• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100 bin sperm sayısı ile aşılama

Kızlar merhaba. 74 milyon sperm, morfoloji 1, ileri hareket 2. Böyleyken aşılama yapılırmı mantıklı mı ? Yoksa tüp bebekmi yaptırmak lazım?

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Yıkanmadan önce eşinizin sperm sayısı hızı morfolojisi nasıldı. Bende aşılama düşünüyorum eşim varikoselden 3 ay önce ameliyat oldu yeni sonuclarını daha almadık
amin kuzum benim eşimdede varikosel var ama bi tedavi vermediler yıkamadan önce sperm bazen 20 milyon çıktı yıkama sonrası 1 milyon kaldı bi kerede 120 milyon çıkmıştı yıkama öncesi yıkandıktan sonrada yine 1 milyon kalmıştı yani canım ne kadar sperm çıktıgı değil hareketli olması önemli

amin kuzum benim eşimdede varikosel var ama bi tedavi vermediler yıkamadan önce sperm bazen 20 milyon çıktı yıkama sonrası 1 milyon kaldı bi kerede 120 milyon çıkmıştı yıkama öncesi yıkandıktan sonrada yine 1 milyon kalmıştı yani canım ne kadar sperm çıktıgı değil hareketli olması önemli
Bizim sperm sayımız 6 milyondu ama %20 hareketliydi. Yıkansa baya sayı düşecek öyşeyse

Kızlar merhaba. 74 milyon sperm, morfoloji 1, ileri hareket 2. Böyleyken aşılama yapılırmı mantıklı mı ? Yoksa tüp bebekmi yaptırmak lazım?
Merhaba bunu da yorumlayabilirmisin?

Aşılamadan sonra tüp bebek raporunu alınca özel klinikte mi yaptırıyorsunuz tüp bebeği yoksa raporu aldığınız hastanede mi ?
O konuda halen kararsızız benim işyeri durumuma göre değişecek sanırım, çünkü devlette süreç çok daha sıkıntılı oluyor bekleme süreleri uzun poliklinikler yoğun sürekli isyerinden izin almak zor vs

O konuda halen kararsızız benim işyeri durumuma göre değişecek sanırım, çünkü devlette süreç çok daha sıkıntılı oluyor bekleme süreleri uzun poliklinikler yoğun sürekli isyerinden izin almak zor vs

Anladım. Devlette raporu alıp özele gidince acaba indirimli olabiliyor mu ? Yani devlette alınan rapor özeldede işe yarıyor mu bende ona göre başvurucam devlete ondam sonraki süreci ona göre ilerleticem.. 🤗

Anladım. Devlette raporu alıp özele gidince acaba indirimli olabiliyor mu ? Yani devlette alınan rapor özeldede işe yarıyor mu bende ona göre başvurucam devlete ondam sonraki süreci ona göre ilerleticem.. 🤗
Burada birkaç kişi 2025 itibarıyla geçerli olmadığını söylüyor ama ben İstanbul'da birkaç merkez ile görüştüm hepsi de geçerli dediler yine de nerede yaptıracaksan öncesinde ara konuş canım

Burada birkaç kişi 2025 itibarıyla geçerli olmadığını söylüyor ama ben İstanbul'da birkaç merkez ile görüştüm hepsi de geçerli dediler yine de nerede yaptıracaksan öncesinde ara konuş canım
Bende İstanbuldayım Avr. Geçenlerde kanuni sultan süleymana gittim infertilite bölümüne. Bir çocuğum var diye devlet hiçbir tahlili karşılamıyor dedi elime bir sürü rahim filminden tutun spermiyograma kadar hepsini şişlide özel nir klinikte yapalım diye kağıt tutuşturdular. Sanırım tüp bebeğe bile beni göndermez çocuğum var diye. İnanılmaz garip bir sistem var helede bu infertilite konusunda

Back