• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ton balığı açık ve temiz denizden geliyorsa iyi bir omega 3 kaynağı diye okudum ben. Bu açıdan iyi bir balık olduğuna inanıyorum. Okuduğum tüm bilimsel kitaplarda ve girdiğim bazı ciddi ya da gayriciddi sitelerde/gazetelerde hamilelikte tüketilebilineceği yazıyor. benim sorum özellikle konserve olanlarıyla ilgili. Bunu belirtmek istedim. Bir arkadaşım konservelerin içinde sodyum glutemat katkı maddesinin olduğunu söyledi. Daha çok tat veren bir madde. Çok zararlı mı tartışılır ama benim kullandığım hiçbir konservede bu madde yazmıyor. Normalde herşeyin yazılması gerekilir. Bu noktada yazılanlara güvenelim mi yoksa hamile bireyler olarak konserveyi tümden bırakalım mı?

emin olmadığım şeyler yiyerek bebeğime zarar vermekten korkuyorum açıkçası.. mümkün oldukça taze balık yemeğe gayret edicem.. ama hiç konserve balık yemem diyemiyorum malesef..

emin olmadığım şeyler yiyerek bebeğime zarar vermekten korkuyorum açıkçası.. mümkün oldukça taze balık yemeğe gayret edicem.. ama hiç konserve balık yemem diyemiyorum malesef..
Dediğim gibi haftada iki kez konserveye doktorlar ok diyorlar diye okudum bir kitapta. Ama içinde katkı maddesi olmaması ve light olması gerektiği de yanında yazıyordu.

merhaba; bugun kan tahlili verdim idrar testinde + görünce. hayırlısı ile sonucumu yarın alacağım

selam cnm ben de 4 hafta 4 günlüğüm,dün doktorum haftaya gel bebeği görelim dedi,yani sanırım 6.hafta içerisinde kese görülüyor. sana tavsiyem bi de kandan baktır değerlerin düzgün artıyor mu baktır.doktorum bana 2 kez test yaptırdı Rabbime şükür düzenli artış gözterdi.haftaya keseyi görebilirsem içim rahat edecek inşallah :KK66:
Tesekkürler cnm geçen gittğinde kese alltan bakıldıgında görülmedimi
Bende bıraz buyusun daha iyi göreyım diyorum ama bılmıyorum bu ikinci hamileliğim

Kizlar bence hazir olan yani fabrikasyon yiyecekler herzaman zararlidir.onun teneke bir kutunun icinde durmasi bile sagliksiz bence.ama malesef bende yiyordum hamile kaldiktan sonra hic yemedim.doktorum bana sebze meyve agirlikli beslen dedi pismis et yiyebilisin dedi.

vallah kızlar şu ton balığını bende araştırmıştım hatta pazar günü aldım ton balığında sıkıntı yok diye biliyorum gönül rahatlığı ilede yiyordum özellikle lıhgt olanlar tercih edilmeli yazıyordu ama kesin bir şey yazmamışsınız sizde neyse bakalım bugün kontrol var dr sorayım bi tabi heycandan unutmazsam....

Herkese merhabalar,
Şu an için beklemedeyim ama eğer sonucum pozitif olursa ben de 2015 Eylül annesi olacağım. :anneadayı:

Yesil biberde c vitamini cok var. Ben de cevizici badem yogurt fistik yiyorum.portakal suyu iciyrm gunlk bir bardk. Peki yatis pozisyonun nasil? Ne zaman dikkat etmeliyiz?

Bende korkumdan yüzüstü yatamıyorum valla istemdışı gece uykum bölünüo :mad: sabahları işe gelirken 1 avuç içi kadar badem ve ceviz yiyorum ofiste kahvaltı peşine hemen folik asit kendime böyle bir düzen kurdum akşam üzeride mutlaka meyve yemeye çalışıyorum ve yoğurt obez doğurucam die korkuyorum artık valla hehe:rolleyes:

kızlar merhaba;çok sık yorum yapamıyorum ama okuduklarıma cvp yazmak istedim..lütfen kendinizi bu kadar dinlemeyin..inanın size faydası yok..bebeğe hiç yok..stresten uzak olmanız lazım..elinizden geldiğince tadını çıkarın bu güzel haberin..Allah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin..

yalnız olmadığımı biliyordum :) bakalım bu süreci nasıl geçiricez?? sabah kalkıp işe gelmek işkence olmaya başladı iş yerindeki arkadaşlar ne oldu sana deyip duruyorlar, bir gün dayanamayıp bağırcam gebeyim ben geebeeee :KK70:
:KK48:

Sizin gibi çalışan annelerin Allah daha çok yardımcısı olsun. Umarım bu dönemi rahat geçirirsiniz
kızımda çalışmıyordum ohh yan gel yat :) ama şimdi işe gelmek o kadar zor ki..Allah hepimizin yardımcısı olsun sağol..

Canim ole nasipten ote koy yok ben 3.tup denememde oldu 2 kaybim var surekli paronaya oldum ciktim rabbim yazdiysa yicegi ekmegi varsa kucagimiza almak nasip olur

Canım günaydın.. Seninle bebeğin muhtemel doğum tarihi aynı. Keseyi ne zaman gördün canım?
Ben de dün gittim ve görünmedi henüz.
Zaten doktor ve hastaneyle de aram hoş değildi. Haftaya başka bir doktorla keseyi görürüz inşallah. Yeni ise acele etme benim gibi canım. Beni yeni doğum yapmış arkadaşlarım çok gazladı:-)

Back