2015 Eylül annelerinin bebişlerine düşündükleri isimler

Eşimle Eyüp Sultan Türbesi'nde çalışırken tanıştığımız için daha sevgili iken Ensar ismini kararlaştırmıştık fakat sünnet olması hasebiyle ikinci isim de olacak ve eşim Peygamberimizin ismi ile çok uyumlu olacağını onların dostluğunu vurgulayacağını düşünerek Muhammed Ensar olsun istiyor. Bense kötü veya farklı bir düşünce olmaksızın başka bir isim istiyorum. Ben Halid Ensar olsun istedim Eyüp Sultan Hazretlerinin gerçek ismi olsun diye fakat anlaşamıyoruz bir türlü.
Fikirlerinizi beklerim aklımda olanları sırayla eşime kabûl ettirmeye çalışıyorum ama...
Farklı fikirlere de ihtiyacım var.
Hayırlı gebelikler sağlıklı kolay doğumlar şimdiden

Iki türlü de çok güzel oluyor inşallah hayırlı ve sağlıklı bir evlat olur. Ben bu aralar birde emir ismini çok beğeniyorum ama çevremde bu ismi koyan çok oldu malesef düşünemiyorum ama fikir olarak size Ensar Emir de olabilir

Allah nasip ederse bende eylül annesiyim bir kızımız olacak ama isimde anlaşamıyoruz . Ben Esila sare istiyorum eşim istemiyor bilindik isim olsun istiyor. Bu yüzden Esila sare olmayacak gibi
Fikirlerinizi bekliyorumm güzel bir isimle ikna edeyimm artık

Iki isim koymakta kararliysaniz birini siz seçin birini esiniz olmaz mı :)

O daha çok bilindik isimler istiyor iki isim olabilir o sorun değil ama sanırım Esila sare yi iç beğenmedi Ya istediği ismi ben istemezzseeem .. Ne kadar zormuş isim koymak

O daha çok bilindik isimler istiyor iki isim olabilir o sorun değil ama sanırım Esila sare yi iç beğenmedi Ya istediği ismi ben istemezzseeem .. Ne kadar zormuş isim koymak
Evet öyle cidden. Bizde halen karar veremedik . Esila nin yanına da esiniz seçer diye düşünmüştüm. Bir arkadaşım kız bebek bekliyor ve Esila koyacak. Hep erkek hissedip erkek düşündüğüm için kız isimlerini hiç düşünmedim ama hoşuma gidenler Duru , Alya, Begüm

Sizin cinsiyet ne ?
Bakalım ne olacak ismi:) buda ayrı bir heyecan ama ısrarcıyımm benim istediğim olsunn :)
çok var tercih ama istemiyorrr tutturmuş bilindik olacak bekliyoruzz bakalım ondan gelen isim ne olacak ???

rana , sare , esila , ılgın , alya , arya .... isim çok ama ben alya da istesem o bilindik isim istiyor

Eşi ikna etmek zor evet tutturunca aklındaki ismi ne söylesen beğenmiyor. Tabii ki ikimizin de hakkı, çok da görmüyorum ona aslında bu ısrarı.
Ama içime sinmiyor işte ne bileyim. Off

Hepsi de çok güzel isimler bizim oglusumuz olacak inşallah halen bir karar veremedik ama isim konusunda

Kızlar bende 22 haftalık hamileyim oğlumuza isim arıyoruz bizde Aras , Deniz , Ediz , Ayaz , Eray bu isimler hoşuma gitti ama kararsızım ya

Hayırlısı olsunn canım .. Ediz de güzelmiş , karar vermediysen henüz bunlara da bak derim ASİL , KAAN, MALİK , ENES , ÖMER ,TALAT , BARTU , BORA , DORUK .. iki isim istersen Enes malik , Ömer faruk , Sami Yusuf , Talha Kemal , ASİL KAAN

Muhammed Ensar çok uzun bi isim canım
Eğer soyadınız da uzunsa problem yaşar ileride canım
Valla sınavlarda falan adımı iki soyadımı falan kodlamak çok zor oluyor

Eşi ikna etmek zor evet tutturunca aklındaki ismi ne söylesen beğenmiyor. Tabii ki ikimizin de hakkı, çok da görmüyorum ona aslında bu ısrarı.
Ama içime sinmiyor işte ne bileyim. Off

Valla o kadar ağrı, sızı,endişe, doğum, test vs hepsini biz çekiyoruz
İsim hakkının anne de olduğunu düşünüyorum bunca şeyden sonra
Eşime de sorarım ama benim içime sinmeyen ismi de koydurtmam.

Kızıma isim arıyorum. Timaş Yayınları'ndan bir kitap okudum, kitabın adı "Adım Güzel Olsun", yazarı Fatih Okumuş. Ama kitabın içinde mânâsız, saçma isimler de yazılmış. İnternette de birçok kadın-bebek-anne sitesi ile dinî sitelere baktım, araştırdım.
Benim gözüme ilişen mânâlı isimler şöyle (kız isimleri):

Afife: İffetli, namuslu, temiz.
Ahsen: Çok güzel, en güzel.
Belma: Sakin, yumuşak.
Cahide: Çalışan, çaba gösteren.
Feyza: Bolluk, çokluk, çoğalma.
Müberra: Temize çıkmış, aklanmış (Peygamberimiz'in -sav- isimlerinden).
Rahime: Hafif sesli, lâtif konuşan kadın.
Serrâ: Genişlik, kolaylık, mutluluk (Söyleniş olarak favori ismimdi, anlamı dinî açıdan çok anlamlı olmayınca vazgeçtim gibi gibi).
Sümeyye: İslam dininin ilk şehidi olan hanım sahabinin ismi. Kelime anlamı olarak ise "küçük gökyüzü, semacık" gibi bir anlamı var (bu yüzden koymaktan vazgeçtim).
Zahide: Dinin yasak ettiği şeylerden sakınan.

Şimdi favorim Zahide oldu. Ama aramaya devam... Bakalım :)

Halen daha isim kararı veremedim
zaten eşimle sevgilik zamanlarimizdan beri bir isim isterdik bi arkadaşım hamile ydi ne koyacaksiniz diye muhabbet ederken ben eğer oğlum olursa ... koyarım dedim tuttu kendi oğluna koydu sonra da aa sende benden duydun dedi bütün hevesim kaçtı
geçen gün de konuşurken isim ne olacak dedi .. dedim aaa oğlumun göbek adı dedi
Zaten hamile olduğumu ogrendiginden beri bi sidik yarıştirma çabasında bilemedim ne yapacagimi

Ben yakınlarımdan saklıyorum ne koyacağımı, benden önce doğum yapacak olanlar var, benden duyup benden önce koyabilirler diye düşündüm niyeyse :)) Kafamda belli olan ismi buraya yazdım ama eşime bile söylemedim henüz, o benim hâlâ yukardaki seçenekler üzerinde düşündüğümü sanıyor, evet düşündüm ama benim kararım şekillendi, şişşt duymasın :) Laf arasında birine söyler, başkasına kaptırırız diye eşime de söylemedim daha..

en güzelini yapmışsın yukarıda da yazdım ya sinir oldum arkadaşıma bir isme karar verdik en güzel o geldi bize içimize sinen şimdi onun yüzünden ondan da soğudum. Herşey bir yana isim seçmek çok zor gerçekten :)

Benimde oğlum olacak kısmetse ama isme hala karar vermiş değiliz Emre , Eren , Onur ve Uğur arasında karar vermeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…