2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Uykusuzluktan fenayım yok mu buna bir çare gece kaç kere kalktım bilmiyorum sabahın köründe de uyandı küçük hanım ben ayakta uyuyorum tabi . O yüzden de sabrım olmuyor sabahları kavga edecek birilerini arıyorum :) ah geçse bu zor Zaman'lar hayırlısı ile
Mutlaka bir nedeni vardir. Benim kizimin ya gazi oluyor ya dis cikariyor. Ya da idrar yolu enfeksiyonu. Dis ve gaz olmadigindan eminsen kiz bebeklere tahlil yaptirmakta fayda var. Kizimin bi sikintisi yoksa 2-3 saatte bir aciktigi icin uyaniyor.

muhallebi yi nasıl yapıyorsunuz,bir iki defa yaptım tadı çok kotuydu yemedi,benim oğlumda her saat başı kalkıyo ,tüm gece uyanık gibiyim,sabaha sersem
Önceden suyla yapıyordum, şimdi su ve süt karışımı yapıyorum. Biraz süt biraz su, tam buğday unu 2 tatlı kaşığı kadar, bunları önce kaynat. Ocağın altını kapattıktan sonra içine de muz eziyorum. Bayıla bayıla yiyor. Muz yoksa armut eziyorum. Hiç bişe yoksa biraz şeker atıyorum. Yemiyor çünkü tatsız geliyor

İki
Mutlaka bir nedeni vardir. Benim kizimin ya gazi oluyor ya dis cikariyor. Ya da idrar yolu enfeksiyonu. Dis ve gaz olmadigindan eminsen kiz bebeklere tahlil yaptirmakta fayda var. Kizimin bi sikintisi yoksa 2-3 saatte bir aciktigi icin uyaniyor.
ikiside olabilir Can'ım hastaydı ne zamandır şimdi iyi biraz daha ama emekledigi icin hiç durmuyor kalın giydiriyorum evde de laminat ta devamlı çünkü bütün evi geziyor belki gaz ondandır diş sıkıntısı zaten var yani sıkıntımız çok cefası da anneye :)

Bebeginde gobek fitigi olan var mi? Sanirim Derin de var. Henuz dr a gitmedik ama internette baktim cok benziyo :(

muhallebi yi nasıl yapıyorsunuz,bir iki defa yaptım tadı çok kotuydu yemedi,benim oğlumda her saat başı kalkıyo ,tüm gece uyanık gibiyim,sabaha sersem
100 ml soguk suya (1 cay badagi) 1,5 tatli kasigi pirinc unu koyuyorum atese koyup devamLi karistiriyorum. Goz goz olup kaynayinca altini kapatiyorum iliyinca icine 3 olcek devM sutu karistiriyorum. Istersen icine biraz muz yada baska meyve ezebilirsin, cekilmis ceviz koyabilirsin.

Kızlar benimki biriktirip biriktirip yapıyor hep.Gene bugün sırtından çıktı afedersiniz.Elini ayağını zor zaptediyorum bulaşmasın diye.Biraz daha büyüdüklerinde nasıl zaptedecez bilmem artık.

Sadece gobek deliginde disari dogru bir siskinlik var. Ozellikle aglarken zorlarken falan belirginlesiyo.
Benim kizim premature ve ilk zamanlarda surekli ikiniyordu cisi olsada olmasa da ve ikinci ayda cikti gobek fitigi dr alti aylikken gecer ama cok aglamamasi ve ikinmamasi lazim demisti iki ay sonra alti aylikken gecti cok sukur o donem internette bir takim tedaviler okumustum ama dr onermedi hicbirsey bizde uygulamadik gercekten kendiliginden gecti cnm bir dr danis simdi buyuduler belki farkli olur ...

Kızlar sizin bebeklerinizde şiddete eğimli mi? Benimki sürekli ısırıyor, saçımızı çekiyor, tırnaklarını geçiriyor. Bıktık artık. Isırdığı yerlerde morluk oluşuyor düşünün

Emzirmek gercekten de buyuk nimet. Ama kizim disarda emmez. Odada birisi varken emmez. O yuzden disari cikma saatlerimiz cok sinirli. Gunde bir kez devam sutu alsa cok iyi olur stres yapmam.
Haklısın canım bende öğleden sonraları bir kere içsin diye uğraştım. Çalışıyorum ve sağılmış süt stoğum bitmişti. İçmedi malesef. Allah'tan çorba içiyor tek öğünü öyle kurtarıyoruz. Kaşık mamalardan denedin mi dışarda vermek için. Yerse işine yarar. Sen çorba yap koy diycem ama soğur mu vermek zor mu olur bilmedim. Çocuk dediğin sabır işiymiş

Benim kizim premature ve ilk zamanlarda surekli ikiniyordu cisi olsada olmasa da ve ikinci ayda cikti gobek fitigi dr alti aylikken gecer ama cok aglamamasi ve ikinmamasi lazim demisti iki ay sonra alti aylikken gecti cok sukur o donem internette bir takim tedaviler okumustum ama dr onermedi hicbirsey bizde uygulamadik gercekten kendiliginden gecti cnm bir dr danis simdi buyuduler belki farkli olur ...
Evet ben de okudum. Cogunlukla ilk aylarda cikiyomus. Bizimki buyudu artik. Umarim mudehalesiz kendiliginden gecer.

Kızlar sizin bebeklerinizde şiddete eğimli mi? Benimki sürekli ısırıyor, saçımızı çekiyor, tırnaklarını geçiriyor. Bıktık artık. Isırdığı yerlerde morluk oluşuyor düşünün
Aynen. Bizimki de oyle. Biz hayir yapma dedikce oyun sandi daha da hosuna gitmeye basladi. Gecen gun kendisinden 8 ay buyuk bebegin saclari yoldu .

Benimde sut hemen inmiyor hatta bazen cok sinirleniyor beyefendi.Hemen inmemesi sutun azaldigini mi gosteriyor acaba.Dedigine o kadar katiliyorum ki emzirmek kadar rahati yok gercektende...
İnşallah azaldığını göstermiyordur. Ben sağdığım zamanlar çok kafaya takmıştım sütüm mü azaldı kaç cc çıktı. Valla büyük stresti kaç defa ağladığımı bilirim. Şimdi emziriyorum sadece. sağmıyorum. Doyuyor heralde emdikten sonra keyfi yerinde ama bir öğün çorba bir öğünde muhallebi veriyorum arada süt birikiyor emdikçe artar diyorlar ama iki saate bir emzirsem çıkmaz heralde

Back