasıl da denk gelmiş :) o tercihler zaten ömrümden ömür yedi. Ya diyorum madem bu kadar saçma senin istediğin yere vermiyolar tercih yapmayalım. Tercih yaptırmanın ne alemi varsa. Bizde iç anadolu Ankara çevresi küçük illeri yazdık. Ama bu sene burdayız yine galiba. Valla eşime de başta kalalım demiştim ama şu sıralarda pek bi bunaldım istemiyorum. Hayırlısı olsun bakalım. Aslında ikinci şarka erzurum falan gelse gidilir de burası baya küçük bi ilçe. Van'la aynı 4 sene biz gelmeden önce ikiymiş,sonra 3 olmuş,şimdi de 4. Sanki Van merkezle aynı şartları taşıyo. O kadar saçma ki.

o yaziui bende okudum ki bende 10 dk birakmisdiilim ve aynen biberon,emzik asla almiyor. Simdi senin yazin beni umutlandirdi. Sanirim anne biberonu teklif edince memenin kokusunu alip almiyolarmis ama baskasi verirse almalari daha kolay oluyormus fiyw okudum insallah bende bu sureci az sancili atlatirim. Detaylar ocin cok sagol canim. Buarada bende suan yatay konmda ve nerdeyse burnumla yzyrum :)

Emzik benimki de almıyor da bu aydan sonra çok problem değil bence. Canım biberona nasıl alıştırdığımı anlatayım belki yardımcı olur. Ben biberon almıyor diye sıkıntıdan ağladım günlerce uyuyamadım vs anlatıyorum:

Öncelikle biberonu eline içine 30-40 cc yani taşıyabileceği kadar su koyup oynaması için verdim. Bunu Tracy Hogg un kitabında okumuştum. 2 3 hafta boyunca her gün bir kaç defa böyle oynadı biberona sıcak bakmaya başladı böylece. Bir gün bi baktım biberonu emmeye çalışıyor hava sesi geldi dedim tamam sonraki gün içmeyi becerdi. Bakıcımız başlamıştı o sıra birkaç gün denedik almadı biberon karnı açken ben yan odaya geçiyordum öyle deniyordu bakıcı ben varken asla almadı hatta ilk başta o kadar çok ağladı ve memeye yapıştı acı acı baktı bana fln çok kötüydü ki bizim deneyimli bakıcı bile ne olacak bu işin sonu diye kara kara düşünmeye başladı.

Ama bir gün aldı.

Bende avent in anne memesi uyumlu biberonu vardı onla denedik ilk başta. Hatta avent in suluğunu almıştım ucuna biberon ucunu taktım öyle su koyup kulplarından tutsun diye eline verdim. Ama evde bir de wee nin alıştırma suluğu vardı. Bizim oğlan onu tuttu ucu yumuşak ya daha rahat emiyor avent i tutmadı yani. Sonra birkaç tane wee bebedor biberon aldım avent ten de içiyor artık. Şimdiden sonra memeyi bırakmazlar zaten biberon için o açıdan da rahat ol yani.

Merhaba kahvetelvesi ısı pompalı mak lar yılda bir kez bakım gerektiriyormuş kondenser temizliği için. Bu da 200-250 tl imiş. Sizde de böyle mi. Siemens ya da Bosch ısı pompalı 9 kg mak almak istiyorum ama bu ücretli bakım düşündürüyor beni. Zaten mak lar pahalı da. 3 binin üzerinde maaşallah

ne kadar guzel yazmissin cok sagol canim. Valla umutlandim iyice cok tesekkur ederim:)

İlk defa duydum ve sen söyleyince baktım, kondenser temizliğini kendi yapıyormuş, selfcleaning conderser yazıyor hatta bosch makinelerde.
Ay yoksa alınmaz o kadar masraf çıkarsa.
Pahalı, 3bucuk sene önce 2 bine almıştık biz de, ama çok rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…