- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
canım seninde nişanın cok güzel olucak bahçede mis çiçeklerle
yok kız bizim bahçe öyle büyük değil çok güzel bir şey değil sadece evde ki kalabalığı dışarı dağıtacağız :)
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım seninde nişanın cok güzel olucak bahçede mis çiçeklerle
yok kız bizim bahçe öyle büyük değil çok güzel bir şey değil sadece evde ki kalabalığı dışarı dağıtacağız :)
bizde sözle isteme ayrı olcakmış daha doğrusu ben bir olur diye düşünmüştüm ama ikimizinde annesi kız bir defada verilmez dedi ne geregi varsa kendi annemi ikna etmek 5 dakikalık işte onun annesine ne diyim şimdi
o yüzden istemeye geldiklerinde akşam yemegi olucak ne yapıcaz bilmiyorum...:18:
sözde zaten pasta kesileceği için aperatif şeyler olur renkli yiyecekler olsun istiyorum bende salonun bi köşesine açık büfe hazırlamayı planlıyorum
olsunnn bahçe sonucta bizde o da yok mecbur nişan dısarda olucak bi sürü iş bakalım uygun bi yer bulucak mıyız içime siner inşallah :26:
aynı kafadayız canım aksam yemeği menünüde burda hep birlikte hazırlarız hersey hallolur merak etme sen bide kadehlerinizi süslü istiyodun dimi canım?
canım şöyle bir şey varmış burada okudum erkek tarafı ilk geldiğinde yemek masası değilde daha çok atıştırmalık olurmuş sonra kız tarafı yemek ile karşılanırmış erkek tarafına gidince tabi her yerde farklı ama ben ilk görüştükleri için akşam yemeği tercih etmezdim yine sen bilirsin tabi :)
evet canım süsslü olucaklar nette gördüm biri bıçagın sap kısmını bile kurdele ile sarıp süslemiş o da tatlı durmuştu yaa hadi yemeklere karar verdik diyelim nasıl servis yapıcam ne kadar çok ayrıntı var:18:
canım peki siz kadehle içiceksiniz misafirlere hangi bardakla ikram edeceksiniz ben kadeh isterdim ama nerden bulim o kadar cok kadehi 5o kişi falan olucaz
bende böyle düşünüyorum canım hatta benim içinde kolaylık olur işime gelir yani... şimdi onlar izmitten gelicek yaa (sanki çok uzak)
ee akşam yemeginde burda olcaklarmış gün içinde stresten yemek akıllarına gelmezmiş falan filan.... zaten adetleride öyleymiş ilk yemekle karşılanırmış bizdede öyleymişde benim haberim yokmuş şimdi onlar gelcekmiş biz 2 hafta müsade istiycekmişiz onlardan tabi bu sırada anneler iletişim halinde olcakmış.. sözde nişana karar verilcekmiş.. diger ayrıntılar konuşulurmuş...
biz sözde o kadar kalabalık olmıycaz canım taş çatlasın 20 25 kişi olucaz heralde 12 kadeh bizde var düz sıradan kadeh işte eksikleride halamlardan tamamlarız
yedikten sonra gelseler zaten acıkmazlar İki tarafında adetlerde varsa ki hele erkek tarafında varsa mecbursun gibi gözüküyor bir yemek verilmedi denebilir.Ben hala anlamış değilim isteme olduktan sonra müsade istemeyi çünkü artık herkes konuştuktan anlaştıktan sonra formalite olarak yapılıyor isteme bilmiyorum sen nasıl düşünüyorsun.Bir de şöyle bir şey bir daha ki gelişleri söz için olacaksa kızı verdik demeleri telefondan mı olacak çünkü geldiklerinde baban verdik diyip tekrar geri gidip birdaha söze mi gelecekler ?
bende bi yerlerden tamamlıcam artık canım sizin isteme söz ayrı olması 2kat stres hele ki tanışma yemeği ama sen üstünden kalkarsın şimdi zor görünüyo ama bi başladın mı gerisi gelir güzel bi yemek verde ağızları acık kalsın
kafamda deli sorular
bende senin gibi düşünüyorum hatta ilk seferde olsun bitsin diyorum ne yani bu
daha tam ayrıntılı konuşamadık ama söz mendili var ya o akşam onu vercekmişiz babamın agzından tamam kızı verdik diye bi cümle çıkmıycakmış bizim aileden biri tepside söz mendilini sevgilimin babasına suncakmış.. o da mendili alıp veren kişiye gönlünden ne kadar koparsa para vercekmiş yani karşı tarafın adeti buymuş.. aslında iş sonuca baglanmış oluyor
o yüzükler niye ayrı gün takılıyor anlamıyorum
kafamda deli sorular
bende senin gibi düşünüyorum hatta ilk seferde olsun bitsin diyorum ne yani bu
daha tam ayrıntılı konuşamadık ama söz mendili var ya o akşam onu vercekmişiz babamın agzından tamam kızı verdik diye bi cümle çıkmıycakmış bizim aileden biri tepside söz mendilini sevgilimin babasına suncakmış.. o da mendili alıp veren kişiye gönlünden ne kadar koparsa para vercekmiş yani karşı tarafın adeti buymuş.. aslında iş sonuca baglanmış oluyor
o yüzükler niye ayrı gün takılıyor anlamıyorum
para verme olayı bana biraz garip geldi başlık parası gibi tamam harçlık gibi olsada eskiler o anlamda yapmıştır sonucta :/
bana herşey garip geliyoda karşı tarafa pek sesim çıkmıyo ki benim oduna diyorum onu istemem bunu istemem diye ara anneme söyle diyo
anladım aslında baban seni verecek söz mendilin gidecek ama babanın ağzından verdim çıkmayacak söz için gelecekler o zaman verdim diyecek.Yani baban vermiş oluyor seni yüzükleri de takın :)
Benim babamda tanışma da neymiş gelirler isterler kız verilir adı konur diyor oda gelsinler gitsinler adı olmasın durumuna çok karşı sanırım bir seferde gelip alacaklar beni
canım sonucta senin istemen senin sözün bazı şeyleri bizim adetlerde boyle diyerek öne sürebilirsin iki tarafın adetleriyla ortak noktada bulusursunuz :)
bu konularda herkes ayrı telden çalıyor valla kendi bildiğini yapıyor olan benim gibi şaşkınlara oluyor valla bende tek seferde istiyodum inşallahda öyle olur hayır tamam 2 defa gelsinler iyi hoşda ben ne giycem ne ikram edicem:44: herşey bana stres oluyor :18: mesela bide söz şerbeti varmış onu biliyo musunuz