çok teşekkür ederim..
benim konu eksiğim yoktu sadce az soru çözdüğüm için önceki sene kaybetmiştim bu yüzden dershane ve uzaktan eğitim deersi almadım kendim çalıştım. Video olarak yemek yaparken netten Ramazan Yetkin'in tarih videolarını izliyordum. Birde matematik idealmatematik sitesinden matematik videolarını izleyip videoları durdurup soruları çözerek matematiği hallettim.
öncelikle evde verimli ders çlışamadığımı farkettim ve her gün kütüphaneye giderek orada ders çalıştım. şimdi sen bana ev işleri diyeceksin inan sadece evimi pazar günleri süpürdüm ve sildim onun harici sınav bitene kadar dipli bucaklı tmizliğimi 2- yada 3 kere yaptım.. ertesi gün yenecek yemeği hep bi önceki gece den yaptım ki kütüphaneden gelince elime hazırca gelsin diye. Çünkü kütüphaneye sabah 8.30 da gittim 16.30-17.00 arası döndüm. ve kütüphanede 2 saat ders çalışıp 10 dklık aralar verdim.
ben ders ders çalışmayı seven birisiyim.. bu yüzden ders ders çalıştım ve derslere eylülde başladım. ( ama matematiğim sıkıntılı idi matematik videoları dinledim. Videolu ders çalışmak zaman aldığı için eylülde matematikle başladım.) Ama baktım ki ekimde hala matematik bitmemiş malum havalar çok soğuk olmadığı içinde çok kasmadan kendimi sıkmadan başlamıştım. Ekimde matematik ile birlikte coğrafya ya başladım. Coğrafyayı mutlka haritalarla anlatan kitaplardan çalış yada netten haritalarla anlatan dökümanlar bul. ve canım çalışmam şöyleydi örneğin coğrafyanın ilk konusu bitti ya ardından abartmıyorum sadece o konu ile ilgili 400-500 civarı soru çözüyordum. Nereden buldun o kadar soruyu diyeceksin elimin altına bir sürü soru bankası biriktirmiştim canım tarih coğrafya vatandaşlık ve matematik için (yayınlar murat, beyaz kalem, uzman kariyer, data, yediiklim, pegem, ihtiyaç) her konuyu bitirdiğimde bu yayınlardan o konuların sorularını tarıyordum canım. Yayınların arasında fem de vardı canım ama fem yayınların her ayın 15inde tekrar yaptıktan sonra çözüyordum böylece konuları unutmamış oluyordum. ardına vatandaşlık attım vatandaşlığı sevdiğim için sıkılmadan onu da coğrafya yı çalıştığım şekilde çalıştım. tarihi Tarihin pusulasından çalıştım canım ayrıntı anlatmış ama anlatım tarzı beni sıkmadı ayrıca tarihi de sevdiğim için ayrıntılı olması hoşuma gitti. Tarihi de konu konu çalıştım canım ve coğrafyadaki gibi tüm yayınların sorularını çözdüm ve on beş günde bir fem yayınındaki soruları çözdüm.
şimdi canım coğrafya bittikten sonra vatandaşlığa geçtim ama coğrafyayı kesinlikle bırakmadım. Uzman kariyerin 35 li deneme seti var 2014 yılı basımı. coğrafya bittikten sonra her gün bu deneme setinden 5 coğrafya denemesi çözdüm. Vatandaşlık bir haftada bitmişti bnim. Vatandaşlık bitip tarihe geçince
yine uzman kariyerin vatandaşlık denemelerinden günde 5 denemesini çözdüm. Yani bir günde hem tarih çalışıp hemde coğrafya ve vatandaşlık denemelerini çözüyordum bir de her gün mutlaka paragraf çözüyordum. tarihte bittikten sonra bu sefr hem tarih hem coğrafya hem vatandaşlık denemeleri çözdüm. türkçden sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragraf konularını genel kültür v matematik çalıştığım zamanlarda aralar serpştirmiştim ve her gün türkçeden soru çözmeye önem vermiştim. daha sonr türkçenin kalan konularını bitirdim ve türkçeyi de deneme şeklinde çözmeye başladım.
ve canım bu biçimde çalışarak şubat ayına kadar genel yetenek genel kültür kısmını hallettim. Şubat ayında eğitime başladım ve evveliyat (isem yayıncılığın) soru bankalarını internette gördüm coğrafya ve tarihini aldım. şubatta eğitime önce gelişim, öğrenme, öyt, ölçme, rehberlik, program gliştirme sırası ile bitirdim. bunların her konu bitiminde pegem soru bankasından soru çözdüm ve pegmin soru bankası bana çok öğretici geldi. çok şeyi yanlış öğrendiğimi bu soru bankasında öğrendim. ve bunlardan konu bittiğinde yine pegemin deneme setleri var ders ders onları çözdüm. tabi ara ara genel yetenek genel kültür denemeleri de çözdüm. mart ayından itibaren denemelere tam olarak başldım bir gün eğitim diğer gün gkgy denemesi çözdüm ve evveliyatın soru bankalarını çözdüm özellikle tarih sınava çok yakındı. ve mart ayından itiberen sözel sayısal mantığı da çalışmaya basladım.
mayıs ayında bir günde hem eğitim hem de gk gy denemesi çözmeye başladım. ve evvelitaın deneme setlerini aldım haziran 15 e kadar onları da bitirdim. Haziran 15 den sonra bir günde 2 gk gy denemesi ve 3 eğitim denemesi çözdüm ve sınava bir hafta kala denemelerdeki yanlışlarıma bakarak geceleri güncel okuyarak sınava girdim canım..(yaptığım denemelerdeki güncelleri ajandama not alıyordum.)
böyle anlatınca gözüne korkutucu gelebilir ama nisan ayının ortasına kadar akşam 5 ten itibaren hiç çalışmadım.. Sabahları yeterince çalışıyorum kendimi kasmayayım ve sıkılmayayım diye ailemle birlikte rahat rahat akşam yemeğimi yiyip çayımı içip meyvemi yiyip dizimi izliyordum. Nisan ayının ortasından itibaren sabahki yapmış olduğum denemelerin yanlışlarını gece yatmadan önce bir kez daha okuyordum. Kitaptan o konunun tekrarını yapıyordum..
zamanı geniş tuttuğum için konularım yetişti ve sınava çok rahat girdim.
Allah'a şükür ki emeklerim boşa gitmedi..
Allah yardımcınız olsun.. umarım gönlünüzdeki ve hakkınızda hayırlı olan yeri kazanırsınız.