çok teşekkür ederimmmmmmmsen kendini bosa üzme, strese sokmamaya bak kendini, normaldir ama baslarda boyle hissetmen, fakat o icerde o kadar iyi korunuyorki, senin yaptigin stresin sadece moralinin bozuk olmasina sebep oluyor, bosu bosuna .... ! kötü düsünceler peyda olunca, bu bebegime zarar verebilir diye hemen iyi seyler getir aklina, iyiligin icin ,ok?
Yarin sorucam ne gerekiyosa yapsin ben dayanamiyorum artik cok tskler cnmCok gecmis olsun, daha once de yazmistim bi tanidigim bulantilari icin akupunktur yaptirmisti, cok da etkisini gormustu, doktoruna bi danis bunu da istersen, rabbim yardimcin olsun
çok teşekkür ederimmmm :):) hiç gerek yok sonradan çook özleyeceğin dönemleri yaşıyorsun şuan tadını çıkar, allahın izniyle sağlıkla kucağına alacaksın böyle düşün, pozitif ol :)
Aslında yatmadan önce ya da akşam saatlerinde içsem iyi olacak, çünkü gündüzleri işyerinde yoğunluk nedeniyle bazen unutabilirim.canim bende folidoce kullaniyorum. 6 ay once basladim kullanmaya. Gece yatmadan once iciyorum. Ac tok farketmiyorum yani. Cok takilma ac tok durumuna derim.
Bunu dışında başka vitamin verdi mi?bende aynı vitaminden kullanıyorum reçeteye bkma canım doktoru dinle bende tok iciyorum
bende senin gibi ddüşünüyorum yaptırmayı düşünmüyprum problem var denipte sağlıkla doğan çok örnek var etrafta olumsuz birşeyler duyup hamileliği zehir etmeye gerek yok benceKızlar yarın doktorvm ikili test önerdi ben yaptirmayı düşünmûyodum çünki hersyiyle kabul ettim bebeğimi ama eşim ısrarla yaptırmamı istiyo bi sorun çıkarsa aldirmalıymışım :-( sizler ne düşünüyosun ikili test konusunda?
Hayır birde progestan verdi oda düsük ihtrmalina karşi bu arada ben folidoce yi sabah kahvaltı sonrası içıyorum doktor öyle önerdi hatta reçeteyi okudtm bend aç karnina yzıyo eczaneye de sordum oda kahvaltı sonrası iç dedi bu konuda hem fikirler,Bunu dışında başka vitamin verdi mi?
Bana bir vitamin daha vermişti ama ben almadım sadece folikasiti kullanıyorum.
hmm bende eczaneme sorduğumda tok olarak önermişti, prospektüsü dikkate almıyoruz o zamanHayır birde progestan verdi oda düsük ihtrmalina karşi bu arada ben folidoce yi sabah kahvaltı sonrası içıyorum doktor öyle önerdi hatta reçeteyi okudtm bend aç karnina yzıyo eczaneye de sordum oda kahvaltı sonrası iç dedi bu konuda hem fikirler,
Aynen şekerim :)hmm bende eczaneme sorduğumda tok olarak önermişti, prospektüsü dikkate almıyoruz o zaman
Sen 6+2'de bebeği de görebildin mi, benim tam 6 haftalıktı ama bebeği henüz göremedik.
Önümüzdeki hafta Cuma gideceğim, ama günler geçmiyor benim için...
Slm Kızlar Bu cumartesi ilk doktor kontrolüm var. Bebeğimi ilk kez cumartesi göreceğim Allah izin verirse. İş yerinden yarın için izin alıp sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum. Doktorun isteyeceği tahlilleri yaptırmak için. Gerçi doktor ne isteyecek onu da bilmiyorumda. İlk yapılan testler varmış buradan okuduğum kadarıyla. Perşembe testleri sağlıkocağında yaptırıp cuma sonuçları alırım. Cumartesi de doktora giderken yanımda götürürüm diye düşündüm. Doktorum özelde. Hem tahlil için o kadar para ödememiş olurum hemde zamandan kazanırım diye düşündüm. Çünkü randevum öğleden sonra o zamana kadar aç kalamam. Tahliller sonraya kalır. Sizce nasıl fikir?
gelin çayı diyorsun ya..ben ist.da hiç duymamaıştım oyüzden soruyorum..memleketlilerinizinmi yoksa komşularamı gidiyorsunuz onu sıruyorum..bu adet nerenin?gelisimci canım biz manastır liyiz
Slm Kızlar Bu cumartesi ilk doktor kontrolüm var. Bebeğimi ilk kez cumartesi göreceğim Allah izin verirse. İş yerinden yarın için izin alıp sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum. Doktorun isteyeceği tahlilleri yaptırmak için. Gerçi doktor ne isteyecek onu da bilmiyorumda. İlk yapılan testler varmış buradan okuduğum kadarıyla. Perşembe testleri sağlıkocağında yaptırıp cuma sonuçları alırım. Cumartesi de doktora giderken yanımda götürürüm diye düşündüm. Doktorum özelde. Hem tahlil için o kadar para ödememiş olurum hemde zamandan kazanırım diye düşündüm. Çünkü randevum öğleden sonra o zamana kadar aç kalamam. Tahliller sonraya kalır. Sizce nasıl fikir?
aynı sorun bende de var. doktorumla da paylaştım. hiç bir kontrole mutlu mesud gidemiyorum. acaba bebek yaşıyor mu, herşey normal mi endişeleriyle gidiyorum. kaybetme korkusu çok oluyor. herşeyin yolunda olduğunu öğrendiğimde bir kaç gün neşeli oluyorum ama sonra yine endişeler başlıyor. senin hamileliğin nasıl oldu, çok bekletti mi bebeğin bilmiyorum ama ben evliliğimin 6. yılındayım ve ilk hamileliğim. 5 negatif aşılama, 1 negatif tüp bebek yaşadım. ikinci tüp bebekte dondurulmuş embriyo ile hamile kaldım. belki de çok zor olduğu ve yolunu çok gözlettiği için yaşıyorumdur bu korkuları. bu korkularla baş etme yolunu bilen varsa bana da söylesin:)kızlar merhabaaaaa
doktor kontrolünü beklerken yaşadığım korkular ve vesveseler beni çok endişelendiriyor .Ya bebeğime bir şey olursa diye yaşamaktan o kadar yoruldum ki Başlı başına stres oluyor .Biliyorum ama engel olamıyorum bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum...Sizler nasıl baş ediyorsunuz ... kontrol 24 Ekimde
teşekkür ederim10.haftaya kadar bhcg testi dışında cok test yapılmıyor. benım dr ılk gebelıkte toxoplasma vs var mı dıye bısıler yaptırmıştı ama gereklı mı bılmıyorum. bı de proestron degerıne cok onem verdıgınden ara ara onu ölçtürüyor. ama bebekle ılgılı testlerı bu donemde yapmıyorlar. benı mesela 10.haftada cagırdı ama o zaman da bebegın gelısımıne bakıcakmıs. 11 veya 12. haftalarda da o ilk testleri yaparız dedı. 2lı 3lu 4lu galıba bunlar da. zaten bunlarda da bısı çıkmazsa ki inş çıkmaz. sonra bi de seker yüklemesi var bnm bıldıgım 20. haftalarda. sonrası zaten artık cınsıyet de belli olduğundan bebeğin dogusunu beklemeye kalıyor.
Benim ilk gebeliğim ilacı bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım.Ben de bu kadar çabuk hamile kalmış olmam şaşırttıaynı sorun bende de var. doktorumla da paylaştım. hiç bir kontrole mutlu mesud gidemiyorum. acaba bebek yaşıyor mu, herşey normal mi endişeleriyle gidiyorum. kaybetme korkusu çok oluyor. herşeyin yolunda olduğunu öğrendiğimde bir kaç gün neşeli oluyorum ama sonra yine endişeler başlıyor. senin hamileliğin nasıl oldu, çok bekletti mi bebeğin bilmiyorum ama ben evliliğimin 6. yılındayım ve ilk hamileliğim. 5 negatif aşılama, 1 negatif tüp bebek yaşadım. ikinci tüp bebekte dondurulmuş embriyo ile hamile kaldım. belki de çok zor olduğu ve yolunu çok gözlettiği için yaşıyorumdur bu korkuları. bu korkularla baş etme yolunu bilen varsa bana da söylesin:)
sağlık ocağına gidince ertesi gün saat 11 de sonuçları öğrenebilirsiniz, mesela sağlık ocağına pazartesi sabah gittiniz,sonuçları salı saat 11'de bağlı olduğunuz ilin "halk sağlığı labaratuar sonuçları"na bilgilerinizi girerek daha gitmeden netten öğrenebilirsiniz(ankarada böyle) çalıştığım için ertesi gün gidememiştim ama sonuçlarım içinde sabırsızlanıyordum.bende ilk kontrolümden önce sağlık ocağında tahlil yaptırıp gitmiştim,doktorum özel olunca ekonomik gelmişti böyle olması :)
doğru karar vermişim ozaman :) peki bu sağlık ocağında yapılan testlerin dışında başka test istemişlermiydi özelde sizden?sağlık ocağına gidince ertesi gün saat 11 de sonuçları öğrenebilirsiniz, mesela sağlık ocağına pazartesi sabah gittiniz,sonuçları salı saat 11'de bağlı olduğunuz ilin "halk sağlığı labaratuar sonuçları"na bilgilerinizi girerek daha gitmeden netten öğrenebilirsiniz(ankarada böyle) çalıştığım için ertesi gün gidememiştim ama sonuçlarım içinde sabırsızlanıyordum.bende ilk kontrolümden önce sağlık ocağında tahlil yaptırıp gitmiştim,doktorum özel olunca ekonomik gelmişti böyle olması :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?