• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar bugün tam 5 haftalığım mide bulantım yok. Halsizlik bitkinlinlik var. Bulantı ne zaman başlar ya . Ondan bile korkar oldum

Peki içinde sadece tuz ve su bulunan konserveler var. Doğal ürünler içeren (ton vs.). Onlara da yasak var mı canım? Ya da dondurulmuş mesela superfresh, feast gibi sebzeler ya da balık (örnek iglo)??

içinde katkı maddesi olmaması gerekiyor işlenmiş ürünler özelikle hazır köfte, salam, sosis... dondurulmuş sebzelerde bence sorun yok . iglonun balık kroketide katkı maddeli neyazıkki.. sadece suz ve tuz bulunan konservelerde de sorun yok. ben normal tavuk bile yememeye çalışıyorum nasıl yetiştirildiklerini biliyoruz :(

Kızlar bence karın yağları için erken uzun bi süreç var önümüzde şimdiden kendinizi bunaltmayın derim..

Bir de doktora gitmeyen arkadaşlar folik asit kullanmaya başladınız mı. Normalde gebelikten 3 ay önce başlamak gerekiyor ama doktor vermeden kendiniz de eczaneden alabilirsiniz

Kızlar bugün tam 5 haftalığım mide bulantım yok. Halsizlik bitkinlinlik var. Bulantı ne zaman başlar ya . Ondan bile korkar oldum

benim bulantılarım 6. haftamda yoğun olarak başladı. özelliklede sabahları. şuan 7. haftam bitmek üzere hala devam ediyor. ciddi anlamda sorun yaşıyorum. arabayla bir yere bile gidemiyorum hemen yol tutuyor. dr sordum 12. haftanın sonunda mide bulantıları geçecek o yüzden ilaç vermiyorum dedi. bakalım bekleyip görücez

doktorum da bana haftada en az 2 kez balık ye dedi, omega 3 de kullanıyorum aslında yaklaşık 3 aydır umarım omega 3 ün de faydasını görürüm

kızlar balıkla ilgili temel sorun civa ihtiva etme olasılığı. civa bebeklerimiz için çok zararlı bir teratojen ve deniz kirliliği vs nedenlerden dolayı bazı balıklarda bulunma ihtimali yüksek. o nedenle emin olmadığınız yerlerden balık alıp yememek gerekiyor.

Bende ilk hamileligimde 7. hafta başında başlamıştı. Bu hamileliğimde ise daha erken 6. haftanın ilk günü başladı

Ca

Canım belki de bulantın olmaz benim ilk çocukta hiç bulantım olmamıştı
Ya bulantı olması iyiye işaretmiş olsun. Yeter ki sağlıklı olsun bebeğim bu sefer.

benim bulantılarım 6. haftamda yoğun olarak başladı. özelliklede sabahları. şuan 7. haftam bitmek üzere hala devam ediyor. ciddi anlamda sorun yaşıyorum. arabayla bir yere bile gidemiyorum hemen yol tutuyor. dr sordum 12. haftanın sonunda mide bulantıları geçecek o yüzden ilaç vermiyorum dedi. bakalım bekleyip görücez
Ya öyle diyo bazıları ama ne bilim tedirginlik işte. Herkes gibi olmak istiyor insan.

Bende ilk hamileligimde 7. hafta başında başlamıştı. Bu hamileliğimde ise daha erken 6. haftanın ilk günü başladı
seninle aynı canım tahmini doğum tarihimiz. Bende daha başlamadı. Yoğun akıntı ve halsizlik var o kadar.

günaydın kızlarr :) tam psikopata bağladım midem azıcık iyi olsa bulanmasa bebeğe bişey oldu sanıyorum..nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum..

Ayni durum bendede var agrim olsa acaba dusuk mu olcak diyorum olmasa niye yok diyorum sanirim bu hormonlardan kafayi yedik:)

zaten ton balığıyla ilgili şüphem vardı sende söyleyince yiyemem artık, netten iyice bir araştırmak lazım.. bir arkadaşım da söylemişti temizleyip pişirip eve servis yapıyorlar diye, demek ki böyle yerler çoğalmış ne güzel.. iyi bir fikir verdin canım olmazsa bende senin gibi yapayım.. balık önemli Allah'tan seviyorum :kk77:
Ton balığı açık ve temiz denizden geliyorsa iyi bir omega 3 kaynağı diye okudum ben. Bu açıdan iyi bir balık olduğuna inanıyorum. Okuduğum tüm bilimsel kitaplarda ve girdiğim bazı ciddi ya da gayriciddi sitelerde/gazetelerde hamilelikte tüketilebilineceği yazıyor. benim sorum özellikle konserve olanlarıyla ilgili. Bunu belirtmek istedim. Bir arkadaşım konservelerin içinde sodyum glutemat katkı maddesinin olduğunu söyledi. Daha çok tat veren bir madde. Çok zararlı mı tartışılır ama benim kullandığım hiçbir konservede bu madde yazmıyor. Normalde herşeyin yazılması gerekilir. Bu noktada yazılanlara güvenelim mi yoksa hamile bireyler olarak konserveyi tümden bırakalım mı?

Ayni durum bendede var agrim olsa acaba dusuk mu olcak diyorum olmasa niye yok diyorum sanirim bu hormonlardan kafayi yedik:)

geçen tenefüste şiddetli bir sancı girdi tamam gitti dedim sürekli tuvalete gidiyorum bakıyorum bir şey var mı diye..hormonlardan mı yoksa iki senelik uğraşın sonunda (bir takım operasyonlar geçirdim) hiç beklemediğim bir zamanda olmasından mıdır bilmiyorum ama korkuyorum..şunu da biliyorum korkunun ecele faydası yok..zaten doktorum da söyledi bu bebeğe kolay kolay bir şey olmaz direk radyasyona maruz kalmadığın ya da ağır bir ilaç kullanmadığın sürece zaten gidecekse de sendn kaynaklanmayacaktır dedi.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun

doktorum da bana haftada en az 2 kez balık ye dedi, omega 3 de kullanıyorum aslında yaklaşık 3 aydır umarım omega 3 ün de faydasını görürüm
Benim doktorum omega 3 takviyesini vermedi. Şu an gerekli görmedi sorduğum halde. 4. aydan sonra olabilir gerekirse takviye ederiz dedi. Aslında balık, ceviz, ve diğer omega 3 içeren besinlerle sağlıklı beslenen birine pek takviye verilmiyor. Bu özellikle Avrupa'da çok daha geçerli. Kan testleri vs. ile sürekli bakıldığı için gerekmedikçe vitamin hapı bile vermiyor oradaki doktorlar. Ama herkesin üzerinde durduğu yegane şey folik asit.

kızlar hiç bi bulantı, baş dönmesi ağrı vs yok. çok korkuyorum ya

benimde merak ettiğim bir konu bu, balık yememiz gerekiyor diye ton balığı alıp yiyorum bazen.. balık ayıklayıp pişiremiyorum da ben :KK43: her zaman dışarı da çıkılmıyor en azından ton balığı alıp yiyorum ama sonuçta konserve yararı mı var zararı mı bilmiyorum ??
Balık yememiz gerekiyor diye her Balığı yemicez.ton Balığı dip balığıdır ve ağır metaller içerir hafta en fazla iki kere yenebilir diye biliyorum.sizde araştırın

Back