• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016/2017 HAMİLE ADAYLARI

Canm sen testere dıslıyı ıc o butun hormonları dengelıyo dusuk olanı cıkarıyo yuksek olanı azaltıyo.hem o kadar da dusuk degıl ıyı senın e2 cunku benm arkadasın 27ydı bu ay hamıle 4 haftalık. Lh 2 fsh 2 ydı dusuktu bıraz onada aynı seyı soyledm testere dıslıyı adetın ıkıncı gununden basladı ovulasyon testıyle yumurtlamayı belırledı ve bıraktı o gun ıcmeyı ve suan hamıle.sende takıp et ve ovulasyon gunu bırak ıcmeyı.cunku hıc bır kur hamılelıkte ne yapacagı bılınmez.

Bende kullancaktm ama ınfolıc kullandm bu ay o yuzden belkı ters bırsey olur dıye ıcmedm.yarın bat gunum adet olursam bende baslıycam ıns.benmde lh yuksek dıgerlerı ıyı o yuzden ıcıcem

Tamam canım dengelemek daha iyi o zaman haklısın belki de arkadaşına testere dişli aslan pençesi iyi gelmiştir gaza geldim bende alıym yarın çok teşekkür ederim ilgin için :KK36:

Tamam canım dengelemek daha iyi o zaman haklısın belki de arkadaşına testere dişli aslan pençesi iyi gelmiştir gaza geldim bende alıym yarın çok teşekkür ederim ilgin için :KK36:
Ayyy bat yarındı sımdı geldı ben almıstm yarından ıtıbaren kullanıcam bende ıns.ama dıkkat et normal aslan pencesıde var duz olan ondan olmayacak testere dıslısı olacak canm.ıns bu ay olur hayırlısıyla

IMG_20161129_225814.JPG
Yaa şimdi siZinkileri görünce ben anlamıyorum benimkinde yorumlarmısınız sadece tsh yüksek olduğunu biliyorum ilaç kullanıyorum ama sizin bahsettiğiniz yumurtalama ilgili hormon benimkinde yazıyor mu nasıl?

Eki Görüntüle 1919058 Yaa şimdi siZinkileri görünce ben anlamıyorum benimkinde yorumlarmısınız sadece tsh yüksek olduğunu biliyorum ilaç kullanıyorum ama sizin bahsettiğiniz yumurtalama ilgili hormon benimkinde yazıyor mu nasıl?
Evet canm tsh yuksek.lh yerıne sının amh a bakılmıs aslında amh daha onemlı lh a gore o daha kesın sonuc verıyo yumurta rezervıyle ılgılı.bazı doktorlar 1 le 3 arası ıyı derken bazı doktorlarda 2 ıle 4 arası ıyı dıyorlar.senınkıde o kadar dusuk degıl. tabı kı doktorun teshısı onemlı

Evet canm tsh yuksek.lh yerıne sının amh a bakılmıs aslında amh daha onemlı lh a gore o daha kesın sonuc verıyo yumurta rezervıyle ılgılı.bazı doktorlar 1 le 3 arası ıyı derken bazı doktorlarda 2 ıle 4 arası ıyı dıyorlar.senınkıde o kadar dusuk degıl. tabı kı doktorun teshısı onemlı
Amh nerde yazıyor ben neden görmüyorum :KK48:

Günaydın kızlar,

Hormon testlerinden ben pek anlamıyorum, sadece progesteron ve TSH hakkında bilgim var. Siz şimdi paylaşınca ben de testlerimi bi paylaşayım dedim.

upload_2016-11-30_10-16-24.png

Bunları geçen sene yaptırmıştım. 18.gündeydim. Bu değerler hanig gün yaptırdığınıza göre referans aralıkları değişiyor.

Buna göre;

Adet Periyodunun Dönemleri
Normal bir adet periyodu, yumurtalık oluşumundaki değişikliğe bağlı olarak; "foliküler faz" ve "luteal faz" olmak üzere iki döneme ayrılabilir. Bu iki dönem yumurtlama (ovulasyon) ile birbirinden ayrılır. Bu nedenle bir adet periyodu sırasıyla;

bullet2.gif
Foliküler faz
bullet2.gif
Ovulasyon (Yumurtlama)
bullet2.gif
Luteal faz

Foliküler faz: adet kanamasının ilk günü ile başlar. Foliküler fazın ne kadar süreceği kadından kadına değişmekle birlikte yaklaşık olarak 28 günlük bir periyotta 14 gün sürmektedir.

Ovulasyon: Zaten biliyorsunuz :)

Luteal Faz: Yumurtlama olduktan sonraki dönemdir. Luteal fazın süresi her kadında 14 gün olup sabittir.

Şmidi faz faz değer aralıklarını yazıyorum;

FSH;

upload_2016-11-30_10-28-54.png

LH;

upload_2016-11-30_10-29-10.png

E2;

upload_2016-11-30_10-29-50.png

Progesteron;

upload_2016-11-30_10-29-30.png

Prolaktin;

upload_2016-11-30_10-30-22.png

TSH;

upload_2016-11-30_10-31-2.png

T3;

upload_2016-11-30_10-31-33.png

T4;

upload_2016-11-30_10-31-53.png

Şimdiii... Ben luteal fazdaymışım bunları yaptırdığımda. Kendiminkini yorumlarsam LH ve progesteron biraz yüksek gibi. Ama herhalde çok önemli değil, çünkü doktorum normal demişti o zaman.

Kendi değerlerinizi şimdi daha rahat yorumlayabilirsiniz kızlar :KK66:

bir garip oblomov bir garip oblomov @mervem-metem EslemM001 EslemM001

Zaten bir garip oblomov bir garip oblomov 'un gönderdiği tahlil sonuçlarında bu faz değerleri varmış :) ben görüntü kalabalığı yapmış oldum :) neyse artık çift dikiş oldu, k.bakmayın kızlar.

Canım senin testlerinde gerçekten bir sıkıntı var. Kızlar da demiş gerçi ama. Ben bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Özellikle E2. Yanlış ölçüm falan olmuştur muhakkak. Uygun bir zamanda tekrarla canım, için rahat etsin.

@kutuphanekedisi sağol canım benim içim rahat etti sadece testere dişli aslan pençesi alcam içicem dengelemek için 2 ay boyunca, inşallah tadı iyidir :)

Ve son olarak rahim filmi kaldı öbür ay adet olursam çekincem inşallah parayı toplıym da :)

@kutuphanekedisi sağol canım benim içim rahat etti sadece testere dişli aslan pençesi alcam içicem dengelemek için 2 ay boyunca, inşallah tadı iyidir :)

Ve son olarak rahim filmi kaldı öbür ay adet olursam çekincem inşallah parayı toplıym da :)
Hadi bakalım, inşallah her şey yolunda gider :KK66: rahim filminin avantajlarına bakalım bu ay ben nail olabilecek miyim :) HSG'den sonra ikinci ayım malum. :KK39:

Hadi bakalım, inşallah her şey yolunda gider :KK66: rahim filminin avantajlarına bakalım bu ay ben nail olabilecek miyim :) HSG'den sonra ikinci ayım malum. :KK39:

Ay onu çok okudum 2. ayımda hamile kaldım yazmış çoğu kişi inşallah sende kalırsın bu ay da kocişin de mutlu huzurlu gider canım dualarım seninle :KK36:

Ben sımdı ıctm canm kotu degıl guzel.ıcıne seker katmadan ve ıctıkten sonra ustune 2 saat bırsey yememen lazm etkı etmesı ıcın.bu arada baktm e2 yanı oströjen hormonunuda artıyomus.yanı super bı bıtkı zaten dıs ulkelerde kadın bıtkısı denıyomus sırf kadın ıcın yaratılmıs bı bıtkıymıs yanı cok yonlu etkısı var bunun vesılesıyle ıns rabbım bebısımızı bıze gonderır canm

Ben sımdı ıctm canm kotu degıl guzel.ıcıne seker katmadan ve ıctıkten sonra ustune 2 saat bırsey yememen lazm etkı etmesı ıcın.bu arada baktm e2 yanı oströjen hormonunuda artıyomus.yanı super bı bıtkı zaten dıs ulkelerde kadın bıtkısı denıyomus sırf kadın ıcın yaratılmıs bı bıtkıymıs yanı cok yonlu etkısı var bunun vesılesıyle ıns rabbım bebısımızı bıze gonderır canm

İnşallah canım ya çıkıcam birazdan, dün akşam okudum bende faydalarını rahime çok iyi geliyomuş adet düzensizliğine, adet ağrılarına, hormon dengelemeye çok iyiymiş inşallah biz de şifa buluruz da gelir bebişimiz sağlıcakla hayırlısıyla
:anneadayı::KK200::anneadayı:

İnşallah canım ya çıkıcam birazdan, dün akşam okudum bende faydalarını rahime çok iyi geliyomuş adet düzensizliğine, adet ağrılarına, hormon dengelemeye çok iyiymiş inşallah biz de şifa buluruz da gelir bebişimiz sağlıcakla hayırlısıyla
:anneadayı::KK200::anneadayı:
Amııınn canm ınsaallah

Back