- 4 Eylül 2012
- 1.402
- 689
-
- Konu Sahibi Luckylover
Bende hislerime guvenirim hatta ruyalarim çıkar ama yine de Allah bilir kesin konusamiyorum ama hep içimde erkek olacak gibi bir his var hatta evlenmeden bebek patigi almıştım kendi bebegime diye o bile erkek patigi :) Eymen de çok güzel isim. Allah sağlıkla bebislerimize kavustursunbenim de oğlum olacak ama ben hamile kalmadan önce hem hamile kalacağımı hem oğlum olacağını hemde adını gördüm Eymen olacak adı kesin ve net.. rüyalarıma hep güvenmişimdir beni hiç yanıltmadılar o yüzden isim arayışına girmedik
Ada yi çok beğeniyorum ama eşim burun kiviriyor o zaman sen bul diyorum bi kaç bakıp ya hiç güzel isim yok sonra bakarım ben diyoBen erkek hissediyorum tabi kizimda olabilir ama oglum olursa tunahan olucak esimin babasi cok istiyo benimde esiminde hosumuza gitti kizim olursa belki ada olabilir esim bu ismi cok istiyodu oglan veya kiz ada olsun istiyodu ama tunahan da hosuna gitti bakacaz artik
Öykü ve mısra çok güzel gerçekten bunu da yazdım bir kenara :)erkek olsaydı toprak koymayı düşünüyordum.. çok beğenirim toprak adını. ama dualarım kabul oldu ve kızım olacak.. ama şimdi de milyon tane kız ismi var aklımda.. şimdilik favorilerimiz öykü, ipek, duru, defne veya mısra.. henüz seçemedik :)
Daha doğuma çok var hatta çoğumuzun cinsiyeti bile belli olmadı ama yine de herkesin aklında bi isim vardır değil mi ? Ama benim yokyani aslinda varda ben Çok kararsız kalıyorum. doktor bebeğim için erkeğe benziyor dedi erkek olarak düşündüğüm isim Alaz Kayra ve Bartu.
kız ismi olarak Mira yı çok begeniyordum ama sanırım dinimizce uygun değil. Kız olarak da Alya Ve Ada. tabi bunlar benim düşündüklerim daha Babamız seçmedi. Sizlerin düşüncesi nedir? Belki burdan güzel isimler bulabiliriz ve birbirimize yardimci olabiliriz
Eymen sağ taraftaki demekmiş, burdan bir arkadaş demişti hatta cennetin kapısı diye anlamı yokmuş.benim de oğlum olacak ama ben hamile kalmadan önce hem hamile kalacağımı hem oğlum olacağını hemde adını gördüm Eymen olacak adı kesin ve net.. rüyalarıma hep güvenmişimdir beni hiç yanıltmadılar o yüzden isim arayışına girmedik
Eymen isminin ilk anlamı daha uğurlu çok şanslı demekmiş. Ilk anlamına göre güzel bence inşallah öyle de hayırlı şanslı bir evlat olur.Mira neden uygun değil?
bir sürü dilde güzel anlamları var.
Ben Mira koymayı düşünüyordum ama şu salak medcezir dizisinden sonra ayağa düştüğü için soğudum.
Eymen sağ taraftaki demekmiş, burdan bir arkadaş demişti hatta cennetin kapısı diye anlamı yokmuş.
başka yerlerde de mira adının Kuran'da geçmediğini söylüyor.Eymen isminin ilk anlamı daha uğurlu çok şanslı demekmiş. Ilk anlamına göre güzel bence inşallah öyle de hayırlı şanslı bir evlat olur.
Mira ismini ben aslında yunuslarin dans ederken söylediği şarkı gibi birsey biliyordum bi arkadaşım kızın olursa bunu koy anlamı bu demişti. Çok hoşuma gitmişti. medceziri hiç izlemedim ama onun sayesinde bi artış olabilir. Fetva diye bi siteydi sanırım
"Mira" kelimesi farklı dillerde bir kaç anlam ifade eder. Latince ve İtalyanca kökenli olarak farklı anlamlar ifade eder.Türk dil kurumunun çıkardığı sözlüğe göre İtalyanca olduğu belirtilen Mira; “Arazi üzerinde seçilmiş bir işaret noktasının düşeyini gösteren, yön belirtmek için uzaktan gözlenen, geometrik biçimli tahta lata” demektir. (Bkz: Türkçe Sözlük, “Mira”, Türk Dil Kurumu, Ankara, 2009)
Çok uzun aslinda sıkılırsınız diye hepsini kopyalamadim. Kur'an da ki anlamı da tartışmak munakasa etmek anlamına geliyormuş. Anne baba olarak isim koyma konusunda ağır bir sorumluluk yüklenmiş. Güzel olduğu kadar bir ismin anlamlı da olmasi gerekli
Evet bu da çok kafa karıştırıyor. iyi bildiğimize kötü, kötü bildigimize iyi diyorlar.başka yerlerde de mira adının Kuran'da geçmediğini söylüyor.
her sitede başka şeyler, bilgi kirliliği resmen.
canım bak sana alıntı yaptım siteden Eymen ismiyle alakalıMira neden uygun değil?
bir sürü dilde güzel anlamları var.
Ben Mira koymayı düşünüyordum ama şu salak medcezir dizisinden sonra ayağa düştüğü için soğudum.
Eymen sağ taraftaki demekmiş, burdan bir arkadaş demişti hatta cennetin kapısı diye anlamı yokmuş.
evet senin dediğin kelime anlamıymış cnm ayrıca cennetin sekiz kapısından biri ben çok araştırdım 2 ayrı hocaya sordum netten aynı cevabı aldım cennetin sekiz kapısından birinin adıymış..Eymen isminin ilk anlamı daha uğurlu çok şanslı demekmiş. Ilk anlamına göre güzel bence inşallah öyle de hayırlı şanslı bir evlat olur.
Anlamı çok güzel gerçekten. Isimlerin güzel olduğu kadar anlamlarinin da güzel olmasi gerekir zaten. Ismi gibi omrude güzel olur inşallahevet senin dediğin kelime anlamıymış cnm ayrıca cennetin sekiz kapısından biri ben çok araştırdım 2 ayrı hocaya sordum netten aynı cevabı aldım cennetin sekiz kapısından birinin adıymış..
amin cnm inşallah cümlemizinkinin ömrü güzel olsun..Anlamı çok güzel gerçekten. Isimlerin güzel olduğu kadar anlamlarinin da güzel olmasi gerekir zaten. Ismi gibi omrude güzel olur inşallah