• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ne güzel Rabbim biliyo zamanını belki iki tane zor geliyordur ama düşününce çok güzel Allah bagislasin canım. Ne kadarlıklar. Bide gercekten zor oluyo mu?
yani gazıydı uykusuydu!..
Bekarkende hep ikizim olsun istemistim rabbim nasip etti tabiki cok zor bastan cok sìkıntılı gecti suan iyi cok sukur tabiki uykusz geceler beni bekliyo onlar sevgisi her seye deger

Bekarkende hep ikizim olsun istemistim rabbim nasip etti tabiki cok zor bastan cok sìkıntılı gecti suan iyi cok sukur tabiki uykusz geceler beni bekliyo onlar sevgisi her seye deger

Canım benim yaa.. öyle tabi bazen çok yoruluyorum ama o mis kokusunu duyunca herseyi unutuyorum....:KK46:

Merhaba anneler az önce oğlum uykusundan çığlık çığlığa uyandı yaklaşık 10 dk boyunca ağladı ama öyle ki sesi kısıld resmen :'( emzirmeye çalıştım ama almadı ilkkez göğsümû cok korktum çok üzüldüm eşim de üzüldü çok tek başımıza ne yapsak bilemedik. Sonra zar zor emzirmeye calistim sakinlesti ayagimda uyuttum.l sonra. Neden öyle oldu acaba rüya mi gördü korktu mu anlamadim :( suan basinda nobet tutuyorum inşallah bida olmaz :((

Merhaba anneler az önce oğlum uykusundan çığlık çığlığa uyandı yaklaşık 10 dk boyunca ağladı ama öyle ki sesi kısıld resmen :'( emzirmeye çalıştım ama almadı ilkkez göğsümû cok korktum çok üzüldüm eşim de üzüldü çok tek başımıza ne yapsak bilemedik. Sonra zar zor emzirmeye calistim sakinlesti ayagimda uyuttum.l sonra. Neden öyle oldu acaba rüya mi gördü korktu mu anlamadim :KK43: suan basinda nobet tutuyorum inşallah bida olmaz :KK43:(
Bilmem ki. Belki de cok acikmisti ve hemen sakinlesemedi. Kakasi oldugunda ve yapamasiginda da oylw yapiyo benimki

Benimkinin kilo alımı sadece anne sütü olduğu zaman yavaştı 20 günde 200 gr almıştı dr mamayı kesin vermemi söyledi. Bakalım 3. Ay kontrolümüzde kilo alımını görecez mamayla. Bir de biberon sorunumuz vardı bizim hamileyken aldığım dr brown marka biberonu almadı öğürüyordu sürekli. Ben de inat edip bir şekilde veriyordum onunla o yüzden bir ara mamayı da almadı. Şimdi başka markalar denedim nuby, nuk ve avent aldım. En güzel nuk unkini sevdi hiç ağzından damlatmadan içiyor. Nuby i de aldı ama onda çok damlatıyor ağzından. Şöyle bir durum da var nuby daha az akıtıyor nuk a göre onunla içerken baya çekmesi gerekiyor. O da anne memesi gibi biraz emek vermesi gerektiği için nuby daha iyi gibi. Çünkü memeyi de bırakmamalı biberon kullanırken ona da dikkat etmem gerekiyor. Artık dönüşümlü veriyorum. Ayrıca nuk un şu özelliğini farkettim ondan içtiği zaman gazı olmuyor kızımın o anlamda da nuk iyi. Sadece emziren birinin yorumunun altına saçma oldu bu açıklamalarım ama benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa okusun diye yazdım :)
Bende gunde iki kez mama veriyorum.butun markalari nerdeyse denedim.chooko
Benimkinin kilo alımı sadece anne sütü olduğu zaman yavaştı 20 günde 200 gr almıştı dr mamayı kesin vermemi söyledi. Bakalım 3. Ay kontrolümüzde kilo alımını görecez mamayla. Bir de biberon sorunumuz vardı bizim hamileyken aldığım dr brown marka biberonu almadı öğürüyordu sürekli. Ben de inat edip bir şekilde veriyordum onunla o yüzden bir ara mamayı da almadı. Şimdi başka markalar denedim nuby, nuk ve avent aldım. En güzel nuk unkini sevdi hiç ağzından damlatmadan içiyor. Nuby i de aldı ama onda çok damlatıyor ağzından. Şöyle bir durum da var nuby daha az akıtıyor nuk a göre onunla içerken baya çekmesi gerekiyor. O da anne memesi gibi biraz emek vermesi gerektiği için nuby daha iyi gibi. Çünkü memeyi de bırakmamalı biberon kullanırken ona da dikkat etmem gerekiyor. Artık dönüşümlü veriyorum. Ayrıca nuk un şu özelliğini farkettim ondan içtiği zaman gazı olmuyor kızımın o anlamda da nuk iyi. Sadece emziren birinin yorumunun altına saçma oldu bu açıklamalarım ama benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa okusun diye yazdım :)
Bende gunde iki kez mama veriyorum.nwrdeyse butun markalari denedim.choco akitti dr brn almadi.nuku deneyelum dedik onunda emzigi cok sert geldi bana.digerlerine gore.nukun cam biberonuna dr brns emzigini taktim tam geldi nwdense.akitmiyo yumusak akis hizida iyi..suanda boyle bi cozum buldum..

Merhaba anneler az önce oğlum uykusundan çığlık çığlığa uyandı yaklaşık 10 dk boyunca ağladı ama öyle ki sesi kısıld resmen :'( emzirmeye çalıştım ama almadı ilkkez göğsümû cok korktum çok üzüldüm eşim de üzüldü çok tek başımıza ne yapsak bilemedik. Sonra zar zor emzirmeye calistim sakinlesti ayagimda uyuttum.l sonra. Neden öyle oldu acaba rüya mi gördü korktu mu anlamadim :KK43: suan basinda nobet tutuyorum inşallah bida olmaz :KK43:(
Bir kac kere benim oglymada olmustu.birden son ses aglamayabasladi.kucagima aldim birsekulde sakinlestirdim.bazen aglama kirizleri tutunca fon makinesini aciyorum aninda susuyor.bol bol dua okuyorum.naxar olmus olabilir.oglum cok guzel gozleri renkli cok tatli oyuzden cok dikkat cekuyo.nezamn disari ciksam fotograf gondersem veya birisi onu sevse o sksam durmaksizin agliyo..onceden inanmiyodum bukadar nazara.ozwllikle yaptim ve gordum.
Ruya gormus olabilir..birde su ruhani varliklar bebeklere cok geliyomus ogle diyolar

Yani ay olarak kilosu az almış ama 3. Aya göre normal kiloda. O Yüzden endişelenmedim ben. Ama diğer ayda böyle olursa mamaya ya da ek bir Şeyler vermeye başlarım. Emmesi falan da çok iyi. 2 saat olmadan etmiyor. Gece bir kere emiyor benimki de.
Gunaydin oncelikle canim. Demek almasi gereken kiloyu gecen aylarda aldi boyle dengeleniyor demek

Kızlar kanguru ve mama sandalyesi aldınız mı? Eşim çok hevesli kanguru için ama kullanışlı olur mu bilemedim, pahalı da bişi çünkü. Denemeden alınmaz tabi ama önereceğiniz marka ve modeller olursa ona göre dikkat ederiz özelliklerine. Mama sandalyesi de evde yer kaplayacak ama inşallah 1,5 sene sonra kendi evimize taşınıyoruz çok daha geniş, 1 odası fazla ve ayrı bi depo alanımız olacak. Nelere dikkat etmeli mama sandalyesi ve kanguru alırken?

günaydın huzursuz olduğu birşey vardır elbette rüya falan dediğin gibi bunlar olacak benimkş uyanıkken bazen aniden korkuyor basıyor yaygarayı :KK47:

Kızlar kanguru ve mama sandalyesi aldınız mı? Eşim çok hevesli kanguru için ama kullanışlı olur mu bilemedim, pahalı da bişi çünkü. Denemeden alınmaz tabi ama önereceğiniz marka ve modeller olursa ona göre dikkat ederiz özelliklerine. Mama sandalyesi de evde yer kaplayacak ama inşallah 1,5 sene sonra kendi evimize taşınıyoruz çok daha geniş, 1 odası fazla ve ayrı bi depo alanımız olacak. Nelere dikkat etmeli mama sandalyesi ve kanguru alırken?

kanguruyu doktora sordum 3.5 aydan önce kullanma dedi aldım ben ama hiç kullanmadım mama sandalyesi de almadım daha erken diye pierre cardin in v chicconun modelleri çok güzel kullanan arkadslarım çok memnun

KIZLAR OKUYUN DERİM...

ÇOCUKLARA MASALLAR

Kızımla yolda yürürken ağaçlarla selamlaşır, ne ağacı olduğunu anlamaya çalışırız. Sarmaşıklarla konuşur, çiçeklerin yanaklarını okşarız. Karşımıza çıkan her hayvanı neşe ile karşılarız.
Bilirim ki ben dokunursam doğaya, kızımın da kalbi ısınır gördüğü her canlıya..

Geçtiğimiz haftalarda Bergama'da bir ağaca rastladık. Kızım bu ağacı gördüğünde dedi ki:

'Ağaçlar çok güçlü anne, ayaklarıyla iyice tutunup, kollarıyla güneşe uzanabiliyorlar.'

İşte o zaman düştü bu masal içime.
Çocuklara birlikte anlatalım mı?

'Bir varmış bir yokmuş.
Develer tellal iken, pireler berber iken.
Ben ninemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken...
Ülkenin birinde yıllarca ağaçlar ve insanlar aynı şehirde ama birbirlerinden uzakta yaşamışlar.
Sabah uyandıklarında pek de selamlaşmamışlar.
Derken bir gün şehre çok sıcak bir yaz gelmiş.
Havalar ısınmış, güneş yükselmiş.
İnsancıklar güneşin altında pek bi terlemiş.

Ama etrafına iyice bakan küçük bir çocuk ağaçların gölgesini fark etmiş. Herkesi gölgeye çağırmış, hepsi orada dinlenmiş.
Çocuk da onlarla birlikte rüzgarın, ağaçtaki kuşların ve hışırdayan yaprakların şarkısını dinlemiş.
Acıktıklarında ağaç onlara meyvelerini vermiş.
Erik, elma, şeftali.. hepsi de pek bir güzelmiş.

Çocuk ağacın dallarını okşayıp bir de yağmur dilemiş.
İşte o vakit ağaç kökleriyle yere sıkıca tutunup dallarıyla göğe yükselmiş. Tanıdık bulutları çağırıp hepsini birleştirmiş.
İnsanlar bir bakmış, gökten damlalar düşüyor...
Tüm toprak beslenip, yeşeriyor.
İşte o gün bu gündür insanlar her sabah ağaçlarla selamlaşıyor.

Şule Seda AY

Boba 4g kangru aldim yeni. Arkadasim kullaniyor cok memnun. Bir kere denedim istemedi kizim. Ama yavas yavas alistiracagim. mama sandalyesi de dsha almadim ama tavsiye uzerine ikea alacagim.

Back