- 3 Aralık 2014
- 916
- 1.294
- 83
- 30
Peki içinde sadece tuz ve su bulunan konserveler var. Doğal ürünler içeren (ton vs.). Onlara da yasak var mı canım? Ya da dondurulmuş mesela superfresh, feast gibi sebzeler ya da balık (örnek iglo)??
Günaydın eylül anneleri, bugün bizim 7. Haftamız bitti :) Bursa'da bebek bekleyen anneler hangi doktora ve hastaneye gidiyorsunuz?
Kızlar bugün tam 5 haftalığım mide bulantım yok. Halsizlik bitkinlinlik var. Bulantı ne zaman başlar ya . Ondan bile korkar oldum
Kızlar bugün tam 5 haftalığım mide bulantım yok. Halsizlik bitkinlinlik var. Bulantı ne zaman başlar ya . Ondan bile korkar oldum
doktorum da bana haftada en az 2 kez balık ye dedi, omega 3 de kullanıyorum aslında yaklaşık 3 aydır umarım omega 3 ün de faydasını görürüm
Bende ilk hamileligimde 7. hafta başında başlamıştı. Bu hamileliğimde ise daha erken 6. haftanın ilk günü başladıKızlar bugün tam 5 haftalığım mide bulantım yok. Halsizlik bitkinlinlik var. Bulantı ne zaman başlar ya . Ondan bile korkar oldum
Ya bulantı olması iyiye işaretmiş olsun. Yeter ki sağlıklı olsun bebeğim bu sefer.Ca
Canım belki de bulantın olmaz benim ilk çocukta hiç bulantım olmamıştı
Ya öyle diyo bazıları ama ne bilim tedirginlik işte. Herkes gibi olmak istiyor insan.benim bulantılarım 6. haftamda yoğun olarak başladı. özelliklede sabahları. şuan 7. haftam bitmek üzere hala devam ediyor. ciddi anlamda sorun yaşıyorum. arabayla bir yere bile gidemiyorum hemen yol tutuyor. dr sordum 12. haftanın sonunda mide bulantıları geçecek o yüzden ilaç vermiyorum dedi. bakalım bekleyip görücez
seninle aynı canım tahmini doğum tarihimiz. Bende daha başlamadı. Yoğun akıntı ve halsizlik var o kadar.Bende ilk hamileligimde 7. hafta başında başlamıştı. Bu hamileliğimde ise daha erken 6. haftanın ilk günü başladı
Ton balığı açık ve temiz denizden geliyorsa iyi bir omega 3 kaynağı diye okudum ben. Bu açıdan iyi bir balık olduğuna inanıyorum. Okuduğum tüm bilimsel kitaplarda ve girdiğim bazı ciddi ya da gayriciddi sitelerde/gazetelerde hamilelikte tüketilebilineceği yazıyor. benim sorum özellikle konserve olanlarıyla ilgili. Bunu belirtmek istedim. Bir arkadaşım konservelerin içinde sodyum glutemat katkı maddesinin olduğunu söyledi. Daha çok tat veren bir madde. Çok zararlı mı tartışılır ama benim kullandığım hiçbir konservede bu madde yazmıyor. Normalde herşeyin yazılması gerekilir. Bu noktada yazılanlara güvenelim mi yoksa hamile bireyler olarak konserveyi tümden bırakalım mı?zaten ton balığıyla ilgili şüphem vardı sende söyleyince yiyemem artık, netten iyice bir araştırmak lazım.. bir arkadaşım da söylemişti temizleyip pişirip eve servis yapıyorlar diye, demek ki böyle yerler çoğalmış ne güzel.. iyi bir fikir verdin canım olmazsa bende senin gibi yapayım.. balık önemli Allah'tan seviyorum
Ayni durum bendede var agrim olsa acaba dusuk mu olcak diyorum olmasa niye yok diyorum sanirim bu hormonlardan kafayi yedik:)
Benim doktorum omega 3 takviyesini vermedi. Şu an gerekli görmedi sorduğum halde. 4. aydan sonra olabilir gerekirse takviye ederiz dedi. Aslında balık, ceviz, ve diğer omega 3 içeren besinlerle sağlıklı beslenen birine pek takviye verilmiyor. Bu özellikle Avrupa'da çok daha geçerli. Kan testleri vs. ile sürekli bakıldığı için gerekmedikçe vitamin hapı bile vermiyor oradaki doktorlar. Ama herkesin üzerinde durduğu yegane şey folik asit.doktorum da bana haftada en az 2 kez balık ye dedi, omega 3 de kullanıyorum aslında yaklaşık 3 aydır umarım omega 3 ün de faydasını görürüm
Haklı olabilirsin :)canım maalesef pakette olan konservede olan herşeyde mutlaka katkı maddesi vardır, tam mevsimindeyken tazesini yiyelim bence
Balık yememiz gerekiyor diye her Balığı yemicez.ton Balığı dip balığıdır ve ağır metaller içerir hafta en fazla iki kere yenebilir diye biliyorum.sizde araştırınbenimde merak ettiğim bir konu bu, balık yememiz gerekiyor diye ton balığı alıp yiyorum bazen.. balık ayıklayıp pişiremiyorum da benher zaman dışarı da çıkılmıyor en azından ton balığı alıp yiyorum ama sonuçta konserve yararı mı var zararı mı bilmiyorum ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?