• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Kızlar merhaba kızım 17 temmuz doğumlu
Ocakta ek gidaya gecicem ama nasıl gecicegimi bilmiyorum yanlizim ve ilk bebeğim.
Ilk ne vermeliyim günde kaç defa normal mama vericekmiyim biberon.?
Yardımcı olurmusunuz bana kafam allak bullak :/ Bu arada ek gidaya geçerken bebeğim kabız olacak mı şu ara dış kasıntimiz var huzursuzuz.

Canim cok sagol uygulicam hepsini. Ihlamuru nasil yapim tarif eder misin hep taze mi yapayim. Ilk esim yapti aktar tarif etmis, sende yazar msin zahmet olmazsa?
canım ben ilk günler İbrahim saraçoğlunun dediği gibi demleyerek yapıyodum ama ıhlamur hiiç suya geçmiyo bence 5 dk da, artık anam babam usulü :) bi tutam ıhlamuru demliğe koy, yıka süz. Sonra yine su koy, bi taşım kaynat, o ilk suyu dök, sonra yine su ekle, uzun uzun kaynat.. Ben 2-3 gün hem içiyorum hem bebeğime içiriyorum. 2-3 gün sonra yenisini hazırlıyorum

Kızlar merhaba kızım 17 temmuz doğumlu
Ocakta ek gidaya gecicem ama nasıl gecicegimi bilmiyorum yanlizim ve ilk bebeğim.
Ilk ne vermeliyim günde kaç defa normal mama vericekmiyim biberon.?
Yardımcı olurmusunuz bana kafam allak bullak :/ Bu arada ek gidaya geçerken bebeğim kabız olacak mı şu ara dış kasıntimiz var huzursuzuz.
blw yi araştırmanı tavsiye ederim canım, ben o yöntemi denicem inş

Bide kac saate bir emziriyorsunda 5dk aliyo
Canim kaka tahlili yaptirdik dun gece, temiz cikti sukur . Ama bu gaz ilaci daha verdi gazi cok bebeginin dedi. Griple bogusuyoruz. Senin melegin nasil? Ben 2 saatte bir veriyorum canim aslinda saatte 1 wermeye calisiyorum ama kabul etmiyo. Yogurt yaptim veriyorum yemiyo muz yemiyo kiz bsy yemiyo bu deli edecek beni. Ne yedircem ben bilmiyorum tattiriyorum onu ögürüyo :(

Canim kaka tahlili yaptirdik dun gece, temiz cikti sukur . Ama bu gaz ilaci daha verdi gazi cok bebeginin dedi. Griple bogusuyoruz. Senin melegin nasil? Ben 2 saatte bir veriyorum canim aslinda saatte 1 wermeye calisiyorum ama kabul etmiyo. Yogurt yaptim veriyorum yemiyo muz yemiyo kiz bsy yemiyo bu deli edecek beni. Ne yedircem ben bilmiyorum tattiriyorum onu ögürüyo :KK43:
Tahlil temiz cikmis ne guzel demekki seninkinin derdi gaz ve dis....gribi de atlatir ins en kisa zamanda. .
Cnm bizim ishal bitti cok sukur. Ama cok huzursuz. Galiba bizimki de dis sikintisi. Emmeye basladi ama iste 5er dakika. Yogurt bikac gundur veriyorum 2 yemek kasigi yiyor. Bugun bebe biskuvisi verdim 2 tane yedi. Ben cok korkarak emdirerek verirdim yogurdu istemezdi. Gecen annem yedirdi cay kasigiyla agzina bosalta bosalta. Bende oyle yapinca istahla yiyor. Dene sende. Gazi hala var da brn ilaci kestim sayilir cok nadir veriyorum. Sanki kendi kendine cikarmaya basladi gibi. Bakalim bebisler ins sorun cikarmazlar ek gida konusunda. Acikcasi cok titiz olmayacahim gida konusunda. Asiri secici degil biz ne yiyorsak o sekilde vermek istiyorum ilerde. Tabi cok tuz sekerli olmamak kosuluyla.

Oğlumun kilo alımı düştüğü için doktor önerisiyle bizde ek gıdaya başladık. Aslında dördüncü Ayında doktorumuz başlamamızı söylemişti ama ben bir türlü içime sindiremediğim için başlayamadım ek gıda yerine devam Sütü verdim bu ay 750 gr almış doktordan fırça yedim biberona alıştırdığım için bende hipp in Kaşık mamalarından aldım anne sütüyle Yapılıyor. Kaşık mamaları konusunda ne düşünüyorsunuz kızlar sizce doğrumu yapıyorum

Canim sebze çorbasinin tarifini verir misin kaç dakika haşliyorsun buharda mi pişiriyorsun?yoğurdu kaç kaşik veriyorsun?biraz çok soru sordum ama :KK70:

Yoo estağfurullah 1 havuç 1 patates 1 kabak 2 3 sal ıspanak 1 tatlı kaşığı bulgurlu az suda başlıyorum kontrol etti havuç patates iyice haslanan kadar kaynatın çok şu koyma sonradan blendirdan geçiriyorum soğuğunda az bise zeytinyağı koy bu kadar yogurduda küçük kasede veriyorum yani 3 4 tatlı kaşığı falan

Back