• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 Haziran Aşılama Yaptıracaklar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Tiroit bezinin az çalışması veya fazla çalışması kadınlarda adet düzensizliği yapmakta ve gebe kalmayı önlemektedir.

*Gebe kalamamak veya kısırlık sorunu kadınlarda genellikle endometriozis denen rahim içini örten tabakanın hastalığı (% 11), rahim tüplerindeki hastalık (% 30) ve yumurtalıkların iyi çalışmaması (% 59) nedeniyle oluşur.

*Gebe kalamayan kadınların % 18’inde anti-TPO antikoru kanlarında yüksek
olarak bulunur.Buna karşılık endometriozis isimli rahim hastalığı olan kadınlarda ise anti-TPO antikoru % 50’sinde, yani her 2 hastadan birinde yüksek olarak saptanır.Bu antikor yüksekliğinin gebe kalmayı nasıl önlediği tam olarak bilinmemektedir.Bilinen bir mekanizma bu antikorların tiroit bezinin az çalışmasına neden olduğu ve bu nedenle yumurtlamayı bozduğu şeklindedir.

*Tiroit bezinin az çalışması, adet sıklığını azalmakta ve adetlerde oluşan kanama miktarını artırmaktadır.Çok fazla oluşan adet kanamaları bu hastalıkta oluşan kan pıhtılaşmasındaki azalmaya veya kanın fazla sulanmasına bağlıdır.
Tiroit bezi az çalışan kadınlarda cinsel istekte azalma olduğu gibi yumurtlama da bozulur ve gebe kalma şansı azalır. Hafif tiroit bezi yetmezliği olanlar (sadece TSH hormonu yüksek, fakat T3 ve T4 hormonu normal olanlar) gebe kalsalar bile düşük sıklığı fazladır.

*Rahimin içine doğru büyümüş myomlar (submüköz) tedavi öncesi histeroskopik olarak çıkartılmaıdır. Rahimin içine baskı yapmayan myomların tedavi başarısı üzerine etkileri tartışmalıdır. Bununla birlikte, bazı çalışmalarda, 4-5 cm çaptan büyük myomlar, rahimin iç tabakasına baskı yapmasalar bile, tedavide gebelik oranlarına olumsuz etkileri olabileceği bildirilmiştir.

Bu bir süreç işidir.

Emek ve umut işidir.

Maddi külfeti yüksektir.

Yüksek de moral gerektirir.

Kimsenin suçu ya da tek başına sorumluluğu değildir.

Çevrenin her şeyi bilmesi gerekmez.

Hassasiyet ve özen gerektirir.Çocuk bir aileyi aile yapan en önemli faktördür ama çocuk olmaması gerçekten de dünyanın sonu değildir.Durumu bu noktaya getirmek evlilik için de ciddi tehlikelere yol açabilir. Çocuğu olmadan da mutlu bir hayat süren pek çok çift olduğunu unutmamak gerekir.Tedavide moral desteğin ve bazı şeyleri bazen sadece oluruna bırakmanın bile pek çok yararı vardır.Hayatınızı sadece tedavilere dönük yaşamadan,ama gerekenleri de ihmal etmeden yaparak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.Ancak bu süreçte birbirinizi üzerek,kırarak ya da size ait bazı değerleri yok ederek sahip olacağınız çocuk size umduğumuz kadar huzur ve heyecan getirmeyebilir.O nedenle sabırla,dikkatle,umutla ama bolca sevgiyle ve anlayışla bu yola girmenizi ve her koşulda eşlerin birbirine destek olması önerilir.

Rahim filmi (HSG);

- Rahim tıkanıklıklarının olması veya kanallarda tıkanıklık olması durumunda, tespit amaçlı olarak,
- Kürtaj yapılması dahilinde, rahim içerisinde parça kalması durumu yaşanabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için HSG rahim filmi çekilmektedir.
- Düşük yaşanması dahilinde, parça kalmasını önlemek amacıyla,
- Rahim içi, kanalları ve ağzında varsa iltihaplanmaları tespit etmek için HSG rahim filmine başvurulur.

İnfertilite problemi için başvuran hastalara sorulan ilk testtir genelde.Düşük,kürtaj vb müdahalerlerde bulunulmadıysa bazı doktorlar gerek görmüyor.Aslında emin olmakta büyük fayda var.

Kızlar duşumu aldım yemeğimi yedim biraz fazla kaçırdım sanırım karnim şişti iyice bugün alyansimi bile cikarttim ellerim bile tombis olmuş pantolonumun düğmesini kapatmadım şişlikten rahatlatıcı bir müzik koydum birazdan uykuya dalarim sanırım iyi geceler yarın anlatırım herseyi

kilst: 41277644 .!.:
Kızlar duşumu aldım yemeğimi yedim biraz fazla kaçırdım sanırım karnim şişti iyice bugün alyansimi bile cikarttim ellerim bile tombis olmuş pantolonumun düğmesini kapatmadım şişlikten rahatlatıcı bir müzik koydum birazdan uykuya dalarim sanırım iyi geceler yarın anlatırım herseyi
Ne kadar guzel yapmissin, yarin güzel haberlerini bekliyoruz.bu arada paylaştığını şeylerde çok faydalı. Bir ara ne kadar çok araştırmıştır bu konulari.

Canım bence aşılamanı yaptır ben kendi mezuniyetime bile katılamamıştım kardeşine en büyük hediye teyzelik duygusunu yaşatman olur ben bu sene teyze oldum ve dedim ki teyzelik bu ise annelik nasıl birşeydir canımın canı o benim .
Eminim kardeşinde anlayışla karşılayacaktır. Anneni gönderebilirsin dayın yada amcanla illa birileri olsun istiyorsa kardeşin ama bence aşılaman daha önemli yapacak bir şey yok.

bncede aşılamanı yaptır, anneni gönder. bu herşeyden çok önemli...
Himmmmm. Pazartesi tekrar kontrolün var. Sanırım dediğimiz gibi olacak. Gideceğiz yer 3 saatlik mesafede. Yada gidip izleyip hemen geri geleceğiz,tabi aşılama aksama olursa oda,tesekkur ederim fikir verdiğiniz icin

merhaba arkadaşlar.aşılama olupta tek taraflı kasık ağrısı yaşayan varmı.2 haziranda aşılama oldum.bugün 5. günü tek taraflı ağrım hala devam ediyor.

Merhaba kizlar bizde asilama yaptiricaz ilk adimi bugün attik 24 haziran reglimin ilk gunu (bi terslik olmazsa) ilk gunu gel ignelere baslayalim dedi dr cok heyecanliyim benim icin en zoru doktor secmekti en yamlis karar bile kararsizliktan iyidir dedim gittim bugun cok tatli bir doktora sagolsun cok alcak gönüllü sevdim :)

Bekliyotprum iyi haberlerini

merhaba arkadaşlar.aşılama olupta tek taraflı kasık ağrısı yaşayan varmı.2 haziranda aşılama oldum.bugün 5. günü tek taraflı ağrım hala devam ediyor.
Olumlu düşünelim ağrıyan tarafında bebişi olsun gelişen yumurtan o taraftaysa diye tahmin ediyorum

Evet kızlar bugün aşılamami oldum çok rahat ağrısız hiç korkmayın aşılama sonrası 15-20 dk kadar kalmadım Doktor ağır kaldırma ağır is yapma onun dışında günlük hayatına devam edebilirsin dedi bizde aşılamadan sonra market alışverişine gittık sonra eve geldim 1-2 saat uyudum eşimin maçı vardı bende mutfağa girdim sıkıntıdan kek vs yaptım Ara sıra batmalar oldu yalnız acayip duygusallastim ağladım eşime satastim Allahtan beni sallamadi ama o sallamadi diye ben daha da huysuzlastim neyse ağlarken dedim ben neden ağlıyorum sebep yok aglamaya devam neyse çok sürmedi geçti hormonlar tavan yapti yani sonra eşimle balkon keyfi yaptık esirgedigin göze çöp batar abartma hayatım dedi esim bende abartmamaya karar verdim Allaha emanet artık bu arada progesteron verdi doktor ayrıca bugün ve pzt ilişki dedi

Evet kızlar bugün aşılamami k rahat ağrısız hiç korkmayın aşılama sonrası 15-20 dk kadar kalmadım Doktor ağır kaldırma ağır is yapma onun dışında günlük hayatına devam edebilirsin dedi bizde aşılamadan sonra market alışverişine gittık sonra eve geldim 1-2 saat uyudum eşimin maçı vardı bende mutfağa girdim sıkıntıdan kek vs yaptım Ara sıra batmalar oldu yalnız acayip duygusallastim ağladım eşime satastim Allahtan beni sallamadi ama o sallamadi diye ben daha da huysuzlastim neyse ağlarken dedim ben neden ağlıyorum sebep yok aglamaya devam neyse çok sürmedi geçti hormonlar tavan yapti yani sonra eşimle balkon keyfi yaptık esirgedigin göze çöp batar abartma hayatım dedi esim bende abartmamaya karar verdim Allaha emanet artık bu arada progesteron verdi doktor ayrıca bugün ve pzt ilişki dedi
Haha supersin yaa esine satastin ve seni sallamadi sallamadi diye daha cok abarttin.ayni bennn :) allah saglikla kucagina almayi nasip etsin :)

Merhaba bugün aşılamamın 2. günü pek bir şey hissetmedim sadece gaz halim vardı biraz doktor cmt yani aşılamanın olduğu gün ve pzt ilişki demişti ama yumurta vücutta 24 saat yaşıyor aşılamamı dün 11:30 da oldum ( 36 saat sonra) hadi diyelim yumurtam daha geç çatlamış olabilir diye doktor pzt dedi ama ben pzr da boş geçmek istemedim neticede cmt gününde herhangi bir saatte çatlamış olsun pzt akşamına kadar 24 saat dolar:)). Bu arada eşim umudum yok dedi neden bilmiyorum ben de kendimi çok umutlu hissetmiyorum ama olacağını düşünmek heyecanlandırıyor. Bugün konuşurken dedi olmazsa üzülmem dünyanın sonu değil böylede mutluyum. Ben dedim üzülürüm :((.
Bu arada yds çalışmaya karar verdim. Hem çok rahatım hem gergin hem heyecanlı hepsi bir arada nasıl oluyor bilmem ama öyle hissediyorum.

Yarın işe gideceğim çok yoğun stresli ve koşturmalı bir işim var doktora söyledim ama rapora gerek yok dedi. Yine de çok tempoya kaptırmamam lazım. Yarın görüşürüz kızlar hisettiklerimi yazarım.

Haha supersin yaa esine satastin ve seni sallamadi sallamadi diye daha cok abarttin.ayni bennn :) allah saglikla kucagina almayi nasip etsin :)
Sadece senin gibi degil bütün kadınlar gibi :) bnde eve geldiginda satasacagim.

Merhaba bugün aşılamamın 2. günü pek bir şey hissetmedim sadece gaz halim vardı biraz doktor cmt yani aşılamanın olduğu gün ve pzt ilişki demişti ama yumurta vücutta 24 saat yaşıyor aşılamamı dün 11:30 da oldum ( 36 saat sonra) hadi diyelim yumurtam daha geç çatlamış olabilir diye doktor pzt dedi ama ben pzr da boş geçmek istemedim neticede cmt gününde herhangi bir saatte çatlamış olsun pzt akşamına kadar 24 saat dolar:)). Bu arada eşim umudum yok dedi neden bilmiyorum ben de kendimi çok umutlu hissetmiyorum ama olacağını düşünmek heyecanlandırıyor. Bugün konuşurken dedi olmazsa üzülmem dünyanın sonu değil böylede mutluyum. Ben dedim üzülürüm :KK43:(.
Bu arada yds çalışmaya karar verdim. Hem çok rahatım hem gergin hem heyecanlı hepsi bir arada nasıl oluyor bilmem ama öyle hissediyorum.

Yarın işe gideceğim çok yoğun stresli ve koşturmalı bir işim var doktora söyledim ama rapora gerek yok dedi. Yine de çok tempoya kaptırmamam lazım. Yarın görüşürüz kızlar hisettiklerimi yazarım.
Aşılama icin %15-20 civarinda bi sans veriliyormus aslında. Hatta ciftlere cok umitlenmemesi gerektigi bile soylenmeliymis. Ama umutlanmadan nasıl olacak ki.
Kendimi en kotusune hazirlamaya çalışıyorum aslında. Cok istiyorum çokta umitleniyorum ama olmazsa uzun süre kendime gelemeyecegimi de biliyorum. Bugün tv de bi dogum sahnesi izlerken ben agliyodum esiminde gözleri dolmuştu. O bana destek olmak icin birşey soylemiyo ama bnden daha cok uzulucek. Bunu bilmek beni daha cok üzüyor...
Allah sabir versin bizlere.

Sadece senin gibi degil bütün kadınlar gibi :) bnde eve geldiginda satasacagim.
Yapacak birşey yok bütün hormonu yiyen biziz duygularimiz allak bullak ağrı sancı çeken biziz dengesi bozulan biziz geçen eşime diyorum bebeğin cinsiyetini erkekler belirliyormus bana ne dese beğenirsiniz zaten bizim sayemizde hamile kalıyorsunuz bütün is bizde siz sadece tasiyicisiniz madem öyle tasiyicisiniz azıcık nazini da cekeceksin

Aşılama icin %15-20 civarinda bi sans veriliyormus aslında. Hatta ciftlere cok umitlenmemesi gerektigi bile soylenmeliymis. Ama umutlanmadan nasıl olacak ki.
Kendimi en kotusune hazirlamaya çalışıyorum aslında. Cok istiyorum çokta umitleniyorum ama olmazsa uzun süre kendime gelemeyecegimi de biliyorum. Bugün tv de bi dogum sahnesi izlerken ben agliyodum esiminde gözleri dolmuştu. O bana destek olmak icin birşey soylemiyo ama bnden daha cok uzulucek. Bunu bilmek beni daha cok üzüyor...
Allah sabir versin bizlere.
Vücut hormonları 3 ayda atiyormus oyüzden karışık ruh halimiz normal

Buarada Mayıs asilamayi okudum az önce sadece 1 kişinin tutmuş sinir bozucu okadar yazıp sonra yazmamak insan tutma haberine bile sevinir ümit bağlıyor ama tuttuğu halde yazmayanlar can sikiyor

Back
X