Aşılama 2015 nisan ayında aşılama olacak arkadaşlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Canım bende yaptım ama riskli ya misafir falan gelmiyorsa boşver pis kaliversin ya şimdi bu ilk başlar çok önemli dinlenmen lazım hiç bisey bebeginden önemli değil. Ama çok zorda kalirsan bir oda supur dinlen bir oda supur dinlen ben öyle yapmıştım
Korkuyorm valla canm yok gelenm gidenm gelirsede valla kusura bakmasinlar hic bisey ebbegmden onemli degil

Saat 2 yi geçti ben yattım ama uyuyamadım yine..Yine içimde aynı sıkıntı, beynimin içi oyuluyor..Düşünceler, pişmanlıklar, keşkeler.....Bir bebeğimin olması için nelerden vazgeçmezdim ki ::KK43: Artık gözümde yaş kalmadı, sabrım kalmadı..Bu dualar karşılığını bulsun artık..Anne olmak istiyorum artık:KK43:(Çok canım acıyor çookkk:KK43: İnternette gezerken aşağıdaki mektubu buldum aslında bu derde sahip hepimizin hisleri aynı, düşünceleri aynı , yaşadıkları aynı okuyunca bunu bikez daha anladım:KK43: çok zor bir sınavımız varmış bizim.İnşallah çabuk biter:KK43: Mektubu sizlede paylaşmak istedim biraz uzun ama beni çok etkiledi:KK43:
'' Kardeşim;

Seni hiç tanımıyorum ama ne zaman biri anne olmaktan bahsetse yüreğin burkuluyor, hissediyorum. Evlendin, aradan geçen zamanın ardından "ee, ne zaman çocuk yapacaksınız" sorusunu alenen sordular. Defalarca denemiştin. Pek çok yöntem denediğin için umudun dalgalanmış, her negatif tahlil sonucuyla darbe yemişti. Bebekle ilgili sorulan sorulara aldırış etmemek için çabalıyor, "ben de isterdim ama ..." yanıtını veriyor olabilirsin. Geçen gün bayram ziyaretinde çok sevdiğim bir yakınımlaydık. Herzamanki gibi, kapıdan önce gürültümüz girdi. İçeri girdiğimizde ise oğlum kollarını kocaman açarak "ta taaaam" dedi ve ona sarıldı. O an gönlümde incecik bir çizginin cızzz ettiğini hissettim. Uzun zamandır çocuk sahibi olmayı istiyordu ve oğluma sarıldığında aslında bir hasreti kucakladığını görmüştüm. Buydu acıtan.Hal hatır sorup şakalaşmaya başladık. Oğlumun nasıl olduğunu sorduğunda, " Ah, sorma! Çok yaramaz..." diyerek girdim konuya. Neredeyse çocuk denen şeyin gereksiz olduğunu söyleyecektim. Bu tarzda konuşmaya kendimi mecbur hissettim nedense. Belki Ata'yı kucaklarken yayılan çocuk hasreti bana bunu düşündürdü. Fakat oğlum yanıma geldikçe, şakalaştıkça "ona bakarken yüzün gülüyor, boşuna kötülüyorsun, beni düşünme, alıştım artık" dedi. Başımı öne eğdim, gözlerim doldu, yutkundum. Bir süre sessizlik oldu. Ardından ona "anne olman için dua ediyorum kardeşim" diyebildim. Mucizenin acıtan bir beklentiye dönüşmesi çok zordur, tahmin ederim.Kendinle başbaşa kaldığında, aklından bin türlü düşünce geçiyor, suçluluk, isyan, ceza ve hüsranla karışık duygularla kendince bir iç hesaplaşmaya girişiyor olabilirsin. Yapma bunu. Lütfen suçu kendinde arayıp yine kendini cezalandırma. İstersen şöyle düşün, henüz dünyaya gelmek istemiyor. Gün gelip doğum yaptığın gün anlayacaksın ki; biz sadece hayata gelmeleri için vesileyiz, o kadar.Bunları söylemek nafile ama; hiçbiri senin hatan değildi ve sen elinden geleni yaptın, lütfen aklından çıkarma.Binbir zahmetle hamile kaldıktan sonra, herşeyin en başında veya mutlu sona yaklaşırken bebeğini kaybettin belki de... O acıyı çok iyi bilirim. Hiç tanımadığın, yüzünü dahi bilmediğin bir bedenin usulca seni bırakıp gitmesine tanık oldun. Doktorun seni teselli etmek için " o bir pıhtıydı, üzülme " dedi fakat konuya sen hiçbir zaman "pıhtı" gözüyle bakmadın. "Yaşasaydı çok ağır dereecede engelli olacaktı" dediler. Oysa o bir hayattı, umuttu, candı, teselli olmadın. Günlerce ağladın, hayata küstün, onu da anlamadılar. "Dert etme, 3 ay sonra bir daha denersin" dediler. Oysa hamile kalmak senin için başka bir şeydi, ruhunu böylesine hafife almalarına dayanamadın. Kahrolarak, kırık dökük halinle, göz yaşların sel oldu.En zorunu yaşadın belki de... Büyük bir heyecanla doğuma gidip, boş pusetle geri döndün, doğuma sevinmek yerine... Dolapta asılı minik kıyafetlere, çekmecedeki minik patiklere baktığında ölmek isteyecek kadar canın yanıyordu değil mi? Ah, canım kardeşim. Hiçbir kelimem acını bilemez, bildiremez. "Olsun gençsin, bir daha denersin" dediklerinde içinde kopan isyan fırtınasının kavuruculuğuyla başla sözlerine. Minik bir kesecikte atan minicik bir kalbe aşık olduğunu, her geçen ay katlanarak büyüdüğünü ve bu ayrılığın dünyanın sonu olduğunu anlat. Seni herzaman dinlerim. Yeri gelmişken söyleyeyim, ben de bir bebeğimi kaybettim. Oğlumun bir kardeşi olsun, birlikte büyüsünler istemiştim. Zaten kendimi bildim bileli çok çocuklu bir kadın olmayı hayal ederdim. Ancak kısmet böyleymiş. Bakma bir önceki cümlemin kısa oluşuna. Konuyu böyle anlatmak çok uzun zamanımı aldı. Arada aklıma geliyor; konuştuğunu, oradan oraya koşturduğunu düşlüyorum. İlla ki sıcacık bir damla eşlik ediyor, yanağımdan aşağıya süzülen... Kardeş konusu çok fena içimi acıtıyor anlayacağın. Hayallerimdeki gibi, el ele tutuşup koşacaklar sanmıştım. Artık imkansız. Bazen anneme "ben aslında iki çocuk annesiyim" diyorum, dudağımın ucunda minik bir tebessümle. İşte öylesine unutulmuyor, beni anlarsın...Kim ne derse desin, yaşadığın duyguları en iyi sen bilirsin. Birisi ne zaman ve kaç tane doğuracağını söylerse, kardeş düşünüp düşünmediğini sorarsa aldırış etme. Gerçekten boşver..Hiç olmamış bir çocuğu düşlemeyi, hiç doğmamış bir çocuğu karnında taşımayı sen yaşadın ve başlamadan biten minicik bir hayat senin canevin oldu. Gördüğün her hamilede, kucaktaki her bebekte "keşke" der gibisin,biliyorum.''

sen ne zamandir bebek istyorsun canim bak bize 3yila dogri gidiyrz bu duygulari evrt her daim hepimiz ysayoruz ben bu hayram cok fazla bayramlasmaya bile gtmek istemiyorum ama bukadr icinde kaybolma duygilarni bastr ben ole yapmaya calisiyorum bastiryorum aklima gelimce kendimi telkin etmeye calisiyprum yoksa insanlrdan esimden evlilgimden sogumaya ve hic bir seyden keyif almamaya baslyrm dun alivsrr ciktm bir anda hamile kalamdgim alklima geliyor yemek yicez hamile bir kadin goryrm keyfin kaciyor bosluga duser gibi olyorum ani yasayamiyorum sonra toparlan diyoem olacak kaybetme inancini artik ailemdeki insanlra bile gicik olyrm bazi seylre icin benden destek istediklerinde yaaa diorum siz bana ne kadar manevi destek verdiniz olur olur demketen baska icinde bulundugumuz durumu bizden baska kimse anlayamaz anlmalarni beklemekte bos bir heves ya bununla yasamaya aliscagiz yada depresyona dogru suruklenecez tercih bizim dik durmaliyiz ve inanacimi kaybetmemeliyiz para pul ev araba gezmek yemek icmek en alisveris bana keyif verrn hersey izdiraba dinusmeden telkinlemek en iyisi Allahtan umit kesilmez demekten baska ne yazim ki caremiz yok yok belkide artik umutlrmz tamamen bittginde dayanacak gucmuz kalmdginda gelecek mucize bilemeyiz ki

Canım ben kendimi çok güçlü sanırdım ama hiç değilmişim bu olay bana bunu öğretti.ve herşeyin vaktinde olması gerektiğini, sabrı, bigün tevekkül edip bigün çıldırıp isyan etme noktasına gelmeyi.. Arkadaşlarımla iletişimi kestim kimsenin yüzünü görmek evden dışarı çıkmak istemiyorum. Bayram gelio ve bana şuan eziyet geliyor bayram ziyaretleri. Hayattaki en büyük sınav evlatlar la ilgili verilen sınavmış. Bi evladım olduğunda şimdiye kadar başka şeyler in kahrolduğum şeylerin birinin bile anlamı olmucak, çünkü evlat hasretinin yanında diğer dünyevi şeylerin zerrece önemi yolmuş . İnşallah bu bekleyişiimiz bi an önce son bulsun. Bu çektiğimiz ızdırap unutulmayacak ama en azından kötü birer hatıra olarak kalsın.

arkadaşlar bşy danışmak istiyorum şimdi bnm 2. aşılamamda tutmadı ya bn büyük ihtimalle bugün yarın adet olcam ama bayrama denk geldiği için tedaviye başlanamıcak diyorum ki cumaya kadar ertelicek ilaç kullansam bizim için bi zararı varmıdır en azından 2 3 gün ileri atsam bu ayı boş geçmesem ne dersiniz

arkadaşlar bşy danışmak istiyorum şimdi bnm 2. aşılamamda tutmadı ya bn büyük ihtimalle bugün yarın adet olcam ama bayrama denk geldiği için tedaviye başlanamıcak diyorum ki cumaya kadar ertelicek ilaç kullansam bizim için bi zararı varmıdır en azından 2 3 gün ileri atsam bu ayı boş geçmesem ne dersiniz
geceiktirici mi kullancaksin bir zarari olmaz ben kullandim hapu biarktim adetim geldi ve gttim sende ole yapablrsin tabiku

geceiktirici mi kullancaksin bir zarari olmaz ben kullandim hapu biarktim adetim geldi ve gttim sende ole yapablrsin tabiku
Çok sağol cnm ya sabahtan bu yana düşünüyordum napcam bu ay boşa geçecek diye peki cuma günü adet olmak istiyorum napsam ki çarşambaya kadar kullanıp bıraksam olurmu

olur mu daha neler neler ne hastaliklar ile ugrsanlar ne kayiplar veren insanlr var bence en onemli sey saglik canim sagligin olmazsa evladin ne onemi var ole dusunme netin yoksa o kotu kanser gbi hastaliklsr ile ugrasanlr eli kolu kopanlar yada dogustan olmayanlr kör olanlar sagir olup duymayanlar ya bole mucadeke veren insanlr var onlarin yerinde olasydin Allah korusun vu sefrrde bu ne zormus diyecektn bozler icin elde edemedgimiz seyler onemli evladimiz olsaydi bukadrda ulasilmaz gelmeyecekti inan.kac yillik evlisin sen canim ole dusunme bence esim duyor ki dua ettim Allahim bana sevdiklerme esime saglik sihhat ver iste hayrlis rizik ver mercedes ver iste vs vs sonra hayrlu saglukli bir bebek ver ben de kiziyrm bak sen bebegi heo en sona atyorsun Allah otuzden senin dualrni kabul edip vermiyor diyor ki ilk suraya koysam sen sagliksiz olsan saglisgini kaybetsen bebek cocuk neye yarar en basta saglik inan cok cok onemli

olur mu daha neler neler ne hastaliklar ile ugrsanlar ne kayiplar veren insanlr var bence en onemli sey saglik canim sagligin olmazsa evladin ne onemi var ole dusunme netin yoksa o kotu kanser gbi hastaliklsr ile ugrasanlr eli kolu kopanlar yada dogustan olmayanlr kör olanlar sagir olup duymayanlar ya bole mucadeke veren insanlr var onlarin yerinde olasydin Allah korusun vu sefrrde bu ne zormus diyecektn bozler icin elde edemedgimiz seyler onemli evladimiz olsaydi bukadrda ulasilmaz gelmeyecekti inan.kac yillik evlisin sen canim ole dusunme bence esim duyor ki dua ettim Allahim bana sevdiklerme esime saglik sihhat ver iste hayrlis rizik ver mercedes ver iste vs vs sonra hayrlu saglukli bir bebek ver ben de kiziyrm bak sen bebegi heo en sona atyorsun Allah otuzden senin dualrni kabul edip vermiyor diyor ki ilk suraya koysam sen sagliksiz olsan saglisgini kaybetsen bebek cocuk neye yarar en basta saglik inan cok cok onemli
Vala artık ne ddüşünmem ggerektiğini bilmiyorum ya 3 yıllık eevliyim canım 1 ssenedir uğraşıyor ruz bi bebek kkaybettim bu arada bbiliyosun onu zaten, biliyorum çok zzaman ggeçti ama dayanamayacak ggibi oluyorum bbazen okgüçsüzüm demekki:KK43:(

Vala artık ne ddüşünmem ggerektiğini bilmiyorum ya 3 yıllık eevliyim canım 1 ssenedir uğraşıyor ruz bi bebek kkaybettim bu arada bbiliyosun onu zaten, biliyorum çok zzaman ggeçti ama dayanamayacak ggibi oluyorum bbazen okgüçsüzüm demekki:KK43:(
paylasdigin mektubu okudum ne deyim bende 2 yillk evlyim 6 ay denedk hamile kaldm amma dusdu 35 gun gecdi kurtajdan dun bir an dusundum eger Allah benim kismetisme evlat yazmsia o gelicek belki bir az gec amma gelicek SADECE sabr etmek gerek bir az daha sabrli olmak gerek her hisran dolu gunlerden sonra hamile olanlari gordyumde icime umut doguyor sanki kendm hamile kalmis gibi mutlu oluyorm o yuzden belkide itirdiymizle barismak bu da bir sinav deyib her gun kendimiz gunahlandirmamak gerekiyor cunki boyle yapdikca sevdiklerimizi uzyor hayati kendimize zindan ediyoruz

Kizlar Merhaba benim yarin asilmann 10 günü yarin son progeston ıgnem var acaba hastnye gitmişken kan tahlili versem mi diyorum adetime de 4 gün var sancim var sivilceler im bir haftadır vardı iki gündür gectiler şans getirsin die içimden bişey al dedi ve bugün iki tane bebek batigi ve şapkası aldım inşallah uğur getirir tahlil versem ilaç etkisi olur mu halen

Kizlar Merhaba benim yarin asilmann 10 günü yarin son progeston ıgnem var acaba hastnye gitmişken kan tahlili versem mi diyorum adetime de 4 gün var sancim var sivilceler im bir haftadır vardı iki gündür gectiler şans getirsin die içimden bişey al dedi ve bugün iki tane bebek batigi ve şapkası aldım inşallah uğur getirir tahlil versem ilaç etkisi olur mu halen
Mrb canım gitmisken kan tahlili yap on günde belli olur zaten hakkında hayırlısı

X