2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Arkadaşlar, kabizlik için onerilerinizi alabilir miyim ya, Eymen büyük sikintida, kulak çöpü ve zeytinyagiyla popoyu uyardim ama tik yok. Başka neler deneyebilirim? Günlerdir lifli besinler tuketsin diye ugrasiyorum ama geçmiyor bir türlü :KK43:
Bir cay kasigi saf zeytinyagi icirip gobegine masaj yaparbilirsin. Kuru kayisiyi sicak suda haslayip ezebilirsin. Cam rendede armut rendeleyip yedirebilir. Normal sartlarda bunlarin ise yaramasi lazim. Ama gecmezse ilac tedavisi olarak gliserin kunsuk fitil.

Arkadaşlar, kabizlik için onerilerinizi alabilir miyim ya, Eymen büyük sikintida, kulak çöpü ve zeytinyagiyla popoyu uyardim ama tik yok. Başka neler deneyebilirim? Günlerdir lifli besinler tuketsin diye ugrasiyorum ama geçmiyor bir türlü :KK43:
Sabah aç karna kuru erik ve kayısıyı haşlayıp süzgeçten geçirip verebilirsin. Çay süzegecinde ezip hemen hazırlıyorum ben. Erik kayısıdan daha çok işe yarıyor bizde. Kabak brokoli haşlayıp verebilirsin. Havuç koyma ama pişmiş havuç ve patates kabızlığı arttırıyor. Ilık suya oturtabilirsin. Haşladığın kayısı ve eriğin suyunu içirebilirsin. Babymix var probiyotik içeriyor ondan yedirebilirsin. Çorbasına çiğ zeytinyağı ilave edebilirsin. Et suyu içirebilirsin. Aklıma gelenler bunlar. Birde devam sütü kullanıyor musun aptamil kabızlık yapmıştı bizde. Son günlerde Farklı bişey yedirdin mi kabızlık zor Allah yardımcınız olsun geçsin bir an önce inşallah

Son düzenleme:
Bir cay kasigi saf zeytinyagi icirip gobegine masaj yaparbilirsin. Kuru kayisiyi sicak suda haslayip ezebilirsin. Cam rendede armut rendeleyip yedirebilir. Normal sartlarda bunlarin ise yaramasi lazim. Ama gecmezse ilac tedavisi olarak gliserin kunsuk fitil.
Canim çok tesekkur ederim, armut kayisi hepsini yedirdim. Geçmiyor ne yazik ki. Bir de z.yagini deneyeyim

Sabah aç karna kuru erik ve kayısıyı haşlayıp süzgeçten geçirip verebilirsin. Çay süzegecinde ezip hemen hazırlıyorum ben. Erik kayısıdan daha çok işe yarıyor bizde. Kabak brokoli haşlayıp verebilirsin. Havuç koyma ama pişmiş havuç ve patates kabızlığı arttırıyor. Ilık suya oturtabilirsin. Haşladığın kayısı ve eriğin suyunu içirebilirsin. Babymix var probiyotik içeriyor ondan yedirebilirsin. Çorbasına çiğ zeytinyağı ilave edebilirsin. Et suyu içirebilirsin. Aklıma gelenler bunlar. Birde devam sütü kullanıyor musun aptamil kabızlık yapmıştı bizde. Son günlerde Farklı bişey yedirdin mi kabızlık zor Allah yardımcınız olsun geçsin bir an önce inşallah
Canim çok tesekkur ederim cevapladigin için. Devam sütü kullanmiyorum ben. Anne sütü, su ve çeşitli ek gidalar iste. Ya aklima şey takiliyor hep püre yediriyorum ben, yada meyvenin kendisini eline veriyorum. Acaba çorba falan yapmadigimdan olabilir mi:(

Canim çok tesekkur ederim cevapladigin için. Devam sütü kullanmiyorum ben. Anne sütü, su ve çeşitli ek gidalar iste. Ya aklima şey takiliyor hep püre yediriyorum ben, yada meyvenin kendisini eline veriyorum. Acaba çorba falan yapmadigimdan olabilir mi:KK43:
Ne püresi yediriyorsun canım patates havuç yapabilir. Meyve olarak muz elma yediriyorsan onlar yapabilir. Katı gıdalara geçişte bağırsakların alışma süreci oluyor ondan böyle oluyor sanırım. Bende çorbalarını koyu kıvamlı yapıyorum ama püre gibi değil. Su içiyor mu. Kabızlığı önleyen en iyi şey su diyorlar

selam kızlar,
inşallah sizler ve bebişler iyisinizdir :)
dişi çıkanlar arasına biz de katıldık, perşembe günü patladı bakalım ne kadar sürede çıkacak :) inşallah rahat geçiririz bu dönemleri. şu sıralar dişbuğdayı ile ilgili bakınıyorum. bebeklerle ilgili sektör coşmuş, herşeyin ticareti yapılıyor gerçekten çok yüksek rakamlara. baby shower, doğum süslemeleri, temalı 40 mevlütleri, diş buğdayı partileri, temalı doğum günleri vs vs
20 kişilik dişbuğdayı pastası sordum, şeker hamur süslemeli, 250-300 tl. kurabiyeler tanesi 4,5-5 tl.
diğer ilgili kıyafetler karton bardak tabak afişler pankartlar süslemeler hediyelikler sunum ıvır zıvırları da olsa hakikaten deli para var bu işlerde :( vazgeçtim..
sizler yaptınız mı?

Oto koltugu alamadik ama guzel bir yemek seti aldik biz :KK66:) bambudan mis dogalmis... bardagi da var catal kasigida var. Corba kasesi ve 3 bolmeli tabagi da var. 35 tl idi. Hemen kaptiiik :KK66:
Çok güzel dün bende çok hoş bir tane gördüm ama erken diye almadım ne bileyim daha tek yiyemez diye düşünüyorum o yemeğe başladığında almak istiyorum

selam kızlar,
inşallah sizler ve bebişler iyisinizdir :)
dişi çıkanlar arasına biz de katıldık, perşembe günü patladı bakalım ne kadar sürede çıkacak :) inşallah rahat geçiririz bu dönemleri. şu sıralar dişbuğdayı ile ilgili bakınıyorum. bebeklerle ilgili sektör coşmuş, herşeyin ticareti yapılıyor gerçekten çok yüksek rakamlara. baby shower, doğum süslemeleri, temalı 40 mevlütleri, diş buğdayı partileri, temalı doğum günleri vs vs
20 kişilik dişbuğdayı pastası sordum, şeker hamur süslemeli, 250-300 tl. kurabiyeler tanesi 4,5-5 tl.
diğer ilgili kıyafetler karton bardak tabak afişler pankartlar süslemeler hediyelikler sunum ıvır zıvırları da olsa hakikaten deli para var bu işlerde :KK43: vazgeçtim..
sizler yaptınız mı?
Ay çok pahalı bence de gerek yok o kadar yüksek fiyatlara elinden geliyorsa kendin yap pasta normal al tamam bende daha yapmadım istiyorum yapmak kendi imkanlarımla bu aralar hastalıklarla boğuştuğumuz icin olmadı artık iyileşince yapıcam inş

Ne püresi yediriyorsun canım patates havuç yapabilir. Meyve olarak muz elma yediriyorsan onlar yapabilir. Katı gıdalara geçişte bağırsakların alışma süreci oluyor ondan böyle oluyor sanırım. Bende çorbalarını koyu kıvamlı yapıyorum ama püre gibi değil. Su içiyor mu. Kabızlığı önleyen en iyi şey su diyorlar
Canim her turlu sebzeden yedirmeye calisiyorum aslinda. Patates ve havucu biraktim ama. Su da gayet iyi içiyor aslinda ama anlamadim gitti. Anne sütü alirken her şey ne kolaydi. Ah ek gida ahhh

O kadar da degildir yaa sizinki sansa olmus. Her camiye gomulen gobek sahibi imanli olacak disye birsey yok. Yada uniye gomulen gobek sahibi okuyacak diye bisi yok. Ama toprakla bulusturmak gerekiyormu gobegi. Insanin aklinada ilk cami ve okul geliyor. Ben camiye gomdum ama ozellikle 5 vakit namazli olsun diye degil ( zaten ailede bunu ornek alacak kimsede yok) .. hayirli bir evlat olsun diye diledim. Okusun adam olsun... anayi babayi uzmesin... vicdanli olsun.. insallah
Amin canim insallah allah gonlune gore hayirli bir evlat etsin atillayi. Bizimkilerin de ornek alacagi kimse yokmus ama olmuslar iste benim kayinvalidem 70 yasinda yazlari beraber tatile gidip kizlari gelinleriylyle mayosunu giyip denize giren bir hanim bunu sunun icin soyluyorum ulkemizdeki 70 yas profili biraz daha farklidir ama iste evlatlari icin o sirada nasil icten dua ettiyse

Bugün benimki de ilk defa salıncakdan alırken ağladı geri koydum,biraz daha salladım aldım gene ağladı :))ağlaya ağlaya eve geldik.Salıncakda sallanırkende bir ciddi duruyor ki çok komik.Sanki biraz da mayışıyor gibi geliyor bana...
Ayy cok tatli bayildim anlattiklarina cok heveslendim hava bugun iyi degil ama ben de mi gitsem bugun oglumla parka

Ben gidip onu oldugu yerden almamaya calisiyorum. Hayir deyip cagiriyorum kendisi yaptigi seyden vazgecsin istiyorum. Tabii bazen hic istedigim sekilde islemiyor :))
Burda sizden duyduktan sonra ben de yapmamasi geren sylere hayir demeye basladim o an birakiyor 1 dk sonra tekrar yapmak istiyor tekrar tekrar ayni seyi yasiyoruz ama hayir deyince hemen duruyor suratima bakiyor cok tatli gorunuyor o sirada galiba ogrenecegiz yavas yavas hayiri

Oyuncaklar cok pahali kizlar siz nasil oyuncaklar aliyorsunuz ben dun e_bebekten ahsap oyuncaklara baktim da gercekten pahalilar her seyi agzlarina aldiklari icin ucuz oyuncaklara da cesaret edemiyorum. Siz su bul tak geometrik sekilli oyuncaklardan halka gecirme kule gibi oyuncaklar almaya basladiniz mi

Oyuncaklar cok pahali kizlar siz nasil oyuncaklar aliyorsunuz ben dun e_bebekten ahsap oyuncaklara baktim da gercekten pahalilar her seyi agzlarina aldiklari icin ucuz oyuncaklara da cesaret edemiyorum. Siz su bul tak geometrik sekilli oyuncaklardan halka gecirme kule gibi oyuncaklar almaya basladiniz mi
101e gelmişti,araba şeklinde içine şekilleri atıyorsun ama daha küçük oynayamıyor kızçem

Solucan gibi takmali cikarmali oyuncak aldim gecen ama daha onu oynamasina imkan yok simdilik agzina aliyor sadece ben oynuyorum degisik hallere sokuyorum eglenceliHalkalilarida,geometrik sekilli olanlarida sirayla alicam insallah gercekten pahalilar.zamani gelince oynar simdilik yalasin bakalim..

Ben kendime 1000 lik yapboz aldim.Cok hevesliyim insallah oglumda sever boyle oyunlari.Cocuklarada yapbozlar var cok guzel valla.Oyuncakciya girince cikamiyorum,degisik oyuncaklara bayiliyorum

Back