• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Slm kizlar biz zorlu bir surecden gecdik sukur iyiyiz artik bebegim dunyaya geldikden bir gun sonra 40 derece ates icinde acil hastaneye kaldirdik yogun bakima aldilar delik delik ettiler her yerinden kan aldilar :KK43: sonra vucudunun tamaminda enfkyn oldugu cikdi iki gun yogun bakikda kaldi damar yolu acildi 10 gun simdi damar yoluyla kalicak sabah aksam damar yolundan antibytk veriyorlar.ne olur dua edinde enfksyn kurusun iyilessin kuzum :KK43: :KK43:
Çok geçmiş olsun canım, dualarımız sizinle. Moralini yüksek tutmaya çalış ki üzüntüden sütün kesilmesin. O minicik ellerde ayaklarda damar yolu açıyorlar ya insanın içi parçalanıyor. Benim kızım da 8 gün çekti o eziyeti,minik kollarında ayaklarında serum iğneleriyle, o zaman ağlayıp duruyordum ama herşey onun sağlığı içindi. O süreçte çok sağlıklı düşünemiyordum, ağlayıp duruyordum, sakın sen o hatayı yapma hemen sütte azalma fark ediliyor çünkü.
Çabucak iyileşip çıksın inşallah, siz de çabucak unutursunuz inşallah...

Hayirlisini diliyorum canim yapacak bir seyimiz yok maalesef, tek dusuncem oglumu kucagima alayim artikkk

Catin musaitse normal dogabilir o zaman.
Canim her turlu kendi doktoruna dogum yapamayacaksin baska sehre geldin. Bu doktorda biyere gidecekse hiiiic uzulme, gitsin. Hastanede o yokken kim bakiyor dogumlara onla devam et. Normal icin bekleyecek durumda ise bebek ve senin durumun tekrr degerlendirmeye alsin.

Doktorum normal dogum yanlisi. Baska arkadaslarimda bu doktora geldiler hamileliklerinde ama bebekleri donmedi vs sezryn oldular mecburi. Sanirim bende musait olsam normale alacak ama o da risklerin oldugunu bildiginden bana sezryn onerdi.
Dedigin gibi belkide 15 gune unutacagim dogumu, seklini.
Bende ufak bir sorun ciksa kendimi suclarim neden direttim normal diye dusunurum sanirim.
Hayirlisi artik dua edin kalan bizlere.

Kizinin ayaklari da tam yemelik :)) darisi bize artik, bizde boyle fotograf atariz ins:))
Cuma gunune gidicem tekrar sanh ac gel dedi doktr oda gideckmiste iyi demislerdi onada.oda bakarz iriyse alalim derim defi.insallh cok.kilo almz ama nasil.olurda 500 gr alir anlm veremiyorum.hayrlisi insallh sagliklica dogsun bnde iyi olayimda rek.napskim.kilolu dogar sknti olur normlde.belki boylesi hayrlidr diyorum.ana sibirim bozulmus agliyorumda.oyle geciyo keske yarin gelse nolur

Bnde ayniyim senle.kac kg bebegin bnmki nasil olduysa 500 gr almis iri bebk dedi.doktrumda gidiyomus hftaya kdr yok :KK43: agliyorum moralim bozuk keske diyorum yarina gelse ama bnde o sans yok
Cnm haftaya kadar bekle kendi doktorunu olmazsa. Acil karar verme. Ayrica 3600 cok bi kilo degilki yaa hemen sezeryan olasin. Biraz sezeryanci gibi geldi senin o dr. Bnm 3540 gr. dedi Cuma gunu. Bugun ultrasonla bakilmadi. Sadece NST ye girdim.

image.jpg image.jpg Bunlar da bizden:)

Kızlar selam, bizde bugün oğlumla tam bir haftalık olduk :) birbirimize daha çok alıştık artık emzirme olayını da çözdük çok şükür, o kadar mutluyum ki o içerde uyurken bile onu özlüyorum.. Allah'ımıza Şükürler olsun isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah.
Ben de doğum hikayemi anlatayım bari hazır zaman bulmuşken.
Burada çok kez yazdım normal doğum korkum Yüzünden epidural sezeryanda karar kılmıştım ama taa 40. Haftaya gün verdi dr um ve son haftaları sadece oturarak geçirdim bebekte çok Aşağıya inmişti zaten. Neyse kazasız belasız sezeryan günümüze geldik. Ailemin yanından güle oynaya ayrıldım, ameliyathaneye gittik zaten çırılçıplağım orası da nasıl soğuk ben bi yarım saat falan sırtım açık göğsüm açık anestezinin gelmesini bekledim ama nasıl üşüyorum titriyorum. Bir Sürü de adam var zaten etrafta benim arka taraf hep açık utanıyorum falan. Neyse yarım saat etraftaki neşteri bıçağı makineleri izleye izleye bekledik dr.u, neyse belimden iğneyi Yaptılar sonunda üç kere çıkarıp soktular birinde canım çok yandı. Sonra yatırdılar ellerimi falan bağlayınca bide önüme perdeyi gerince beni bi Fenalık bast-ı midem bulanıyor diye bağırmaya başladım :( işte orda Kayış koptu bende biraz ve beni hemen genele aldılar. En son dr un uyutun dediğini duydum.. Yani hem epidural iğneleri yedim hemde uyudum :( sonra beni ameliyathaneden çıkardılar asansöre bindiğimi Hatırlıyorum yanımda babam eşim falan var. O anda birden nefes alamamaya başladım, Görüntüler gözümün önünden kaymaya başladı meğersem kendimi sedyeden atmaya çalışıyormuşum. Sadece babamın elimi tutup ordaki görevlilere bir terslik var diye bağırdığını Hatırlıyorum. Sonra bayılmışım oksijen galan takılmış, ailem çok korkmuş herkes ağlıyordu ben kendime geldiğimde. Ama sonra Oğlumu bir gördüm ve göğsüme yatırdım o an herşey bitmişti benim için :) şükür o da sağlıklıydı bende zor bir doğum geçirmeme rağmen iyiydim.
Oğlumda 4230 gram 54 cm doğmuştu, çocuk dr unun dediğine göre iyiki beni uyutmuşlar çünkü sezeryanda bile zorlanmış uzun sürmüş.
Çok şükür şuanda iyileşiyorum biraz karnımda dikişte değilde kas ağrısı gibi ağrı. Var ama herşeyimi kendim hallediyorum. Oğluma baktıkça Dünyalar benim oluyor :)
Ilte böyle hanımlar benim doğum hikayemde böyleydi, doğurmayan herkese kılay Doğumlar diliyorum inşallah..

Benim sancim cikiyor nst de ama duzenli degil, hissedilen birsey yok. Acilmam yok. Rahmimin girisi nasilsa artik kendi kendini sikica tutmus acmiyo :)) catim dapdarmis.
Benimde canim sikldi ama yapacak birsey olmadgndan kabullendim sezryna cnm :s
Ins senin icinde benim icinde hayirlisi olur.

Iri bebek derken ne kdar tahmini dogarmis?
Plesanta yaslanmasi yoksa, suyunda iyiyse bekleyeblrsn doktorunu ama cok mu iriymis bebisin?

ben olsam doktoru dinlerdim sanırım canım
sonucta doktora niye gidiyoruz niye catı muayenesi yapıyorlar olası riskleri azaltmak için değil mi, seni de uyarıyorken boylesi daha hayırlı olabilir. tabi ki doktorun sezeryana birşey yokken yonlendirse kabul etme ama guvendiğini de yazmıssın inş en güzel şekilde alırsın bebeğini kucağına

Firsat bulmusken ben de dogum hikayemi yazayim, belki yeni sayfa acilir diye bekliyecektim ama sanirim buraya yaziyor herkes:KK66:...
o2.07. persembe günü kontrolüm vardi, dr biraz elle kurcaladi, rahatini bozalim da artik gelsin demisti.Ayni gün idrar torbasi ve idrar yolu enfeksiyonu cikti bende, önceden hissettigim sancilar rahimden dolayi degil bundan kaynakliymis.Tek kullanimlik bi antibiyotik toz vermisti dr, onu ictim, yemegimi filan yedim, aksama dogru yine sancilar basladi, zaten hep aksama dogru basliyor, gece siddetleniyor ve sabaha geciyordu.Yine öyle oldugunu düsündüm ve dayanabilirim dedim.ama aksam 23 gibi dayanilmaz oldu, evde turlamaya basladim, bi oraya bi buraya gidip geliyorum, yine gidip hastaneden eve dönmek istemiyordum cünkü.Esim dayanamadi halime kalk evde mi doguracaksin deyip aldi bavulumuzu arabaya götürdü. Ben de kizlarin ikisini bizim yataga yatirdim ve durumu anlattim, amcalari geldi yanlarinda kalmak icin.Öpüsüp koklastik gözlerimiz dolu ayrildik birbirimizden.
Hastaneye varinca hemen Nst ye bagladilar ama öyle cok ciddi bi sanci cikmiyordu, ama ben de dayanamaz hale gelmistim, esim enfeksiyondan olabilir mi diye sorunca ebe kontrol etmek istedi.Aciklik 3 cm di, ama benim agrim da coktu, bana bi agri kesici verdiler ve yürümemi söylediler, hastanede, sokaklarda turlayip durduk ama sancilar bi türlü düzene girmedi. Sabah 7 gibi asistan ebe kontrol etti aciklik 7 cm olmus dedi, ben ne bileyim ebenin acemi oldugunu ve yanlis ölctügünü:KK48:. Yine cikip yürü dediler, ciktik disari yine , aciktim da bu arada:oops:.Esim beni hastanenin yanindaki firina götürüp doyurdu bi güzel, ye pehlivanim ye diyip duruyordu:KK70:.karnimi doyurdum, kizlarimi arayip uyandirdim, okula gitmeleri icin.
Hastaneye geri dönünce benim sancilar kesildi:KK57:, ama bu halde eve de yollayamayiz deyip yatisimi yaptilar.Odaya cikinca esyalarimi dolaba yerlestirdim, dusumu aldim, yemegim geldi onu da yedimHoppa, biraz yürüyüp geldik ama bende bi huzursuzluk var. Sancilar basladi yine, dk tutuyorum ama bi düzene girmedi yine. Dayanamiyordum artik yatagima uzandim, esim yanimda sanci basladikca o dk tutup not ediyordu. Son gelen sanci cok siddetliydi ve aniden suyum bosaldi, kalkmaya calistim yapamadim sanci kesilene kadar bekledim uzanarak. Wc ye gidip kontrol edeyim dedim ne göreyim, suyum yesil ve icinde yesilimsi parcaciklar vardi. ciktigimda esim tekerlekli sandalyeyle kapida bekliyo, hadi dogum bölümüne gidiyoruz dedi.Yok yaw ben ona binmem diye direndim:KK70:.Yürüyerek gittim mesafe de epey vardi, ebeye suyumu anlatinca bebek kakasini yapmistir dedi, korkacak bisey yok dedi ve kontrol icin odaya aldi. Acilmam 6-7 cm kadarmis, ama ben bebek geliyormus gibi hissediyordum.Dogumhaneye aldilar bizi esim diger dogumlarda da yanimdaydi, bunda da yanliz birakmadi yine. Iki tecrübeli ebe vardi, icerde yürü dediler ama benim yürümem mümkün degil ki ikinma geliyo.Uzandim kadina bebek geliyo diyorum o daha sürer bu kadar cabuk olmaz deyip duruyo. Bagirdim ya bebek geliyo hissediyorum diyorum, kadin rahat bi tavirla ben bi lensimi cikarip gözlügümü alip geleyim demez mi, türkce bildigim ne kadar küfür varsa saydim buna nasilsa beni anlamiyo diye:KK70::KK70::KK70:.3. dogum diye cok rahat dogururum diyordum ama hic tahmin ettigim gibi olmadi, cok zor bi dogumdu, digerlerinde de illaki cok kolay olmadi ama bu ikisinden de zordu.Ikiniyorum ikiniyorum cocuk cikmiyo, kafasinin ciktigini hissettim sonra takildi, benim de takatim kalmadi artik aglamaya basladim, yapamiyorum diye.Ben agliyorum, esim agliyo...Sezeryana alsinlar demeye basladim ama bunun mümkün olmadigini da biliyorum.Cocuk ölecek diye korku sardi bu sefer de, ebeye karnima bas diyorum onu da yapmiyo, basaracaksin hadi son bi sefer daha dene diye gaza getirdiler beni. Can havliyle öyle bi bagirdim kibebegimin o sirada icimden kayisini hissettim...Saat tam 19:21 di...O anda tüm acilar bitti, tarifsiz bi duygu basladi, bacaklarimin arasinda simsiyah sacli dünyalar güzeli kizim:nazar::nazar::nazar:.hemen alip üstüme koydular, ben agliyorum kizim agliyo, o agladikca ben bi daha agliyorum:KK48::KK48:.Ama o kadar güzeldi ki anlatamam 10 dk filan kaldik öyle. sonra kontrollerini yapmak icin onu aldilar, karsimda onun kontrolleri yapilirken dr lar da gelip beni kontrol ettiler dikis gerekiyor mu diye. Sükür dikis filan gerektirecek bi yirtik yoktu ama bagirsaklarim zedelenmisti ve kaniyordu, hemen fitil verdiler kanama kesilsin diye...Dr bu arada plasentayi incelerken, ne kadar büyük bi palasenta bu dedi, sonra bebege bakti normal , bebekte kocaman dedi. Bana o kadar da büyük gelmedi kizim halbuki:).Tartiya koydular ve gülüyorlardi benim tosuncuga esimi cagirdilar, ben israrla kilosunu soruyorum onlar bana tahmin et diyorlar.Sali günü hastanede dr en fazla 3500 gr olur demisti,onu söyledim yok dedi kadin, 4 kilo dedim yok dedi. esim tartinin ekraninin resmini cekip getirdi, tam 4450 gr ve 57 cm di. Neden o kadar zor dogdugu belli oldu bizim kuzunun...
Dogum yapmamis olanlar sakin korkmasin bu yazdiklarimdan, kucaginiza alir almaz hepsi geciyor. Ama önceden bebegin bu kadar büyük oldugu söylenseydi kesinlikle sezeryan isterdim, cok cookkkk zor oldu cünkü.Ki bu benim 3. dogumum hesaplayin, ilk olsa kesin ya bana ya bebege bisey olurdu.
Dogumdan yarim saat sonra seker testi yapildi, sekeri düsük cikti kizimin, agzina siringayla glikoz damlattilar, bizimki sapur supur icti hepsini. Tekrar yarimsaat sonra öltüler ama yine düsük cikti, nefes almasinda sorun vardi biraz da.Bebegimi aldilar yanimdan Dr gelip kontrol edecek deyip beni odama aldilar.Cok yorgundum esim bu gece bebegi getirmeyin uyuyup dinlensin diye tembihledi. Ama ben uyuduktan 2 saat sonra bi hemsire gelip uyandirdi beni, bebekte seker düzene girmiyor sizi baska bi odaya alip takip edicez dedi. Gecenin bi yarisi, baska bi odaya gecirdiler cok gecmeden kizimi da getirdiler minicik eline bi de serum takmislar, kalp atislari icin bi sürü kablo, yaninda makinalarla getirdiler. Bi yandan güclü olmak zorundayim bi yandan da yavrumun minik elindeki igneye bakip agliyorum.Sabaha kadar uyumadim, cocuk agliyo ,emziremiyorum serumdan kablolardan dolayi...Mama vermelerini istedim artik.Sabahi bekleyip esimi aradim, hemen geldi, ayrintili anlattilar bize herseyi.Ama bebegi buradan da cocuk klinigine götürmemiz gerekiyor, burasi yetersiz kaliyor dediler ve ilk geceden sonra bebegimi aldilar yanimdan. ben tek basima kaldim odada:cry:.Bu arada odaya yanima gelen kadinlarin bebeklerine bakip ic cekip durdum. Onlar emzirirken ben sütümü sagip biberonla klinigin yoluna düsüyordum, cok uzak degildi zaten hastanenin icerisinden gidiliyordu hepsi birbirine baglantili insaa edilmis. 3-4 gün böyle devam etti, ve beni taburcu ettiler. Kizima 3-4 saatte bir süt götürüyordum , aciktigi bi anda emzirmeyi denedim ve benim akilli kizim hemen tuttu.Sekeri düzene girdikten sonra ciktik hastaneden, 9 günlük olmustuk hastanede. Kizimla evimizde daha iyi olacaktik artik, kardesleriyle birlikte...
Simdi bebegim 24 günlük oldu, 9 günlük hastane süreci, onca zor günden sonra evimizde huzurla yasiyoruz...Rabbim kimseye yasatmasin ama klinikteki erken dogan minicik bebekleri gördükten sonra halime binlerce sükür ettim.Rabbim dermansiz dert vermesin, kimseyi evladiyla sinamasin insallah.
Cok uzun oldu farkindayim ama yazdikca yazasim geldi, sizden daha iyi dertlesebilecegim kimse yok. Affiniza siginiyorum:KK68:

Cnm haftaya kadar bekle kendi doktorunu olmazsa. Acil karar verme. Ayrica 3600 cok bi kilo degilki yaa hemen sezeryan olasin. Biraz sezeryanci gibi geldi senin o dr. Bnm 3540 gr. dedi Cuma gunu. Bugun ultrasonla bakilmadi. Sadece NST ye girdim.
Bnm.kndi doktrum degilde bu adam hmn iriysesezeryan.olur dedi.bnde cuma gunu gidicem bakalim sabh ac gel dedi ama kilosuna fkn acilmayada bakar.cok skntili degilse pazartesiyi bekleyeyim.o zmn.sezeryan.olursamda kndi doktrum yapsin.tecrubeszlik iyi dusunmm lazim.ani karar verip sezeryan.olmk istemiyorum tabi

Bebekleriniz her emdiginde guk guk ses geliyor mu? Eger gelmezse bu bosa mi cekiyor demektir? Stop! :)
Benim kizin cikardigi sesleri duysan hortumdan iciyor sanirsin ama malesef az iciyormus. Bebek tartisi alin veya kiralayin, acken ve doyurduktan sonra tartin aradaki fark bebeginizin ictigi süt kadardir.Ben bunu yapiyordum hastaneden ciktiktan sonra, benim kiz az bisey icip uyuyor ve ac kaliyor diye pompayla sagdigim sütü biberonla vermeye basladim. benim kizin sekeri düsük cikiyordu diye ac kalmamasi gerekiyor, her ögünde en az 80-100 ml icmesi gerekiyor. Bu yüzden önce emzirip eksik olan miktari biberonla veriyordum. Bir haftadir yeterli emmeye basladigi icin biraktim pompayi. .
En güvenli yol tarti, ikincisi haftalik 150 gr almasi gerekiyor. Onu takip ederek anlayabilirsin yeterli beslenip beslenmedigini...

Bebekleriniz her emdiginde guk guk ses geliyor mu? Eger gelmezse bu bosa mi cekiyor demektir? Stop! :)

onu bende merak ediyorum benim oğlumda aynını yapıyor yeteri kadar emiyor mu acaba anlamıyorum gerçi bezi ni her açtığımda ya çişi ya kakası hani kesin oluyor yoksa da açtığımda hep yapıyor her yere :)

yekruyet: 41922184 .!.:
Bnm.kndi doktrum degilde bu adam hmn iriysesezeryan.olur dedi.bnde cuma gunu gidicem bakalim sabh ac gel dedi ama kilosuna fkn acilmayada bakar.cok skntili degilse pazartesiyi bekleyeyim.o zmn.sezeryan.olursamda kndi doktrum yapsin.tecrubeszlik iyi dusunmm lazim.ani karar verip sezeryan.olmk istemiyorum tabi
Aynen cnm. Iyi düşün doğru karar ver.

Slm kizlar yaa ben fena terlyrm sizde durumlar nasil lohusalktan dolayi diorlar ama buharlascm yok olcm sanki

Ben özellikle gece çok terliyorum çarşaf ıslanıyor resmen ve ben eskiden hiiiçç terlemezdim ama şimdi fenaaa. Havalarda aşırı sıcak bebişler de yandı sıcaktann :((

Benim kizin cikardigi sesleri duysan hortumdan iciyor sanirsin ama malesef az iciyormus. Bebek tartisi alin veya kiralayin, acken ve doyurduktan sonra tartin aradaki fark bebeginizin ictigi süt kadardir.Ben bunu yapiyordum hastaneden ciktiktan sonra, benim kiz az bisey icip uyuyor ve ac kaliyor diye pompayla sagdigim sütü biberonla vermeye basladim. benim kizin sekeri düsük cikiyordu diye ac kalmamasi gerekiyor, her ögünde en az 80-100 ml icmesi gerekiyor. Bu yüzden önce emzirip eksik olan miktari biberonla veriyordum. Bir haftadir yeterli emmeye basladigi icin biraktim pompayi. .
En güvenli yol tarti, ikincisi haftalik 150 gr almasi gerekiyor. Onu takip ederek anlayabilirsin yeterli beslenip beslenmedigini...
Canim burdan kiralayacagim yer yok satin alsam da bilemiyorum aslinda saglik ocagi iki dakikalik mesafede ama aylik kontrollerimiz var. Sag gogsumden cok guzel emiyor sola gecince gogsumde cok aciyor iyi tutamiyor sol gogsumu

Ben özellikle gece çok terliyorum çarşaf ıslanıyor resmen ve ben eskiden hiiiçç terlemezdim ama şimdi fenaaa. Havalarda aşırı sıcak bebişler de yandı sıcaktann :KK43:(
Hele ben iki gece hastanede kaldim ozellikle geceleri kac kere pijama degistigimi hatirlamiyorum suan da cok terliyorum ama zaten bebegim rahatsiz olmasin diye surekli kiyafet degisiyorum :)

onu bende merak ediyorum benim oğlumda aynını yapıyor yeteri kadar emiyor mu acaba anlamıyorum gerçi bezi ni her açtığımda ya çişi ya kakası hani kesin oluyor yoksa da açtığımda hep yapıyor her yere :)
Aynen gunde nerdeyse 5 kere kakasini yapiyor bezi dolu cisini de yapiyor doyuyordur umarim

Kizlar benim bebis temmuzun birinde sezeryanla ddogdu tahminidogum kilosunun bayagi altindaydi ilk zamanlar tam ememedi ben sagip kasikla vermeye falan calistim sonra kontrole gidince bzi cok korkuttular yatirmamiz gerwkebilir vs diye biz de mama basladik simdi guclendi artik verince memwyi tutabiliyor ama benim sut o kadar azaldi ki damla damla geliyor sizce bu saatten yani 27 gunden sonra tekrar artar mi bi umut var mi ne yapmaliyim sagdigim halde azaldi moralim cok bozuk artik nerdeyse tamamen mamayla besleniyor bi yandan bu strea bi yandan sinava hazirlaniyorum eylul de sinav var cok uyuyamiyorum da humana still tee,lactamil isirgan cayi vs kullaniyordum sut nerdeyse kesilme noktasina gelince moralim bozulup biraktim iki gundur bi umut oldugunu bilsem geri baslayacagim ama korkuyorum ne derainiz sizce azalan sut geri artar mi cok istiyoedum emzirmeyi

gizemcim bnde aynı durumdayım her yerimden ter fışkırıyor :) gece bi kalktım t shirtüm sırıl sıklam olmuş şok oldum acaba saçlarım ıslaktı oradan mı geldi dedim ama hem topluydu hemde kupkuruydu
Ayni cnm gundzde cocuk kucagmda daha com terlyrm oda terlyr hergun yikanyrz ama saniyesine terlyrz yine :(

Ben özellikle gece çok terliyorum çarşaf ıslanıyor resmen ve ben eskiden hiiiçç terlemezdim ama şimdi fenaaa. Havalarda aşırı sıcak bebişler de yandı sıcaktann :KK43:(
Evet cnm ben kendimi gectm oglumu dusuny gunde birkez yikyrz ama sanrm iki kez yikcgz artk

Back