Canım şimdi gördüm mesajını. Yumurta tembelliğini sadece ultrasona bakıp göremez. Ha şöyle olur, baştan beri gidersin bakar ultrasonla büyüdüğünü görür ama adetine yakın tekrar ultrasonla bakar çatlamadığını görür, tembellik var der. Ki o da bir muayeneyle olmaz bence. Yani her ay yumurta çatlayacak diye bir şey yok. Yumurta çatlamadığı zaman da adet olunur çünkü. Ama baktı 2-3 seferdir böyle evet yumurtan tembel der. Ayrıca hormon faktörü var bunu desteklemek için. Yani hem ultrasonda çatlamadığını görür hem de progesteron değerin düşük çıkar o zaman tembel der. Progesteron değer aralıklarını bilmiyorum ama benim hep 22-23 çıkar mesela (normal). Kızlar gerçi detaylı düşüncelerini söylemişler :)) Ama bence de doktorundan bununla ilgili detaylı açıklama iste canımYumurtam çatlıyo ama döllenmiyo galiba canım daha önce progesterona baktırdım 12.5 çıkmıştı anlamadım bende :/
kuzenime sordum şimdi evli o, ultrasyondan yumurta tembelliği belli olmaz diyo, iyice kafam karıştı nolur bilen biri aydınlatsın beni neler oluyor
yesa @kutuphanekedisi beren20 Emineeemm @bir garip oblomov
Canım çok takılma derim. Böyle şeyleri psikolojik şeyler, hava değişiklikleri çok etkiliyor. Baktın önümüzdeki ay da bu şekilde oldu, o zaman doktora sormanda fayda var.Kızlar yaaa bişey soracam ben anlamadım tam boşverdim artık kafama takmıcam dedim yatmadan önce pedimi değiştireyim vakti gelmiştir dedim çok az gelmişti halbuki ddün 2. Günüydü ya sabah gene baktim az gelmiş ya ben anlamadım gecede sol kasık ağrısından yatamadım normalde 5 gün sürer adetim 4 günü ped değiştiririm sürekli af edersiniz dolardı ama niye böyle oluyorki anlamadım halbuki evdeyim sıcak tutuyom kendimi???
Canım şimdi gördüm mesajını. Yumurta tembelliğini sadece ultrasona bakıp göremez. Ha şöyle olur, baştan beri gidersin bakar ultrasonla büyüdüğünü görür ama adetine yakın tekrar ultrasonla bakar çatlamadığını görür, tembellik var der. Ki o da bir muayeneyle olmaz bence. Yani her ay yumurta çatlayacak diye bir şey yok. Yumurta çatlamadığı zaman da adet olunur çünkü. Ama baktı 2-3 seferdir böyle evet yumurtan tembel der. Ayrıca hormon faktörü var bunu desteklemek için. Yani hem ultrasonda çatlamadığını görür hem de progesteron değerin düşük çıkar o zaman tembel der. Progesteron değer aralıklarını bilmiyorum ama benim hep 22-23 çıkar mesela (normal). Kızlar gerçi detaylı düşüncelerini söylemişler :)) Ama bence de doktorundan bununla ilgili detaylı açıklama iste canım
Canım çok takılma derim. Böyle şeyleri psikolojik şeyler, hava değişiklikleri çok etkiliyor. Baktın önümüzdeki ay da bu şekilde oldu, o zaman doktora sormanda fayda var.
Canim ayrintili olarak anlatayim sana gectigimiz nisan ayinda hormon testlerimi yaptirdim degerlerim normaldi. Gittigim doktor baska sehre gitti ben de mayis ayinda baska doktora gittim progesteron testi icin 12,7 cikti. Bizim bu arada ağustosta bir senemiz doldu ve hamilelik olmayinca esimle tekrar doktora gittik esimin testleri normal cikti. Bana da vajinal ultrasonla bakti bende sorun yoktu ama klonen verdi kontrole gittigimde yumurtam gelismemisti. Ondan sonra o doktora gitmedim ama ovulasyon testi yaptim hic koyu cizgiyi yakalayamadim. En son gecen ay tekrar yasadigim ilcede adini cok duydugum birkac arkadasin önerdiği doktora gittim gercekten de iyiymiş. Her sorunu cevapliyor her seyi ayrintili anlatiyor. Gecen ay kendisi de muayene etti test sonuclarimi inceledi herhangi sorun gormedi yumurtam dışında ve femara kullandirdi iki tane yumurtam gelisti ama tutmadi bu ay da kullaniyorum pazartesi kontrolum var benim doktor maceram bu sekilde canimtamam canım hangi ilacı kullanıyorsun ? hormonlarına da baktıktan sonra mı verdi sana ilacı bu sürecin detayını yazarsan sevinirimberen20
Canim ayrintili olarak anlatayim sana gectigimiz nisan ayinda hormon testlerimi yaptirdim degerlerim normaldi. Gittigim doktor baska sehre gitti ben de mayis ayinda baska doktora gittim progesteron testi icin 12,7 cikti. Bizim bu arada ağustosta bir senemiz doldu ve hamilelik olmayinca esimle tekrar doktora gittik esimin testleri normal cikti. Bana da vajinal ultrasonla bakti bende sorun yoktu ama klonen verdi kontrole gittigimde yumurtam gelismemisti. Ondan sonra o doktora gitmedim ama ovulasyon testi yaptim hic koyu cizgiyi yakalayamadim. En son gecen ay tekrar yasadigim ilcede adini cok duydugum birkac arkadasin önerdiği doktora gittim gercekten de iyiymiş. Her sorunu cevapliyor her seyi ayrintili anlatiyor. Gecen ay kendisi de muayene etti test sonuclarimi inceledi herhangi sorun gormedi yumurtam dışında ve femara kullandirdi iki tane yumurtam gelisti ama tutmadi bu ay da kullaniyorum pazartesi kontrolum var benim doktor maceram bu sekilde canim
Amin inşallah canim yazarim tabi sen de yaz sonuçlarınıTamam canım çok teşekkür ederim :) durumlarımız benziyo o zaman ben hiç hsg çekinmedim ve hormonlarıma baktıramadım bi türlü ama bu ay gidicem ona göre de artık ilaç verir heralde pzt buraya da yaz canım durumunu inşallah kaliteli yumuşların olur da döllenir canım
Amin inşallah canim yazarim tabi sen de yaz sonuçlarını
Canim bu konuda bir bilgim yok ama kizlar aciklama yapmis.Yumurtam çatlıyo ama döllenmiyo galiba canım daha önce progesterona baktırdım 12.5 çıkmıştı anlamadım bende :/
kuzenime sordum şimdi evli o, ultrasyondan yumurta tembelliği belli olmaz diyo, iyice kafam karıştı nolur bilen biri aydınlatsın beni neler oluyor
yesa @kutuphanekedisi beren20 Emineeemm @bir garip oblomov
Canim bu konuda bir bilgim yok ama kizlar aciklama yapmis.
Bende bazen kendimden supheleniyirum acaba yumurtlamiyor muyum diye?
Bazen yumurtlamayabiliyor muşuz canım, ama bak senin maşallah kızın olmuş herşeyin normaldir bence hiç kafana takma canım, boşuna stres yapıyoruz bazen
Cook sukur canimm ya Allahim onu bana o bilmez cahil zamanmda nasip etmis ne yumurtlama biliyordum nede herhangi bir takip..simdi bilmedigim yook masallahh
İnsallah hayirlisiyla gelsin kuzular.
Maşallah Öp yerime kızını canım
Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah, Doktor olduk tatlım yaa hergün bişey öğreniyoruz..
Bi alkış alalım bize
Opmez miyim canimm .Kizima tatli tatli kardesler gelsin teyzesi...
Prof. Kadinlar kulubu uyeleri.
Kızlar ya bat 23 kasım ama benim iki saattir adet sancısına benzer sancım var bugün balkon yıkadım üşütmüşolabilir miyim hamişler ve bilenler siz adet öncesi yaşadınız mı böyle bişey ?
Canim bu konuda bir bilgim yok ama kizlar aciklama yapmis.
Bende bazen kendimden supheleniyirum acaba yumurtlamiyor muyum diye?
İnşallah canım :) bu arada kaç yaşındaydın canım kaç sene sonra oldu kızın hep merak ediyodum soramadım bi türlü :)
21. Gun baktırsana bi canım
Ama senin de bir kızın var aslında
Ama yine de her ay yumurtlama olmayabilir değer bile farklı çıkıyor
Benim 1 ay 12 Cikti başka bir ay 18
Canim 1989 luyum ben ,2012 evlendim sozde bir sene dusunmeyecektim ama 5-6 aylik surede bile nerdeyse adim kisira cikacakti esimin babannesi cok yuklendi hatta beni turbeye goturmeye kalktilar cook uzuldum,o gazla adet ardi birliktelik olmustu sonrasinda esim goreve gitmisti ben hamile kalmisim.gecende eski ultrosonlara bakiyordum o zamanlar anlamamistim ama ben adeti iki gun gecikince dr a gittigimde 5800 lerde cikmis hcg direk keseyi gormustum.demekki ben adet ardina hamile kalmisim.kimyasal da ve kurtajimda da direk hamile kalmistim,ama simdi 6. ayimizdayiz bakalim hayirlisi...
Yesacimm Ben martta sizleri takip ederken bile hep akintiya rast gelirdim ahanda yumuruyorum derdim, ne zaman bebe calismalarina hic goremedim neredeyse,canim dr a gitmek istiyorum dr a ama adam akilli bir dr a denk gelemedim kucuk bi kasabayiz izmire buyuk arastirma hastanesjne gitmem gerek bazi testleri bile yapmiyorlar burada,bu ay da gecsin bakalim..
Sen nasilsin bi farklilik hissediyor musun kendinde bata az kaldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?