2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Sanırım mayıs annesisin bebeğin 6. ayda memeyi reddettikleri bir dönem olurmuş, sen sık sık teklif etmeye devam et. çok zorlamadan. uyurken dene aralarda dene. Tekrar emer Allah'ın izniyle. O emdikçe sütünde artar. Kilo alımları artık ilk zamanlar gibi olmayacak yavaşlayacak. Mamayı benim kızımda içmedi katı gıdalara başladın mı seveceği yiyecekler deneyebilirsin. Belki verdiğin mamanın tadını sevmemiştir başka marka deneyebilirsin. Çorba muhallebi yoğurt sebze püreleri biraz uğraştırıcı ama herşey bebişler için. Ek gıdaların yanında sürekli emzirmeyi de denemekten vazgeçme. Kolay gelsin
Muhallebi denedim ilk gün yedi ikinci gün verince agzını kitledi meyve püresini sevdi patatesidr bugün denedim yedi bakalım diğer iki gündr yiyecek mi cevap verdiğin içinde tesekkur ederim

Muhallebi denedim ilk gün yedi ikinci gün verince agzını kitledi meyve püresini sevdi patatesidr bugün denedim yedi bakalım diğer iki gündr yiyecek mi cevap verdiğin içinde tesekkur ederim
Katı gıdaya ilk geçişte olabiliyor öyle şeyler. Tam oturttum ne güzel yiyor dediğim anda 5-6 gün ne yapsam reddetmişti sonra düzene girdi tekrar. Muhallebiyi devam sütüyle hazırlıyorum onu seviyor. Birde sevdiği şeyi sevmediklerine katıp verince onlarıda yiyor. Benim kız brokoli seviyor. Her çorbaya biraz haşlayıp katıyorum. Onun hatırına yiyor

Biz hayiri coktandir kullaniyoruz. Ses tonuma gore oldugu yerde donup kaliyor bana bakiyor, ben hayir diye tekrar ediyorum sonra bak sunu yap suraya gel bir alternatif oneriyorum. Sert bir sekilde soylemezsem pek aldirmiyor :))
Yarından tezi yok denemelere başlıycam. Daha kararlı olmayı deneyeyim. Önce yok diyorum o mızırdanınca hadi ben yanındayım bi dokunsunda merakı gitsin diyorum. Çocukta kolayını aldı mızırdanıyor Olmuyor böyle :))

Ben gömdüm. Camiye :)) egitimli,ahlaklı ve hayırli bir evlag olsun diye de dua ettim. Gömdükten sonra üstüne mermer parcası koydum hem yerini unutmam hemde kedi kopek eşelemez :)
Ben pek inanmazdim boyle seylrre ama acaba fiili bir dua yerine mi geciyor acaba? Benim kayinvalidem iki oglunun da gobek baglarini ikiye bolup birini uni bahcesine birini camiye gommus ve ikiside hem uni bitirmis hem 5 vakit namazli. Kizlari naptin diyorum onlarinkini bilmiyorum diyor,kizlarin oglanlarla pek alakasi yok su an ne egitim be inanc akimindan

Bayanlar oto koltuğu olarak tavsiyeleriniz neler?romer bütçemizi çok aşıyo.hangi özelliklere bakacağımı da çok bilmiyorum Ferrari marka sofixli hoşuma gitti gibi sizce?
Biz bebek arabamizi casual cadillac almistik cok memnun kaldik. Oto koltugunu da isifix alsak dedik cok pahali geldi. Cok arastirinca kafalar da cok karisiyo. Dun gittik yine casual marka oti koltugu aldik. Henuz denemedik. Nakit 360 taksitli 390 tl. Hepsiburada da siyahi kampanyada 300 tl. Biz sikinti yasarsak en azindan halletmemiz kolay olur diye magazadanaldik. Bebek guvenligi cok onemli.en iyisini almak isterdim ama maalesef olmadi. Yeni ev aldik butce azaldi.

Herkese iyi geceler benim ogluşum teki 2 gundur mama baba diyo tabi ki annede dedi en çok mama diyo çok mutluluk verici diger oglumdanda bekliyoruz kizlar erken mi konuşmasi ilk bebek olunca tecrubesiz oluyo insan
Yaren 5,5 aylık olunca baba babba demeye başladı hala öyle gidiyor bu aralarda mama dicek gibi öyle bişiler çıkıyor ..
İyileştir mı Paşa'lar .. Karabük soğuk demi .. Anne evinde olunca güzel keyifli geçmiştir .. Dönmek istememişsindir

Maşallh yarene daha erken demiş oksuruk kaldi genel olarak iyiler karabk soguktu ayrilik çok zor oldu annemlerde çok uzuldu gurbetlik zor tabi yaza kadar gidemeyiz ama annemler gelir

Herkese iyi geceler benim ogluşum teki 2 gundur mama baba diyo tabi ki annede dedi en çok mama diyo çok mutluluk verici diger oglumdanda bekliyoruz kizlar erken mi konuşmasi ilk bebek olunca tecrubesiz oluyo insan
Bu aralar sırası sanırım benim kızımda bir süredir anne mama meme baba abba diyor. Anne ve mamayı bilerek söylüyor sanki yeni sesler çıkarmayı heceleri keşfediyorlar

Merhaba arkadaslar herkese iyi pazarlar bayagidir sizi takip ediyorum bugun yazayim dedim.bursadan yaziyorum 7.nisan dogumlu bir oglum var 7 aylik olduk.zaman cok cabuk geciyor.calisan bi anneyim o yuzden sabah detayli bi kahvaltiya vaktimiz olmuyor o yuzden hazir kasik mamasi kullaniyorum sabahlari.sonra bakiciya birakiyorum orda da ya meyve yiyor yada yogurt oglende ben gelmis oluyorum.dogdugundan beri emmeyi pek seven bir bebek degil gece emmesini hic sevmiyor acmiyor agzini.biberonda almiyor sagip biberonlada veremiyorum.bu gece bile denedim sagip vereyim diye ama almadi:KK43: 1 gunde cok icse 300 cc ancak sut iciyordur .emmek istemediginde kasikla veriyorum ordan biliyorum .
Tarhana corbasi .sebze pureleri veriyorum
Suan en buyuk sikintimiz emerken istemiyor sanirim isiriyor ve aklim cikiyor 2 disi var jilet gibi mubarek cok canimi yakiyor.hayir yapma diyorum ama nafile oneriniz varsa lutfen soyleyin

Bayanlar oto koltuğu olarak tavsiyeleriniz neler?romer bütçemizi çok aşıyo.hangi özelliklere bakacağımı da çok bilmiyorum Ferrari marka sofixli hoşuma gitti gibi sizce?
Ben de çok kararsızım ama hepsinin pahalı olduğu bir gerçek. Biz internetten araştırdık biraz Kraft hoşuma gitti ama tam karar yok daha. Ama almak şart artık çocukla tek başıma bi yere gidemiyorum arabayla.

BLW yontemini burdaydi sanirim okumustum yotube den de biraz arastirdim onu uygulamaya calisiyorum ama bugun sabah kahvaltida elindeki salataliktan buyuk parca koparinca yutamadi butun yediklerini ogurerek cikardi:((
Tam 7 aylik olduk boyu 68 di en son bana cok kisa geliyor ozellikle bacak boyu cok kisa.
Son 1 haftadir yanaklarinda kirmiziliklar var verdigim bisey alerji yapti sanirim kasik mamasini baska bi marka almistim sanirim o yapti.
Pirinc unu,muhallebi hic sevmiyor.o yuzden aksamlari veremiyorum emmezse kasikla sut icip uyuyoor.gece 10:30. _11 gibi cok gec uyuyor aksam 9 gibi yatsada 20 dakika sonra cok dinamik uyaniyor.
Aklima gelenler bunlar
Cok tatli bi oglus bazen emme konusunda beni gersede rahat olmaya calisiyorim
Cok soguk evden cikmayim demiyorum sarip sarmalayip cikiyorum.

Ben pek inanmazdim boyle seylrre ama acaba fiili bir dua yerine mi geciyor acaba? Benim kayinvalidem iki oglunun da gobek baglarini ikiye bolup birini uni bahcesine birini camiye gommus ve ikiside hem uni bitirmis hem 5 vakit namazli. Kizlari naptin diyorum onlarinkini bilmiyorum diyor,kizlarin oglanlarla pek alakasi yok su an ne egitim be inanc akimindan

O kadar da degildir yaa sizinki sansa olmus. Her camiye gomulen gobek sahibi imanli olacak disye birsey yok. Yada uniye gomulen gobek sahibi okuyacak diye bisi yok. Ama toprakla bulusturmak gerekiyormu gobegi. Insanin aklinada ilk cami ve okul geliyor. Ben camiye gomdum ama ozellikle 5 vakit namazli olsun diye degil ( zaten ailede bunu ornek alacak kimsede yok) .. hayirli bir evlat olsun diye diledim. Okusun adam olsun... anayi babayi uzmesin... vicdanli olsun.. insallah

Back