- 21 Kasım 2011
- 839
- 432
- 73
- Konu Sahibi mormenekse0101
Allah yardımcımız olsun canımMerhaba arkadaşlar,
Kısaca hikayemi paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 3,5 yıllık evliyim. İlk sene kendi isteğimizle çocuk sahibi olmadık sonrasında ise 6 ay denememize ragmen yine olmayınca adet düzensizliğim olduğu için kadın doktoruna göründüm orada da maalesef iğneler v.s ile iki ay kaybedip bebek sahibi olamadım. Sonuç olarak doktorum eşimin de bir test yaptırması gerektiğini söyledi. Hiç aklımıza gelmeyen eşimin test sonucuyla başımıza geldi ve sonuç sıfırdı. Teşhis azospermi. Hemen okumalar araştırmalar başladı ama herkes çok umutsuzdu. Sonrasında cerrahpaşa tıp fak. Ee tüp bebek denemeye karar verdik yaklaşık 1 yıl boyunca apılan testler sonucunda tam tüp bebek tedavisi için onayı alabildik derken tüp bebek malzemelerinin olmadığını 6 ay sonra gelmemizi soylediler. Küçük çaplı bir yıkım yaşadık. Sonrasında eşim spontan pnömotoraks sebebiyle 5 kez hastahanede yatıp 1 kez ameliyat geçirdiği için süreç uzadıkça uzadı. Forumlarda azospermiden o kadar umutsuz bahsediyorlardı ki eşim de bende boşu boşuna defalarca jez ameliyat olmasını hiç istemiyorduk. Ama spermiyogram örneklerinden çıkan bir iki sperm de işimize yaramıyordu derken medipol mega da raporlu tüp bebek yapıldığını öğrenip oraya gitmeye karar verdik. Banu hanımdan randevu aldık yaklaşık 5 saat bekledikten sonra robot görünümlü doktor hanımla 5 dakika görüşebildik aklımızda deli sorularla evimize dönerken eşim tekrar bir akciğer sönmesi geçirdi uzun bir süre tüp bebek tedavisini rafa kaldırdık.
Sonra 2 hafta önce tekrar bismillah dedik ve hastanenin yolunu tuttuk. Meğer banu hanım ayrılmış ve yeni bir doktor gelmiş. İnanın çok rahatladım yeni dktorumuz günseli hanımdı ve kendisi bir anne edasıyla bizimle konustu anlattı moral verdi. Hemen başlayabiliriz dedi ve eşimi üroloğa yönlendirdi. Ve bir şok da orada yaşadık bizim yıllardır azospermi olarak bildiğimiz şey kriptozoospermi idi ve ameliyat ile canlı sperm bulma olasılığı %99 du. Eşimle resmen ufak çaplı bir şok geçirdik. O zamana kadar boşu boşuna diye düşündüğümüz ameliyat resmen umudumuz olmuştu. Çünkü azospermi hiç çıkışın olmaması durumu iken eşiimde az da olsa 1-2 veya 7 adet gibi çıkışları oluyordu bu durum da ameliyatla sperm bulma olasılığı çok yüksekti. Hemen kabul ettik, ilaçlar ayarlandı dün yumurtalarım toplandı eşimde boca sperm bulundu ve 4 tüp sperm donduruldu benim 13 yumurtam toplandı. Bugün aradık ve 8 yumurtamın sağlıklı bir şekilde yoluna devam ettiğini öğrendik. Allah izin verirse c.tesi günü transfer işlemi gerçekleşecek. Mutlu haberler vermeyi dört gözle bekliyorum ve hepinize hayırlı haberler vermeniz için dua ediyorum :)