• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Ne guzel
Yazmissin canim aynen dedigin gibi bende sayfalari okudukca gulumsuyorum ilk kizimdaki gunlerim aklima geliyor :) bu gunlerin tadini bol bol cikarmak lazim, simdi herkese cok zor gibi geliyor ama aslinda zor degil. Gunler aylar gectikce bebegin bizimle iletisimi arttikca hersey daha guzel olacak. Ben simdi bu kizin bebek zamanlarinin iyice bir keyfini cikariyorum o kadar hastalik, stres ,tasinma, yalnizlik vs olmasina ragmen:) aglarsa aglasin, uyumazsa uyumasin. Bol bol kucagimda tutayim onu hissedeyim sonra istesemde durmayacak zaten. Bosverin isi gucu hersey bir sekil hallolur siz tum ilginizi sicakliginizi bebeklerinize verin simdi. Cok isi olan wrap alsin sarsin bebegini kucagina oyle yapsin isini, anneannelerin usulu, ben oyle yapiyorum cokta rahat oluyor. Kucaga alissin bosverin. nedense icimde bir dinginlik var bu sefer. Tecrube herhalde cok fark yaratiyor:) cocuga da cok yansiyor annenin ruh hali, siz rahatsaniz bebeginiz de rahat bir bebek olur inanin.
Öyle dimi nekadar farkediyor ruh hali çünkü ağlama sebebini anlayabiliyorsun büyük derdi olmasında ıh tıhlar krizler bitiyor gelip geçiyor;)
Allah yardımcın olsun sanada

Benim oğlumda öyle sesler çıkarıyor. Sanki yaşlı bir adam balgamını çıkarır gibi boğazını temizler gibi sesler çıkarıyor. Sanırın 50 yaşında sigara içmiş adam sesi :) Biz eşimle dalga geçiyoruz öyle yapınca geldi bizim ihtiyar diye :) Öyle bir şeyse bizimki de yapıyor merak etmeyin, normal o sesler...
Aynen oyle cnm.arada da sanki nefes darligi var gbi sesler cikariyo.iki gundr olunca bnde tedrgin.oldum :)

Ya benimki eldivensiz uyumuyo Mızmız ediyo iki gündür eldivenleri takıyorum uykuya dalıyo çok ilginç
Ben hiç eldiven takmadım. Eller bebeklerin dünyayı tanımaya çalıştığı tek organları diye biliyorum. Eldivenler motor gelişimini ve algısını yavaşlatıyormuş. Bebekler dokunarak dünyayı algılamalı yazıyordu okuduğum kitapta. O yüzden sık sık tırnaklarını kesiyorum yüzünü çizmesin diye. Bebekten bebeğe değişir tabi bizimki de hiç sevmedi. Zaten çıkarıp çıkarıp duruyordu. Bir tek çorap giydiriyorum gece yatarken o da...

kızlar iyiki varsınız bana çok iyi geliyosunuz. bu gece de oğlum hiç uyumadı ama olsun sağlıklı ya o bile yeter. Allahıma hamd olsun onu bize nasip etti bi şekilde büyüyecek artık
Aynn ya bugunleri gormk.icin.ne kdr bekledik.Allahim.bebislerimize saglik sihhat versin.bizlerede tabi.

Büyümüş prenses :nazar: bakıcıda bulmuşsun canım hayırlı olsun. İnşallah memnun kalıesın. Tanıdık mı

Bakıcıyı nasıl buldunuz ? Çevrenizden mi internetten mi yoksa aile dostları vasıtasıyla mı? Kiminle konuşsam bu konuyu herkes şimdiden araştırmaya başla diyor. Ama ben nasıl yapacağımı kime ne söyleceğimi bilmiyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.
Şendul apartmanında oturuyorum ben. Yani tek evli çift biziz. Teyzelerden birinin gelini bakacak kızıma. Rica etmiştim onlara, karşımdaki teyzenin gelini de iş bakıyormuş. Vesile oldular. Birkaç gündür de geliyor kızımla ilgileniyor. İnş iyi olur.

2 kızla girememen çok normal canım. Biz iyiyiz çok şükür. Geçmiş olsun büşracım umarım seninde sağlığın normale döner en kusa zamanda. Kızlardan fırsat buldukça yaz bize. Kim yardım ediyor sana
Cok sagol canim.Yalniz bakiyorum :) Esim yardim ediyor evde oldugu zamanlarda :)

Ben hiç eldiven takmadım. Eller bebeklerin dünyayı tanımaya çalıştığı tek organları diye biliyorum. Eldivenler motor gelişimini ve algısını yavaşlatıyormuş. Bebekler dokunarak dünyayı algılamalı yazıyordu okuduğum kitapta. O yüzden sık sık tırnaklarını kesiyorum yüzünü çizmesin diye. Bebekten bebeğe değişir tabi bizimki de hiç sevmedi. Zaten çıkarıp çıkarıp duruyordu. Bir tek çorap giydiriyorum gece yatarken o da...
Bizde 1.ayından sonra çıkardık. Doktorumuz çıkar dedi daha doğrusu ve kızımın hareketlerinde değişiklikler olmaya başladı açık açık. Gerçekten keşfediyorlar. Birde biz artık el ve parmakta emiyoruz :-)

Şendul apartmanında oturuyorum ben. Yani tek evli çift biziz. Teyzelerden birinin gelini bakacak kızıma. Rica etmiştim onlara, karşımdaki teyzenin gelini de iş bakıyormuş. Vesile oldular. Birkaç gündür de geliyor kızımla ilgileniyor. İnş iyi olur.
Çok şanslıymışsınız o vakit. Darısı bizim başımıza. Şöyle anne olmuş, vicdanlı, temiz kalpli, bebek sevgisi, sabrı olan birini biz de bulabiliriz umarım.

Kızlar ben sütümü sağdım
Bebeğimi kayınvalideme bırakacağım, cuma Cumartesi düğün bar diğer hafta, şimdiden biriksin diye, ama anlamadığım bişi olsu misal 90 cc sağdım, ben bunun ne kadarını bebeğine vercem?hiç biberon vermedim , bşrde buxluktan çöZdürrülten sonra, dışarda kalsa olur demi hiç anlamadım:(

Kızlar ben sütümü sağdım
Bebeğimi kayınvalideme bırakacağım, cuma Cumartesi düğün bar diğer hafta, şimdiden biriksin diye, ama anlamadığım bişi olsu misal 90 cc sağdım, ben bunun ne kadarını bebeğine vercem?hiç biberon vermedim , bşrde buxluktan çöZdürrülten sonra, dışarda kalsa olur demi hiç anlamadım:KK43:
Benimki 28gunluk canm tek seferde 90lik yiyebiliyor. Buzluktan cozdurdukten sonra sutu ver. Bida buzluga girmez o. Cöp oluyo malesef. Disarda kalma zamani da 3saat

Ay bilmiyorum inşallah az kalır :KK43: haftasonu düğün var ona geliyorlar

Dün sana cevap yazarken kv.dedeydim ve pat diye yarın geleyim sende kalayımda gece uyuyun diyiverdi. Yıkıldım. Seninki şehir dışında herhalde. Benimki 10dk mesafede. Böyle alışırlarsa işim var. Sanki emzirecek. Ben nasıl uyuyacaksam

Dün sana cevap yazarken kv.dedeydim ve pat diye yarın geleyim sende kalayımda gece uyuyun diyiverdi. Yıkıldım. Seninki şehir dışında herhalde. Benimki 10dk mesafede. Böyle alışırlarsa işim var. Sanki emzirecek. Ben nasıl uyuyacaksam
:)) ben kv deym şu an hatayda. Geceleri onun yanında oğlan, emzirmem içn getiriyor, bizimki tok bile olsa mızırdanıyor gece. her mızmızlanmasını duymadığın için daha rahat uyuyorum. Sabah da alıyor biraz uyuyorum valla böyle gayet iyi:)

Bu arada sanırım gaz yapan şeyi buldum. Sağlık ocağının verdiği monovit d3. Bir gün vermeyi unutmuştum o gün çok rahattı. Bugün de vermyerek deneyeceğim. Bugün krizi tutmazsa dr u arayıp başka d vitamni önerisi isteyeceğim. Sorun büyük ihtimalle onda. Bakalım.

kızlar iyiki varsınız bana çok iyi geliyosunuz. bu gece de oğlum hiç uyumadı ama olsun sağlıklı ya o bile yeter. Allahıma hamd olsun onu bize nasip etti bi şekilde büyüyecek artık
evet bizim sabırlı olmamız lazım. bebeğin emzik emiyor mu? hiç doğru birşey değil biliyorum ama bizimki doktorun verdiği vitamini çok seviyor , multitabs diye şekerli biraz ben de onu tek seferde vermiyorum çok ağladığında emziğine biraz sürüp öyle veriyorum baya sakinleşiyor sonra da uyuyor. ben anaokulu öğretmeniyim hep çocuk gelişimi okudum neyi yapmam dediysem yapıyorum şimdi. inş sağlıklaa bir büyüsünler de yapmadığımız kalmadı

Kızlar ben sütümü sağdım
Bebeğimi kayınvalideme bırakacağım, cuma Cumartesi düğün bar diğer hafta, şimdiden biriksin diye, ama anlamadığım bişi olsu misal 90 cc sağdım, ben bunun ne kadarını bebeğine vercem?hiç biberon vermedim , bşrde buxluktan çöZdürrülten sonra, dışarda kalsa olur demi hiç anlamadım:KK43:
ben buradan bakmıştım sen de okuyabilirsin canım
http://www.lansinoh.com.tr/onerilerimiz/anne-sutu-nasil-saklanir

Back