• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 Haziran Aşılama Yaptıracaklar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Yarin gel catladiysa asilama yapariz catlamadiysa c.tesi yapariz dedi yaaa :( off adama bisey desem arayip isini ogretiyomus gibi onuda yapmam :(

Yarin gel catladiysa asilama yapariz catlamadiysa c.tesi yapariz dedi yaaa :KK43: off adama bisey desem arayip isini ogretiyomus gibi onuda yapmam :KK43:

canım ben dr değilim tabiki bilemem nedir ne değildir
sadece normal süreçler den biraz farklı durumun
benim pazartesi kntrolüm vardı dr baktı yumilere ölçtü
sonra dediki salı gece 23.00 çatlatmayı yapıosun
çarşamba bişey yok
perşembe sabah aşılamaya geliyosun
ve ultrasoonda bakmadı çatladımı çatlamadı mı ne oldu ne bitti diye
belkide senin dr un daha temkinli yaklaşıyor yrn kontrol edecek çünkü
sen hiiiiç kafanı karıştırma canım güzelce çatlatma iğneni yap
biliyosun ki her dr un bile hastasına göre değişik tedavi şekli var o yüzden aklını bulandırma
herşey sonunda güzel olacak böyle düşün rahatla ve sakın aşılamaya girerkende stres yapma tamam mı
aşılama anında o 5 sn lik süreçte kendini rahat bırak tamam mı canım kasma

yaaa :KK43: hakkında hayırlısı böyleymiş demekki canım
haziran ayında pozitif alan sayı çok az kaldı
negatifler galip geldi :cry: Rabbim bir dahakine inşallah yüzünü güldürsün canım
yeni ay yeni umutlar umudunu hiç kaybetme tamam mı

bende bu durum hakkında hiç bilgi sahibi değilim canım
seninle birlikte paylaşırsan öğreneceğim
dr un umutlu konuşmuş bu da güzel bişey
inşallah sonunda selamet olur canım
Ya cnm anlamadm gitti canimdan bezdm ya hicbirseyden zevk almiyorm artik ne is anlamadm deger duserken nasil iyi oluyo bi kere mantiga ters yani ozele gidiyorm oyaliyormu anlamadm bosuna umut veriosa Allaha havale ediyorm gerci umut falanda kalmadida

belki kabızlığından dolayı ağrı yapıyor olabilr canım .hemşire bana demiştiki aşılamadan sonra normal hayatına dewam edebilrsin biz çok telaşlanıyoruz ister istemez.bende hep yattım yedim yattım yedim yattım sonra bi gaz bi sancı karnımda ve ister istemez wcye çıkamıyosun hareket etmediğin için ama yinede dikkat et doktorunu ara belki yaşanılmış bişeydir sana bilgi verir.

Kabiz deilm cnm yapiyorum ama o his var.gece ve sabh kotuydu simdi iyi..cok az ayakta agriyo..
Iyi mi kotumu bilemedim..bu hafta bi geçse..kan tahlili ne zmn yaptiriyosun

Ya cnm anlamadm gitti canimdan bezdm ya hicbirseyden zevk almiyorm artik ne is anlamadm deger duserken nasil iyi oluyo bi kere mantiga ters yani ozele gidiyorm oyaliyormu anlamadm bosuna umut veriosa Allaha havale ediyorm gerci umut falanda kalmadida

belirsizlikte kaldın sende haklısın canım
varmı yokmu bişey demiyor, diyemiyor çünkü
sabırlı olmaktan başka elden bişey gelmiyor :KK43:
bida ne zaman çağırdı seni ?

canım ben dr değilim tabiki bilemem nedir ne değildir
sadece normal süreçler den biraz farklı durumun
benim pazartesi kntrolüm vardı dr baktı yumilere ölçtü
sonra dediki salı gece 23.00 çatlatmayı yapıosun
çarşamba bişey yok
perşembe sabah aşılamaya geliyosun
ve ultrasoonda bakmadı çatladımı çatlamadı mı ne oldu ne bitti diye
belkide senin dr un daha temkinli yaklaşıyor yrn kontrol edecek çünkü
sen hiiiiç kafanı karıştırma canım güzelce çatlatma iğneni yap
biliyosun ki her dr un bile hastasına göre değişik tedavi şekli var o yüzden aklını bulandırma
herşey sonunda güzel olacak böyle düşün rahatla ve sakın aşılamaya girerkende stres yapma tamam mı
aşılama anında o 5 sn lik süreçte kendini rahat bırak tamam mı canım kasma
Haklisin canim cok sagol tesekkur ederim yardimci oldun

belirsizlikte kaldın sende haklısın canım
varmı yokmu bişey demiyor, diyemiyor çünkü
sabırlı olmaktan başka elden bişey gelmiyor :KK43:
bida ne zaman çağırdı seni ?
HAftaya carsamba kesin belli olur dedi yani carsamba kan alack persembe sonuc cikack.Birde dun sole bise oldu bana yasadinizmi hic camasirimda beyaz akinti gordm cok cok azda pembe bisey vardi akinti kivaminda degil yogun sekilde ama cok az.Valla stresten hastalik sahibi olcm die korkuyorm psikolojm kaldirmiyo artik dra git gel gun say sonuc bekle drun agzinin icine bak ne dicek die....

Kabiz deilm cnm yapiyorum ama o his var.gece ve sabh kotuydu simdi iyi..cok az ayakta agriyo..
Iyi mi kotumu bilemedim..bu hafta bi geçse..kan tahlili ne zmn yaptiriyosun
Ben kismetse pazartesi yaptiricam canim.dayanamiyorum bide belirti falan da yok ya bir an once ogrenmek istiyorum.sen ne dusunuyosun

Cnm degerim 8,7...yani soyle 6. Gun 14,5 cikti 8. Gun 8,7 cikti ve dr sonuc hala guzel dio...Haftaya carsamba kesn belli olur dio nasil is anlamadm deger dusuyo sonuc iyi dio bosunami umut verio ne yapmaya calisiyo anlamadm ben bu drlari
Bir dusme var evet ama doktorun mutlaka bu sekilde yorumlamasinda mantikli bir aciklamasi vardir.sordun mu peki doktor bey bu deger dusmus gorunuyor yani neden peki fln die?

Bir dusme var evet ama doktorun mutlaka bu sekilde yorumlamasinda mantikli bir aciklamasi vardir.sordun mu peki doktor bey bu deger dusmus gorunuyor yani neden peki fln die?
Esim aramsti dru ona sor falan diodum kapatti esim telefonu esinede kizdm zaten nie beni dinleyipte sormuyosn die yine esime patladm...Sonrada aramadm dru canimdan bezdm ya drlarin agzinin icine bakmaktan cnm ya

canım tüp bebek aşılamaya göre şans olarak daha yüksek tabi
ondada yumurta için iğne vuruluyorsun ama aşılamaya göre daha uzun süre olabiliyor
ve daha fazla yumurta elde ediliyor
yumurtaları küçük bi operasyonla alıyorlar dış ortamda spermle buluşturuyorlar
tüp tedavimde 14yumurta elde edilmişti
benim microenjeksiyonla( yani tek bir spermi seçip yumurtaya enjekte etme yöntemi) döllenme sonucu
geriye yalnızca 2 yumurtam kaldı diğerleri gelişimlerini sürdüremedi :KK43:
kalan embriyoları transfer ediyorlar işte aynı aşılamadaki gibi spekulum takılıyor ve uygun yere embriyolar bırakılıyor
transferden sonrada 12 günlük bekleme süreci ve sonuç öğrenme
kısaca sana süreçten bahsetmek istedim

benim eşiminde morfoloji sorunu var yani şekil bozuklugu
ilkini imsi olmadan mikroenjeksiyon denemiştik ikincisinde imsi olan bi merkez düşünüyoruz
sende o zaman tüp bebek denersen IMSI yi araştırmanı öneririm

(alıntıdır)Bazı sperm anormallikleri, yaklaşık 400-600 büyütmeli normal mikroskoplarla tanımlanabilir. Mikroenjeksiyon (ICSI) tekniğinde bu mikroskoplar kullanılır, IMSI tekniğinde ise yaklaşık 6000 büyütmeli mercek sistemi olan mikroskop yardımıyla sperm seçimi yapılır. Böylece spermin başında olabilecek ve normal mikroskopla görülemeyecek herhangi bir anormallik saptanabilir ve normal görünen spermlerin seçilmesine olanak verir. Spermlerin başında Vakuol denilen ve normal mikroskopla görülemeyen anormallik varlığında, genetik bilgiyi taşıyan DNA ‘da da hasar olabilir , anormal embriyo gelişimine yol açabilir. IMSI , hasarlı DNA içeren spermlerin yumurta içine bırakılması ihtimalini azaltır.(alıntıdır)

ve rapor çıkarma hakkın varsa 2.aşılamadan sonra onuda araştır derim
maddi acıdan sıkıntı yoksa tabiki tercih senin canım
Canim cok tesekkur ederim cok yardimci oldun bilmiyordum boyle seyleri ama sans daha yuksekmis sevindim vallahi :) ilk asilamadan sonra devlet yardm etmiyormu peki

yaaa :KK43: hakkında hayırlısı böyleymiş demekki canım
haziran ayında pozitif alan sayı çok az kaldı
negatifler galip geldi :cry: Rabbim bir dahakine inşallah yüzünü güldürsün canım
yeni ay yeni umutlar umudunu hiç kaybetme tamam mı

bende bu durum hakkında hiç bilgi sahibi değilim canım
seninle birlikte paylaşırsan öğreneceğim
dr un umutlu konuşmuş bu da güzel bişey
inşallah sonunda selamet olur canım

hayirlisi olsun diye dua ettim hep, hayirlisi buymus demek ki :cry:

Canim cok tesekkur ederim cok yardimci oldun bilmiyordum boyle seyleri ama sans daha yuksekmis sevindim vallahi :) ilk asilamadan sonra devlet yardm etmiyormu peki

tabi canım sonuçta dışarıda döllleniyor geriye embriyonun rahime tutunması kalıyor
ben imsi yaptırmadıgıma pişman oldum çünkü yumurtalar gayet olgundu spermin bozdugunu düşündüğünü söyledi embiyolog,morfolojinin kötü oldugunu söyledi :(
o yüzden daha kaliteli spermi seçmek için imsi kesinlikle olmalı dedik ve 2. için tercihimiz bu yönde olucak
her tüp bebek merkezinde bulunmayabiliyor tabi bu sistem
izmirde sadece bi merkezde var düşün, sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama !
şuan için yeni merkezler eklendimi fikrim yok
ama ben olursa istanbul düşünüyorum, şartları biraz daha zorlayıp

rapora gelince canım aslında hiç aşılama olmadan da devlet yardımı alabiliyorsun ama
onunda belli başlı şartları var o şartlara uyuyorsan alırsın canım araştırman gerek

hayirlisi olsun diye dua ettim hep, hayirlisi buymus demek ki :cry:

bende hep öyle dua ediyorum canım
Yüce Rabbim in bizim içinde yazdıgı bi vakti saati vardır elbet

tabi canım sonuçta dışarıda döllleniyor geriye embriyonun rahime tutunması kalıyor
ben imsi yaptırmadıgıma pişman oldum çünkü yumurtalar gayet olgundu spermin bozdugunu düşündüğünü söyledi embiyolog,morfolojinin kötü oldugunu söyledi :KK43:
o yüzden daha kaliteli spermi seçmek için imsi kesinlikle olmalı dedik ve 2. için tercihimiz bu yönde olucak
her tüp bebek merkezinde bulunmayabiliyor tabi bu sistem
izmirde sadece bi merkezde var düşün, sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama !
şuan için yeni merkezler eklendimi fikrim yok
ama ben olursa istanbul düşünüyorum, şartları biraz daha zorlayıp

rapora gelince canım aslında hiç aşılama olmadan da devlet yardımı alabiliyorsun ama
onunda belli başlı şartları var o şartlara uyuyorsan alırsın canım araştırman gerek

Sakaryada yasiyorum canim burda varmi bilmiyorum :( arastirmamiz lazim. Peki tup bebek yapmak icin kac gunden itibaren kontrol etmesi lazm

devletten tüp bebek desteği alabilmek için 3 yıllık evli, minimum 23 yaş ve öncesinde 2 kere aşılama yapılması gerekiyor.

Back