2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
tesekkur ederim canim ya. ben de bir muddettir buraya bakmiyordum kusura bakmayin. cok sukur hersey yolunda. 5 mayis dogumlu bir yakisiklim var. Allah nasip ederse bir de prensesim olacak. yalniz doktor ayrintili ultrason sonuclarina bakti ve biraz agirligi az dedi. o yuzden 3 hafta sonra tekrar ayrintili ultrasona giricem. ama tahminim emzirdigim icin. iki hafta oncesine kadar dayanamayip emziriyordum bizim yaramazi. artik biraktim mecburen. resmen hem onu hem de kendimi sutten kestim. cunku onun bana sarilip emmesi bana da cok buyuk bir mutluluk veriyordu ama gorunen o ki hepimizin sagligi icin artik vakit tamam. babam geldi ziyaretimize, simdi ogluma o bakiyor. hasari yoruyor dedesini. yurumeye basladik cok sukur. dis konusuna gelince biz baya erkenciyiz o konuda. bu da benim avantajima oldu gerci, meyvesini onune koyunca kendi rahatlikla yiyor artik. yaramazlik konusuna gelince, sampiyonlar liginde oynuyor kerata. aksamlari 3 kisiyi alt edebiliyor masallah. su ana kadar yerde buldugu kirintilar, vs'nin yaninda bir miktar kagit/karton, bir olu bocek yemisligi ve hafif sampuanli kalmis banyo sungerini kemirmisligi var. ha bir de sungerimsi gibi bir topu vardi, galiba ondan da bir kac parca gitti mideye. en ufak bir hatayi affetmiyor kerata :)) ve ben mutfaktayken bir adim uzagima gitmiyor :)) surekli gozum yerde acaba bisey var mi diye.
neyse baya uzun yazdim kusura bakmayin hepinizi kocaman opuyorum. Rabbim tum yavrulara saglikli guzel bir omur versin, bize de gormeyi nasipetsin insallah:)

canim ya ben de bir muddet emzirmeye devam ettim. annem falan hep birak dedi, ayni senin gibi ama ben birakamadim. doktora sordugumda o da acele etmeden birakabilecegimi soyledi. o vicdan azabi oluyor ne yazik ki. benim oglumda bir sorun olmadi cok sukur ama karnimdaki yavrum pek kilo almamis. bilmiyorum emzirmeyle alakasi var mi. ama icini rahat tut, cok sukur bir yasina geldiler nerdeyse, bir sene emmeleri de gayet guzel birsey. nasil olsa bir noktada birakacak, bu saatten sonra cok da onemli degil merak etme. annem kardesimi 3-4 ay emzirmis sadece dusun.

Allahım bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin..
Çok güzel bir duygu abi kardeş peşpeşe büyüyecekler:) maşallah küçük delikanlıya yaşının gerektirdiği gibi herşeye meraklı ilgili.

Benim kızımda 1 mayıs doğumlu ve şu an yukarıdan ve aşağından 4 er tane dişimiz çıktı bu aralar tekrar diş derdimiz başladı yine ateş ve ishali var..

Yani 13 aylık oldu ve bayramdan sonra memeden kesmeyi düşünüyorum.. Sen nasıl emzirmeyi bebeğine unutturdun?

ben yaklasik 11 aylikken inek sutune basladim. emzirmem gereken vakitlerde sut veriyordum. zaten bi ara bakiciya vermistik, gunduz emmiyordu. sonra sonra azaldi. simdi sabah bir sise, ogleyin bir sise bir de aksam yatarken bir sise iciyor. zaten gun icinde yogurt vs yedigi icin fazlasiyla yeterli bu miktar. zaten sutum de tamamen kesildi hormonlar sbebeiyle. gunduz hic meme istemiyordu artik. en buyuk sikinti tabii ki uyutmak oldu. onda da kucuklugunden beri hep farkli methodlarla uyudugundan oyle gunlerce zorlanmadim. bir iki gun iyice yorulana kadar bekledim, sonra da biberonu eline verip sutunu icerken ayagimda salladim. hala uyumasi problemlidir ama. resmen uykuya direniyor bizimki. bakti uykuya dalacak hemen sarsiyor kendini ayilmaya calisiyor, nedense. maalesef cok gec uyuyor. dun gece 11:30 gibi anca uyudu, ama ilk defa sabah 8'e kadar deliksiz uyudu. ne yazik ki bir uyku rutinimiz olamadi.

Bizde uyku konusunda çok hassasız dediğin gibi uykuya dalış hep sorunlu oldu uyutmak için asla zorlamadım ne zaman uykusu gelirse o zaman uyusun istedim.. Artık anladimki bizimki doğuştan uykusuz bir bebek malesef..!
Günde 1 kere ancak uyuyor ve en önemlisi uykuya dalarken mutlaka emerek uyuyor ve geceleri uyandığı zaman yine emerek uyuyor.. Bu zamana kadar kendiliğinden uyuduğunu bilmem kendisi uyumayı beceremiyor ve çabuk uyanıyor. Uyandığı zamanlar geceleri yine emziyorum..

Bende 1 yaşını doldurunca inek sütüne geçtim.. Sabah öğlen ve akşam olmak uzere 125 cc süt alıyor yine aralarda emziriyorum ama ramazan ayı olunca sanki sütüm de biraz azalma oldu.. O yüzden bırakmayı düşündüm..

Sende sallama yöntemi ile uyutuyorsun.. Sanırım bende senin gibi yaparım.. Mecburen uyutmak için emzirmek yerine belki geçici bir süre sallarım ama benim asıl düşüncem gece uyanmalari oluyor.. Bakalım naparsak?

Cevabın için teşekkür ederim.. Allahım kolaylık versin :)

Kızlar merhaba ham işler hayırlı olsun bebisleriniz inşallah benim bi sıkıntının war 4aydir kızlar haftada bi adet oluyorum bu sefer 3gun temiz kaldım gene oldum emzirmektwn oluyo dedi Dr lar emzirmeyi kes diyorlar ama ben kiyamiyorum kuzuma ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bilmiyorum

Bana da emzirmekten olmuyosun dediler, dogum yaotim yapali bi kirkim ciktimtan 1 hafta sonra ufak bi kanamam oldu ondan sonra hoc bir sey yok, 1r aydir bekliyorum doktora gittim emzirdigin icin goemuyosun dedi, simsi emzirmeyi de kesrik, sut de kalmadi zaten, bazen oylesine veriyorum cok huysuzlansiginda, bakalim ne zaman gorururum, hic kilo da veremedim.surekli sis her yanim.

Sadece sürekli emziren adet olmaz demisti Doktorum. Ama arada emzirip mama veya ek gida verenlerde adet görülüyor.

Ben daha emzirmiyorum ilk baslarda düzenliydi adetim ama simdi cok düzensiz her ay 4-5 gün erken oluyorum.

slm arkadaşlar:) bende arada bir girip bakıyorum. çok fırsatım olmuyor ama unutmadım mayıs 2015 annelerini. acı tatlı bir çok şey paylaştık. yeniden bebek bekleyen arkadaşları tebrik ediyorum. :) oğlum 13 aylık ve 10 kilo. iştahı hiç yok. zorla da yemiyor artık sadece emmek istiyor ama pek sütüm yok. günde bir iki kez devam sütü veriyorum. onu da 90 cc den fazla içmiyor büyük oğlumada zar zor yemek yedirirdim. şimdi ağzına göre bulduğu zaman gayet güzel yiyor. bu da büyüyünce yer diye teselli ediyorum kendimi. ama anne yüreği üzülüyorum yinede iştahsız diye...

Uzun zaman oldu buraya girmeyeli. ne güzel anılar biriktirmişiz. çok duygulandım. gerçek bir aile olmuşuz demekki hala böyle hisler besleyebiliyorsam :) yıllar sonra bebekler büyüdüğünde de iletişim kurabilsek hatta buluşabilsek keşke. Bu arada oğlum 13 ay 10 günlük adı kerem. çok zor bir bebek olmadı benim için ama en zorlandığım konu ona yemek yedirebilmek oldu hala da bir anne olarak galiba olayı biraz abartmakla beraber bu konuda zorlanıyorum sağlıklı olduğu için şükrediyorum. hepiniz bebeği umarım iyidir hepsini kokluyorum öpüyorummmmm sizleri seviyorum...

Benim kızımda iki gün sonra 13 aylık olcak. 1 yaş kontrolumüzde 11.040 kilo 79 cm biraz büyük bi Bebek ama kilolu değil dedi dr boyu ve kilosu gayet iyi dedi. Yemesi güzel sabah kalkınca ve yatınca mama veriyorum sadece. Ev yemekleri yiyor coğunlukla. 8 tane dişi var yaşına girdi 2 gün sonra yürümeye başladı. Çok yaramaz cok hareketli heryere tırmanıyor cok yoruyor beni. Kelimeleride coğaldı dediğimiz şeyleri dili döndünceye tekrarlamaya çalışıyor. Allah'a şükürler olsun sağlıklı evlatlarımız. Hayatlarıda hep öyle geçer inş. Sağlıklı huzurlu başarılı hayırlı evlatlar olsunlar inş.

Merhaba hanımlaaaarrr 1. Bebişleri hissedene kadar Can'ımız çıkıyordu şimdiki bebegımde kız 16. Haftamda hissettim karnımda ama düz uzanınca hissedebiliyorum heniz

merhaba kızlar. buraya gelmeyeli uzun zaman olmuş :) Hemen tecrübeli annelerin fikirlerini öğrenmek istiyorum. Baston arabaya geçtiniz mi? Geçtiyseniz hangi marka? Memnun musunuz? Artık rahat rahat gezmek isityorum :))Teşekkürler.

kızlar yeni bebeğin doğmasına 11 gün kaldı.dr hafta bile dolmadan kontrole çağırıyor.bebeğin boyu iyi ama kilosu her gittiğimde düşüyor.1ki hafta önce 2950 gr olan bebek bu sabah 2700 e düşmüş.çok üzüldüm.ben de zayıflamışım ama yemem içmem yerinde sadece çok sıcak ve büyük oğlum 14 aylık o beni çok yoruyor.

Canim cok gecmis olsun. Doktor ne dedi peki, dogumu baslaticaklar mi? Yoksa kontrole devam mi? Allah hayirli saglikli olani versin insallah. Gelismelerrden haberdar et canim.

Canim cok gecmis olsun. Doktor ne dedi peki, dogumu baslaticaklar mi? Yoksa kontrole devam mi? Allah hayirli saglikli olani versin insallah. Gelismelerrden haberdar et canim.
Dr Sünni sancı yla erken dogurtabilecegini söyledi. Zaten kilo alımı durmu

Merhaba eksik yazmışım. Dün akşam 6 gibi nişanım geldi.şimdi de yavas yavaş sancı hissediyorum.doğum başlayacak galiba

Merhaba eksik yazmışım. Dün akşam 6 gibi nişanım geldi.şimdi de yavas yavaş sancı hissediyorum.doğum başlayacak galiba
Ay hadi insallah. Allah bir avazda kurtarsin, saglikli bir evlat versin insallah. guzel haberini bekliyoruz:)

merhaba herkese sancılar sıklaşınca hastaneye gittik.hazırlıklı gitmiştik.6 cm açılmam vardı.bayram diye yine hızladırdılar verdiler sunni sancıyı bir saatte doğurttular resmen.ilk doğumum daha kolay olmuştu.ama bebekte ben de sağlıklıyız.sadece dikişlerim ağrıyo biraz.darısı bebek bekleyenlere umarım sağlıkla kucaklarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…