• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Her yazdigini iliklerimde hissediyorum :) obez gibiyim 42 bedene cikmisim belki 44 de olur basenlerimden nefret ediyorum 8 kilo vermem gerek ama nerdeeee :)[/QUOT
A ayse2344 canım inşallah eski halimize döneriz, şimdilik daha çok erken. Ben ikinci aydan sonra spora falan gitmeyi düşünüyorum ama süt üretimini etkilermi bilmiyorum. Eğer sıkıntı olmazsa başlıcam inşallah.

Niye saçma gelsin hepimiz bu Günlerden geçtik canım.
Bak sana tavsiyem bebeğinin her mız mız etmesine koşma ciddi ağlamıyorsa kendi kendine susar kendini harap etme yani rahat ol. Ciddi olarak ağlamıyorsa her Mızmız dediğinde memene alma
Boşver azcık ağlayıversin sen saçını tara gözüne kalemini Çek pijamalı bile olsan güzel görünürsün sanada iyi gelir. Bu Sıcakta kıyafet giyilmiyo zaten saçını bi topuz yap kalem Çek yeter.
Bende senn gibiyim çok takarım paspal dolaşmaya. Şort ve ya tayt giyiyorum üzerine uzun bol tsihort aldım onları geçiriyorum kendimi iyi hissediyorum saçlarımı felan tarayıp çeki düzen verince.
Zaten sen kendini iyi hissetki bebişin daha huzurlu olur. Bide böyle düşündüğün için kendini suçlama en doğal hakkın kendinle ilgilenmen. Neşeli ol pozitif ol
Tecrübelerini dinlicem canım çok sağol :) iyiki yazmışım içim rahatladı valla

Canım çok geçmiş olsun:110:,inşallah sonucu iyi olsun, korkutma kendini, Rabbim seni Minicik yavruna bağışlasın inşallah.tüm dualarım seninle:KK19:

Sağol canım aslında içimde kötü his yok ama ya varsa diye düşünüyor insan

Sana birşey danışıcam benim kızımda çok ağlıyor sürekli memede kalmak istiyor yada biberonda mama veya sandığım sütü emmek istiyor geceleri mama veriyorum çok şükür gece uykusu var ama gündüzleri sadece anne sütü ama dediğim gibi mama versemde alır o yüzden sürekli göğsümde yatağa koyunca Uyanıyor ağlıyor mama verince gündüzde uyuyAbiliyor ben hatta geceleride sağıp veriyim diyorum ama pestilim çıkıyor bazen kendimi suçlu hissediyorum mama verdiğim için sütümde var çok şükür sence doymuyor mu yada tokluğunu mu bilmiyor.şöylede söyliyim 2 saat emse sonra mama versem onuda içer
Valla ağlıyorsa ver bigün dene bazı çocuk tam ememiyomu neyse öyle oluyo. Bu seferde memeyi bırakmasın biberon verince.benim oğlumda çok iştahlı çok sık emiyo ama doyup bırakıyo memeyi büyük kızım öyle değildi mamaya başlayınca sustu ağlaması kesildi tabi memeyi istemedi zorla 7 ay emzirdim mamayla birlikte

yok canım mama da verdim kaç defa hem de ama bana mısın demiyo. hiç bi fark yok yani:KK43: gazınınçıkarana kadar ağlıyo sonra uyıyo yavrum:KK43:
Ablamla konuştumda onun doktoru paronax fitili önermiş bide 3 günde bi yarım atıyordum diyo rahatlıyodu diyo şimdi 12 yaşında oldu zorla hatırlıyo bak seninde geçicek bugünler inş

Günaydın arkadaşlar. Normal doğum yaptım ya. Alttan dikişlerim çok fena acıyo dünden beri. Ne oturabiliyorum, ne de kalkabiliyorum. Sanki biri neşter vurmuş kesmiş atmış gibi. Dikişlerimmi açıldı acaba yaa :KK43: Ama 16 gün oldu. Daha kaynamamismidir bu dikişler. :KK12: Offffffffff offff. Walla bebek sahibi olmak ne fedakarliklar gerektiriyomus ya. Şu tatliliklari olmasa, Allah o kutsal evlat sevgisini vermese hiç çekilmez. Simdi doktora gidicem :KK43:
Benimde Attı dikişler tekrar dikildi yine Attı bi kısmı kalanlarda halen eriyip düşmedi ağrı da oluyor iltihapta oldu. Yaz mevsimi diye mi böyle toparlanamadık ya. Gıcık oldum birde Ayıptır söylemesi lavaboda zonklama oluyor idrar torbası mı sarktı diyorum bin pişman oldum normal doğuma bende. Doktorlar desen 2 tane değiştirdim habire farklı ilaçlar ne olcak sonumuz bilmem..

Ins.cnm.annmde sezeryan.olmusta onada doktoru o zmn demis biz norml doguma bile onermiyoruz sarmayi fln rahim toprlnsin demis.bn gobegimi degilde dikiskerimin odemi gitsin de raht oturuo kalkim istiyorum insallh.nirmlde olsa sezeryanda olsa bi yerde dikis oluyo iste Allah saglik versin hepimize bebeklerimizee
Doğru dedin canım amin. Hepsi geçecek inşallah.

Ayiptr soylenesi iki gundur kotu koku vardi.ben iltihap olduğunu anlaysmadim batikonla karışık akinti kokusu zannedyordum dun dr kokuyo deyince cok utandim soramadm hicbisey:KK43: ysnma ve kasinma oluyo bende ama nasıl kaşıntı hep iyilesiyo diyr düşündüm ama degilms demkki.
Yaaa bende de yanma oluyodu geçtimgerçi şimdi. Benim doktor 2. Ay görüşürüz dedi doğumdan sonra bir daha gitmedim. 15 gün sonra 2. Ayım. Gitmesem mi diyodum. Gideyim bari. Bu arada utanma doktordan utanılır mı sağlık bu. İçin rahat olsun.

Düğüne götürme konusuna kendin karar ver canım, en doğru kararı vereceksin emin ol...
Dışarı Çıkma meselesine gelince, ben hergün çıkarıyorum kızımı, hatta iki saat önce geldik eve , dışarda bir saat uyudu hala uyuyo:).bence çıkarın aradaki farkı göreceksiniz:KK66:.

ayy cok sevındım ben de çıkarmak istiyrum ama cesaret edemiyorum eşim de çıkarma taraftarı değil zaten geç gelıyo. saat kaç gibi cıkıyosun. bir de bebek arabasıyla mı çıkıosun yoksa port bebe falan mı. tek mi eşinle falan mı? çok sordum ama kızımla gezmek için gün sayıyorum bugun 15 olduk

ayy cok sevındım ben de çıkarmak istiyrum ama cesaret edemiyorum eşim de çıkarma taraftarı değil zaten geç gelıyo. saat kaç gibi cıkıyosun. bir de bebek arabasıyla mı çıkıosun yoksa port bebe falan mı. tek mi eşinle falan mı? çok sordum ama kızımla gezmek için gün sayıyorum bugun 15 olduk

canım biz 10 günlükken yavaş yavaş başladık eşimle beraber önce..sonra 17 günlükken 3 günlük bi tatil..sonra annemle ablamla avm gezmelerine başladık...alışssın dışarıya bebek arabasına yoksa nasıl gezeriz dimi:KK66:

Kizlar oglumu emzirdim yatagina biraktim bir kustu ki agizdolusu cok uzuldum usuttuk mu acaba cocugu diye ;( insallah tekrarlamaz da ne yapacagimi bilemedim

Kizlar buscopan plus kullanan varmi aranizda.bn buvun yanma var idrarda ddedim bunu verdi ama icindecdmzirenler kullnmasin diyor .bnde icine bkmdan ictim.bi tane bi zarari olurmu bebege

Kizlar oglumu emzirdim yatagina biraktim bir kustu ki agizdolusu cok uzuldum usuttuk mu acaba cocugu diye ;( insallah tekrarlamaz da ne yapacagimi bilemedim

Bana çocuk doktorumuz emzirdikten sonra gündüzleri dik pozisyonda gazını çıkart 20-30dk dik dursun yatırma dedi gece ise yatağında başının altını biraz yükselt dedi (yastık değil kesinlikle) kusması olmasın diye faydasınıda gördük.

Benimde Attı dikişler tekrar dikildi yine Attı bi kısmı kalanlarda halen eriyip düşmedi ağrı da oluyor iltihapta oldu. Yaz mevsimi diye mi böyle toparlanamadık ya. Gıcık oldum birde Ayıptır söylemesi lavaboda zonklama oluyor idrar torbası mı sarktı diyorum bin pişman oldum normal doğuma bende. Doktorlar desen 2 tane değiştirdim habire farklı ilaçlar ne olcak sonumuz bilmem..
Cnm bnm dr vagi-norm jel verdi. Normal doğum sonrası vajinadaki hasarlar icinmis. Lidokainli oldugu icin uyusturuyo alt bölgeyi okadar acı hissetmiyosun. Dün geceden beri oturamiyodum popomun üstüne. Bugün o jel sayesinde rahat ettim. Sigorta odemiyo. 40 TL ücreti var. Bi doktoruna sor izin verirse kullan bence. Bundan önce Bactroban Pomad kullaniyodum hiç bir işe yaramadı. Normal doğumda dikislerin iyileşmesi sezeryana göre daha zormuş evet ama bebislerimizin bağışıklık sistemi doğum anında kanaldan gecerken vücudunun ürettiği bakteriyi yuttuklari için sezeryanla olan bebeklere göre daha güçlü ve sağlam oluyomus. Bunun için değer bence çektiğimiz acıya ;) Hem vücudumuz daha çabuk toparlaniyo normal doğumda. Evet zor bir süreçten geçiyoruz. Bebek bakımı da başlı başına zor zaten. Ama herşey yawrularimiz için. Allah o sevgiyi vermese hiç çekilmez. Hamilelik te zaten zor. Bebek sahibi olmak en başından sonuna kadar çok mesakkatli, bir okadar fedakarlık isteyen biseymis. Hani annelerimiz hep der ya " Anne olunca anlarsın. " diye, hakikaten anne olunca anlıyo insan. Cennet boşuna anaların ayakları altında değilmiş.

Back