- 14 Ekim 2010
- 471
- 14
-
- Konu Sahibi Luckylover
Mehmet güzel isim aslında. Sırf babasının adını koymak istemediğin için mi olmasın diyorsun. Nasıl vazgeçer ki esin de istemeseydi babasina uygun bir dille izah ederdi ama bilemedim. Çok kızıyorum bazen büyüklere 9 ay biz tasiyalim ağrı sancı herseyi biz çekelim onlar pat diye isim koysun. Eğer gerçekten o ismi koymak istemiyorsan o zaman bende dedemin yada babamın ismini koyarım onunla hitap ederiz de ?Merhaba anneler, Allah nasip ederse eylülde bir oğlum olacak ve hala isim koyamadık sebebi eşimin babası kendi babasının ismini vermek istiyor (Mehmet) eşimde olumlu bakıyor bana bir isim daha koy onunla hitap edelim diyor ama ben mehmet ismini koymak istemiyorum eşime de söyledim vazgeçmiyo nasıl vazgeçirebilirim?
Geçen sene ikimizin de dedesi öldü benim dedemin adı da ahmet yani ikisini koymak olmuyo Mehmet Ahmet oluyo o zaman önemli olan ismi koymak değil eğer koyarsak baba tarafında mehmet dencek benim çevremdekiler benim koyduğum isimle seslencek çocuğun kafası karışcak sadece mehmet de koymak istemiyorum ilk çocuğum haliyle hevesliyim niye adını babasıyla beraber düşünüp koymayalım kiMehmet güzel isim aslında. Sırf babasının adını koymak istemediğin için mi olmasın diyorsun. Nasıl vazgeçer ki esin de istemeseydi babasina uygun bir dille izah ederdi ama bilemedim. Çok kızıyorum bazen büyüklere 9 ay biz tasiyalim ağrı sancı herseyi biz çekelim onlar pat diye isim koysun. Eğer gerçekten o ismi koymak istemiyorsan o zaman bende dedemin yada babamın ismini koyarım onunla hitap ederiz de ?
Yani evet belki böyle soylerseniz vazgeçer diye düşündüm. Açıkça duygularınızı ifade edin. Bu en çok sizin hakkınız biraz duygu sömürüsü belki ise yarar. Benim de eşimin dedesi beni çok severdi hastaydi 3 sene önce vefat etti . Önce koymak istedim. Sonraları vazgeçtim. Esimde bir kere acaba koysak mi dedi sen bilirsin dedim çok ustelemedim. Sonra kendiliğinden vazgeçti Bartu da karar kıldık gibiGeçen sene ikimizin de dedesi öldü benim dedemin adı da ahmet yani ikisini koymak olmuyo Mehmet Ahmet oluyo o zaman önemli olan ismi koymak değil eğer koyarsak baba tarafında mehmet dencek benim çevremdekiler benim koyduğum isimle seslencek çocuğun kafası karışcak sadece mehmet de koymak istemiyorum ilk çocuğum haliyle hevesliyim niye adını babasıyla beraber düşünüp koymayalım ki
Rica ederim inşallah hepimiz de sağlıkla alırız kucagimiza meleklerimiziBartu güzel isim bende düşünüyorum teşekkür ederim destek oldugun için inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız bebeklerimizi.
Canım korkunda haklısın hatta geçen aylarda bir akademik makale okudum gelişim psikolojisi ile ilgili çift isimli çocuklarda özellikle aile baskısı ile çift isim konulan çocuklarda aile büyükleri kendi seçtikleri isimle seslenip genelde de ebeveynin kurduğu otoriteyi sarsacak şekilde davrandıklarında çocukta çift kişilik gelişebiliyor ve ilerleyen yaşantısında kendisini zora sokacak eylemleri bir başkası gibi o kişiliğine mal edip kendini temize çıkarmaya yöneliyorlarmış. Ya tek isim konulmalı yada herkes tarafından çift isimle çağrılmalıymış çocuklar. Atıyorum Mehmet Ali olan bir çocuğa babane-dede Mehmet derken ailesi ve çevresi Ali derse risk büyük. Ama tüm akraba, tanıdıklar ve çevre Mehmet Ali derse ozaman çok sıkıntı olmaz. Biz gerek bu nedenle gerekse de çift ismin gereksizliğine inandığımızdan tek isim koymaya karar verdik.Geçen sene ikimizin de dedesi öldü benim dedemin adı da ahmet yani ikisini koymak olmuyo Mehmet Ahmet oluyo o zaman önemli olan ismi koymak değil eğer koyarsak baba tarafında mehmet dencek benim çevremdekiler benim koyduğum isimle seslencek çocuğun kafası karışcak sadece mehmet de koymak istemiyorum ilk çocuğum haliyle hevesliyim niye adını babasıyla beraber düşünüp koymayalım ki
Daha güzel aydınlatılamazdım herhalde gerçekten önemseyip bu kadar detaylı açıkladığın için çok teşekkür ederim eşime de aynen bu şekilde aktarıcam onu da kırmadan ikna edebilirim bu sayede ayrıca isimlerin anlamlarına bende çok dikkat ediyorum mesela Arda ismini çok begeniyorum ama anlamı işaret için dikilen çubuk demek olduğu için koymuyorum siz benden daha tecrübelisiniz isim konusunda da bana yardımcı olursanız sevinirim.Canım korkunda haklısın hatta geçen aylarda bir akademik makale okudum gelişim psikolojisi ile ilgili çift isimli çocuklarda özellikle aile baskısı ile çift isim konulan çocuklarda aile büyükleri kendi seçtikleri isimle seslenip genelde de ebeveynin kurduğu otoriteyi sarsacak şekilde davrandıklarında çocukta çift kişilik gelişebiliyor ve ilerleyen yaşantısında kendisini zora sokacak eylemleri bir başkası gibi o kişiliğine mal edip kendini temize çıkarmaya yöneliyorlarmış. Ya tek isim konulmalı yada herkes tarafından çift isimle çağrılmalıymış çocuklar. Atıyorum Mehmet Ali olan bir çocuğa babane-dede Mehmet derken ailesi ve çevresi Ali derse risk büyük. Ama tüm akraba, tanıdıklar ve çevre Mehmet Ali derse ozaman çok sıkıntı olmaz. Biz gerek bu nedenle gerekse de çift ismin gereksizliğine inandığımızdan tek isim koymaya karar verdik.
Birde isimlerin anlamlarının kişilik gelişimine etkisi gibi önemli bir konu var ki onda da çift isimli çocukların isim anlamlarının birbiri ile çatışmaması gerekiyor. İki ismi birbirine kafiye olarak uydurmak da yetmiyor anlayacağın. Biz karı-koca eğitimciyiz haliyle çevremizde eğitim akademisyenlerinden oluşuyor. Şöyle söyliyim etrafımda da bu duruma bilimsel yaklaşıp çocuğuna tek isim koyanlar o kadar çok ki. Erkek çocuğun olacağı için söylüyorum; seçeceğin ismin anlamına dikkat et. Sırf moda vs diye şiddet içeren yada çağrıştıran isim koyma derim naçizane tavsiye olarak. Mesela ben hep Tolga adını çok beğenirdim anlamı "savaş miğferi" diye vazgeçtik.
Sanırım eşine bu şekilde açıklarsan anlayacak ve hak verecektir.
İsim tamamen bebeğinize yakıştırdığınız özellik ve tını ile karar verilmesi gereken bir olgu ama elimden gelen birşey olursa seve seve yardım ederim umarım eşinizle tatlılıkla anlaşırsınız isim konusunda.Daha güzel aydınlatılamazdım herhalde gerçekten önemseyip bu kadar detaylı açıkladığın için çok teşekkür ederim eşime de aynen bu şekilde aktarıcam onu da kırmadan ikna edebilirim bu sayede ayrıca isimlerin anlamlarına bende çok dikkat ediyorum mesela Arda ismini çok begeniyorum ama anlamı işaret için dikilen çubuk demek olduğu için koymuyorum siz benden daha tecrübelisiniz isim konusunda da bana yardımcı olursanız sevinirim.
Anlamı güzel olan isimleri bana yazabilir misiniz işin en zor kısmı yakıştırmak insan kendi bebeğine hiçbir ismi yakıştıramıyorİsim tamamen bebeğinize yakıştırdığınız özellik ve tını ile karar verilmesi gereken bir olgu ama elimden gelen birşey olursa seve seve yardım ederim umarım eşinizle tatlılıkla anlaşırsınız isim konusunda.
Bendede deniz benden canim bakalım Babamız netleşecek mi bi çınar diyo bi kuzey bide Hazar hadi hayırlısı yavruslar adas)))Deniz benden Uygar babadanDeniz Uygar olacak inşallah.
Ben Barış ismini çok anlamlı ve güzel buluyorum birde Kutay çok hoşuma gidiyor. Bu isimler listemizdeydi ama biri eşimin akrabası tarafından koyuldu diğeride pek sevmediği bir arkadaşının adıymış ondan vazgeçmiştik.Anlamı güzel olan isimleri bana yazabilir misiniz işin en zor kısmı yakıştırmak insan kendi bebeğine hiçbir ismi yakıştıramıyor
Bende barış ismini çok istedim. Eymen i çok istedim ama Babamız beğenmedi. En son Kayra da karar kıldık. Sence nasıl ? Birde isim analizine bakmak istiyorum ama bazı siteler çok saçma gibi. Onerebilecegin bir site var mı ?Ben Barış ismini çok anlamlı ve güzel buluyorum birde Kutay çok hoşuma gidiyor. Bu isimler listemizdeydi ama biri eşimin akrabası tarafından koyuldu diğeride pek sevmediği bir arkadaşının adıymış ondan vazgeçmiştik.
Bak birde bu linkte isimler anlamları ile var.
http://birkadinfenomeni.com/en-guzel-erkek-bebek-isimleri-ve-anlamlari.html
En çok hangisini begeniyorsun soyisminizle uyumu nasıl buna göre karar verebilirsinbebek doğacak hala isime karar veremedik yaEmre veya Onur ismini düşünüyorum ve artık karar vermek istiyorum