2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Amin insallah. Anne sutu cok onemli. Kizim emmeye baslayinca sut geliyor ama cok uzun beklememisse sut cok az geliyor ve hemen bitiyor. Bu problemi daha cok aksam yasiyorum.gunduz ek gidayla biraz dengeliyoruz. Buarada mamayla hazirladigin muhallebiyi uyku oncesi mi veriyorsun? Tarif yazabilir misin ?
Canım akşamları süt genel olarak azalırmış zaten. Muhallebiyi 21:30 gibi veriyorum 23:00-24:00 gibi uyuyor. Ama çok tok tutuyor. Bazen emzirip yatırıyorum bazen emzirmeden 5-6 saat tok tutuyor. 100 cc suya 3 ölçek devam sütü bir ölçek hipp 7 tahıllı bir çay kaşığı çekilmiş ceviz koyuyorum. 1 tane bebe bisküvisi 2-3 tane petibör bisküvi ezip veriyorum. Bebe bisküvisi kabız yapar dediler o yüzden bir tane koyuyorum. En katkısız bisküvi petibörmüş

Bebeginde gobek fitigi olan var mi? Sanirim Derin de var. Henuz dr a gitmedik ama internette baktim cok benziyo :KK43:
Canım ben 40 ım çıkmadan daha göbek fıtığı olmuşum doktor anneme nohutu göbeğine bastır sar demiş çok sıkı olmayacak öyle geçmiş. Şimdi çok daha modern tedaviler vardır eminim ama bebekken olmuş geçmiş çocukluğumda yada sonra bir sıkıntı yaşamadım. Allah şifa versin inşallah değildir

Canım ben 40 ım çıkmadan daha göbek fıtığı olmuşum doktor anneme nohutu göbeğine bastır sar demiş çok sıkı olmayacak öyle geçmiş. Şimdi çok daha modern tedaviler vardır eminim ama bebekken olmuş geçmiş çocukluğumda yada sonra bir sıkıntı yaşamadım. Allah şifa versin inşallah değildir
Canım akşamları süt genel olarak azalırmış zaten. Muhallebiyi 21:30 gibi veriyorum 23:00-24:00 gibi uyuyor. Ama çok tok tutuyor. Bazen emzirip yatırıyorum bazen emzirmeden 5-6 saat tok tutuyor. 100 cc suya 3 ölçek devam sütü bir ölçek hipp 7 tahıllı bir çay kaşığı çekilmiş ceviz koyuyorum. 1 tane bebe bisküvisi 2-3 tane petibör bisküvi ezip veriyorum. Bebe bisküvisi kabız yapar dediler o yüzden bir tane koyuyorum. En katkısız bisküvi petibörmüş

Insallah gecer diye dua ediyorum ben de. Bu aksam ben de internetten bir muhallebi tarifi alip denedim ama yediremedim. Birazcik daha tatlandirip denicem tekrar. Hemen hemen seninki gibiydi.

kızlar sabah oğlumu alt kata anneme bırakıp yukarı çıktım hazırlanmak için. 2 kere üst üste düşme sesi geldi, ardından da annemle babamın bağırışları. aşağıya nasıl uçtum bilmiyorum ayagıma terlik bile giymemişim. attila sandalyeye tutunmuş ve devrilmişler. oğlum önce yere düşmüş üstünede sandalye düşmüş. babam anneme bağırıyordu bi çocuğa bakamadın falan diye.. çocuğu mu sakinleştirim annemle babamı mı susturiym bilemedim, sinirden ağladım :( çok şükür birşey olmadı yavruma, yarım saate keyfi yerine geldi ama çok kötü bir sabahtı :(

Bizde de durum ayni. Emzigi birakti kizim. Emerek uyuyor. Gece de oyle. Aptamil he hipp denedim biberon basligini cigniyor emmiyor. Ordan emip beslenebilecegini anlayamiyor sanki. Baska ne devam sutu denesek acaba? Anne sutune en yakin hangisiydi, similac mi?

ben similac kullanıyorum leylasu, hastaneden ve sağlık ocağından önerdiler. eczacılarda anne sütüne en yakın olan similac diyor.

Bizde de durum ayni. Emzigi birakti kizim. Emerek uyuyor. Gece de oyle. Aptamil he hipp denedim biberon basligini cigniyor emmiyor. Ordan emip beslenebilecegini anlayamiyor sanki. Baska ne devam sutu denesek acaba? Anne sutune en yakin hangisiydi, similac mi?
Aptamil kabızlık yaptı kızımda doktor bebelac gold demişti o da gaz yaptı. Hipp in tadını sevip içmedi. Şimdi similac kullanıyoruz. Kaka için artı bir faydasını görmedim ama gaz yapmıyor

kızlar sabah oğlumu alt kata anneme bırakıp yukarı çıktım hazırlanmak için. 2 kere üst üste düşme sesi geldi, ardından da annemle babamın bağırışları. aşağıya nasıl uçtum bilmiyorum ayagıma terlik bile giymemişim. attila sandalyeye tutunmuş ve devrilmişler. oğlum önce yere düşmüş üstünede sandalye düşmüş. babam anneme bağırıyordu bi çocuğa bakamadın falan diye.. çocuğu mu sakinleştirim annemle babamı mı susturiym bilemedim, sinirden ağladım :KK43: çok şükür birşey olmadı yavruma, yarım saate keyfi yerine geldi ama çok kötü bir sabahtı :KK43:
Geçmiş olsun canım Allah korumuş.

Kızlar sizin bebeklerinizde şiddete eğimli mi? Benimki sürekli ısırıyor, saçımızı çekiyor, tırnaklarını geçiriyor. Bıktık artık. Isırdığı yerlerde morluk oluşuyor düşünün
Uykusu geldiğinde daha çok yapıyor benim ki. Saç çekmeye bayılıyor. Bir yandan çekiyor bir yandan gülüyor

kızlar sabah oğlumu alt kata anneme bırakıp yukarı çıktım hazırlanmak için. 2 kere üst üste düşme sesi geldi, ardından da annemle babamın bağırışları. aşağıya nasıl uçtum bilmiyorum ayagıma terlik bile giymemişim. attila sandalyeye tutunmuş ve devrilmişler. oğlum önce yere düşmüş üstünede sandalye düşmüş. babam anneme bağırıyordu bi çocuğa bakamadın falan diye.. çocuğu mu sakinleştirim annemle babamı mı susturiym bilemedim, sinirden ağladım :KK43: çok şükür birşey olmadı yavruma, yarım saate keyfi yerine geldi ama çok kötü bir sabahtı :KK43:
Çok gecmiş olsun Can'ım

Canim simdi daha modern tedavi dedigin ameliyat oluyor ama hala senin yontemi savunan doktorlar var zahide yetisin programina bir cocuk doktoru cikiyordu orda doktor ameliyat yaptirmayin bozuk para gibi bir sey baglayin gececektir once muhakkak bunu deneyin diyor cok agir olmayan vakalar icindir heralde

Kızlar benimki biriktirip biriktirip yapıyor hep.Gene bugün sırtından çıktı afedersiniz.Elini ayağını zor zaptediyorum bulaşmasın diye.Biraz daha büyüdüklerinde nasıl zaptedecez bilmem artık.
Canim kakasi hala sivi mi nasil sirtindan cikiyor ya benim ki kabiz mi acaba ikinarak yapiyor ek gidaya gectigimizden beri ve bayagi sert yani kalip gibi oyle disari falan cikmaz ama hergun en gec gun asiri yapiyor suyuda fazla icmiyor

Geçmiş olsun canım en çok Attila korkmuştur...

Canim kakasi hala sivi mi nasil sirtindan cikiyor ya benim ki kabiz mi acaba ikinarak yapiyor ek gidaya gectigimizden beri ve bayagi sert yani kalip gibi oyle disari falan cikmaz ama hergun en gec gun asiri yapiyor suyuda fazla icmiyor
Ek gıdaya ara verdim ben çok kabız oluyordu,hep ağlıyordu yaparken.Sadece anne sütü alıyor,sıvı değil ama çok biriktiği için miktarı çok.Birde suyu fazlalaştırdım ben,sen de içirmeye çalış o sertlik azalıyor o zaman...

Aynen dediğin gibi bi sabah bizimde aynı olay başımıza geldi. Fayansa düştü birde. Baya ağladı. Ben 1 2 saat uyutmamıştım. Ne olur ne olmaz diye. Ama çok kötü oluyor küt diye düşünce. Yazık yavrulara.

Aynen. Bizimki de oyle. Biz hayir yapma dedikce oyun sandi daha da hosuna gitmeye basladi. Gecen gun kendisinden 8 ay buyuk bebegin saclari yoldu .
Eşimle karar aldık.kesinlikle yaptırmıcaz artık. Dediğin gibi bizim tepkimizi oyun sanıyor.

Dişleri çıktı mı şiddet e eğilimli diyorsun belki diş zorluyor
6 dişi var daha da geliyor herhalde ama fazla yapıyor artık. Kabızlığa kuru kayısı kuru inciri kuru üzüm kaynat irmik koy. Muhallebi gibi yedir. Benimkine o çok iyi gelir.

Canim simdi daha modern tedavi dedigin ameliyat oluyor ama hala senin yontemi savunan doktorlar var zahide yetisin programina bir cocuk doktoru cikiyordu orda doktor ameliyat yaptirmayin bozuk para gibi bir sey baglayin gececektir once muhakkak bunu deneyin diyor cok agir olmayan vakalar icindir heralde
Belki bebeklerin göbeği daha kolay yerleşiyordur çok ağırda değil okuduğum kadarıyla. alternatif yöntemleride bilen bir doktora göstermekte fayda var bmbm bmbm

Aynen dediğin gibi bi sabah bizimde aynı olay başımıza geldi. Fayansa düştü birde. Baya ağladı. Ben 1 2 saat uyutmamıştım. Ne olur ne olmaz diye. Ama çok kötü oluyor küt diye düşünce. Yazık yavrulara.

Cok cok gecmis olsun kizlar, minnaklar korkmustur kiyamamm...

Ek gıdaya ara verdim ben çok kabız oluyordu,hep ağlıyordu yaparken.Sadece anne sütü alıyor,sıvı değil ama çok biriktiği için miktarı çok.Birde suyu fazlalaştırdım ben,sen de içirmeye çalış o sertlik azalıyor o zaman...
Bebegin kac kilo duzenli kilo aliyor mu benimki cok az yiyor zaten ek gidayi, ben de biraz ara mi versem acaba belki duzelir sutum var aslinda

Back