2015 Temmuz Anneleri

Belki de hayirlisi boyle napalim.
Normal doguma fizyolojik olarak uygun deilmisim.
Catin cok dar, yirtiklarin cok olur, vakum kullanabilirim vs vs vs dedi doktorum.

Ne sancim var ne suyum geldi. Hic bi belirtimde yok.

Suni sanci verip normal dogumu deneyelim istersen dedi ama yukarida yazidigim durumlar olabilir dedi.

Sezryni kabul etcem galiba :KK43:
Siz olsanir dener miydiniz suni ile?

Canm ben olsam hiç tereddüt etmeden sezaryeni seçerdim. Bende son haftaya kadar normal idtemiştim biliyorsun ama sezaryen oldum çok şükür sıkıntısız çok rahat atlattım. Hatta sonra normal doğum yapıp günlerce oturamayan dikiş problemleri olanları duyunca iyiki sezeryan yapmışım dedim tabi bu benm fikrim. Hem senin hemde bebeğinin sağlığı için en iyisi sezaryen gibi görünüyor canm. Hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kolaylıkla al yavrunu kucağına.

Bnm sancilar sifir azda olsa cikar dedim ama maalesef yok.kotu haber doktorumda gidiyomus acil isi cikmis diger bi doktrda gidiyor iki tane kaliyo oyke moralim bozukki ne bicim sansim var bnm.cok moralim cok bozuk .artik dogurmk bile istemiyorum .bu seferde iri bebek dedi doktr.baska bi dktrla gorustum bna diyo cuma gel gunun doluyo eger iriyse alirim sezeryana o gun.bn napim simdi yaa.canim skldii

Canm ben olsam hiç tereddüt etmeden sezaryeni seçerdim. Bende son haftaya kadar normal idtemiştim biliyorsun ama sezaryen oldum çok şükür sıkıntısız çok rahat atlattım. Hatta sonra normal doğum yapıp günlerce oturamayan dikiş problemleri olanları duyunca iyiki sezeryan yapmışım dedim tabi bu benm fikrim. Hem senin hemde bebeğinin sağlığı için en iyisi sezaryen gibi görünüyor canm. Hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kolaylıkla al yavrunu kucağına.
Bende hep normal istemistim :(( bi durum arsa sezryn olsun ama ilk secimim normal olsun, keyfi bise istemem dedm.
Bu kontrollerde son anda oldugu icin son dakka ogrenilip kararlar aliniyor.
Bende bebegimi dusunuyorum aynen canim. Vakum olayina girmek istemiyorum.
Normal bile olsa pit diye doguran biri olamiycam yapimdan dolayi. Icim disim dikis olacak simdiden doktor soyledi.
Hayirlisi Allahtan deyip sezryni konusucam...

Bnm sancilar sifir azda olsa cikar dedim ama maalesef yok.kotu haber doktorumda gidiyomus acil isi cikmis diger bi doktrda gidiyor iki tane kaliyo oyke moralim bozukki ne bicim sansim var bnm.cok moralim cok bozuk .artik dogurmk bile istemiyorum .bu seferde iri bebek dedi doktr.baska bi dktrla gorustum bna diyo cuma gel gunun doluyo eger iriyse alirim sezeryana o gun.bn napim simdi yaa.canim skldii
Benim sancim cikiyor nst de ama duzenli degil, hissedilen birsey yok. Acilmam yok. Rahmimin girisi nasilsa artik kendi kendini sikica tutmus acmiyo :)) catim dapdarmis.
Benimde canim sikldi ama yapacak birsey olmadgndan kabullendim sezryna cnm :s
Ins senin icinde benim icinde hayirlisi olur.

Iri bebek derken ne kdar tahmini dogarmis?
Plesanta yaslanmasi yoksa, suyunda iyiyse bekleyeblrsn doktorunu ama cok mu iriymis bebisin?

Cansucum yazmistim ablana ama sana da yazayim. Gozun aydin ve cok buyuk gecmis olsun canim. Allah yardimcin olmus. Gozlerim doldu okurken. Sanki oradaydim bende. Ins hemen toparlanacaksin gececek bu zamanlarda.

Doktorum banada kac kez cati muayenesi yapti ve catin dar diyor. Yumusamada yokmus. Cok zor olir normal dogum. Vakum kullanabilirim dedi.
Sezryn olabilr istersen dedi. Normal isteyen biri oldugun icin bu duyduklarimdan dolayi suan cok karisigim :KK43:

Canım gözünü korkutma hiç. Benim çatım müsaitti. Bebeğin inişte aldığı pozisyon zorladı bizi. O kadar çok dikişim olmasına rağmen sadece 3-4gün ağrı kesici içtim. Doğum çok zordu ama şuan göbeğim dümdüz. Gören inanmıyor. Hayırlı doğum şekli hangisiyse o olsun. Sakın diretme hayırlısını dile

Canım benim Rabbim evladını sana bağışlasın .Nasılda zorluk çekmişsin. Bir an evvel unutursun inş. Onların cennet kokuları, nefesleri herşeye bedel oluyor. Kendini de en kısa sürede toparlarsın umarım. Bebişinin adını ne koydunuz peki cnm?

Amin canım hepimizinkini bağışlasın. Defne koyduk. Zaten o halimi görünce eşim benim istediğim isimden başkasını düşübemezdi herhalde :)

Benim sancim cikiyor nst de ama duzenli degil, hissedilen birsey yok. Acilmam yok. Rahmimin girisi nasilsa artik kendi kendini sikica tutmus acmiyo :)) catim dapdarmis.
Benimde canim sikldi ama yapacak birsey olmadgndan kabullendim sezryna cnm :s
Ins senin icinde benim icinde hayirlisi olur.

Iri bebek derken ne kdar tahmini dogarmis?
Plesanta yaslanmasi yoksa, suyunda iyiyse bekleyeblrsn doktorunu ama cok mu iriymis bebisin?
Cnm bi hftada 500 gr almis gozukuyo 3600 olmus ustude olabilir kemikleri fln.irilesmis dedi kadin.bnm catim fln musaitti ama gelmiyo kizim.iste simdi gelse gene dogururum norml ama yok.kime muayene olcm.napcam bebegime bisey olurmu .bn buraya kndi doktrum gitti dite geldim.burdakide gidiyo iizne.cok bahtsizim .neti onmsediysem hep ters tepti.gelxegide yok zaten oyle beklicez.

Belki de hayirlisi boyle napalim.
Normal doguma fizyolojik olarak uygun deilmisim.
Catin cok dar, yirtiklarin cok olur, vakum kullanabilirim vs vs vs dedi doktorum.

Ne sancim var ne suyum geldi. Hic bi belirtimde yok.

Suni sanci verip normal dogumu deneyelim istersen dedi ama yukarida yazidigim durumlar olabilir dedi.

Sezryni kabul etcem galiba :KK43:
Siz olsanir dener miydiniz suni ile?
Canim buradaki birkac arkadasin hikayelerini okuduktan sonra ben galiba doktorumu dinlerdim eger guveniyorsan doktoruna ve sezeryanci degilse. Bazi seyler olacagina variyor zorlayinca sonuclari agir olabiliyor. Dogum sonrasi heleki ilklerde kolay bir iyilesme sureci anneyi pozitif olarak cok etkiliyor kotu iyilesme surecide travmaya ve logusa sendromuna sokuyor. Heleki bebeginde kucuck bir sorun ciksa niye zorladim bu kadar diye kendini suclayabilirsin. Ben iki sezeryan gecirdim ikisindede ikinci gun ayaktaydim sonda cikar cikmaz. Keske normal dogurabilseydim ama sartlar boyle gerektirdi. Demek istedigim sezeryan ocu kaka bir durum degil olman gerekirse. Basindan beri dedigim seyi yine tekrarliyorum dogumu ne sekil yaptigin hic onemli degil, en onemlisi senin ve bebeginin sagligi dogumda ve sonrasinda. Simdi anilar taze diye cok onemli gibi geliyor ama biz 14 gunluk olduk bugun dogumu filan bir saniye bile hatirladigimiz yok ne ben ne esim. Varsa yoksa kizlarimiz:):) umarim sen ve bebegin icin hersey yolunda gecer kolayca alirsin kucagina ve buyutmeye baslardin artik yakinda:)

Canim asilardan sonra huysuzluk kesin oluyor biraz ama dedigim gibi yarina biseycigi kalmaz annesi:) bazen ateste yapabiliyor asilar:( gozude gecmezse gidersin ama kendi eliyle vurmus olabilir doktorun dedigi gibi. Gecmis olsun!!

Kizlar bunlarda bizim minik ayaklarimiz:)
image.jpg

Şimdi kontrolden geldim. Ne bir sancı ne bişey. Hiçbişey yok. Dr beklicez diyo :KK43:
Bnde ayniyim senle cnm.kac kg bebegin bnmki nasil olduysa 500 gr almis iri bebk dedi.doktrumda gidiyomus hftaya kdr yok :( agliyorum moralim bozuk keske diyorum yarina gelse ama bnde o sans yok

Slm kizlar yaa ben fena terlyrm sizde durumlar nasil lohusalktan dolayi diorlar ama buharlascm yok olcm sanki

Canim nasilsin? Bende aksam seni dusunmustum
Napiyor acaba diye:) hersey yolunda sanirim:)
İyiyim çok şükür inan sende benim hep aklımdaydın bir türlü tebrik edemedim seni çok şükür prensesi kucağına almışsın allah analı babalı büyütsün.

Bende bizim küçük hanım efendiyle uğraşıyorum 4 kilo doğdu doktor iyi ki sezerysn yapmışız dedi kaslarım çok kuvvetliymiş sezeryan olmasına rağmen 2 3 kişi üstten bastırdılar spor yapıyor musun dediler hayır dedim iyi ki yapmamışsın dediler :) normal olsa düşünemiyorum nasıl olacağını birde bana en son hafta 3200 demişti en fazla 3 buçuk doğar dmişti normal doğumu bkleseydik 4 buçuk olurdu herhalde herşeyde gerçekten var bir hayır.

Ama kızım hiç 4 kilo gibi değildi benim gibi kilosunu belli etmiyecek herhalde :) hastaneden çıkınca 3780 oldu ertesi gün 39 derce ateşle hastaneye tekrar götürdük bir günde 250 gram vermiş ani kilo kaybı ateş yapmış mama ya başladık memeyi almıyordu şimdi çok şükür memeyi alıyor mamayı az veriyorum sürekli göğsümde uyumak istiyor çekince uyanıyor sütümde gliyor doktor toplam günlük 720 cc ye kadar mama anne sütü dedi ama memede ne kadar emdiğini hesaplayamıyorum toplam 300 cc mama veriyorum meme yetiyor mudur acaba birde kakasını yapmıyor ilk günler güzel yapıyordu daha sonra 5.gün yaptı sonra 3 . gün şimdi 2 gün oldu hala yapmadı fitil verdi doktor 3 gün yapmazsa yapıcam ama onuda yapmak istemiyorum çok büyük başka ne yapabilirim ki . Bu arada daha yeni doğum kilosuna geldi 21 günlük olduk

Slm kizlar yaa ben fena terlyrm sizde durumlar nasil lohusalktan dolayi diorlar ama buharlascm yok olcm sanki
gizemcim bnde aynı durumdayım her yerimden ter fışkırıyor :) gece bi kalktım t shirtüm sırıl sıklam olmuş şok oldum acaba saçlarım ıslaktı oradan mı geldi dedim ama hem topluydu hemde kupkuruydu

Canım gözünü korkutma hiç. Benim çatım müsaitti. Bebeğin inişte aldığı pozisyon zorladı bizi. O kadar çok dikişim olmasına rağmen sadece 3-4gün ağrı kesici içtim. Doğum çok zordu ama şuan göbeğim dümdüz. Gören inanmıyor. Hayırlı doğum şekli hangisiyse o olsun. Sakın diretme hayırlısını dile

Hayirlisini diliyorum canim yapacak bir seyimiz yok maalesef, tek dusuncem oglumu kucagima alayim artikkk

Cnm bi hftada 500 gr almis gozukuyo 3600 olmus ustude olabilir kemikleri fln.irilesmis dedi kadin.bnm catim fln musaitti ama gelmiyo kizim.iste simdi gelse gene dogururum norml ama yok.kime muayene olcm.napcam bebegime bisey olurmu .bn buraya kndi doktrum gitti dite geldim.burdakide gidiyo iizne.cok bahtsizim .neti onmsediysem hep ters tepti.gelxegide yok zaten oyle beklicez.
Catin musaitse normal dogabilir o zaman.
Canim her turlu kendi doktoruna dogum yapamayacaksin baska sehre geldin. Bu doktorda biyere gidecekse hiiiic uzulme, gitsin. Hastanede o yokken kim bakiyor dogumlara onla devam et. Normal icin bekleyecek durumda ise bebek ve senin durumun tekrr degerlendirmeye alsin.

Canim buradaki birkac arkadasin hikayelerini okuduktan sonra ben galiba doktorumu dinlerdim eger guveniyorsan doktoruna ve sezeryanci degilse. Bazi seyler olacagina variyor zorlayinca sonuclari agir olabiliyor. Dogum sonrasi heleki ilklerde kolay bir iyilesme sureci anneyi pozitif olarak cok etkiliyor kotu iyilesme surecide travmaya ve logusa sendromuna sokuyor. Heleki bebeginde kucuck bir sorun ciksa niye zorladim bu kadar diye kendini suclayabilirsin. Ben iki sezeryan gecirdim ikisindede ikinci gun ayaktaydim sonda cikar cikmaz. Keske normal dogurabilseydim ama sartlar boyle gerektirdi. Demek istedigim sezeryan ocu kaka bir durum degil olman gerekirse. Basindan beri dedigim seyi yine tekrarliyorum dogumu ne sekil yaptigin hic onemli degil, en onemlisi senin ve bebeginin sagligi dogumda ve sonrasinda. Simdi anilar taze diye cok onemli gibi geliyor ama biz 14 gunluk olduk bugun dogumu filan bir saniye bile hatirladigimiz yok ne ben ne esim. Varsa yoksa kizlarimiz:):) umarim sen ve bebegin icin hersey yolunda gecer kolayca alirsin kucagina ve buyutmeye baslardin artik yakinda:)
Doktorum normal dogum yanlisi. Baska arkadaslarimda bu doktora geldiler hamileliklerinde ama bebekleri donmedi vs sezryn oldular mecburi. Sanirim bende musait olsam normale alacak ama o da risklerin oldugunu bildiginden bana sezryn onerdi.
Dedigin gibi belkide 15 gune unutacagim dogumu, seklini.
Bende ufak bir sorun ciksa kendimi suclarim neden direttim normal diye dusunurum sanirim.
Hayirlisi artik dua edin kalan bizlere.

Kizinin ayaklari da tam yemelik :)) darisi bize artik, bizde boyle fotograf atariz ins:))

Kızlar lohusaliktaki kanamanizda hergun kan geliyor mu ? Yoksa 1-2 gün gelmediği oluyor mu
Hergün aynı olmuyo canım, bazı günler çok bazı günler az olabiliyor. Benim 20 gün kan şeklinde oldu, 3-4 gündür de kahverengi akıntı gibi oluyor, yakında temizlenirim sanırım. Herkeste farklıdır mutlaka ama hastanede Dr un anlattığı gibi devam ediyor bende.

Back